Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

itaysamurai - אשמח אם תסביר את עצמך, ברור שלא מלקקים דבש (במיוחד לא בשיריון), בכול זאת מדובר על יחידה קרבית. את רוב המטירונות המקצועות והצמפ מעבירים בשטח (אני מאמין שזה לא ישתנה בשנים הקרובות) , מצד שני הפלוגה המבצעית זה עולם אחר לגמרה , כמו שאתה בטח יודע.

בסופו של דבר מדובר בתקופה מדהימה, ואפילו הדברים "הרעים" נראים לך כמו חוויה טובה (לפרוס זחל באמצע שום מקום בתרגיל, יום לפני הכניסה למפל"ג)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לגבי תא נהג, ניסית להנמיך את הכיסא? כי אני 1.85 ונכנס שם יופי

כן, אבל כשצריך להכנס מהחור הקטן הזה שמתחת לטובה ולצריח, זה קשה למדי.

עדיף להכנס מאחור, יותר קל, ואיכשהו לזחול פנימה. יש יתרון להיות נמוך יחסית ודי גמיש כדי להשתחל לתאי נהג של כל רק"ם, תומ"ת, טנק או נגמ"ש (הכי נוח).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

itaysamurai - אשמח אם תסביר את עצמך, ברור שלא מלקקים דבש (במיוחד לא בשיריון), בכול זאת מדובר על יחידה קרבית. את רוב המטירונות המקצועות והצמפ מעבירים בשטח (אני מאמין שזה לא ישתנה בשנים הקרובות) , מצד שני הפלוגה המבצעית זה עולם אחר לגמרה , כמו שאתה בטח יודע.

בסופו של דבר מדובר בתקופה מדהימה, ואפילו הדברים "הרעים" נראים לך כמו חוויה טובה (לפרוס זחל באמצע שום מקום בתרגיל, יום לפני הכניסה למפל"ג)

רק תיקון,אמנם יש המון ימי שטח,אבל בשזפון יש חדרים ואם אני לא טועה גם ממוזגים.

Miata ND2

פורסם

האמת מבאס מאוד להיות רובאי 03 נראה לי כל כך זניח ומשרדי כזה.

במידה ואני יצא לקורס קצינים אני חוזר להיות מפקד בטנק נכון?

• אחראי פורום
פורסם

אתה 03 בסוף טירונות, למיטב זכרוני בסוף צמ"פ זה 07.

זה בדיוק העניין, זו יחידה קרבית לכל דבר אבל עם תפיסה והילה מאוד אפורות, אפילו "שחורות".

התלונות שלי נכונות ל-97 וכבר לא רלוונטיות. נשמע שהציוד הבסיסי והמתקנים שופרו לאין ערוך, דברים שהיו מובדלים מהחי"ר למשל.

הנשק היה כבד פי 2, הנעליים כבדות פי 50, אין את הסקסיוּת של צנחנים או את הכוסיות של גבעתי.

העובדה היא שמעטים רצו ממש להגיע לשיריון ועוד פחות רצו להישאר שם.

זו גם היתה ממש נק' הניקוז של מופחתי הפז"מ למינהם. פחות מ-97 ורוצה קרבי?

בכיף חבוב, שיריון או תותחנים, זה מה יש.

אני ממש זוכר את השיחות בין החברים בזמן ההצבות והגיוס (אז ידענו את זה סמוך מאוד לגיוס

או ממש רק בבקו"ם – עוד מושג שנעלם כך הבנתי)

"איפה אתה?"

"שיריון"

"בעסה.

לפחות לא תותחנים"

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אל תדאג זה קורה גם היום... אין מה לעשות מדובר בסטיגמה של החייל, בסופו של דבר אתה מבין שבסה"כ כולם עושים אותו דבר (אימונים+ בט"ש), אני מדבר על הגדודים כמובן, רק שלשיריון יש מדי פעם קווי טנקים (מומלץ לפחות פעם אחת בסדיר).

לגבי הבחור שהגיב על המזגנים בשיזפון - הייתי שם בצמ"פ, במוגרים נמצאים רק שבתות שסוגרים(ולא נפלת בצוות שמירה), ובימי ראשון - אם יורדים לשטח בשני, מה שכמעט ולא קרה. בטירונות הייתי בסיירים ועד כמה שאני זוכר אין שם מזגנים.

פורסם

שירתתי בסיירים בשנים 2000-2003. למיטב זכרוני שיזפון וסיירים בנויים על אותה פלטפורמה אמריקאית, ובכל החדרים יש מצננים.

ממה שאני זוכר בשיריון:

טירונות 03 + כומתה

מקצועות+צמ"פ: 05 + צפרגול

קמ"ט: 07 אבל לא סגור על זה במאה אחוז.

קק"ש: 08

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
שירתתי בסיירים בשנים 2000-2003. למיטב זכרוני שיזפון וסיירים בנויים על אותה פלטפורמה אמריקאית, ובכל החדרים יש מצננים.

ממה שאני זוכר בשיריון:

טירונות 03 + כומתה

מקצועות+צמ"פ: 05 + צפרגול

קמ"ט: 07 אבל לא סגור על זה במאה אחוז.

קק"ש: 08

בסוף צמ"פ נשארים עם רובאי 03

רק אחרי קמט משתדרגים ל 05

וקקש אין לי מושג

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם
בסוף צמ"פ נשארים עם רובאי 03

רק אחרי קמט משתדרגים ל 05

וקקש אין לי מושג

כשאני השתחררתי לפני שנתיים זה היה:

סיום טירונות - 03

סיום צמ"פ - 05 (טנקאי)

קמ"ט - 08

בתכלס, זה לא באמת משנה.

המקום היחיד שזה יהיה חשוב בו הוא אם תרצה לעבוד בביטחון אחרי הצבא - שם הרובאי 08 תופס. וגם שם, יותר חשוב מהרובאי זה העניין שהיית בתפקיד פיקודי.

פורסם

הייתי בחטיבת שיריון (בגדוד הנדסה) 188 וחייב להגיד לך שהגעת לחיל הכי חזק בצבא. מתישהו כולם מבינים שהצבא יקום ויפול על השיריון.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
כשאני השתחררתי לפני שנתיים זה היה:

סיום טירונות - 03

סיום צמ"פ - 05 (טנקאי)

קמ"ט - 08

בתכלס, זה לא באמת משנה.

המקום היחיד שזה יהיה חשוב בו הוא אם תרצה לעבוד בביטחון אחרי הצבא - שם הרובאי 08 תופס. וגם שם, יותר חשוב מהרובאי זה העניין שהיית בתפקיד פיקודי.

זה שלב מקצועי, לא שלב רובאי. טנקיסט או מט"ק אינו רובאי אלא במסלול מקצועי אחר, לכן הוא נותר רובאי 03 אבל בעל שלב מקצועי יותר גבוה בתחום שלו.

הייתי בחטיבת שיריון (בגדוד הנדסה) 188 וחייב להגיד לך שהגעת לחיל הכי חזק בצבא. מתישהו כולם מבינים שהצבא יקום ויפול על השיריון.

מישהו עשה עבודה טובה בהנחלת גאוות יחידה. בתותחנים אומרים "בלי סיוע שריון לא ינוע", בחימוש "בלי חימוש אין כיבוש" וכו' וכו'. והאמת - כולם צודקים, בבחינת - אם לא נהיה תלויים זה בזה נהיה תלויים זה ליד זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...