Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרפורמה בחינוך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה שאולי אפשר לומר כי מעודדת אופטימיות.

החל מחלוקה שונה של ציוני הבגרות לפיה על 30% מהמקצועות, לא כולל מקצועות ליבה, יימדדו התלמידים דרך עבודות ומחקרים, ולא מבחנים קונבנציונאליים.

דרך הענקת משקל מוגבר לבגרויות בכניסה למוסד אקדמאי (אמנם היה פועל לרעתי, אבל בדיעבד בהחלט נחוצה השקעה בזמן התיכון. לא בהכרח לשם החומר הנלמד, אלא לשם סיגול מיומנויות למידה).

ואפילו

לראשונה יודיע משרד החינוך כי היעד אינו הגדלת מספר הזכאים לבגרות בבתי הספר הטכנולוגיים, אלא הבטחת 12 שנות לימוד עם תעודה מקצועית כדי שיוכלו להשתלב בעולם התעסוקה
.

מעולה, אפילו נשמע כאילו מישהו שומע.

מה דעתכם?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

עוד לא ברורים לי כל הפרטים, ואיך אנשים שלמדו במתכונת הישנה ישתלבו באונ', אבל זה יפה מאוד שמעודדים בתי ספר מקצועיים. מקצועות ליבה הם חשובים מאוד. לדעתי, כל אזרח בארץ צריך לדעת היסטוריה,לשון והבעה, אנגלית ומתמטיקה. זה מצוין שהדגישו אותם, יחד עם הקטנת העומס על תלמידים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בהתחשב במצב שבבתי הספר כרגע,

לדעתי יש לשים דגש קודם כל על החינוך, ואחרי שהבעיה הזו תהיה מאחורינו, אפשר יהיה להמשיך הלאה לשינוי מבנה הבגרויות ואופן הקבלה לאוניברסיטאות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

עוד רפורמה פופוליסטות.

אין לי בעייה עם ביטול הפסיכומטרי ואני חושב שזה טוב אבל הרפורמה בבגרויות היא אסון. כשבתי הספר יתנו ת ההערכות לבגרות לא יהיה קשר בין הצין לידע. לדעתי אומיברסיטאות צריכות לדרוש בגרות מלאה בממוצע מסויים שיהווה רק חסם ראשוני (כי עם כל הכבודמהנדס צריך לדעת גם היסטוריה וספרות וההיסטוריון צריך לדעת קצת מתימטיקה), הרכב יחידות מסויים בהתאם לפקולטה ומשם מבחני כניסה פקולטיים שיבחנו ידע בסיסי ותפיסה כראות עיני אותה פקולטה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
עוד רפורמה פופוליסטות.

אין לי בעייה עם ביטול הפסיכומטרי ואני חושב שזה טוב אבל הרפורמה בבגרויות היא אסון. כשבתי הספר יתנו ת ההערכות לבגרות לא יהיה קשר בין הצין לידע. לדעתי אומיברסיטאות צריכות לדרוש בגרות מלאה בממוצע מסויים שיהווה רק חסם ראשוני (כי עם כל הכבודמהנדס צריך לדעת גם היסטוריה וספרות וההיסטוריון צריך לדעת קצת מתימטיקה), הרכב יחידות מסויים בהתאם לפקולטה ומשם מבחני כניסה פקולטיים שיבחנו ידע בסיסי ותפיסה כראות עיני אותה פקולטה.

למזלך ולמזלנו, הנדסה ורפואה לא יכללו בחוק החדש. המיונים אליהם ימשיכו כרגיל (בשיטת הגליוטינה).

• תוכן חדש...