Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם התור שלי הגיע ואני במרץ הופך להיות רכוש צה״ל.

רציתי לדעת אם יש לכם עצות לגבי בחירת התפקיד בטנק, עצות לגבי השירות בכללי והאם יש כאן מישהו ששירת ב 401 או עדיין משרת.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דבר עם רופני, לפחות תכירו מישהו בבקו"ם ותוכלו לגובב ביחד על מכוניות בשמירות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני משרת כרגע, עשיתי מסלול של 188 על מרכבה סימן 3

יש לי הרבה חברים ב401 ו 188 לכן אשמח לענות על מה שאוכל

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

אני חושב שעדיף להיות מפקד טנק, לא?

להטעין תחמושת נראה לי תפקיד באסה וגם נהג זה סיוט (בעיקר אם אתה גבוה).

בבסיס שאני משרת בו יש מרכבות 2 ו3, אני בקושי 1.70 מ' ומאוד קשה לי להכנס לנהג, צפוף שם וקלסטרופובי. לא כיף.

(יש לציין שאני לא נהג או בעל תפקיד בטנק, רק טכנאי תקשוב שבא לבדוק שהכול עובד).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מפקד טנק זה רק אחרי קורס ולא סתם ככה. צריך להתמקצע בנהג/טען/תותחן.

יש לזה עוד זמן, חכה תתחיל טירונות ואז אימון מתקדם, ורק אחר כך מתמקצעים על אחד מתפקידי הטנק... אז כבר יתנו לכם לבחור וכבר תדע הרבה יותר.

בהצלחה.

פורסם

שיררתי ב188, השתחררתי לפני שנתיים. לא משנה באיזה חטיבה תבחר, באיזה תפקד תתמקצעה - תדע שהגעת לאחלה של מקום (אני מדבר כמובן על הפלוגות המבצעיות).

בגדול אני משוחד לגבי החטיבה, בנוגע לתפקיד - הייתי נהג, אם אתה יכול (לא בדיוק ישאלו אותך) תבקש להיות תותחן , לדעתי אחלה של תפקיד(וכן סיבה מצויינת לעקוץ בשיעורי תותחנות בזמן שהנהגים והטענים מעמיסים פגזים במשטח).

שיהיה לך בהצלחה! אתה הולך לחוות את אחת התקופות היותר טובות בחיים שלך

פורסם

הייתי מפקד טירונים של 188, השתחררתי לפני חצי שנה. היה לי שירות אדיר ומאוד מעצים , העבודה עם הטנקים לא קלה בכלל, לוקח זמן להתחבר אבל אני יכול להגיד בפה מלא שזה באמת עניין של זמן ואצל כל אחד זה אחרת.

אני הייתי תותחן ובתכלס, אם השאיפות שלך הם להיוץ מפקד טנק(שזה אדיר) אז לא כלכך משנה מה המקצוע שתתחיל בו.

שיהיה המון בהצלחה ושיזפון זה חור אבל חור על הכיפאק!

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

בגדול הכיוון שלי זה להיות ב 401, שואף להיות מפקד, קצין.

אני מקווה שאני יצליח להגיע ל 401 מכיוון שהבנתי שחייב קומבינה בכדי להיות שם וכרגע אין לי.

אם יש כאן מישהו שיכול לעזור לי עם זה בצורה כזו או אחרת אני ישמח.

וכמובן שיש לי כמה שאלות:

ברגע שמתחילים את הטירונות,

אחרי כמה זמן יוצאים עם נשק?

כמה זמן הטירונות?

איפה הטירונות?

ישנים בחדרים או אוהלים? (לא שזה משנה לי, אני בא לצבא ולא לצופים)

מתי מקבלים את הכומתה והסיכה?

איך היציאות?

איך אני מגיע להיות מפקד טנק? אני צריך להיות קודם טען - קשר או שאפשר גם להיות נהג או תותחן.

בכדי להיות קצין, מ״פ אני צריך לבקש או שבוחרים לבד?

איך השירות בכללי?

נשארים עם אותו הצוות תמיד?

במלחמה אנחנו נכנסים ראשונים?

מה צריך לעשות בכדי להיות ב 401?

איזה רובאי זה?

כל מידע נוסף יעזור.

• אחראי פורום
פורסם

ת׳רדים כאלה מבאסים אותי. אני קולט שמי שפותח אותם היה בערך בן שנה כשאני התגייסתי :shock:

מעניין מה נשאר רלוונטי מאז, את זה שסיירים כבר לא בסיפור הבנתי.

לגבי תפקידים, אין ספק שגם אז תותחן ונהג היה המעניינים יותר.

מפקד תגיע להיות אם תהיה טוב ויהיה מי שיעריך את זה, זה כמובן לא משנה איזה תפקיד תעשה.

מ״פ וכו׳ זה כבר עניין מאוחר יותר ומצריך עוד זמן בקבע.

כומתה מקבלים למיטב זכרוני אחרי חודש-חודש וחצי, צפרגול אחרי מסלול, 8-9 חודשים.

אם לפני 16-17 שנה היו חדרים ממוזגים בזמן הטירונות והמקצועות, זה בטח לא שונה היום.

מה שכן, אני מופתע מהחוויות החיוביות של מי שהגיב פה. אז זה ממש לא היה ככה.

