Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת 7000 ק"מ סיאט מיי 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדר"כ אני עושה מטעמים מהודעות כאלה אבל אשתדל להיות עדין איתך (וזכור שביקשת תגובות!):

האמת רשמתי את זה בדיוק כדי לענות לאנשים כמוך (=, אני לא חושב שאני אומר דברים שהם לא נכונים ואני ירשום לך את כל מה שאני חושב (=

אתה לדעתי הדוגמא הקלאסית לאנשים שאומרים שכל רכבי המיני לא טובים, ואני הכי אוהב לענות לאנשים כמוך :lol::twisted:

לא רק סחב אלא הרבה מעבר לכך? נהגת פעם במשהו עם יותר מ-75 כ"ס?

שאני אומר שהוא הרבה מעבר לסחב זה אומר שאני לא צריך להוריד את הדוושה עד למטה, ומסוגל להגביר מהירות ללא הורדת הילוך... אני מדבר על זה שאני יכול לנסוע על 2500 סל"ד להגביר מהירות ללא בעיה, ועוד דבר חשוב לא לשמוע רעש חזק מאוד מהמנוע.. על זה אני מדבר, אני לא מדבר על מכוניות ספורט עם מנוע מאוד מאוד חזק... אני מדבר לאנשים שקונים רכב שיהיה גם פרקטי לזה אני מדבר שאני אומר "סוחב" אני בא להגיד שהרכב לא ירגיש חלש בעליות.

וכן נהגתי פעם או פעמיים או הרבה יותר פעמים על מאזדה 3 שנת 2010 מנוע 1.6 שנחשב רכב משפחתי ממוצע והוא מהווה בסיס להשוואה שלי.

נקסט לשאלה הבאה

אחד הדברים החשובים ברכב עם זיקה להנאה מנהיגה הוא כמה הרכב מהנה לנהיגה. פה מדובר במיני קטנה ועירונית שהקשר בינה לבין הנאה מנהיגה מקרי בהחלט. ותסלח לי, משפט כמו "לדעתי חווית הנהיגה היא הנושא החשוב ביותר ברכב הזה" רק מוכיח לי כמה שאין לך מושג.

שאני מדבר על חווית נהיגה אני מדבר על כמה ההגה מרגיש קשור למה שקורה בכביש, והרכב הזה אכן מאוד מהנה לנהיגה ואני ועוד רבים אחרים לפני רשמו את זה, לא סתם הוא קיבל רכב השנה(לא רק בקטגוריה של המיני ) של מגזין אוטו אקספרס בדגש על כמה כיף לנהוג ברכב הזה...

דווקא לרוב רכבי המיני כיום יש 5 כוכבי בטיחות, ומערכת הסטופ-מי בטח כל כך חשובה שאתה משתמש בה בכל נסיעה. אה, לא?

מה אתה אומר בקשר לכוכבים, על פי מה שאני זוכר ל107 וחברותה יש רק 3.. ולפיקנטו וחברתה I10 יש רק 4

אז איך בדיוק לכולם יש 5?

ולמה לוותר על הסטופ מי, תתאר לך מצב שעובר אורח רגל במעבר חצייה ואתה לא שם לב אליו, תאמין לי שברגע כזה שאמן שלא יבוא אלינו אתה מאוד תשמח במערכת הזאת. זאת מערכת מצוינת שנכנסת לרוב הרכבים החדשים.

מתלים נוקשים לא שווה יציבות טובה יותר. שאל את פיג'ו של לפני 20 שנה...

תראה מבחן התוצאה הוא זה שמדבר והרכב הזה מאוד יציב... רואים את זה בסירטונים של מבחני הבטיחות..

ומטלים נוקשים זה משהוא שהוא פופלרי מאוד ברכבי VW

לא מפליא בכלל. היא מאוד זולה מלכתחילה, ובזכות יחידת הכוח החסכונית שיעור המס עליה נמוך מאוד.

