Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב הנורות משתמשות באותם LED-ים הנקראים 5050 - בכמות וסידור משתנים. הבעייה שעוצמת התאורה ליחידת שטח פשוט עדיין לא מספיקה.

אני חוזה שעם הזמן יפותחו LED-ים חזקים יותר (דוגמת ה CREE).

כמו כן, נכון להיום, נורות ה- LED "מחקות" את צורתן של נורות הליבון. מכיוון שהלדים מאריכים ימים, אין צורך בנורות להחלפה, וגם אין סיבה לצורה הנפחית של מנורות (שנועדו להכיל נורות ליבון) - בעתיד מנורות יהיו בצורה הטבעית ביותר - משטח צמוד לתקרה, עם LED-ים קבועים בתוכן.

:turn-l:
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
nitch, זה מגניב שיש אפשרות לכוון צבע התאורה, יש לזה פוטנציאל אדיר של להפוך מתאורה רגילה באור יום לתאורת ערב רומנטית - יכול להיות מאוד נחמד לעשות ארוחה רומנטית עם האחת באווירה כזאת עם נרות או תאורת לילה כחולה שלא מפריעה לישון. או אפלו אפשר לעשות עם ארדואינו שינוי צבע לפי כמות אנשים בחדר, שעה וכד'.

החבר המדובר הוא רווק רודף שמלות, אז יש לו לא מעט פרופילים שמיועדים לנושא, לפי אזורים בבית.

בין השאר הוא גם מארח הרבה, אז פיזר בבית תגי QR עם לינקים שמפעילים ומכבים את התאורה באותו אזור, מתחתם הוא שם צ'יפים של NFC שעושים את אותו הדבר.

הארדואינו משמש כרגע בשביל שליטה על כפתורים שמכבים ומדליקים את האור, אבל יש כל מיני תוכניות לחיבור לחיישנים.

דבר נוסף, הוא אפליקצית Tasker לאנדרואיד שמדליקה לו את האורות כשהוא מתקרב הביתה.

כרגע בבדיקה גם פרופילי תאורה שאמורים לעזור להתמודד עם ג'ט לג. הבעיה היחידה היא המחיר, שעומד על כמה מאות טובות של דולרים בשביל להאיר דירה שלמה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יובל מה שאתה מתאר לא הגיוני- אם עוצמת התאורה דומה וצריכת החשמל דומה מכאן שפליטת החום בהכרח תהיה גם כן דומה, שהרי האנרגיה המבוזבזת הולכת בעיקר לחום...

פורסם

אולי זה ההבדל בין 20 ו-25 וואט, ואולי זה ההבדל בין הנתונים שכותבים הסינים למציאות (ואולי HEAT SINK טובים יותר ב- LED) אבל נורות ה- LED שניסיתי היו קרות באופן ניכר מה CFL אותן הן החליפו.

פורסם

הזמנתי שתי נורות כאלו מ-DX:

http://dx.com/p/e27-7-92w-790-920lm-6000-7000k-neutral-white-132-led-light-bulb-220v-124986

אחת החזיקה כמה שבועות בודדים, התחילה להבהב ובסוף הפסיקה לעבוד. השנייה עובדת כבר חצי שנה פלוס מינוס ובינתיים הכל בסדר. התאורה שונה מתאורה פלורסנטית רגילה, פחות אחידה וממש לבנה. לדעתי לרוב השימושים עדיפה נורה פלורסנטית קטנה ולא הלד, גם מבחינת מחיר וגם מבחינת התאורה (בפלורסנטים יש גם גוון צהבהב). אלא אם מדובר על שימוש שדורש כיבוי והדלקה בתדירות גבוהה, כמו בחדר מדרגות או בחדר שירותים, ואז שווה לשקול את הלדים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם ב- LED יש אור "צהוב" ואור "לבן" ("צהוב" נקרא WARM ומצויין במספרים נמוכים סביב 3500K, "לבן" נקרא COOL ומצויין במספרים גבוהים סביב 6500K). האור הלבן בהיר יותר (גם באותה עוצמת תאורה, לבן "מרגיש" בהיר יותר, אבל טבעי ונעים פחות).

פורסם

מלדים 220v התאכזבתי מאורך החיים ועוצמת התאורה

מצד שני החלפתי ספוטים 25W 12V שסינוורו בספוטים 3W 12V שנותנים אור יותר חלש ויותר נעים והם מחזיקים כבר שנים.

פורסם

האכזבה מלדים נובעת מכך שהנורות שמגיעות לארץ (הן ביבוא אישי והן דרך חנויות) כמעט כולן זבל סיני. נורות לד 220V איכותיות של פיליפס או אוסרם עולות הרבה כסף ולא ראיתי אותן משווקות בחנויות חשמל.

