Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הייתי רוצה לעקוץ הייתי מושך את זה עוד. העניין הוא ששי דיבר בבטחון מלא (שוב) ולא צדק בדבריו. נכון, יש מוסיקה שהיא יותר תובענית מאחרת אבל עדיין העובדה היא שהצריכה הממוצעת (שיכולה להשתנות) תהיה נמוכה משמעותית מהצריכה המקסימלית של המגבר.

כמו כן הבאתי ציטוט של אדם ששי מאוד מעריך שאומר שגם עם מגבר 2500W לא צריכה להיות בעיה לאלטרנטור והמצבר המקוריים, אני רק רוצה לשמוע מה הוא אומר על זה.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דבר ראשון, כמובן שדיברתי על איזור צריכה מומצע, כפי שציינתי המוסיקה היא דינאמית.

וכמובן צריכה ממוצעת, לזמן ממושך.

וכמובן שאני אוהב את התשובות של RC, כי הוא בן אדם מעשי, ואוהב להוכיח דברים, ולהשתמש בעובדות תיאורטיות שחור על גבי לבן.

אך כפי ששמת לב, הוא פתח את ההודעה שלו ב :

CANT BELIEVE THAT IT IS REALLY SUCH A PROBLEM.

הוא לא אמר משהו בדוק ומוכח, הוא אמר שזאת הדיעה שלו,

הדיעה שלו כמובן תשתנה מאוד כשמדובר במגבר של AB, שאינו יעיל כמו CLASS D.

וכמובן שהידעה שלו תשתנה מאוד אם הוא ידע שהבחור אוהב לשמוע טרקים שמפוצצים בבאס, והינו אוהב באס חזק.

וכמובן וכמובן שהדיעה שלו על צריכת החשמל תשתנה, כשהוא ישמע שזה לא המגבר היחיד שיש לו ברכב,

ויש עוד שניים.

עריכה:

איל, נראה לי שאתה מסיק דברים לא כהלכה, פתחתי תרד בשביל להשכיל, עבורי, זה לא נושא של בן אדם אחר.

איך קיבלת את הרושם שאני עם ביטחון מלא בנושא....... את זה אין לי מושג.

אז אם תוכל להסביר שוב , מה הציטוט של RC בא להסביר, (אם לא נגעתי בנושא..) אשמח להשכיל ..

עריכה, כמובן שהדברים של RC היו באויר ואינם מדודים ובדוקים, יש המון משתנים שמשפיעים מקצה על קצה, כפי שציינתי.

ולפי מיטב הבנתי, אני הבנתי שהוא בכלל דיבר על המגבר של ה1200 וואט, ולא על ה2500 .

ואם אכן מדובר על ה2500, מאוד אשמח לשמוע את ההסבר לכך. ואם זאת המסקנה שלו.

כניראה שכימעט ואין הגברה לרכב שצריכה להוות בעיה עם אלטרנטורים סטנדרטיים.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

שי, הוא אמר שלא צריכה להיות בעיה עם מגבר CLASS D של 2500W שכן השואל דיבר על כך שהוא רוצה לשדרג למגבר הזה (ממגבר של 1200W) ואם רצוי לשדרג אלטרנטור (בשביל הלקוח שלו). הצריכה של מגבר שכזה יכולה להשתוות לצריכה של מגבר 1500W (לא עשיתי חישוב מדוייק אבל לצורך המחשה) בקלאס AB שזה עדיין הספק מאוד מכובד.

הוא לא טען שזה רק לפי תאוריה למיטב זכרוני אלא אמר שזה גם לפי מדידות העבר וכתב שיעשה מדידות חדשות (אין לי כח לקרוא שוב את הת'רד כדי לוודא, אני כבר קראתי אותו בעבר. הייתי מצפה שקודם תסיים לקרוא אותו ולא תגיב כהרגלך תוך שתי דקות).

אם אתה מסכים עם הטענה שלו זה קצת סותר את טענותייך הנחרצות בת'רד הזה לא?

אני חושב שRC טועה במקרה הזה, אבל מי אני לעומתו :)

עריכה:

RC לא מדבר אף פעם על מה שנדמה לו והוא לא משער, אלא כותב דברים שהוא בטוח בהם ככה שהטענות שלך על כך שאולי הוא לא התכוון בדיוק או בערך, לא נכונות.

אם התכוונת שמגבר 300W צורך 30A בממוצע עם מוסיקה אז טעית.

תקפת את גל בת'רד הזה בצורה די חריפה, לא ברור לי היכן הרצון ללמוד כאן (שוב כנראה בעיה של התנסחות).