אז תגלה לי איך הסיטיגו יותר יקרה בכמעט 10 אלף?

ותגלה לי איך המחיר בחו"ל כמעט וזהה לזה שבארץ? זה משהוא נדיר בארצנו...

אשמח לתשובות (=

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
:shock::roflmao:

אתה רציני?

1-אני לא חושב שה107 יותר טובה מבחינת החומרים,אבל אני לא מבין אתה חושב שאיכות הסיאט טובה בכמה רמות משאר החומרים?

במה זה מתבטא? בחומרים הרכים? לא! בפלסטיק לא מרגיש חלול? לא! אז במה כן הוא איכותי יותר?

2-אתה קצת מבין בדברים הללו? אתה צודק,אני לא מבין כלום,אני לא יודע מה אני עושה פה בכלל.

3-אתה ניראה הראשון שמסתכל על גומי דלתות,איך החוטים הולכים,מה זה משנה ואת מי זה מעניין??

4-אני לא צריך אתרים שיגידו לי מה איכותי,אני נכנס לסוכנות ומתרשם.

5- 170 זה נתון חשוב למה המנוע מסוגל? לדעתי במנוע המומנט,כוח בסלד נמוך,טווח עבודה רחב.

6-מדדת זמנים למזדה וסיאט?

אחי זה כבר מתחיל להיות נואש מדי, רשמתי את הדברים שאני חושב ואני לא משקר.... אין לי כוח לחזור על עצמי אבל אני ינסה פעם אחרונה וזהו.

1) הרכב הספציפי הזה הוא לגמרי VW אם הייתי מכיר את הUP הייתה מצדיק אותי.. זה מתבטא בכך שאין רעשים, ובתחושה, בכפתורים עוד מיליון דברים

2) אני באמת מבין בעיניני איכות ואני בנאדם מאוד מאוד פדנט אני שם לב לפרטים הקטנים. זה אני...

3) זה מראה על איכות הרכבה, תדע לך שרק מהפרטים הקטנים רואים איכות...

4) גם אני.. האתרים זה פשוט סוג של הוכחה שאני לא היחיד שחושב ככה.

5) מי אמר ששאר הנתונים לא טובים?

6) רשום הכול במפרט... תאמין לי שהיצרן לא ישקר. וגם יש דבר כזה שקוראים לו הרגשה, נהגתי על המאזדה הזאת יותר מחצי שנה

פורסם
מצטער, ביקורת "משוחדת" מדיי, יפה מאד שאתה אוהב את הרכב שלך וזה ניכר מאד בתגובות, אבל שכותבים ביקורת צריך לרסן טיפה את הרגש ולהיות אובייקטיבי.

ככה שאתה משווה בעצם רכב עם 75 כוח סוס, פלסטיקה פשוטה (יחסית נטול אבזור) ומתייחס אליו כאילו הוא מינ' איזה רכב ב 150K.

אין ספק שהרכב חסכוני ועושה את תפקידו שהוא להיות רכב עירוני זריז ולא מעבר.

מאחל לך אחזקה נטולת תקלות.

אני לא מבין מה רשמתי לא בסדר... אמרתי שאין דיפונים מבד, אבל הדגשתי שהפלסטיק איכותי.. זה ברור שחסכו כאן אבל האיכות נשארה מאוד גבוהה ולי אישית זה מה שחשוב..

אני לא מבין למה אתם סוג של מנסים לתקוף אותי אני סה"כ רשמתי חוות דעת שלי :shock:

קניתי רכב וזה מה שאני חושב אליו, אילו רשמים שלי, אם הוא לא היה טוב הייתי רושם

פורסם

יכול להיות שזה נראה שאנחנו טיפה "מתנגחים" בך, זה אולי נובע מצורת הכתיבה שלך שמשבחת מאד את כלל הפרמטרים של הרכב, אולי אם היה נירשם בטיפונת יותר צניעות (גם לגבי יחידת ההנעה) זה לא היה גורר כזה HYPE.