לפני כמה שבועות הייתי בפגישה עם מנהל תחום הלדים באוסרם שאחראי על כל המזרח התיכון (בא לביקור לקוחות בישראל) הוא אמר משהו נכון- תכנון תאורת לד היא לא דבר פשוט ובגלל שהרבה עושים את זה בצורה חובבנית יוצא לטכנולוגיה שם רע. אני מסכים איתו ב-100%.

נורות CFL הן גם לא מציאה גדולה. גם הנורות של החברות הטובות ביותר יורדות משמעותית בעוצמת האור לאחר שנתיים של שימוש שכולל הרבה הדלקות וכיבויים. זה מרגיז לחשוב שכל פעם שאתה רוצה להדליק שוב את הנורה לאחר שלפני כמה דקות כיבית אותה אתה גורם לה נזק ממשי.

אני מאמין שבסופו של דבר ייכנסו נורות לדים איכותיות לשוק כסטנדרט.

פורסם

לדים האלה עם חופה, לכן הם חלשים. הלדים הטובים יותר ללא חופה, הם שטוחים עם ספוט צהוב באמצע. אני הזמנתי תירס ללא חופה, זה יגיע עוד חודש בערך ואז ניראה כמה זמן זה יחזיק. אני לא חושב שזה יחזיק הרבה זמן כי לדים חזקים מתחממים ויש לי נורה עם לד כבר כמה שנים, ללד יש גוף קירור מתכת גדול שמתחמם מאוד (זה עובד עם שנאי 5V ובנורה 220V עם לדים ישגם ספק בילט אין).

מניח שבעה עיקרית באורך חיים של לד זה החום.

ממי שהזמנתי עושה רושם טוב, כתוב שיש אורך חיים גדול לנורות שלו, יש לו רייטינג טוב.

זה מה שאני הזמנתי (הדגם עם 69 לדים בעוצמה 8W):

http://www.ebay.com/itm/370930848668?var=640139890124&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה עם התירס ללא חופה היא כפולה - קודם כל, רואים שמדובר באוסף מקורות אור ולא במקור אחד, ושנית - האור מרוכז מאוד ומסנור. כדי שיהיה יותר מפוזר ואחיד צריך חופה, אשר סופגת חלק מהאור ומפחיתה משמעותית אל יעילות הנורה.

שונה המצב כאשר אתה קונה יחידה סגורה. אצלי בבית התקנתי יחידות של מנורות LED סגורות הספקים סביב 18 ואט) בתקרה של הכניסה לבית, נותנות אור חזק ונעים. כמוכן התקנתי ספוטים לד של 3 ואט בקורת גבס כך שהם קצת שקועים ולא מסנוורים, ויחידות סגורות של 3 ואט בקיר כ-20 ס"מ מעל המדרגות (בדומה לבתי קולנוע) - אשר אני משאיר דולקות כל הלילה למקרה שמישהו יצא מחדרו וירצה לעלות או לרדת במדרגות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון. למרבה ההפתעה קיבלתי את המשלוח מוקדם ממצופה. מסתבר ששלחו את זה מגרמניה.

נורות לד בדיוק כמו בפרסומת של המוכר - עושה רושם איכותי ביותר, ניראה שזה מוצר איכותי ביותר. תאורה 360 מעלות. תענוג!

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מרוצה מעוצמת התאורה. זה טיפה יותר חלש מפלורוסנט 13W, אבל התאורה מאוד לבנה ואינטנסיבית, לכן יש קונטרסט טוב. בהתחלה חשבתי אולי התאורה לא תיהיה 360 מעלות, אבל אחרי שהתקנתי אני רואה שזה ממש בסדר.

ניראה כמה זמן זה יחזיק :)

פורסם

"טיפה חלש מפלורסצנט 13 וואט" זה חלש מדי עבורי :roll: אני מחכה ללד שיהיה חזק כמו CFL של 26 וואט אבל לא גדול כמו אבטיח.

פורסם

זה בשביל חדר שינה וזה מספיק טוב בשבילי. הפלורוסנט היה 13W ונורה הזאת 8W.

אני מבין עכשיו שטוב עשיתי שלקחתי את הכי חזקה, זה תחליף סביר לנורה רגילה של 60W. אחרות עם פחות לדים, אפשר לשים לכל היותר בשירותים.

יש נורות כאלה יותר חזקות עם הרבה יותר לדים, מניח שאחת כזאת 15~20W יכולה להתאים בקלות לסאלון במקום 100W.

בכל מקרה אני רואה לזה הרבה שימושים: למשל לתאורה של חדרי מדרגות בצריכת חשמל מאוד נמוכה וכד'.

• תוכן חדש...