Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יום חופש לא מתוכנן וכמה שעות פנויות גרמו לי לרדת לאוטו ולבצע ניקוי / טיפול מונע לשסתום ה PCV.

שסתום ה PCV (קיצור של Positive Crankcase Ventilation, ובעברית ניתן לתרגם ל"שסתום שחרור לחץ חיובי מאגן המנוע") נועד כדי לשחרר לחץ שנבנה באיזור הקראנק ואגן השמן בזמן עבודת המנוע.

בזמן מהלך הדחיסה בורחת חלק מהקומפרסיה דרך טבעות הבוכנה אל עבר אגן השמן. הגזים הללו מצטברים בחלקו התחתון של המנוע ונוצר לחץ. בכדי לשחרר את הלחץ ועל הדרך לשרוף את אדי הדלק הלא-שרוף ולהפחית את זיהום האוויר נמצא שסתום ה PVC, שבאמצעות מנגנון מכני ווקום מצנרת היניקה שואב את הגזים שהצטברו בחלקו התחתון של המנוע אל עבר סעפת היניקה לשריפה חוזרת.

עם הזמן והקילומטרז', ובעיקר בגלל שגרת טיפולים לקוייה או שימוש בשמנים שאינם מתאימים, נוצרים משקעים בשסתום אשר סותמים את מעבר האוויר, מפחיתים מביצועי המנוע ומעלים את צריכת הדלק והשמן. מאחר ומדובר בטיפול קל, פשוט וקצר מאין כמוהו זה מה שביצעתי היום.

פתיחת חיפוי הפלסטיק. מפתח T וארבעה ברגי 10 מ"מ.

P40317-135545.jpg

השסתום עצמו.

P40317-135705.jpg

פירוק צינור הנשם שמוליך מהשסתום לצנרת היניקה.

P40317-135753.jpg

מפתח פתוח 19 מ"מ והשסתום בחוץ.

P40317-140129.jpg

הניקוי עצמו בוצע באמצעות ריסוס כמות נדיבה של ספריי קרבורטורים, מטלית וכמה קייסמי אוזניים.

השסתום לאחר הניקוי, הרכבה בסדר הפוך.

P40317-141111.jpg

במקרה הנ"ל השסתום היה במצב מצויין עוד טרם הניקוי, הדיזה / מחט הפנימית רצה בחופשיות והשסתום תפקד כשורה.

ברכבים בהם מצטברת כמות גדולה של שמן מנוע על פילטר האוויר זו יכולה להיות עדות לשסתום PCV תקול. בדיקה פשוטה שניתן לעשות היא למעוך את צינור הנשם שמחבר בין ה PCV לסעפת היניקה ולראות האם קיימת ירידת סל"ד בעבודת המנוע (בסביבות ה 50 סל"ד). במידה ולא תהיה ירידה בסל"ד זה בהחלט יכול להצביע על שסתום PCV תקול.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מברוק על הפירוט והתמונות!

האם לופפת טפלון מסביב להברגה או שהחזרת כמו שהוא?

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם

החזרתי כמו שהוא. אין צורך בטפלון או דיסקת אטימה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כמה פעמים אפשר לומר לך תודה על המדריכים המעולים שלך?

אני ממש מרגיש בר מזל שיש אותך בפורום.

אז שוב תודה רבה.. שמח ללמוד ממך והרכב שלי בטוח מודה לך רבות ;)

,

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום איתמר,

דבר ראשון מצטער על ההודעה הקצת מאוחרת פשוט ביצעתי את זה לרכב שלי היום ויצא מעולה בזכותך.

קראתי המון תגובות וכמה שרשורים שפתחתה והסברת איך לבצע דברים ורציתי לכתוב לך תודה כי הרבה דברים

שאני יודע לבצע היום הם בזכותך. אנא תמשיך לעלות עוד טיפולים לרכב אני לומד המון.

תודה רועי.

רועי

פורסם

מישהו יכול לאמר לי איפה השסתום הזה נמצא ביונדאי לנטרה 1998 1.800 ?

ובהנחה שלא נגעו 16 שנים ו271 אלף ק"מ כדאי להסתכן בניקוי שלו?(יותר מפעם אחת שמעתי אם זה עובד לא לגעת)

פורסם
מישהו יכול לאמר לי איפה השסתום הזה נמצא ביונדאי לנטרה 1998 1.800 ?

ובהנחה שלא נגעו 16 שנים ו271 אלף ק"מ כדאי להסתכן בניקוי שלו?(יותר מפעם אחת שמעתי אם זה עובד לא לגעת)

שלום יונתן, אצלי גם השסתום עבד אבל היה מאוד מלוכלך אני חושב שלא נגעו בו עכשיו הוא גם עובד וגם נקי.

לגבי המיקום ביונדאי אקסנט 1999 שלי נמצא מאוחרי הפקק של מילוי השמן מצד ימין.

רועי

רועי

פורסם
שלום איתמר,

דבר ראשון מצטער על ההודעה הקצת מאוחרת פשוט ביצעתי את זה לרכב שלי היום ויצא מעולה בזכותך.

קראתי המון תגובות וכמה שרשורים שפתחתה והסברת איך לבצע דברים ורציתי לכתוב לך תודה כי הרבה דברים

שאני יודע לבצע היום הם בזכותך. אנא תמשיך לעלות עוד טיפולים לרכב אני לומד המון.

תודה רועי.

בכיף.

תודה על הפרגון :wink:

פורסם

איך פירקת את החיבור מהשתסום? (לא מההברגה)

זה חיבור מהיר או הצינור יושב בלחץ ופשוט משיכה קטנה והוא יוצא?

Buick La Sabre 2002 V6 3800cc

פורסם
בכיף.

תודה על הפרגון :wink:

שאלה אחרונה שאני אהיה בראש שקט אחרי שביצעתי את הניקוי אני התנעתי את הרכב למספר דקות ולאחר שכיביתי

שמעתי מהצינור נשם של השסתום טססס כאילו שומעים את הלחץ אני כמעט בטוח זה משם.

זה תקין?

תודה רבה ושבת שלום רועי.

רועי

פורסם

אחלה מדריך איתמר,מי שיקנה ממך את הTS לא מבין מה הוא ירוויח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...