מהסיבה הפשוטה שבתיאורים זה נתפס כרכב אחר לחלוטין :)

בכל מקרה אם מישהו ישאל אותי לגבי מכונית מיני אני אדע לזרוק גם את הסיאט מיי למשוואה ולא רק פיקנטו :wink:

פורסם

כמה מילות סיכום שלי:

1-אני יודע שזה העתק של UP,אולי יש לנו אצבעות שונות ולכן אנחנו מרגישים את החומרים אחרת.

2-לא יודע מה יש בכול רכב מיני שאפשר להגדיר אותו בתור איכות,לא מנוע עוצמתי,לא מנוע עוצמתי,לא מרווח גדול,לא תא מטען גדול.

3-אני לא חושב שאיך הכבל הולך במנוע רואים איכות אבל מי אני בכלל...

4-נו לפחות יש משהו שאנחנו מסכימים.

5-הם טובים ביחס למי? קח אפילו את הפנדה שלי,לי יש יותר מומנט,נפח גדול יותר,יש לי 4 צילנדרים ולא 3,וזה עוד רכב שיצא ב2004.

6-אז אם היית מבין קצת,היית יודע שנתוני יצרן של צריכת דלק/מהירות סופית/האצה-לא תמיד מדויקים.

אבל,היא יפה בלבן,אתה מבסוט ממנה,תהנה!

אנחנו לא מנסים לתקוף,פשוט אנחנו אוהבים פה לדעת ביקורת אמיתית,גם חסרונות לצד יתרונות,אם זה כול החסרונות שמצאת ברכב שלך למרות מה שאמרנו,אז בסדר,אתה קנית אותו כי אהבת אותו,זה מה שחשוב.

פשוט לי זה ניראה שאתה לא מקבל ביקורת על הרכב שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יכול להיות שזה נראה שאנחנו טיפה "מתנגחים" בך, זה אולי נובע מצורת הכתיבה שלך שמשבחת מאד את כלל הפרמטרים של הרכב, אולי אם היה נירשם בטיפונת יותר צניעות (גם לגבי יחידת ההנעה) זה לא היה גורר כזה HYPE.

מהסיבה הפשוטה שבתיאורים זה נתפס כרכב אחר לחלוטין :)

בכל מקרה אם מישהו ישאל אותי לגבי מכונית מיני אני אדע לזרוק גם את הסיאט מיי למשוואה ולא רק פיקנטו :wink:

תראה. סה"כ אני רושם מה שאני חושב, הרבה אנשים חשבו שהרכבים הקטנים האלה הם הרבה הרבה פחות טובים אבל אחרי שאנשים ראו את הרכב שלי ונסעו בוא הם הבינו שזה לא נכון, באמת שאני מאושר מיחידת ההנעה היא מספקת אותי והרבה יותר מזה.

אם אני לא הייתי מבסוט הייתי מקלל את הרכב ורושם את זה. אבל מה לעשות לפעמים דברים הם לא כמו שהם נראים.

פורסם
כמה מילות סיכום שלי:

1-אני יודע שזה העתק של UP,אולי יש לנו אצבעות שונות ולכן אנחנו מרגישים את החומרים אחרת.

2-לא יודע מה יש בכול רכב מיני שאפשר להגדיר אותו בתור איכות,לא מנוע עוצמתי,לא מנוע עוצמתי,לא מרווח גדול,לא תא מטען גדול.

3-אני לא חושב שאיך הכבל הולך במנוע רואים איכות אבל מי אני בכלל...

4-נו לפחות יש משהו שאנחנו מסכימים.

5-הם טובים ביחס למי? קח אפילו את הפנדה שלי,לי יש יותר מומנט,נפח גדול יותר,יש לי 4 צילנדרים ולא 3,וזה עוד רכב שיצא ב2004.

