Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שנה וחצי על רכב מסוג דן 43 (קודמת היתה פולו 2000, עליה השלום), התחדשתי בבראבו 2009 אדומה יפיפיה (עלייה לכביש 10 ימים לפני 2010).

האוטו עבר 125,000 ק"מ, 70K מהם בחברת השכרה.

בדיקה בקומפיוטסט עברה סה"כ בסדר גמור, והרכב כבר אצלי :-D (לכן לא בייעוץ ברכישת רכב).

אני רוצה לרשום כאן את כל הכשלים שנמצאו בבדיקה ואודה אם תוכלו לייעץ מה הייתם מתקנים ועם מה אפשר לחיות.

צריך לציין שאני לא מעוניין להביא את הרכב לפרפקציוניזם כאילו יצא עכשיו מהמפעל. עם בלאי סביר לקילומטראז' ושלא יזיק לשאר מכלולי הרכב אני יכול לחיות בשלום.

מונע

בלוק מנוע - רעש אביזרי מנוע/רצוע/מותחנים וגלגלות, אבנית חלודה סתימות

נזילת שמן ("קלה" - בוחן) מצד ימין

תצרוכת שמן מהצילינדרים

תומכי מנוע - ירידת נוזל, להחליף. (לדעת הבוחן עובדים עוד, אבל כבר בולמים את הזעזועים פחות טוב)

מע. קירור

קורוזיה וסימני נזילות מים מחיבורי צינור מסויים

מתלים

בלאי יתר בבולם זעזוע אחורי

שלדה ומבנה

אני לא מפרט כאן. שלדה נקייה, הוחלפו דברים כמו כנף קדמית לא קריטי.

צמיגים

בלאי יתר בצמיג אחד אחורי (יוחלפו שני האחוריים, המוכר הוריד צמיג אחד במחיר)

העברת כח (לזכור - "רובוטי")

השהיה בהחלפת הילוכים (בוחן - קורה בכל המכוניות עם הקילומטראז')

תומכים - להחליף. זהה לתומכי המנוע, ירידת נוזל.

גל הנע/ציריות מרווחי יתר

השאר תקין!

נראה לי שקניתי במחיר טוב - אשמח לשתף בפרטי.

לפני הטסט קצת חששתי שיימצאו תקלות רציניות, אבל.. נראה סביר?

תודה!

פורסם

צר לי לבאס אותך - אני לא מקצוען אבל לי זה נשמע כמו רכב שעבר התעללות.

בן 4 שנים ועם קורוזיה במערכת קירור? אבנית/חלודה/סתימות בבלוק מנוע? אני לא יודע עד כמה זה חמור (ויש גם דברים שהם כסת"ח של מכון הבדיקה), אבל על פניו - איך קנית דבר כזה?

הדברים הכי קרטיים שאתה צריך לטפל בהם זה מערכת קירור, טיימינג (אני מניח שלא עשו עדיין), גלגלים.

בנוסף כל הדברים הרגילים של יישור קו, החלפת נוזלים למיניהם.

פורסם

הקורוזיה היא בחיבור צינור מסויים במע' הקירור.

אבנית/חלודה/סתימות - ייבדק במוסך. מדיבור עם הבוחן זה נשמע יותר בכיוון כסת"ח, אבל כאמור - ייבדק.

מפה הגעת ל"איך קנית דבר כזה"?

לא לשכוח שהאוטו עבר 125,000 ק"מ. המערכות האלה תלויות קילומטראז', לא שנות עמידה בחנייה.

המחיר ששילמתי בהחלט משקף את כל הליקויים והבלאי.

טיימינג הוחלף ב90,000. גלגלים יוחלפו (הקדמיים בסדר גמור, יועברו אחורה).

ביישור קו - כדאי להחליף נוזלים שהוחלפו לפני 5,000 ק"מ?

פורסם

כן כדאי להחליף,אתה לא יודע אילו נוזלים יש עכשיו,וכדאי להשתמש בנוזלים איכותיים.

בנוגע לצמיגים - צמיגים חדשים שמים רק מאחורה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
הקורוזיה היא בחיבור צינור מסויים במע' הקירור.

אבנית/חלודה/סתימות - ייבדק במוסך. מדיבור עם הבוחן זה נשמע יותר בכיוון כסת"ח, אבל כאמור - ייבדק.

מפה הגעת ל"איך קנית דבר כזה"?

לא לשכוח שהאוטו עבר 125,000 ק"מ. המערכות האלה תלויות קילומטראז', לא שנות עמידה בחנייה.

