Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל ה-0 ל-100 זה הנתון הכי קל להמחשה של ביצועים.

נניח שאתה בחור צעיר שמחפש רכב ספורט נחמד ורוצה שהוא יהיה באזור ה200 כ"ס עם כ7 שניות 0-למאה. עד כה הגיוני כי זו דרך הסינון הראשונית שלך לרכב.

תאר לך שלבנאדם הפשוט יתחילו לקרוא אחיזה כזאתי ואחרת עם צמיג bridgstone potenza ומתלי מקפרסון עם עוד מיליון נתונים שלאדם פשוט אין מושג מה הם אומרים, מה זה יעזור לו לבחור רכב? הוא לא יכול להחליט איך הרכב תוקף פניות עם הנתונים האלו...

אבל לעומת זאת כשיעשה סינון של רכבים שמאיצים עד 7 שנית עם כ-200 כ"ס יוכל למצוא פחות או יותר מלאי מצומצם יותר של רכבים פוטנציאלים.

משם נשאר לו לקחת נסיעת מבחן על כל אחד מהדגמים שעונים על הדרישות ולראות בעצמו מי תוקף פנייה יותר טוב ועל הדרך להחליט גם אם פנים הרכב והאבזור מתאימים לו...

אז עם כל הכבוד למי שמזלזל ב0 ל-100 זה אולי לא הנתון העיקרי בבחירת רכב אבל זה כן נתון התחלתי שמאפשר לעשות סינון.

ביניינו גם כל ההשוואות בין הרכבים שעושים היום בתוכניות ובמגזינים ההאצה מ-0 ל100 היא בד"כ נתון אחד מתוך 4 או 5 שבודקים ואפילו הרכב המהיר ביותר בקו ישר עלול לסיים בהשוואה זו במקום אחרון.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני נהגתי על המון קורבטים בחיי, אין מה לדבר בכלל, גם המודלים הישנים שלטענת כמה מהכותבים פה, לא לוקחות סיבובים....

אני אוהב מכוניות, עד כדי כך שאני מאוד מתוסבך עם הרכבים שלי אבל זה סיפור אחר.

הרבה מכוניות ישנות הן חרא בסיבובים וכן קורבט ישנות יכולות להיות בעייתיות אצל נהג לא מיומן, או אחד עם ביצים קטנות, מאוד קל לסובב להן את התחת, אבל זה מאוד פשוט גם בפורשה ישנה ובעוד המון רכבי הנעה אחורית.

אני אוהב את הקורבט, אני מאוד אוהב את הC4 ועם השקעה מאוד קטנה גם היא הופכת למכונה מאוד מהנה בסיבובים.

אל תשכחו שכל הרעיון של הBRZ היה זריקות תחת וזנב שמח, החזרת עטרה ליושנה.

אין שום סיכוי שבעולם שGTI תשתווה לקורבט, ליגות שונות לגמרי, וביננו הGTI זה חרא אוטו.

haters will hate

פורסם

בנצי,היא לא חרא אוטו,היא והקורבט רכבים שונים לגמרי וכל אחד מהם טוב וחרא בפרמטרים שונים.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

יש משהו במה שדרור אומר, קורבט זה רכב מאוד לא סלחן. קצת יותר מדי גז בפניה וקצת פחות מיומנות ואתה רואה הנופים של צידי הדרך. לעומת זאת, בגולף עם XDS תיכנס בדוושה מלאה לפניה והרכב יעשה את השאר כדי להוציא אותך במהירות מרבית מהפניה במינימום רעש וצלצולים, הגולף במיוחד בדור האחרון זה רכב שיתן לך להרגיש יותר כוחות G מופעלים בזמן הפניה מאשר קורבט שתיכנס לאותה הפניה כבר באלכסון, אבל בין זה לבין להגיד שהגולף תשרוד את הפניה במהירות גבוהה יותר, שלילי. הנהג הנכון יכנס ויצא עם הקורבט מהר יותר.

ואני חושב שזה מה שדרור ניסה להסביר לכם עד עכשיו.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

אם לחזור לשאלה שבכותרת, באמת טיפשי מאוד לקנות רכב רק על פי נתון ה0-100, אם כי נתון טוב בהחלט יכול לשמח את הנהג.

רכב הוא מכלול של הרבה דברים, וצריך לשקלל את מגוון התכונות, אלה שניתנות למדידה יחד עם מדדים סובייקטיביים.