6-אז אם היית מבין קצת,היית יודע שנתוני יצרן של צריכת דלק/מהירות סופית/האצה-לא תמיד מדויקים.

אבל,היא יפה בלבן,אתה מבסוט ממנה,תהנה!

אנחנו לא מנסים לתקוף,פשוט אנחנו אוהבים פה לדעת ביקורת אמיתית,גם חסרונות לצד יתרונות,אם זה כול החסרונות שמצאת ברכב שלך למרות מה שאמרנו,אז בסדר,אתה קנית אותו כי אהבת אותו,זה מה שחשוב.

פשוט לי זה ניראה שאתה לא מקבל ביקורת על הרכב שלך.

אחי אני פשוט רושם את התגובה הזאת כי יש לי דחף שהוא יותר חזק ממני. אני לא תוקף או מתנגח זה סה"כ דיון

מבחינת האיכות לדעתי VW יותר איכות וסדר בתא המנוע לדעתי זה דבר מאוד חשוב אבל עזוב את זה

לך יש נפח יותר גדול, צילינדר אחד יותר אבל שלי מוציא יותר כוחות סוס....

אתה יודע שהמיני החדשה של BMW מגיעה גם בגרסאת 3 צלינדר(שאגב היא נחשבת החזקה)... לפי מה שאתה אומר BMW ירדו ברמה שעברו למנוע 3 צלינדר.

ואתה יודע מה בוא נעזוב את המספרים בצד..... המומנט הוא כמעט זהה אבל ניתן לך את זה בתור יתרון

במבחן התוצאה אני יגיע למאה יותר מהר ממך.. יכול להגיע(לא יגיע אבל יכול) ל16 קמ"ש יותר ממך

אז איך בדיוק לפנדה יש יתרון בתחום המנוע?? ועוד פעם אני לא תוקף סה"כ מדברים

ועוד דבר אחד חשוב בסיס הגלגלים של המיי גדול משמעותית מהפנדה שמזה שכחתי בכלל

פורסם

rotem1322 בשורה התחתונה חברי הפורום שמחים שאתה נהנה מהרכב שלך, ושמחים גם שאתה לוקח את הזמן ומשתף אותנו בביקורת שלך עליו.

אך כשאתה רוצה לכתוב ביקורת על רכב אתה חייב להיות קצת פחות סובייקטיבי, הסופרלטיבים המוגזמים שלך (בנוסף לסמל הFR בתמונה שלך:-) ) מראים שאתה מאוד מתלהב מהרכב, וניקר שההתלהבות הזאת גורמת לך להסתכל על הרכב בצורה מאוד חד צדדית ולא מאפשרת לנו כקוראים לדעת מה צריך לקחת ברצינות מהביקורת שלך.

מה שכן, אם הרכב גורם לך להרגיש כך- סימן שהוא עושה את העבודה שלו כמו שצריך ושבחרת ברכב הנכון! מאחל לך לנסוע איתו בעוד הרבה דרכים טובות ולא להשתמש במערכת הSTOP ME אף פעם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
rotem1322 בשורה התחתונה חברי הפורום שמחים שאתה נהנה מהרכב שלך, ושמחים גם שאתה לוקח את הזמן ומשתף אותנו בביקורת שלך עליו.

אך כשאתה רוצה לכתוב ביקורת על רכב אתה חייב להיות קצת פחות סובייקטיבי, הסופרלטיבים המוגזמים שלך (בנוסף לסמל הFR בתמונה שלך:-) ) מראים שאתה מאוד מתלהב מהרכב, וניקר שההתלהבות הזאת גורמת לך להסתכל על הרכב בצורה מאוד חד צדדית ולא מאפשרת לנו כקוראים לדעת מה צריך לקחת ברצינות מהביקורת שלך.