פורסם

איל, אין לי ממש זמן כרגע לקרוא את התרד, כמובן שאני אוהב להתעמק בדברים כפי שאתה מכיר אותי :)

נדירים הפעמים שאין לי זמן להתעמקות , אבל קורה גם לטובים שבינינו ..

בכל אופן, אני לא מסכים עם שום דבר, יש הבדל בין להסכים עם דברים, לבין להבין ממה הם נגרמים ולמה.

וכפי שציינתי, הדברים שנאמרו על ידיו מאוד תיאורטיים, ואני הבנתי מהם משהו אחר לגמרי, שהוא הגיב בכלל על המגבר הנוכחי, ולא על המגבר שהוא רוצה להשים,

אולי בתרד עצמו זה מתפרש אחרת .. בהודעה הזאתי לא ממש הסקתי כך.

וכמובן שאתה חושב שהוא טועה, לא בגלל שבאמת יש משהו שהוא טועה בו.

זה בגלל שאתה לא יודע מה גרם לו להגיד את זה ועל מה הוא מתבסס..

יש הרבה מאוד משתנים שיכולים להשפיע המון. אז אי אפשר להגיד שזה נכון לגבי, או לגבייך, ללא להתעמק בפרטים "הגדולים" הללו..

ובשורה האחרונה, אני לא טענתי פה שום דבר, אני אמרתי דברים מהשטח.

מערכת החשמל, לא עומדת בעומס,

זאת לא שאלה של תיאוריה או לא, זאת שאלה מעשית בפועל, זה המצב הנתון, איך לשפר אותו.

עם העובדה שזה מצב נתון וקיים - גם RC לא יכול להתווכח, אולי הוא יכול להביא הסבר למה זה קורה ואיך אפשר להתגבר על כך.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

שים לב שהוספתי דברים בעריכה.

אם היית קורא את כל הת'רד היית רואה שיש דעות של אנשים שלא מסכימים איתו ומנמקים את טענתם. אני חושב שהוא טועה כי אני נוטה להסכים איתם וגם מניסיוני האישי. הוא אולי לא טועה לגמרי אבל אני בכל זאת חושב שמגבר 2500W קלאס D יהווה מעמסה גדולה מדי על אלטרנטור מקורי וזאת מניסיון שיש לי עם קלאס די חלש יותר.

שוב אתה מסיק מסקנות בלי הידע הדרוש לכך (המסקנה שלך ללמה אני חושב שהוא טועה למקרה ולא הייתי ברור).

אני חושב שאם אין לך זמן כרגע להתעמק בת'רד אז עדיף לא להגיב עד שיש לך זמן. כמו כן אם יש לך זמן לכתוב כל כך הרבה הודעות אחת אחרי השניה (בת'רד הזה, לא באופן כללי) יכולת לארגן את הזמן ולקרוא גם את הת'רד. אני לא חושב שאתה נוהג להתעמק באמת אלא רק קצת ולכן יש לך הרבה "חורים", זו דעתי.

פורסם

שורה תחתונה מה שרציתי להגיד לפני שאני זז, אני דיי דיסלקטי.

אני קורא -קצת- יותר -מהר- ממה שאני מסוגל לקרוא להתעמק ולהבין ..

לאחר קריאה מעמיקה אני הוסיף אם כפי שאתה טוען אהייה לי מה להוסיף מהנלמד שם.

תודה. לילה!

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

את השורה התחתונה הזו אמרת כבר הרבה פעמים וכבר הרבה פעמים דיברנו על כך ללא הועיל כנראה. אף אחד לא מגביל אותך בזמן ולכן אתה יכול קודם לקרוא כמו שצריך ואז להגיב (במיוחד כשאתה טוען שיש לך בעיה עם זה) ולא להפך. אני חושב שזה הכבוד המינימלי שאתה צריך לתת לבן אדם שאיתו אתה מתווכח (גם אם הוא טועה).

פורסם

"רציתי לדעת האם יש פה חבר"ה שעשו שיפוצי חשמל כל שהם ?

מה היו הפיתרונות, עליונות, מקומות, ואנשי המקצוע.. שעזרו בנושא."

אייל, אתה בסדר... :)

ולשאלתך שי, כי כנראה סטינו מהנושא:

ה"שיפוץ" היחיד שביצעתי לרכבים היה שדרוג שלושת הגדולים, והחלפת אלטרנטור.

כן, אלטרנטור גדול יעזור לבעיות צריכה גדולות - אבל אתה לא יכול אפשרות זו.

3 הגדולים? אין נוסחא קבועה... או שיעזור לך, או שלא... בגלל שזה רכב חדש - ניחוש שלי

שלא כ"כ יעזור לך, אבל גם כך יהיה שווה לנסות.

אנשי מקצוע?

