Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ויש כמובן גם את הסרטון הישן הזה:

וזה אפרופו הוולוו. יכול להיות ש maphisto כבר לא יחזור לוולוו.

[video=youtube;Jfqw9Fktp-U]

GUGY,

שים לב שכמעט כל הסרטונים שהובאו פה לא מדברים על שלג ובוץ, אלא על כביש יבש. כך שאל תטען שההנעה הכפולה של סובארו מקבלת ביטוי רק בתנאי קיצון.

בכבישים משובשים או חלקים, היתרון רק גדל משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם
אני ממש מתקשה להסכים עם התגובה שלך, הרכב הזה נראה כמו טויוטה קאמרי בתחפושת מרוב חוסר זהות עיצובית.

יונדאי וגם קיה הוכיחו במיוחד בסיד וב-I30 שהם יודעים לייצר תאי נוסעים נאים ואיכותיים, הסיד נראית בפנים מצוין והפלסטיקה שלה איכותית ממש ברמה של הגרמניות שכל כך אוהבים לשבח. גימיקים זולים לא מצאתי שם

עיצוב אגרסיבי שאין אחריו דבר במאזדה? בעשור האחרון הרכבים שלה הם כמעט תמיד בעלי התנהגות הכביש הכי טובה בקטגוריה וגם בביצועים למרות טכנולוגיה בסיסית הם לא נפלו בהרבה מהמקבלים. אז אם העיצוב אגרסיבי הוא בהחלט מגובה בכיול מתלים ושלדה בהתאם.

סובארו ייצרו כמה רכבים נאים בעבר ולדעתי הצטיינו במיוחד בלגאסי מ-2004 וקלקלו אותה קצת במתיחת הפנים ב-2007 אבל היא עדיין הייתה נאה.

הדור האחרון היה שמן, מגושם ובלבוסי עם הפנסים הקדמיים הלא ברורים, בפנים לדעתי הוא דווקא נראה מצויין.

האימפרזה החדשה נראית כמו רכב שהוצג לפני עשור, משעממת, תפלה ובעלת תא נוסעים שמריח יפן של שנות ה-90', אפילו הפונט שהם משתמשים בו בלוח המחוונים ובמחשב הדרך מרובע ומיושן.

הפורסטר החדש רבוע ומשעמם, הדור הקודם נראה הרבה יותר טוב לדעתי.

והלגאסי? מסכים עם התגובה שהייתה כאן לגבי מורשת עיצובית, היא אף פעם לא נראתה רע כמו בדגם הזה שהוצג, נראית כמו אוניה ארוכה עם סרחי עודף עצומים והרבה שטחי פח גדולים, ריקים ומשעממים.

על הגולף שהוזכרה כאן אפשר להגיד שהעיצוב שלה מינימליסטי אבל יש שם מסורת של שנים בקורה האחורית למשל והעיצוב מאוד עקבי, לא גריל ענק ופנסים קטנטנים או הפוך, הפרופורציות מאוד נעימות לעין.

מה שכן אפשר להגיד הוא שהרכב הזה משלים מבחר דגמים בסובארו שכולם רבועים, משעממים ונראים כאילו היו אמורים לצאת אל האור לפני כמה שנים טובות.

+1 לכל מה שכתבת.

אין מאחורי העיצוב של היונדאי ומאזדה שום דבר מעבר לפלסטיקה מצועצעת. יש שיאמרו שזה יפה, יש שיאמרו שבקרב של מי נראה יותר מוחצן כל המכוניות הפכו זהות כמעט.

צריך גם לומר את העובדה הידועה: בעוד היונדאי חיה ממכירת I20 ו I30, סובארו אינה חיה ממכירת אימפרזה אטמוספרית עם הנעה קדמית. סובארו מרויחה את לחמה ממכירות הפורסטר והXV באירופה, ודגמי קבוצת K וגרסאות העל-טורבו ביפן, ופורסטר ואאוטבק בארה"ב. הן הXV, הן הפורסטר והן גרסאות הטורבו היפניות של הלגאסי והאימפרזה מציגות תפיסת עולם ואיכות תכנון שיצרנים כמו היונדאי ומאזדה אינן שותפות לה.