מה שכן, אם הרכב גורם לך להרגיש כך- סימן שהוא עושה את העבודה שלו כמו שצריך ושבחרת ברכב הנכון! מאחל לך לנסוע איתו בעוד הרבה דרכים טובות ולא להשתמש במערכת הSTOP ME אף פעם.

בעקרון הייתה לי רק כוונה טובה לשתף אותכם, משום מה זה הגיע למקום שאני צריך לענות על שאלות היתנגחות...

בכל מקרה ידעתי שאני יקבל הרבה תגובות חריפות על סמל הFR חחח אבל אני מת אליו.

אני חושב שלמרות השאלות הקשות ששאלו אותי כאן עניתי מאוד יפה וניסחתי את עצמי בצורה מאוד טובה ולא השארתי שאלות פתוחות.

אני לא מבין למה יוצא מצב שכל מה שחושבים שאני מתלהב ולא מתבונן במציאות כמו שהיא.. אבל נימקתי הכול והסברתי הכול הכי יפה שאני יכול...

נראה לי שהכול בגלל סמל הFR... (=

FR זאת סה"כ רמת גימור אני לא מבין מה הביג דיל חח

בכל מקרה אשמח לתגובות נוספות

פורסם
אחי אני פשוט רושם את התגובה הזאת כי יש לי דחף שהוא יותר חזק ממני. אני לא תוקף או מתנגח זה סה"כ דיון

מבחינת האיכות לדעתי VW יותר איכות וסדר בתא המנוע לדעתי זה דבר מאוד חשוב אבל עזוב את זה

לך יש נפח יותר גדול, צילינדר אחד יותר אבל שלי מוציא יותר כוחות סוס....

אתה יודע שהמיני החדשה של BMW מגיעה גם בגרסאת 3 צלינדר(שאגב היא נחשבת החזקה)... לפי מה שאתה אומר BMW ירדו ברמה שעברו למנוע 3 צלינדר.

ואתה יודע מה בוא נעזוב את המספרים בצד..... המומנט הוא כמעט זהה אבל ניתן לך את זה בתור יתרון

במבחן התוצאה אני יגיע למאה יותר מהר ממך.. יכול להגיע(לא יגיע אבל יכול) ל16 קמ"ש יותר ממך

אז איך בדיוק לפנדה יש יתרון בתחום המנוע?? ועוד פעם אני לא תוקף סה"כ מדברים

ועוד דבר אחד חשוב בסיס הגלגלים של המיי גדול משמעותית מהפנדה שמזה שכחתי בכלל

לגבי איכות,אני לא אגיב,אם לך הוא מרגיש איכותי יותר אז בסדר.

אני לא אומר ש3 צילנדרים נחשב פחות מתקדם,בטח ובטח לא מנוע חדש של BMW,אבל ל4 צילנדרים יתרון שהוא מנוע מאוזן.

גם אם תגיע ל 100 מהר יותר ואני לא בטוח,וגם אם תסע מהר יותר ואני לא בטוח,זה הדבר האחרון שחשבתי עליו כשקניתי את הפנדה.

היתרון למשל שאם נקרעת רצועת טיימינג אין נזק,אולי גם אצלך יש שרשרת לא יודע..

והמנוע של הפנדה כבר מאווווד ותיק,וכך שמבחינת אמינות הוא הוכיח את עצמו,כמובן שאני לא אומר שמנוע לא אמין בסיאט,אבל זה יתרון שאתה כבר מכיר הרבה שנים סוג מנוע כזה.

וסוד קטן,הגעתי עם הפנדה לאזור ה 160-165 עם והיינו שתיים,אני חושב עם רק בן אדם אחד גם אני הייתי מגיע לאזור ה170.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לגבי איכות,אני לא אגיב,אם לך הוא מרגיש איכותי יותר אז בסדר.

אני לא אומר ש3 צילנדרים נחשב פחות מתקדם,בטח ובטח לא מנוע חדש של BMW,אבל ל4 צילנדרים יתרון שהוא מנוע מאוזן.

