Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ראשי-מנוע

בחיפושי אחר רכב שעשוע/סופישבוע ונתקלתי ברכב מהכותרת.

האקזמפלר יד 7, 230+Kkm ידני סדאן

לא נסע כחצי שנה (עומד בחניון מקורה)

אין טסט חודש

דיברתי קצת עם המוכר (עוד לא על מחיר אפילו)

והוא מספר שהרכב נסע עד לפני חצי שנה, לרכב אין טסט אך הוא אומר שאין הרבה לתקן

האוטו כרגע לא מניע ואני רוצה לקחת אותו לבדיקה, אבל לא מעוניין לשלם על גרר, שמעתי שיש בודקים שמגיעים עד אליך, האם הם יכולים לעבוד בתנאי תאורה נמוכה ובלי ליפט? יש המלצות לכאלו?

מה המחירון של רכב כזה (ייבוא אישי מקבל תמחור?) האם יש עוד רכבים כאלו בארץ שאפשר לקבל מהם פרספקטיבה על המחיר שאני צפוי לשלם?

מהסתכלות לא מקצועית, תאונה קלה בפנס שמאל, כולל עיקום שנראה עומק 2-3 ס"מ בצד הפנס(איתות).

רדיאטור יושב על אזיקונים (WTF) ויש נזילות מים.

סלון מוזנח עד מרוטש (ריפודי דלתות ומושבים מרופטים וקרועים)

דשבורד שלם, אך פצוע מדיבוריות וחוסר אהבה

תא כפפות מתפרק

מכסה דלק לא נסגר כמו שצריך

לצערי ממש לא מבין מהסתכלות על המנוע, יש דברים שכדאי לי לחפש מתחת למכסה?

איך אני מוודא את דגם המנוע?

זה M50B20 או M52B20? איך אני יכול לבדוק והאם זה בכלל אמור לשנות לי?

דלת נהג שמאל כשנפתחת עושה נקישה, אני זוכר שאמרו לי שזה יכול לרמוז על פגיעת שלדה, משהו שאני יכול לראות בעצמי?

תא מטען לא נסגר כמו שצריך (מנגנון מנעול שבור או שקיבל מכה שהוציאה אותו מהמסילה)

מכסה מנוע נפתח ומושך איתו קצת את הוישר, לא מבין את הקטע הזה...

בהנחה שאין פגיעת מנוע/שלדה/גיר מה המחיר שיהיה סביר לשלם על מכונית כזאת? ואילו הוצאות צפויות לי למעט יישור קו עם רכב כזה בגיל הזה?

אני יודע שזה ארוך ועם הרבה שאלות, אשמח לכל מידע שאוכל לאסוף בנושא כדאי לא ליפול (יותר מדי) חזק.

(תודה)

פורסם

בשביל מה אתה צריך את הנבלה הזו? מהתאור שלך זה נשמע כאילו עוד לפני שתזיז אותה לכיוון כבישי הנהיגה האהובים עליך כבר תהיינה לך כל כך הרבה הוצאות שיהפכו את הסיפור הזה לממש לא משתלם. אלא אם תקנה אותה תמורה שישיית בירה, ותהיה מוכן נפשית להשקעה כספית, אני לא רואה את הכדאיות בעסקה כזו.

במקומך הייתי פשוט מחכה שיפול לי רכב קצת יותר אהוב, לדעתי שווה לשלם על רכב כזה יותר מאשר להיכנס לפרויקט שאתה לא יודע איך ואם תצא ממנו.

פורסם

אכן נשמע כמו חתולה רצינית בשקית.

המון פקטורים לא ידועים והרכב לא מניע.

המצב היחידי שבא בחשבון, לדעתי, הוא שתקנה את האוטו מאוד בזול (3000-5000 ש"ח) לאחר שאתה מוודא שהשלדה טובה ובידיעה שיש לך עוד סכום נכבד מאוד להשקיע בה כדי להביא אותה למצב סביר-טוב.

כמה זה הסכום? אין לי ממש אומדן, אבל בוא נאמר שלא הייתי מופתע מסכומים של 10000-20000 ש"ח, וגם זה במידה ואתה משיג כמה שיותר חלפים וחלקים מחו"ל שזולים משמעותית (!) מרוב מה שניתן להשיג בארץ.