צריך לזכור שסובארו היא לא המתחרה הישירה של היונדאי או מאזדה. להבדיל מהן שנלחמות על כל לקוח, לסובארו יש קהל לקוחות מאוד נאמן ומאוד שמרן, שפחות חשוב לו אם הפנסים הקדמיים נראים כמו חתול רעב (ע"ע היונדאי) או אם הגריל הקדמי מזכיר אף של נמר (ע"ע קיה).

חשוב לו שהאוטו יסע, בכל תנאי, בכל דרך, ויעשה את זה בצורה הטובה ביותר.

ואת היכולת ליצר מכוניות טובות, אי אפשר לקחת מסובארו.

יש אמת במה שאתה כותב, אבל עם זאת יש לך כאן קצת טעויות. סובארו היא בהחלט מתחרה ישירה של יונדאי, קיה, מאזדה, טויוטה וכד'. ההבדל הוא שהיא עושה את זה בדרך אחרת, היא יצרנית נישה (כך היא נתפשת בארה"ב. גם מאזדה ד"א...). בניגוד ליונדאי/קיה, טויוטה או פולקסווגן, לסובארו יש דרך משלהם כדי לרכוש לקוחות, וותיקים וחדשים. מאזדה גם כן נחשבת יצרנית נישה קטנה, בדומה לסובארו. הדרך שלהם להגיע ללקוחות לקוחה מאלפא רומיאו. אפשר לראות את זה טוב גם בסממנים רבים בעיצוב, הן חיצונית והן פנימית. מאזדה מייצרת רכבים שיהיו שימושיים בשביל המשפחה ונסיעות יומיומיות ביחד עם יכולות דינמיות מהגבוהות בקטגוריות שבהן היא מתחרה כדי לפנות גם ללב של הנהג.

מעבר לזה לעיצובים של יונדאי/קיה יש יותר מסתם פלסטיקה, היום הרבה מהדגמים שלהם עומד ראש בראש עם התוצרת האירופאית. גם של מאזדה, העיצוב מכתיב דינמיות ותנועה, וכך זה גם הנהיגה בהן. זה מורגש טוב מאוד לעומת המתחרות הישירות, גם אם נשווה אותה לסובארו שאתם משבחים אותה מאוד בכל הקשור לניהוג (ועם זה יש לי הסכמה, וגם סייג).

בקשר לריב על ההתנהגות שיש לדגמים של סובארו, אני מצטרף לעידן וחבריו. אבל לא ב-100%. פעם, סובארו היו מייצרים רכבים באמת טובים לנהיגה, כמו האימפרזה הראשונה. במיוחד בדגמים החזקים והספורטיביים. התחושה הזאת נשרה גם בדור השני, אך התכהתה ונשמרה יותר לדגמים הספורטיביים ופחות לדגמים העממיים (גם אלה שמצוידים בהנעה כפולה) ונעלמה כמעט לגמרי בדור השלישי (המכונה בארץ B3). אותו סיפור גם עם האחות הגדולה והדגולה, ה-B4 (לגאסי) שבדור האחרון לא רק התכהתה ביחס לדורות שלפני (במיוחד לזה שהוצג ב-2002), אלא פשוט העלימה כל זכר להנאה מנהיגה, למרות אחיזה גבוהה והתנהגות שבסך הכל לא רעה. סובארו בדרך כלל נופלים בהגאים מעורפלים, מתלים רכים ובלמים חלשים (גם בדגמים ספורטיביים), ככה שלמרות האחיזה וההתנהגות הטובה יחסית, היא לא הכי מהנה לנהיגה.

אתם אוהבים הוכחות, אז הנה למשל כמה:

תראו איך ה-3 למרות הנעה קדמית, מנצחת אפשר להגיד בנוק אאוט את ה-WRX. כולל אחיזה (Skid pad) והתנהגות כביש (סללום וקניון מפותל).

