Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שידרג ציוד צילום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גילוי נאות ברשותי D7100, 35 1.8G, 85 1.8G, 16-85, 80-400G AF-S:-D

תגיד, איך ה16-85?

אני חם עליה כבר תקופה ארוכה, אבל משום מה כל פעם לפני הקניה אני נכנס שוב ללבטים לגביה וקונה עדשה אחרת ואז מתבאס שלא קניתי את ה16-85.

אם נשים שניה בצד את המחיר היחסית גבוה שלה ביחס לטווח שהיא מציעה, אתה ממליץ עליה?

היא אכן חדה כמו שאומרים?

תודה מראש.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדשה מצויינת לצילום כללי בתנאי תאורה טובים (צמצם איטי יש לזכור).

קונטרסטית וחדה ביותר, יופי של צבעים, מייצב מאוד יעיל (VRIIׁ עד-4 סטופים של אור),מהירות פוקוס דיי טובה (יותר מעדשות הקיט, הרבה פחות מהמקצועיות), מתחילה מ-16 שזה מספיק רחב בשביל הרבה דברים, איכות בניה טובה עם התנגדות טובה של טבעת הזום וביונט מתכתי.

החסרונות הם שיש עיוות מורגש במצב הרחב-16 במיוחד בצידי התמונה (תשים שם אנשים שאתה לא אוהב:lol:), הבוקה שלה לא להיט, טבעת הפוקוס מרגישה קצת קלה מידי וכמובן הצמצם הסטנדרטי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אני חושב שאנחנו חורגים לגמרי מהנושא.

הנתון שעליו דיברתי במבחנים של DXO הוא Sports

(Low-Light ISO)

הD7100 בתוצאה של ISO 1256, הD700 בתוצאה של ISO 2303, והD90 עם תוצאה של ISO 977.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האם זהו אכן פער המחירים בין ארה"ב לישראל? 300 ש"ח? :shock:

יש חנויות זולות יותר מ B&H בחוף המערבי?

תודה,

עודד.

עודד, אחרי שנים של רכישות בארה"ב / גרמניה, הרכישות האחרונות בוצעו בארץ - דרך "ארליך". הפער קטנטן מאוד - בעיקר כשמשלמים במזומן (וזוכים להנחה קלה אך מורגשת בכיס). מעבר לעובדה שאתה זוכה גם באחריות (הארכתי ל-3 שנים) וגם בשירות המצויין מצידם של החבר'ה ב"ארליך".

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
D610 שוחררה, על D810 לא שמעתי.

הD610 פותרת איזו בעיה שהייתה בחיישן של D600, עם משהו שקשור לשמן, אין לי מושג אפילו במה מדובר.

הצצתי בDXO, ויש שם איזשהו פירוט על תכונות המצלמה, עושה רושם הD7100 לא הרבה יותר טובה בISO גבוה. האם אני טועה?

הצצתי גם בתוצאות ברשת, והיא לא הרשימה אותי במיוחד בISO הגבוה.

חבר טוב שלי (צלם חתונות / אירועים - אחרי שעות העבודה בנתב"ג) נעזר ב-D600, הוא לא מפסיק לקלל אותה ולא מפסיק לקלל את המעבר הטיפשי שעשה מקנון אל ניקון. ה-D600 סובלת מבעיות חיישן כאלה ואחרות, כמובן גם מבעיית נזילת שמן - שמחריבה תמונות (ואם אתה צלם אירועים, זה ממש לא לעניין...). מעבר לכך - המצלמה שלו (בת פחות משנה עם 63K קלילים) עברה אינספור החלפות חיישן / רענוני אטימה למניעת נזילת השמן, והפלא ופלא, לא פתר את הבעיה לעולם - היא חוזרת אחרי מספר ימים.

שלשום ניהלנו שיחה עניינית לגבי קנון VS ניקון, הרי זה דיון שמתנהל כבר עשרות שנים - על סמך ניסיונו המקצועי / ניסיונם של חבריו למקצוע. התשובות היו ברורות - לניקון (עד כה לפחות) יש יתרון בביצועי גופי הקרופ. לקנון יתרון בגופי FF, עמידות / אמינות הגופים לאורך זמן (גם קרופ) והעדשות (L). סתם נקודה למחשבה - מצידו של צלם מקצועי, לא חובב... המתפרנס מכך.