פורסם
ו

הוא מספר שהרכב נסע עד לפני חצי שנה, לרכב אין טסט אך הוא אומר שאין הרבה לתקן

האוטו כרגע לא מניע ואני רוצה לקחת אותו לבדיקה, אבל לא מעוניין לשלם על גרר, שמעתי שיש בודקים שמגיעים עד אליך, האם הם יכולים לעבוד בתנאי תאורה נמוכה ובלי ליפט? יש המלצות לכאלו?

(תודה)

תאורה נמוכה בזמן הבדיקה לא משמעותית בכלל אם אתה לוקח בודק עיוור.

כמה הוא דורש על הרכב?

אני לא מכיר מניסיון את התחום, אבל מקבל את מה שאמרו לפני.

אם השילדה תקינה ואתה בעניין של השקעה של זמן וכסף ברכב אז אולי אתה בכיוון.

גם אם זה הכיוון שלך אז האינטואיציה שלי היא ש 3000 ש"ח זה רף עליון לרכב חבוט עם רכיבים שמקובעים עם אזיקונים, שלא נוסע וללא טסט...

פורסם

תודה לכל המגיבים, את האמת שחשבתי שאמצא כאן אנשים שהם קצת פחות סקפטים מאישתי. כנראה שאני באמת יותר מדי דרימר :)

הבאתי תמונות, מחיר שהצלחתי לקבל ממנו, ופרטים נוספים.

תיקון: הרכב עומד 3 חודשים לדברי הבעלים וכל מה שצריך בשביל שיסע זה לסדר נזילה במערכת ההגה (צינורית ) להוסיף מים, להעביר טסט וביטוח.

לגבי הרדיאטור, הבנתי ממנו שהוא חדש ושהמוסכניק השתמש באזיקונים לחזק את המאוורר או משהו כזה.

המחיר הנדרש 1500 ש"ח.

מאוד מגרה אותי להמר על הרכב הזה, האם זה עד כדי כך מקרה אבוד? (הרכב יהיה רכב שלי בלבד - לא צריך פרקטיות. כנראה שגם מעת לעת יחפור באיזה מסלול)

מצרף תמונות וצילום רשיון (ברשיון כתוב M1? למה?)

2014-01-22%2017.07.30.jpg

2014-01-23%2011.11.03.jpg

2014-01-23%2011.11.19.jpg

2014-01-23%2011.11.32.jpg

2014-01-23%2011.11.48.jpg

2014-01-23%2011.12.00.jpg

2014-01-23%2011.13.06.jpg

2014-01-23%2011.13.19.jpg

2014-01-23%2011.13.34.jpg

2014-01-23%2011.14.14.jpg

2014-01-23%2011.14.47.jpg

2014-01-23%2011.14.54.jpg

2014-01-23%2011.14.59.jpg

2014-01-23%2011.15.18.jpg

2014-01-23%2011.16.27.jpg

2014-01-23%2011.16.35.jpg

2014-01-23%2011.16.41.jpg

2014-01-23%2011.17.01.jpg

2014-01-23%2011.17.13.jpg

2014-01-23%2011.17.31.jpg

תודה למי שנשאר עד הסוף, עוד לא עשיתי את ההחלטה שלי, מקווה שאעשה אחת נכונה, לגבי כל אלו שאומרים לקחת אחת אחרת, יש לכם הצעות מפתות בטווח?

פורסם (נערך)

הבעיה שיכולות להיות לרכב הרבה מאוד בעיות אם רכב מבוקש יחסית לא מניע ונמכר במחיר כל כך נמוך. ניראה מוזנח, אבל דיטיילינג טוב וניקיון ייסודי לסאלון יכול מאוד לשפר את המצב. הבעיה מבחינה מכנית הרכב מוזנח ושם כבר מדובר על השקעה אחרת. אזיקונים לרדיאטור זה נשמע כמו חאפריות ברמה הכי נמוכה. יש מצב שכדי להחזיר את הרכב לכביש תצטרך להשקיע יותר ממחיר של רכב כזה במצב שמור.

בתמונות לא רואים כימעט כלום.

זה שיש גיר ידני - זה יתרון גדול. רכב כזה אולי כדאי לקנות לחלקים. לקנות אחת אוטומטית שמורה מזקן ולהסב לידני. או רכב תקין מכנית אחרי תאונה ולזרוק את החחלקים לרכב הזה אם השלדה שלמה.

תחשוב על זה, זה מחיר של ג'נטים ופה כבר יש מגנזיום (אני מניח שתוכל להוציא מהם מרבית ההשקעה אפ הרכב יתגלה כטרפה).