וכאן היא נופלת בנוסף גם לראלי-ארט של מיצובישי, ועדיין שתיהן נופלות מה-MAZDASPEED3 למרות ההנעה הקדמית.

http://motocarnew.allmag.co.il/page/568 - כאן נערכה השוואה בין האימפרזה 2.0 4X4 עם 160 כ"ס לעומת ה-3 2.0 150 כ"ס, ואחר כך השוו אותה לפיז'ו 307. האיפרזה נפלה בהשוואה לשתיהן בסעיף התנהגות הכביש.

ה-3 בעלת הצמיגים הגדולים (205/50-17) ומתלים קשוחים למדי, ספורטיבית בהרבה בהתנהגותה מאשר האימפרזה. למרות התגבור האלקטרו-הידרואלי של ההגה, חדותו גבוהה יותר, מהירה יותר, כמעט על סף העצבנות, במיוחד בנהיגה מהירה בכביש מפותל, ובמיוחד בהשוואה לאימפרזה בעלת ההיגוי הקל מדי, אשר חסר רגש סביב המרכז. גם הנכונות של ה-3 להיכנס להיענות לפקודות היגוי ספונטאניות ומלהיבות יותר והיא מאוזנת מאוד, עם שמץ של תת-היגוי. האימפרזה הרכה יותר מרגישה פחות בבית במצבים קיצוניים, ונוטה יותר לתת-היגוי שעשוי להפוך להיגוי יתר מבהיל בהרפיה מדוושת התאוצה. ההנעה הכפולה אינה מסייעת כאן, בניגוד למערכת בקרת היציבות, שב-3 ששומרת שהמצב יהיה תמיד בשליטה. זוהי מערכת שערכה לא יסולא בפז. למעט במצבים הדורשים יכולת משיכה, כמו על משטחים חלקלקים, לא הפגינה ההנעה הכפולה יתרון אחיזה גם בכבישים שטופי מים.

את ההוכחה לעדיפות ההתנהגות של ה-3 קיבלנו במסלול ההתנהגות באורך קילומטר שבנינו במנחת. במעבדת המבחן הזו, הייתה ה-3 מהירה יותר בשתי שניות מהותיות מאשר האימפרזה. שתי המכוניות הפגינו מרחק בלימה כמעט זהה ממהירות של 100 קמ"ש, עם יתרון זניח של מטר ל-3. התחושה והתגובה של ה-3 בבלימה עדיפה ומערכת הסיוע בבלימה מורגשת היטב

.

בכבישים מפותלים מעניקה ה-307 אחיזת כביש גבוהה יותר מאשר האימפרזה גם על כביש רטוב. עם זאת, אנו רואים כחסרון את העובדה שהיא אינה מצוידת במערכת בקרת אחיזה. על מסלול ההתנהגות, למרות רכות היחסית של המתלים, הייתה ה-307 מהירה בשנייה שלמה ממתחרתה והייתה קלה יותר לשליטה במגבלות האחיזה מאשר האימפרזה. זו האחרונה סובלת יותר מתת-היגוי ומהיגוי פחות חד ומדויק. לא היינו חסידים של ההגה האלקטרו-הידראולי שבצרפתייה, ואנחנו שמעביר קצת זעזועים מהכביש לידי הנהג, אך בהשוואה לסטנדרט המקובל היום בקבוצה ומול ההגה באימפרזה, הוא עדיף. מרחק עצירה גדול במטר מבלימה ממהירות מאה קמ"ש של ה-307 בהשוואה לאימפרזה לא משקף את העובדה שלא אהבנו את תחושת דוושת הבלם בפיז'ו.