דור, אמרתי לך בעבר ואגיד זאת גם כרגע - אם יש לך את התקציב לשדרג, קח FF. לדעתי זה השדרוג האולטימטיבי מבחינת גוף. ברור לי שה-D7100 נהדרת (ויש לא מעט ביקורות שיעידו זאת עליה), אבל זה לא זה, לא ביחס לגוף FF עם עדשות ראויות.

היו לי לבטים קשים מאוד בזמנו (שאל את עודד, דנו בזה לא מעט בפון...) ולבסוף החלטתי לנסות - פירסמתי את הציוד הישן למכירה (50D עם גריפ + 4 סוללות. עדשות קנון 10-22 ו-17-55 2.8, עם פילטרים של B+W). בימים הראשונים היה מעט קשה - כל מי שפנה אלי היה בעל ציוד דומה שסה"כ רצה לדעת מה המחיר אותו אני דורש. אחרי מספר ימים פנה אלי חבר צלם - וקנה את הגוף והסוללות (כגוף נוסף). יומיים לאחר מכן, פנה אלי בחור (מ-DSPOT), הגיע לנתב"ג ולקח את העדשות והפילטרים יחדיו כסט. קיבלתי סכום נאה מאוד (התגמשתי קלות - יצא שהורדתי 500 ש"ח על כל הציוד - ביחס למחיר שדרשתי תחילה) ואצתי רצתי לי אל "ארליך" - והתחדשתי לי בקנון 6D (עם גריפ מקורי וסוללה מקורית נוספת). עשו לי הנחת מזומן נאה - ונשארתי עם עודף. חסכתי לי בצד (אחרי חודשים של שעות מטורפות בשדה...), חזרתי אל "ארליך" ולקחתי קנון 24-700 2.8II.

הסט אצלי כבר חצי שנה (זמן טס... :shock:) ועד כה - תענוג. עולם אחר לחלוטין - חדות, גוונים, פירוט, רוחב (סוף סוף ה-50 1.4 שלי הופכת להיות פונקציונלית) וכמובן שיפור מטורף בכל הקשור לצילום בתנאי תאורה בעייתים (מבלי שימוש בפלאש / חצובה). אז נכון, זה לא עסק זול - בכלל, אך השיפור מורגש מאוד והתוצאות טובות הרבה יותר מימי גופי הקרופ השונים. אני נהנה עוד יותר עם ה-6D מאשר עם הגופים שקדמו לה. בסופו של יום - היה קשה ויקר, אבל השתלם בעיני :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני חושב שאנחנו חורגים לגמרי מהנושא.

הנתון שעליו דיברתי במבחנים של DXO הוא Sports

(Low-Light ISO)

הD7100 בתוצאה של ISO 1256, הD700 בתוצאה של ISO 2303, והD90 עם תוצאה של ISO 977.

קח בערבון מאוד מוגבל את תוצאות המעבדה ב-DXO, התוצאות של מבחנים בעולם האמיתי זה מה שחשוב יותר.

בעשרים המצלמות הראשונות שלהם אין אף מצלמה של קנון, ושים לב ה-D600 זוכה שם לציון גבוה משמעותית מ-6D ברגישויות גבוהות (Low-Light ISO), כשבפועל בעולם האמיתי ה-6D שקטה משמעותית.

כמו כן, כבר נוכחתי לראות פנינות אופטיות שזכו לציונים נמוכים יחסית ב-DXO.

אוראל, ליין עדשות ה-N עם פס הזהב של ניקון תחרותית כנגד סדרת ה-L האדומה של קנון, לא חושב שאפשר להצביע על יתרון גורף של אחת מהן לכאן או לכאן, אלא צריך להשוות דגמים ספציפים ואז לבדוק.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לירן, בסופו של יום - רב הצלמים המקצועיים נעזרים בקנון. וכמובן בעדשות L. נדמה לי שזה אומר דרשני...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לירן, בסופו של יום - רב הצלמים המקצועיים נעזרים בקנון. וכמובן בעדשות L. נדמה לי שזה אומר דרשני...

אז מה?

את האמת, שאני באופן אישי יותר מתחבר לממשק של ניקון, לצבעים ולתוצאות שלהם.