בכל אופן, הרכב ניראה שבעברו היה נוסע לא מעט בכפרים.

במילים אחרות: הכל תלוי מאפשרויות של פותח שרשור ומקום לאיחסון רכב. אם הרכב חוקי ומחיר של 1500ש"ח אפשר למכור אותו בחלקים ולהרוויח אליו כסף. חלקי פח שווים יותר.

לאור כל זה, מחיר חשוד מאוד! למה בעלים לא רוצה להרוויח מעט יותר על הרכב?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי המחיר הוא הגיוני אבל תקח בחשבון שתצטרך לעשות פה יישור קו של לפחות 10K ש"ח.

אני רק מהמשפט של בעל הרכב, לשים מים ברדיאטור הייתי קם והולך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
לדעתי המחיר הוא הגיוני אבל תקח בחשבון שתצטרך לעשות פה יישור קו של לפחות 10K ש"ח.

אני רק מהמשפט של בעל הרכב, לשים מים ברדיאטור הייתי קם והולך.

צודק, ונראה לי שאתה אפילו קצת אופטימי בקשר לעלות ההשקעה, אבל לא נתווכח על זה.

מה שכן - המחיר הוא "מתאים" לקניית חתול בשק, מעין זה.

השאלה היא רק היכן ייגמר יישור הקו ואילו קומבינות (רדיאטור שמחוזק באזיקונים) עוד עלולות להמצא.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם

המחיר לדעתי מתאים בהחלט למצב הרכב.

גם אם לאחר בדיקה מעמיקה של כל מכלולי הרכב, תגיע למסקנה שלא בא לך להיכנס להרפתקה עם הרכב הזה, לדעתי תוכל למכור אותו גם בערך באותו מחיר.

לגבי סכום ההשקעה, אני הייתי מהמר על יותר לכיוון ה20K, ולא בגלל שאני איזה מכונאי דגול או מבין גדול במכונאות, אלא פשוט כי אני מאמין במשפט אחד שתמיד עזר לי להיות מוכן לצרות.

Hope for the best, Prepare for the worst.

בתרגום חופשי - תקווה לטוב ביותר, תתכונן לגרוע ביותר.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

3 שאלות אשאל אותך:

1.השלדה נקיה לחלוטין?

2.יש לך 20-30 אש"ח פנויים?

3.יש לך סבלנות?

אם התשובה לכל השאלות הינה "כן"- תחטוף את הרכב.

סדר הפעולות שלך פשוט:

שולח רכב למוסך, מבקש לבדוק מה מצב המנוע כדי להבין אם הרכב עבד על נוזל קירור או מים- אם מים- זרוק את המנוע ותתקין אחד אחר במקומו (יחסוך לך כסף).

בזמן שעובדים על המנוע אתה מבקש מהם לבטל קומבינות ולסדר הכל בצורה תקינה, מחליף אטמים ומחזירי שמן, נוזלים טריים ורעננים, בודק ומתקן מערכת קירור על שלל מרכיביה, רצועות וכו'.

בקיצור, טיפול שורש, תיהיה סבלני ותשתמש באתרים מחו"ל שיחסכו לך המון כסף, בתקציב שציינתי בהתחלה אתה תקבל רכב שיתן לך המון פאן ובאמינות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שווה את הכסף בהחלט, וכבעלים של במוו שהפסיד הרבה כסף עד שמצא מכונאי אמין במחיר טוב,קח אותה רק למוסך בימר בראשון .

פורסם

תודה לכולם על התגובות

עידן לשאלותיך

1. לא, זה הימור, המוכר מבטיח אבל אני לא מסתמך על זה יותר מדי, כי ככה אני, במחיר הזה נראה לי הימור סביר

2. כן.

3. בין משפחה לעבודה יש המון רצון לפרוייקט מוטורי מעניין.

יובל, כבר דיברתי עם ג'יובאני ובתחילת השבוע כשאתפנה קצת מהעבודה הוא יבוא להניע אותו, ואז אני כבר אגרור אותו אליהם.

תודה לכולם על התגובות.

שאלה נוספת, בתמונות שרואים את המשאבת מים (מה שאפשר לראות) יש שם כמו כתם בדיל, משהו חרוך, יתכן וזה משאבה ששופצה? יש צורך להחליף?

• תוכן חדש...