אתם בסך הכל צודקים שסובארו מייצרת רכבים עם יכולות גבוהות וטכנולוגיות ייחודיות (4X4 לכביש לכל כיס :wink:), אבל לקחתם את העניין הזה רחוק (מוציא מהמשוואה את ה-STI המדהימות). בסך הכל רוב, אם לא כל היתרונות של ההנעה הכפולה מסתכמות בתנאי קיצון של משטחים חלקים. בשורה התחתונה, גם הקבוצה של עידן וגם GUGY צודקים, רק שכל אחד מכאן לקח את זה רחוק מהמציאות. ההשוואה של גוגי לאאודי A4 לא קשורה בעליל, ואני בטוח שגרסאות ספורט או סתם גרסאות חזקות של סובארו יכולות לגרום לה להרגיש לא בנוח (לדעתי גם אאודי לא כזאת רף בנוגע להתנהגות...), אבל בסך הכל יש משהו בדבריו מכיוון שלמרות יכולות גבוהות בכל תנאי כביש, בכביש יבש או אפילו כביש רטוב, למערכת ההנעה של סובארו אין יתרון מהותי והכיול מתלים, ההיגוי והבלמים עומדים לרעתה, כך שהנאה מיוחדת בהשוואה למתחרות לא בטוח שיש.

פורסם

יש משהו בדברים שכתבת אך יחד עם זאת שים לב שלא התייחסנו להנאה מנהיגה אלא נטו לעניין האחיזה.

אגב, גם אותה אאודי לא מספקת איזו הנאה מיוחדת בנהיגה, היא מכונית סה״כ טובה אבל לא משהו יוצא דופן.

לגבי מה שדיברת אודות ערפול התנהגות ותחושות בדגמי סובארו במהלך השנים זה בהחלט נכון אך שים לב שזה תופס כמעט לכל הרכבים בסגמנט- כולם (כמעט) הפכו למכונות שמטרתן לבודד את הנהג מהסביבה על מנת להיות יותר ״נוחות״.

רוצה מכונית שנותנת פידבק?

תתקדם לכיוון הגרסאות הספורטיביות של הדגם.

עכשיו בוא נחבר את זה לעובדה שגם במקרה של אודי וגם במקרה של סובארו המערכות הנעה כפולות נועדו לשפר אחיזה על המגבלות וכן לתת מענה חלקי במקומות בהן יש בעייה להתנהל עם רכב שלא מצוייד בהנעה כפולה (למשל איזורים עם תקופות מושלגות) ונבין שכל עוד לא תמתח את הפלטפורמות האלה למצבי קיצון אתה לכאורה לא תרגיש הבדל מהותי בין הרכבים האלה לרכבי הנעה קדמית.

עכשיו שאלה- למה בעצם למתוח את הרכבים האלה למגבלות שלהם, הרי אלה מלכתחילה לא גרסאות ספורטיביות?

זה לופ ששוב פעם יוביל אותך למסקנה שהמשתמש ההדיוט בכלל לא יחוש בהבדל מיוחד בנהיגה כפועל יוצא ממערכת ההנעה והמשתמש שכן יודע ועדיין מחפש התנהגות טובה\ספורטיביות יבין שעדיף לא לחפש זאת בגרסאות חמות יותר.

אגב, מי שיחפש רכב מתנהג בסגמנט הזה ושאינו חייב הנעה כפולה לרוב יפנה למתחרה הבווארית.

בקיצור, זה לא שאני חושב שהסובארו כפולת ההנעה הינה מכונית מהנה לנהיגה, אני פשוט לא חושב שהיא נופלת מאאודי כפולת הנעה בפן האחיזה.

כשמכניסים הנעה בנהיגה למשוואה אישית אני בועט את שתיהן ולוקח סדרה 3.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

car@lover,

הדברים שכתבת נכונים בהחלט.

אף אחד לא משלה את עצמו שההנעה הכפולה נותנת לאימפרזה 2.0 סטנדרטית אחיזה פנומנלית ויכולות היגוי שמביישות NSX.

בסופו של דבר המכוניות האלה - כולל גרסאות STI למיניהן - אמורות לשרת את המשפחה ביומיום, בפקקים, בקניות, בלגרור את האופנוע-ים לים. אלו לא משימות שאתה מצפה מR8, מGTR או מ911. ועדיין, סובארו יודעת לייצר מכוניות שביום יום לוקחות את הילדים מהגן ובסוף השבוע מסוגלות - תחת הידיים הנכונות - להשפיל את המתחרות היוקרתיות ביותר.

מעטים היצרנים שיודעים לייצר מכוניות שיודעות לעשות הכל בו זמנית.