לדעתי (ודעתי בלבד) רוב אנשי מקצוע, רוצים כסף, וכדי להגיע לזה, הם צריכים לז**ן

אותך... שיקול שלך.

מקומות?

בחנייה מושכרת של שני רכבים מתחת לבניין ב chomedey LAVAL בקנדה...

פורסם

אני שיפצתי אצלי את המערכת:

משכתי כבל 0 G מהמצבר לתוך הרחב, חיברתי את התאורה ברכב מחדש - כדי שהתאורה תידלק במצבים מסוימים כמו רק כשחשוך - כמו ב C5, את מערכת המיזוג - כדי להפעיל אותה בשלט

ואת חיווט המנוע - גם להפעלה מהשלט

פורסם
אני שמח שאתם נותנים תשובות חד משמעיות.

אך אני משוכנע שמנהל מוסך סובארו לא יבוא ויגיד לי, "אי אפשר להחליף אלטרנטור"

רק בגלל שמתחשק לו, חייבת לו סיבה כל שהי.

איזו סיבה יש לבן אדם להגיד לא, לעבודה ?!

אנשים יגידו שהם יעשו דברים, רק בשביל לקחת כסף,הבן אדם אומר שזה בכלל לא אפשרי.. ואין צורך.

אני מאוד רוצה שתסבירו את עצמכם איזו סיבה יש לו להגיד דבר שכזה, כפי שאתם רואים, אני דיי בטוח שיש סיבה כל שהי,

אולי מבחינתו הסיבה לא ניתנת לגישור.. ומבחינתכם כן, אבל סיבה כל שהי, חייבת להיות.

ואם יש פה מישהו עם ניסיון מעשי בהחלפת אלטרנטורים, שיכול להעיד על פיתרונות, ובעיות,

אשמח לשמוע אותן, תודה.

למה לא לעבודה?? עליך אני באמת מתפלא !!

הרי כבר נתקלת בבעלי מקצוע שונים ומשונים, שמסתבר שלא מבינים הרבה, מה השוני עכשיו?

הוא לובש חלוק של סובארו?? עצם העובדה, שאתה שואל אותו על שדרוג האלט' ומסביר לו שיהיו מחוברים 3 מגברים, והוא בתגובה אומר שהוא ראה המון מע' מולטימדיה ואין בעיה, הוא לא מבין כלום בצריכה של מגברים ולכן כל תשובה שלו תהיה בעלת תמונה לא נכונה.

לך למוסך שיודע מה זה צריכה של מגברים, ולא לאיזה טמבל עם חלוק.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם
למה לא לעבודה?? עליך אני באמת מתפלא !!

הרי כבר נתקלת בבעלי מקצוע שונים ומשונים, שמסתבר שלא מבינים הרבה, מה השוני עכשיו?

הוא לובש חלוק של סובארו?? עצם העובדה, שאתה שואל אותו על שדרוג האלט' ומסביר לו שיהיו מחוברים 3 מגברים, והוא בתגובה אומר שהוא ראה המון מע' מולטימדיה ואין בעיה, הוא לא מבין כלום בצריכה של מגברים ולכן כל תשובה שלו תהיה בעלת תמונה לא נכונה.

לך למוסך שיודע מה זה צריכה של מגברים, ולא לאיזה טמבל עם חלוק.

שלומי

אני מחזק את שלומי, ורוצה להוסיף:

בגלל שזה מוסך מורשה, הוא "נפנף" אותך!

מוסך מורשה... הרי באמת אכפת לו אם תכניס את הרכב או לא... הוא מחפש כמה שפחות עבודה

במקרה הזה...

פורסם

אם שללתם את סובארו כל כך מהר, אשמח לקבל מישהו מקצועי (לדעתכם) שיודע את העבודה, ואת השלכותייה.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אוטופארט מתעסקים בזה, תרים אליהם טלפון ותשאל.

מוסכים ובוודאי מורשים לא נוהגים להתעסק עם בקשות לא סטנדרטיות. אין לו אלטרנטור כמו שאתה מבקש והוא לא יתחיל לחפש במיוחד בשבילך. גם לי אמרו בוולבו שאם אפרק את הרדיו המקורי הרכב לא יסע.

פורסם

מוסכים ובוודאי מורשים לא נוהגים להתעסק עם בקשות לא סטנדרטיות. אין לו אלטרנטור כמו שאתה מבקש והוא לא יתחיל לחפש במיוחד בשבילך.

גם אני חושב שזאת הסיבה שאמרו לך שאי אפשר להחליף אלט'. אני לא מסוגל לחשוב על סיבה אחרת.

אבל תמיד יש את הסיכוי שיש אמת בדבריו של המוסכניק בסובארו.

• תוכן חדש...