המחיר ששילמתי בהחלט משקף את כל הליקויים והבלאי.

טיימינג הוחלף ב90,000. גלגלים יוחלפו (הקדמיים בסדר גמור, יועברו אחורה).

ביישור קו - כדאי להחליף נוזלים שהוחלפו לפני 5,000 ק"מ?

השאלה,מה איכות הנוזלים,נסה לבדוק באיזה שמן מנוע השתמשו,כמו כן בפיאט/אלפא יש חשיבות גדולה לשימוש בנוזל קרור פאראפלו,כניראה שלא השתמשו באופן קבוע וזו הסיבה לקורזיהה,אאל"ט הנוזל אצלך אמור להיות בצבע אדמדם/ורוד.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
השאלה,מה איכות הנוזלים,נסה לבדוק באיזה שמן מנוע השתמשו,כמו כן בפיאט/אלפא יש חשיבות גדולה לשימוש בנוזל קרור פאראפלו,כניראה שלא השתמשו באופן קבוע וזו הסיבה לקורזיהה,אאל"ט הנוזל אצלך אמור להיות בצבע אדמדם/ורוד.

תודה.

מניח שאחליף שמן וגם נוזל קירור. אתה צודק לגבי השימוש בנוזל קירור אחר. כו, הוא ורוד. מה צבע הפראפלו?

כן כדאי להחליף,אתה לא יודע אילו נוזלים יש עכשיו,וכדאי להשתמש בנוזלים איכותיים.

בנוגע לצמיגים - צמיגים חדשים שמים רק מאחורה.

צמיגים חדשים רק מאחור? זה חדש לי. תוכל להסביר?

פורסם

^ במקרה של איבוד שליטה על הרכב, בחלק הקדמי יש לך עוד את ההיגוי כדי לנסות לתקן, מאחור אין לך כלום, ולכן חשוב יותר צמיגים אחוריים.

כמובן שרביעיה חדשה עדיף. אבל במקרה של זוג - מאחור.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

במקום לשאול מה כן ומה לא מוכרחים לעשות, עדיף לבקש המלצה על מוסך שיהיה מספיק מקצועי והגון בכדי לספק לך חוו'ד כנה ואובייקטיבית. גש אליו עם תוצאות המבחן וקבל תשובות קצת יותר רציניות מאשר "איך קנית כזה אוטו". מרבית הדיאגנוסטיקה שהבאת כאן אפשר לקבל גם במכוניות חדשות בהרבה. קורוזיה ודרגתה הוא ענין לבחינה מקצועית, תוכל למצוא סימנים לקיומה גם במכוניות שעכשיו יצאו מהחנות. בדיוק כמו שתוכל למצוא סימני חלודה על צלחות בילום שעברו קילומטרים ספורים. כך גם השהייה בהעברת הילוכים שהיא תכונה מובנית בתיבה רובוטית חד מצמדית כמו זו שבאוטו שלך, בקיצור, זה מעט לא רציני לייעץ משהו ע"ס דו"ח בדיקה שכמעט תמיד מרביתו מורכב מכיסוי הדוק של הישבן, ודאי מבלי לראות את ביטויים המעשי של הליקויים באוטו עצמו. את זה יוכל רק מכונאי רציני ואמין לעשות וכאן אני מחזיר אותך לראשית הפוסט.

פורסם

רועי, מצויין :mm_yeah:

ניסחת כמה דברים שישבו לי בראש בצורה מעורפלת. מוסך טוב יהיה הצעד הבא שלי.

קיבלתי המלצות לאוטו איטליה. אשמח לעוד המלצות.

בפולו זצ"ל טיפלתי אצל מוסך רון.

אגב נקנו זוג Continental premium contact 2 ב450 ש"ח כ"א אצל צמיגי אנטון חנניה ביפו. שמתי אחורה, תודה לאודי!

פורסם

שלום

מכוני בדיקה בדרך כלל רושמים כל דבר אפשרי כדי לכסות את עצמם .

בדרך כלל בצנרת קרור שיש דליפה קטנה על צינור מופיעה קורוזיה .

לא אמור להלחיץ . לפי מה שקראתי פה זה נישמע כמו טופס בדיקה ממוצע .

כל עוד שלדה בסדר אין לך מה להיתרגש. תיגש למוסך שמכיר את הרכב ובקש ממנו חוות דעת.

במידה ואתה קונה את הרכב ממליץ על החלפת נוזלים לנוזלים מומלצים של היצרן וזהו .

:twisted:Audi a-3 1.8T 1.7 BAR:twisted:

• תוכן חדש...