אבל סובארו זה לא רק STI. סובארו המציאה את הSUV, וקשת שלמה של מכוניות שיודעות לעשות כמעט הכל, ברמה משביעה רצון.

ובדיוק פה, מגיעה הנקודה היחידה שבה אני לא מסכים איתך.

להבדיל מהיונדאי, שהיא חברת מיינסטרים, שמוכרת מכוניות פשוטות לאנשים פשוטים שכל רצונם להתנייד מA ל B, סובארו היא יצרן שפונה לקהל לקוחות קטן ומצומצם בהרבה.

היונדאי או קיה, פונים לכל לקוח שמוכן להקשיב. בגלל זה יש להם דגמים מרמת הסופר מיני ועד רמת המשפחתיות הגדולות כולל קשת דגמי SUV.

אודי עושה בדיוק אותו דבר, ואפשר להגיד שאודי זה בעצם היונדאי פרימיום.

לסובארו אין רכבי סופר מיני או מיני (להוציא מכוניות של סוזוקי או טויוטה שהיא משווקת ביפן עם הסמל שלה), הלגאסי היא קטנה מכדי להיות משפחתית גדולה (כמו קאמרי או פאסאט), האימפרזה 2.0 ליטר AWD שמשווקת באירופה לא פונה לאותו קהל יעד של הקורולה, הXV הוא יחיד במינו ואין לו למעשה מתחרים מקבילים ישירים, הפורסטר הוא ייחודי בנוף הSUV מבחינת עיצובו ויכולותיו, ופונה לקהל נישתי מאוד בתוך נישת הSUV, אין לסובארו SUV גדול (להוציא את הטרייבקה הלא מוצלח, שנמכר רק בארה"ב), אין לה טנדר, אין לה קופה, אין לה קונברטיבל, אין לה רכב 3 דלתות לצעירים, אין לה מיני וואן או וואן...

בקיצור, סובארו פונה לפלח מאוד מאוד מצומצם ומוגדר.

לכן היא חברת נישה אמיתית, להבדיל מהשאר.

סובארו מתפרנסת מלמכור אאוטבק, פורסטר וXV. כולן מכוניות נישה מובהקות.

בישראל הסיפור שונה, כי בישראל היבואן התעקש כל השנים למצב את סובארו ראש בראש מול טויוטה/מאזדה/היונדאי ושות', וזו - לדעתי לפחות - הייתה טעות אדירה שקשה מאוד לתקן.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם
car@lover,

בישראל הסיפור שונה, כי בישראל היבואן התעקש כל השנים למצב את סובארו ראש בראש מול טויוטה/מאזדה/היונדאי ושות', וזו - לדעתי לפחות - הייתה טעות אדירה שקשה מאוד לתקן.

אז איך היה אמור היבואן למצב ולשווק את סובארו?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בשנים האחרונות? כמו שסובארו- היצרן- מיצב אותה באירופה, ובעיקר באמריקה, כרכב פרימיום (או כמעט פרימיום. רמה מתחת ליוקרה אבל מעל לעממי)

פורסם

GODRIVE יש את הסרטון הזה

אני בטוח שבשנים עברו ה AWD לא היה מספיק טוב בוולוו , אבל היום לדעתי הוא מהטובים שיש.

אבל אי אפשר להשוות רכב של 50 אלף דולר (וולוו) לסובארו שעולה 33 אלף (בגרסה הכי יקרה) , גם לא לאודי שעולה 33 אלף לגרסה בסיס.

אבל אם אתה משווה אותו לשאר (קאמרי , פיוזן \ מונדיאו , גנסיס ,וכו ) היא לוקחת בהליכה לדעתי .

הדבר היחיד שחסר לסובארו שעכשיו הם סידרו (כלומר בדגם הבא) זה נושא הממשק בתוך הרכב .

גם בארץ ב B4 של ה 165 כ"ס היתה מאד חביבה עלי ואני מסכים בהחלט שהדגמים שאחרי איכזבו במראה .