גם אם תגיע ל 100 מהר יותר ואני לא בטוח,וגם אם תסע מהר יותר ואני לא בטוח,זה הדבר האחרון שחשבתי עליו כשקניתי את הפנדה.

היתרון למשל שאם נקרעת רצועת טיימינג אין נזק,אולי גם אצלך יש שרשרת לא יודע..

והמנוע של הפנדה כבר מאווווד ותיק,וכך שמבחינת אמינות הוא הוכיח את עצמו,כמובן שאני לא אומר שמנוע לא אמין בסיאט,אבל זה יתרון שאתה כבר מכיר הרבה שנים סוג מנוע כזה.

לא אמרתי שאמרתה פשוט עניתה למה שאמרתה..

ודרך אגב המנוע 3 צלינדר של VW הוא חדש..

בכל אופן היום המון רכבים קטנים חדשים משתמשים במנוע 3 צלינדר ומבחינתי זה ממש ממש לא מורגש,

פורסם

לא נסעתי על המי, אבל למשל ב אלטו וה107/C1 בעמידה זה מורגש.

גם במבחן פה באתר הם רשמו שהם רגישו רעידות בעמידה.

פורסם
לא נסעתי על המי, אבל למשל ב אלטו וה107/C1 בעמידה זה מורגש.

אלטו C1 זה משהוא אחר.... חבל שישר במקום לנסות לתקוף אותי.. הייתה פותח איזה ביקורת לא שלי וקורא אליו

קצת

אין לי מה לשקר... אני לא שותף של צמפיון... אני די שונא אותם עם המחירים המסריחים שלהם

פורסם
בעקרון הייתה לי רק כוונה טובה לשתף אותכם, משום מה זה הגיע למקום שאני צריך לענות על שאלות היתנגחות...

בכל מקרה ידעתי שאני יקבל הרבה תגובות חריפות על סמל הFR חחח אבל אני מת אליו.

אני חושב שלמרות השאלות הקשות ששאלו אותי כאן עניתי מאוד יפה וניסחתי את עצמי בצורה מאוד טובה ולא השארתי שאלות פתוחות.

אני לא מבין למה יוצא מצב שכל מה שחושבים שאני מתלהב ולא מתבונן במציאות כמו שהיא.. אבל נימקתי הכול והסברתי הכול הכי יפה שאני יכול...

נראה לי שהכול בגלל סמל הFR... (=

FR זאת סה"כ רמת גימור אני לא מבין מה הביג דיל חח

בכל מקרה אשמח לתגובות נוספות

זה כמו שתשים סמל GTI על האפ, זה ברור לכולם שזו סתם שטות, אז למה לשים את זה בכלל?

אני בעד רכב כמה שיותר נקי ונטול צירופי אותיות, אבל כל אחד והבחירה שלו.

שוב פעם, ניקר שאו שאין לך הרבה נסיון עם רכבים אחרים או שאתה מתלהב קצת יתר על המידה, לכתוב שהדבר הכי חשוב לך ברכב זו הנאה מנהיגה ושחווית הנהיגה היא הדבר החשוב ביותר ברכב הזה מראה על אי הבנה, אם היית כותב שהוא הכי מהנה שזכית לנהוג בו, או שלדעתך הוא הכי מהנה מהקטגוריה שלו עוד אפשר להתווכח, אבל לשבח אותו כאילו הוא מינימום מתנהג כמו פורשה זה קצת מוגזם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני ממש לא תוקף,פשוט יש לנו 2 דעות שונות ואנחנו דנים על זה.

כול מבחן של וואלה,CARTUBE... אומרים שמרגישים מאט רעידות בעמידה וזה הגיוני עם 3 צילנדרים לאור הרכבים שאני ראיתי בעצמי שבאמת מנועי 3 צילנדרים רועדים בעמידה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...