באותה מידה טיפשי לבחור רכב אך ורק על פי נתונים טובים של צריכת דלק, כמו המשתתפים בשירשור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?521708-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%99%D7%A9-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%A2-%D7%9C20-%D7%A7%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8-%D7%9C%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8

בשביל צריכת דלק טובה שווה לסבול בפחנוע עם צמיגים של אופניים, איבזור אפסי, רמה נמוכה של בטיחות אקטיבית ופסיבית ונוחות?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
יש משהו במה שדרור אומר, קורבט זה רכב מאוד לא סלחן. קצת יותר מדי גז בפניה וקצת פחות מיומנות ואתה רואה הנופים של צידי הדרך. לעומת זאת, בגולף עם XDS תיכנס בדוושה מלאה לפניה והרכב יעשה את השאר כדי להוציא אותך במהירות מרבית מהפניה במינימום רעש וצלצולים, הגולף במיוחד בדור האחרון זה רכב שיתן לך להרגיש יותר כוחות G מופעלים בזמן הפניה מאשר קורבט שתיכנס לאותה הפניה כבר באלכסון, אבל בין זה לבין להגיד שהגולף תשרוד את הפניה במהירות גבוהה יותר, שלילי. הנהג הנכון יכנס ויצא עם הקורבט מהר יותר.

ואני חושב שזה מה שדרור ניסה להסביר לכם עד עכשיו.

אני מצטט אותך אבל מגיב גם לדרור ולעוד כמה פה שרושמים בלי ממש לדעת . הישראלים מייחסים לקורבט אחיזה של קאפריס וזה בסדר הרי על זה הם גדלו והתחנכו וגם הצעירים שבינהם שראו את תכנית הבידור טופ גיר ראו את קלרקסון משתלח בכל קורבט או בעצם כמעט כל רכב שהוא לא מתוצרת הממלכה הבריטית . לעומת זאת אם נחזור למציאות - מנסיוני האישי של 5 שנים עם קורבט סי 3 שמצויידת בשלדה ומתלה אחורי מאמצע שנות ה60 אני יכול לאמר לך שמכונית כזאת שנמצאת במצב מכאני תקין והדגש הוא על תקין תתנהג הייטב ותהיה מהנה לנהיגה בכל כביש מפותל. הכיול המקורי של השלדה הוא לתת היגוי כמו כל מכונית שמצויידת בהנעה אחורית.היגוי יתר יגיע רק עם פרובוקציה או טעות נהיגה פאטאלית . בשביל שתקבל אינדיקציה אני מרבה לטייל עם חבר שמתחרה באופן קבע באירופה על z06 ובארץ נוסע על 911 משנתון זהה לקורבט שלי בכבישים ששנינו מכירים הייטב הוא לא יפתח פער מהקורבט בשום שלב למרות שהוא נהג טוב ממני ללא כל צל של ספק.

אם נחזור לסי 6 - כבר בגירסת הבסיס עם חלוקת משקל כמעט מושלמת של 50/50 עם בקרות עובדות אין שום סיבה שיצא זנב בשום שלב בדיוק כמו בגולף.{הגולף לא תפתח תת היגוי עם בקרות עובדות}

מי שחושב שמכונית ספורטיבית כמו הגולף יכולה לפתח קצב מהיר יותר מרכב בסדר גודל של קורבט בכל תנאי דרך או שלא נהג או שלא מבין על מה הוא מדבר. אלו מכוניות בסדר גודל שונה לגמרי שבנויות לעבוד בעומסים שונים לגמרי.

כמו שכבר מישהו הציע פה אני ממליץ לבדוק את טבלת שיאי הזמנים למכוניות בייצור סדרתי ברינג כדי להבין איפה ממוקמים הרכבים האמריקאים {קורבט,וויפרֿ, קאמרוֿ}

זה נכון שכח לא שווה יותר מדי בלי שליטה ואני חושב שלזה כיוון דרור פשוט הקורבט היא לא דוגמא מתאימה

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

אני חושב שהבעיה אינה בקורבט אלא בחברים פה שמשום מה משווים כל רכב בעולם עם בקרות אחיזה דלוקות לקורבט עם בקרת אחיזה כבויה.

אז כדי לסכם את הדיון בואו למען ההגינות נדליק את בקרת האחיזה בקורבט ונראה איך היא אומרת ״ביי ביי״ לגולף בכל תנאי כביש\מזג אויר.

כל רכב עם הרבה סוסים בגלגלים האחוריים יהיה מסוכן לנהיגה עם בקרות כבויות בידיים שאינן מקצועיות\מיומנות, זה נכון לקורבט, נכון לגרסאות M או AMG חזקות, נכון גם לפרארי 458.

יוטיוב מלא בסרטונים של ״גברים״ עם קורבטים שמתרסקות תחת האצה ממש חצי שניה לפני שהאגו של הנהג מתרסק.

ועכשיו להפתעה:

אותם סרטונים בדיוק קיימים עם רכבי מוסטנג, קאמרו ושלל רכבי הנעה אחורית חזקה מאוד.

יש הבדל עצום בין הנעה אחורית עם 250-300 כ״ס לבין כזו עם 450-500 כ״ס, הרכבים החזקים מגיבים בברוטליות לטעויות ניהוג כשהבקרות כבויות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...