אז או שבאמת השתפר או שחינכו אתכם לשקר ממש טוב :lol:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

חבר שלי משרת בשריון בבסיס ליד אילת (אין לי מושג מה השם של הבסיס),הם משתמשים במרכבות החדישות ביותר והוא בעצמו משרת כתותחן.

בטירונות הוא היה סוגר לפעמים 3 שבתות ברצף אבל עכשיו הוא חוזר כמעט כל שבת. אני רק יכול להגיד לך שהוא מאוד נהנה,האנשים טובים,האווירה טובה והתנאים די בסדר...אותי רק דבר אחד מלחיץ וזה הסיפורים שהוא מביא הבייתה: השריון למשל לא עברו לנעליים החדשות כי הם דליקות יותר מהנעליים הישנות ובטנק זה לא כל כך מעודד (המבין יבין).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אני חושב שעדיף להיות מפקד טנק, לא?

להטעין תחמושת נראה לי תפקיד באסה וגם נהג זה סיוט (בעיקר אם אתה גבוה).

בבסיס שאני משרת בו יש מרכבות 2 ו3, אני בקושי 1.70 מ' ומאוד קשה לי להכנס לנהג, צפוף שם וקלסטרופובי. לא כיף.

(יש לציין שאני לא נהג או בעל תפקיד בטנק, רק טכנאי תקשוב שבא לבדוק שהכול עובד).

לגבי תא נהג, ניסית להנמיך את הכיסא? כי אני 1.85 ונכנס שם יופי

פורסם
השריון למשל לא עברו לנעליים החדשות כי הם דליקות יותר מהנעליים הישנות ובטנק זה לא כל כך מעודד (המבין יבין).

לא נכון, המחזור החדש שהתגייס (נוב 13) קיבל שני זוגות של הנעליים החדשות. אולי אתה מדבר על הפלוגות המבצעיות ששם עוד לא החליפו (וזה נראה לי סיפור מופרך שהם דליקות..)

פורסם
בגדול הכיוון שלי זה להיות ב 401, שואף להיות מפקד, קצין.

אני מקווה שאני יצליח להגיע ל 401 מכיוון שהבנתי שחייב קומבינה בכדי להיות שם וכרגע אין לי.

אם יש כאן מישהו שיכול לעזור לי עם זה בצורה כזו או אחרת אני ישמח.

וכמובן שיש לי כמה שאלות:

ברגע שמתחילים את הטירונות,

אחרי כמה זמן יוצאים עם נשק? - חודש וחצי

כמה זמן הטירונות? - שלושה וחצי חודשים

איפה הטירונות? - שיזפון, בערך שעה נסיעה מאילת

ישנים בחדרים או אוהלים? (לא שזה משנה לי, אני בא לצבא ולא לצופים) - בחדרים ממוזגים

מתי מקבלים את הכומתה והסיכה? את הכומתה בסוף הטירונות וצפרגול בסוף המסלול 8 חודשים

איך היציאות? במסלול לרוב זה יצא שבת כן שבת לא, לפעמים גם 2 שבתות ולפעמים גם חמשוש. בקו אה תעשה 17- 4 (17 יום בבסיס 4 ימים בבית)

איך אני מגיע להיות מפקד טנק? אני צריך להיות קודם טען - קשר או שאפשר גם להיות נהג או תותחן.אתה תוכל לצאת לפיקוד בלי קשר לאיזה תפקיד היית

בכדי להיות קצין, מ״פ אני צריך לבקש או שבוחרים לבד?

איך השירות בכללי?

נשארים עם אותו הצוות תמיד? -כשתגיע למבצעית אתה תקבל צוות די קבוע, אבל גם זה משתנה בגלל שאנשים משתחררים יוצאים לפיקוד וכו'

במלחמה אנחנו נכנסים ראשונים? כולם נכנסים ביחד, זה לא שהשריון יהיה כבר בלחימה והחיר סתם ישב לו בחוץ, זה שיתוף פעולה אחד גדול

מה צריך לעשות בכדי להיות ב 401? זה לא ממש לבחירתך. אם זה בגלל המרכבה סימן 4 אז חטיבה 7 עוברת עכשיו הסבה לסימני 4

איזה רובאי זה? 03

כל מידע נוסף יעזור.

מקווה שעזרתי

פורסם
ת׳רדים כאלה מבאסים אותי. אני קולט שמי שפותח אותם היה בערך בן שנה כשאני התגייסתי :shock:

אכן.

כשהייתי בצמ"פ ב-188 קיבלנו אז סימן 3 חדשים מהבית חרושת, ושיחררנו את פלוגת השוטים האחרונה.

כל כך חדשים, שנכנסו אליהם בהתחלה בלי נעליים, כדי לא ללכלך...

לגבי תפקידים, זה תלוי.

טענים יכולים להיות רב הזמן עם הראש בחוץ, וגם יורים במקלע משלהם. זה כיף.

תותחן קבור בפנים, אבל יש ג'ויסטיק, ובקרים, וכפתורים, ויורים על דברים. כיף.

ויש כאלו שאהבו להיות נהגים. די מובן בפורום רכב.

בסופו של דבר, אם אתה נהנה מהשירות או לא זה עניין של גישה והחלטה. אם את בא להתבאס או חושב שנרשמת לטיול כיף, אז השירות לא נעים.

אם באים בראש טוב ומתחברים טוב לחברים, אז זה עובר בסבבה יחסית.

גם חשוב לזכור שהמסלול הוא לא השירות המבצעי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...