לי לקח נסיעת מבחן של 15 דקות בכדי להחליט לקנות את הרכב , הוא מאד הפתיע אותי ובעצם באתי לבדוק אותו בכדי לסמן V ולעבור הלאה ל G25 (אינפינטי) ול IS 250.

אני בהחלט מתכוון ברגע שיגיע המטען מהארץ עם הקסדה שלי לקחת אותו ליום מסלול (אין לי ציפיות גדולות לזמנים מהירים אלא רק להנאה).

בנוסף מבחינת רעש מנוע , יש לרכב רעש ממש נעים (ו 0 רעידות , ממש 0 ) בטווח הסל"ד 3-4 שזה נהדר מבחינתי,בגלל שאני נהנה מהרעש מבלי שצריך לטפס לסלד גבוה .

יש פה גרסה נוספת שנקראת GT עם מנוע 2 ליטר (או 2.5 אני לא זוכר) עם טורבו שהיא עצבנית הרבה יותר אבל מגיעה רק ידנית ואני כבר לא בן 18 וזה לא מעניין אותי.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
בשנים האחרונות? כמו שסובארו- היצרן- מיצב אותה באירופה, ובעיקר באמריקה, כרכב פרימיום (או כמעט פרימיום. רמה מתחת ליוקרה אבל מעל לעממי)

נכון מאוד.

במשך כל השנים היבואן כאן בישראל ניהל את השיווק שלו במנותק מערכי המותג שהכתיב היצרן.

אחוז המכריע של המכירות כאן היו גרסאות כילאיים שיוצרו במיוחד עבור השוק הישראלי (לגאסי 1.6 בשנות ה90, אימפרזה הנעה קדמית אח"כ) ולא הביאו את ערכי המותג של סובארו לידי ביטוי.

עקב המדיניות הזו של היבואן, הוא נלחץ בין הפטיש לסדן - בין תמחור גבוה מצד היצרן שמותיר אותו עם שולי רווח קטנים, לבין מתחרים חזקים וזולים בהרבה. כדי לשרוד, הוא השתמש במבצעים והנחות ומכירות לליסינג שרק הוזילו עוד יותר את תפיסת המותג אצל הלקוחות.

התוצאה היום ידועה. רוב הישראלים ירימו גבה כשיתבקשו לשלם 300,000 עבור סובארו.

כי זאת בסה"כ סובארו.

אבל השוואת התמחור של סובארו באירופה מגלה שסובארו מכוונת גבוה הרבה יותר מהיונדאי וכו', וכמעט מיישרת קו עם התמחור של אאודי ומותגי סאב-פרימיום אחרים. כבר מספר שנים שסובארו מפגרת ביכולת היצור אחרי הביקוש, ללמדנו שביבשת הקלאסית (וגם הארה"ב) יש נכונות גבוהה מצד הלקוחות לשלם יותר עבור הסמל של סובארו.

פורסם

אני נוטה לסכים מאוד עם התגובות האחרונות.

עצם העובדה שמתווכחים פה עם B4 מול A4 בנושא האחיזה מראה שמותג סובארו הוא משהו יחודי.

תכלס בזמנו (2010) כאשר ישבתי במאזדה 6 / אקורד/ אוונסיס ושות' לא היה שום מקום להשוואה אל מול הB4.

הB4 גם נוחה יותר, גם איכות חומרים עדיפה, גם מנוע בוקסר שנותן לנהג אופציה למשוך סל"ד בלי לקבל רעידות לא רצויות וגם

מערכת AWD שלדעתי ומניסוני (עם 2 דגמי B4 מ2007 ועד הלום) כן נותן אחיזה גבוהה בהרבה גם ביום יום .

עצם העובדה שאני יכול להרשות לעצמי לקחת פניה חדה /כיכר לחלופין במהירות של 60-70 קמ"ש ללחוץ על הגז תו"כ ולהרגיש שהרכב רק אוחז יותר ויותר זה לדעתי אומר הכל בנסיעה יום-יומית .

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
[ATTACH=CONFIG]370992[/ATTACH]

מה קרה פה?

העיצוב לא שרד את מחלקת ההנדסה.