עובדה, כבר 7 שנים. היו לי לא מעט הזדמנויות לערוק לצדדים אחרים, זה גם נשקל לא פעם ולא פעמיים, אבל זה לא קרה.

גם רוב המעבדים שנמכרים בעולם הם אינטל, זה אומר שAMD פחות טובים? (עכשיו כן, אבל היו תקופות שהם היו עדיפים על אינטל)

רוב הרכבים שנמכרים בארץ הם יונדאי, קיה וטויוטה, זה אומר שהם טובים יותר ממרצדס? לא נראה לי.

מצד שני, יש לך בצד שלך את האנשים שיש להם קנון עם עדשות ניקון, כי פשוט לקנון למשל אין מענה לעדשה רחבה לפול פריים, אז קנוניסטים קונים 14-24 ומתאם ומשתמשים בניקון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

קנוניסטים בקרוב יזכו ב-12-24L 2.8. גם ל-16-50L. בנוסף ל-16-35L 2.8. סתם לידיעה העצמי, אם זה משנה לך.

דור, מבלי לפגוע בניקון ובמוצרים שלה - הטובים ללא ספק, כנראה שישנן מספיק סיבות לכך שרב הצלמים (בשלל תחומים כמובן) בוחרים להשתמש בציוד של קנון - ולא בזה של ניקון. כנראה סיבות שלך אולי אינן נראות הגיוניות או מובנות, אבל להם הן כן ברורות.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

צר לי, אך אני לא מסכים.

יכול להיות שזה במקום מסוים דיסוננס קוגנטיבי והערצת יתר של יצרן שיש לך,

אבל זו דעתי.

אני לא חושב שקנון יצרן גרוע, מאידך גם ניקון לא.

אני חושב ששתיהן בחירות נכונות, יש שיעדיפו את זה ויש שיעדיפו את זה. אין בזה שום דבר פסול. אף אחת מהן לא תהיה נפילה.

דווקא באירועים של ספורט ראיתי לא מעט צלמים עם ניקון. פול פריימים עם עדשות טלה (פריים כמובן).

לצורך העניין, אני לא רואה את עצמי כרגע עובר לקנון. הצעד הזה לא משתלמת לי כלכלית וגם לא רואה סיבה לעשות את זה.

6D עולה כמו D600/D610,

5D2 משומשת עולה כמו D700 משומשת.

השאלה מה כדאי לעשות, להמשיך לחסוך לפול פריים, מה שידרוש הוצאה גדולה יותר על מצלמה, להחליף את ה17-50 ב24-85 F/2.8-4 או ב28-75 F/2.8, ובעתיד להחליף את ה10-20 במשהו שיתאים לפול פריים (החל מ15 מ"מ היא מכסה את כל שטח החיישן) - כמו 12-24 של סיגמא למשל, או שמא להתספק בקרופ?

פורסם
צר לי, אך אני לא מסכים.

יכול להיות שזה במקום מסוים דיסוננס קוגנטיבי והערצת יתר של יצרן שיש לך,

אבל זו דעתי.

מצחיק, לא?. אפשר לומר עליך אותו הדבר... :roll:

אני לא חושב שקנון יצרן גרוע, מאידך גם ניקון לא.

אני חושב ששתיהן בחירות נכונות, יש שיעדיפו את זה ויש שיעדיפו את זה. אין בזה שום דבר פסול. אף אחת מהן לא תהיה נפילה.

דווקא באירועים של ספורט ראיתי לא מעט צלמים עם ניקון. פול פריימים עם עדשות טלה (פריים כמובן).

יכול להגיד לך שגם בתערוכות הרכב, גם במגזיני רכב שונים פה ובעולם, גם צלמי ספורט, צלמי אופנה וצלמי אירועים - לרב נעזרים בקנון. לא טוען שאין כאלו שנעזרים בניקון, אבל עד כה, הרב היו היו קנוניסטים.

לצורך העניין, אני לא רואה את עצמי כרגע עובר לקנון. הצעד הזה לא משתלמת לי כלכלית וגם לא רואה סיבה לעשות את זה.

6D עולה כמו D600/D610,

5D2 משומשת עולה כמו D700 משומשת.

לאור המחלות הרבות של ה-D600, לא חושב שהייתי שם כספי עליה - והייתי ממתין ומחכה לראות האם המחליפה פתרה אותן באמת.