רואים שבעיצוב הקונספט יש הרבה מרכיבים שטובים לדגם על במה, אבל לא לרכב נוסע (היעדר דלתות אחוריות, שמשות קטנות, חישוקי ענק).

ניכר שכאן, סובארו שוב החליטו לרצות את הקהל המסורתי שלהם, ולספק להם מכונית בעיצוב שהוא לכל היותר עדכני, ותו לא.

צריך לזכור שקהל היעד של סובארו הוא קהל מסורתי, שמחליף סובארו בסובארו. הוא לא מתלבט בין I40 ללגאסי. העיצובים המוחצנים דווקא מרחיקים את הלקוח המיועד של סובארו.

עדיין, הייתי שמח לראות לגאסי בעיצוב מקורי יותר. לא מוחצן יותר (ע"ע מאזדה 6 או I40) אבל מקורי יותר.

פורסם

תמחור פרימיום ? לא הגזמת בכלל !

איזה פרימיום יש בתאי הנוסעים של כל אחד מרכבי סובארו ? כולם פלסטיים ועגומים וגם האבזור נופל מרכבי פרימיום. גם מבחינה טכנולוגית (למעט דגמי הקצה) איפה מנועי טורבו קטנים, גיר רובוטי כפול מצמד ?

זה לא פרימיום, זה יצרן נישה קטן שפעם היה מספר אחד באיזו מדינה קטנה בעולם, ותושביה עדיין מאמינים שהנה זה עומד לחזור.

פורסם

זה לא בדיוק פרימיום. זה סמי פרימיום (לא ברמה של ב.מ.וו, מרצדס או אאודי אבל הוא גם לא עממי). וזה שלארץ מגיעות גרסאות גרועות, חסרות אבזור, מנועים ותיבות מסורסות זו אשמתו הבלעדית של היבואן!

תבדוק בחו"ל- כמעט ואין דבר כזה מנוע 1.6/1.5 הנעה קדמית אוטומט. כמעט כל הרכבים מאובזרים היטב, מצויידים בהנעה כפולה.

בסוסארו לא משקיעים בגיר כפול מצמדים- הם כן מאמינים בגיר רציף (תסתכל על הגרסאות הבכירות כולל את הWRX החדשה). בארץ היבואן בחר להמשיך להציג את סובארו כמותג עממי ובגלל זה אתה רואה רכבים מסורסים וחסרי אבזור. חבל.

פורסם
תמחור פרימיום ? לא הגזמת בכלל !

איזה פרימיום יש בתאי הנוסעים של כל אחד מרכבי סובארו ? כולם פלסטיים ועגומים וגם האבזור נופל מרכבי פרימיום. גם מבחינה טכנולוגית (למעט דגמי הקצה) איפה מנועי טורבו קטנים, גיר רובוטי כפול מצמד ?

זה לא פרימיום, זה יצרן נישה קטן שפעם היה מספר אחד באיזו מדינה קטנה בעולם, ותושביה עדיין מאמינים שהנה זה עומד לחזור.

ZX צודק בהחלט.

סובארו מתומחרת כמותג סאב-פרימיום.

הבאתי באחד העמודים הקודמים השוואת מחיר עדכנית של לגאסי מול A4. המחיר זהה, למרות שהA4 חדשה, חזקה ומאובזרת הרבה יותר.

המשמעות היא שהתמחור המתואם של הלגאסי גבוה בהרבה.

אל תתבלבל בין המיצוב בישראל למיצוב העולמי.

בישראל היבואן קיבל החלטה שליוותה אותו היסטורית במשך כל השנים, למצב את הסובארו כרכב מיינסטרים כדי להנות מנתח שוק גדול וכמות מסירות גבוהה. 25 שנה זה עבד יפה, עד היצרן החליט להפסיק לתמוך במדיניות היבואן, ואת התוצאות אנחנו רואים בשנים האחרונות, כסובארו אט אט מתכווצת לגודלה הטבעי.

נתח השוק של סובארו בישראל הוא הגדול ביותר בעולם. וזה עיוות ברור שמקורו בהתנהלות היבואן שלא על פי ערכי המותג.

• תוכן חדש...