לא יודע איך ה-D700, אבל ה-5DMK2 מצלמה חביבה בהחלט. ה-5DMK3 זה כבר עולם אחר לחלוטין - אולי אשדרג לוורסיה הבאה (MK4).

השאלה מה כדאי לעשות, להמשיך לחסוך לפול פריים, מה שידרוש הוצאה גדולה יותר על מצלמה, להחליף את ה17-50 ב24-85 F/2.8-4 או ב28-75 F/2.8, ובעתיד להחליף את ה10-20 במשהו שיתאים לפול פריים (החל מ15 מ"מ היא מכסה את כל שטח החיישן) - כמו 12-24 של סיגמא למשל, או שמא להתספק בקרופ?

יצא לך לצלם קצת על גוף FF של ניקון? הרגשת שיפור ניכר ביחס למצב הקיים? במידה וכן - לך על זה. שווה להתאפק עוד קצת ולהמשיך לחסוך. בעיני זה המעבר ל-FF הוא קפיצת מדרגה עצבנית, רק חשוב לקחת בחשבון שהחסרון הוא ברענון צי העדשות - מה שמייקר לא מעט את העסק.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
דור, מבלי לפגוע בניקון ובמוצרים שלה - הטובים ללא ספק, כנראה שישנן מספיק סיבות לכך שרב הצלמים (בשלל תחומים כמובן) בוחרים להשתמש בציוד של קנון - ולא בזה של ניקון. כנראה סיבות שלך אולי אינן נראות הגיוניות או מובנות, אבל להם הן כן ברורות.

לא מסכים. חלק מהעבודה שלי כולל צילום (מכוניות) ואני מכיר לא מעט צלמים מקצועיים וחובבנים כאחד, רובם המוחלט משתמש בניקון.

אני מסכים עם דור שלכל יצרן יש את היתרונות שלו.

לקנון יש FPS גבוה יותר ובאפר גדול יותר שיאפשרו לצלמי ספורט לסחוט יותר תמונות במהירות, סידור הכפתורים שלה נוח יותר לשינוי מהיר של ISO, WB וכו' (הכפתורים ממוקמים למעלה ונוחים יותר לגישה מאשר אלה בניקון שצמודים לפרצוף), יש מבחר גדול של עדשות L מצויינות והצבעים "אמיתיים" יותר.

לניקון מצד שני יש ממשק הרבה יותר ידידותי (בין היתר כפתור "?" שמסביר על פונקציות שונות במצלמה), ביצועים באור נמוך טובים משמעותית בהשוואה ישירה בין כל ניקון לקנון המקבילה, מערכת פוקוס מצויינת עם עשרות אלפי נקודות פוקוס (19 ב 60D. לD7000 המקבילה יש 39. ברצינות קנון? ברצינות?) וצבעים יותר אה... נו.. vibrant.. שכחתי איך אומרים את זה.

בסופו של דבר זה נטו עניין של העדפה אישית. כמו שאי אפשר להגיד אם A4 יותר טובה מ C קלאס. עניין של העדפה וצרכים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

עם סידור הכפתורים אני מסתדר היטב בניקון, אני גם עובד במצב A לרוב, ככה שגלגלת אחת משמשת לערכי צמצם והשניה לISO. מאוד נוח לי ככה.

לגביי הFPS, מה שיש בניקון מספיק לי למה שאני עושה.

השאלה היא למה להתקדם בניקון ולא לערוק לצד השני.

פורסם

בתור ניקוניסט, הבעיה העיקרית שלי עם ניקון בשנים האחרונות היא דרך ההתמודדות שלה עם כשלי Q.C (למה לבצע RECALL כשזה מתבקש, כשאפשר להוציא דגם חדש לחלוטין תוך פחות משנה ולצפות שאנשים שוב יפתחו את ארנקם בנדיבות?), בנוסף לנטיה שלה לגבות סכומים גבוהים יותר עבור עצמיות כשאצל היריבה הישירה המחירים שפויים יותר ברוב המוחלט של המקרים.

לשמחתי אני כבר די בשלבי סיום של פרידה מציוד הצילום הנוכחי, כך שהמעבר לחברה אחרת, אם בכלל, לא יהיה כזה כואב.

• תוכן חדש...