Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי סט של קוני צהוב וקפיצי H&R ברכב. הבולמים הקדמיים ניתנים לכיוון קשיחות כידוע.

אני יודע שככל שהכיוון רך יותר, הרכב יותר ''צייתן'' ופחות תת היגוי, ואותו דבר להיפך כאשר הכיוון קשה. אצלי הכיוון הוא על המצב הרך ביותר עקב שימוש ברכב בין היתר ביום יום. אני גם יודע שכיוון למצב קשיח נותן פידבק טוב יותר בהיגוי אבל אני רוצה לדעת האם זה באמת רק שחור או לבן? כלומר האם האפשרות לכוון את הבולמים למצב הכי קשיח מיועדת רק לרכבים עם היגוי יתר ולהיפך? או שיש עוד משתנים בהם מכוונים את הבולם לקשיח יותר?

אשמח לקבל קצת ידע בנושא.

דבר נוסף הוא האם יש זוית קאמבר אוניברסלית מומלצת לגלגלים הקדמיים והאחוריים? או שיש צורך בניסוי וטעייה? אני לא מדבר על משהו קיצוני אלא שישפר מעט את האחיזה ולא יגרום לבלאי מהיר בצמיגים.

תודה רבה לעונים!

פורסם

אל תסתבך.

מהכיוונים שעשיתי על רכבי, מתוך ניסוי וטעייה, הגעתי למסקנות הנ"ל:

1. כשהרכב רך מדי אתה מפחד לקחת פניות במהירות שאתה יכול, עקב זוויות גלגול גבוהות וחוסר תחושת בטחון.

2. כשהרכב קשה מדי, במהלך פניה, כל נמלה על הכביש מוציאה אותך מאיזון ועלולה לשנות את קו הפניה שלך.

3. במידה והרכב שלך הוא הנעה קדמית, בפניות חזקות יש סיכוי טוב שהוא יטה לתת היגוי, כלומר קו הפניה שלך יתרחב.

מה שניתן לעשות כדי למנוע תת היגוי הוא להקשיח את הישבן של הרכב יותר מאת הפרונט.

אצלי קיים הפרש של 2 קליקים בקשיחות ישבן הרכב לפרונט שלו.

4. כיצד מחליטים עד כמה להקשיח?

הקשחתי את הרכב עד למקסימום, נסעתי קצת, וזה בלתי אפשרי לנסיעה. התחלתי לרכך, כשישבן הרכב תמיד רך יותר בכמה מהלכים. הגעתי לרמה שזה נוח לנסיעה יום יומית, אבל עדיין לא מרגיש יציב מספיק. בכל פניה ישבן הרכב היה מתחיל להחליק (היגוי יתר), אז הקשחתי את הישבן, עד שנוצר הפרש של 2 קליקים בין הישבן לפרונט.

כרגע ההיגוי נטראלי לאחר שלל כיוונים, שנעשו מניסיוי וטעייה.

ממליץ לך לשחק עם זה עד שתגיע לאיזון המושלם שלך.

קאמבר בדרך כלל מומלץ עד -2.5 , אידיאלי להתנהגות וללא שחיקה.

Honda civic EJ6

פורסם

שניכם מפספסים משהו:

כמעט כל הרכבים, הנעה אחורית כקדמית מכוילים לתת היגוי, כלומר קח M3 וכנס איתה לפניה מהר מדי ותקבל יופי של תת היגוי בדיוק כפי שתקבל את אותו תת היגוי ממלכות האחיזה הצרפתיות של שנות ה-90.

היגוי יתר, ברוב המקרים, הוא תוצר של פרובוקציה כלשהי בנהיגה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אתה ממש פגעת בנקודה. היכולת המנטלית לקחת פנייה מוגבלת עקב תחושת הרכות, מצד שני בלתי ניתן בעליל לנהוג כאשר הבולמים מוקשחים עד סופם. אנסה להקשיח רק מעט. אצלי רק הבולמים הקדמיים ניתנים להקשחה, האחוריים לא, הם במצב קבוע. הרכב הוא הנעה קדמית.

אני אנסה להתגבר על תחושת חוסר הביטחון שנגרמת עקב זוויות הגלגול של הבולם הרך ע"י מוטות מייצבים (SAWY BARS). השאלה אם ניתן להפחית את אותה זווית גלגול ותחושת חוסר הביטחון עליה דיברת באמצעותם. כי למרות התחושה וההרגשה הרכב נכנס לפנייה ונשאר יציב בפועל - צייתן, אני לא מושך את המגבלה עד הסוף ולמרות זאת התחושה מקשה עליי. שוב הרכב משמש גם ליום יום והוא לא נוח בכלל כאשר מקשיחים, אז זאת לא מטרתי לסבול בנהיגה היום יומית.

עידן, תת היגוי נוצר אצלי כאשר אני נכנס מהר מידיי לפנייה משמע לא מכיר את מגבלות הרכב וב-99% מנהיגתי המצבים בהם הייתי בתת היגוי קרו לי במסלול. על הכביש, שומם ככל שיהיה אני לא שש להגיע למגבלותיי. מטרתי היא להעלות את רף המגבלה ולא להעז במהירות. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

לגבי הקאמבר: -2.5 גם קדימה וגם אחורה? נשמע לי קצת אובר, אבל אנסה.

ותודה!

פורסם

יש לי אותו סטאפ ברכב (הנעה קדמית)

אני גם שיחקתי בלי הפסקה עד שהגעתי למצב אידאלי מבחינת לפחות, אצלי הרכב יומיומי אבל אני לא נוסע איתו הרבה

כל אחד ומה שהוא מחפש שיתאים לאופי הנהיגה שלו.

אני כיוונתי את הבולמים מאחורה לנעילה על הסוף (קשיחים 100%)

ומקדימה אני על 50-60% הקשחה, הרכב לא נוח אבל גם לא שובר שיניים, התנהגות מעולה אבל זה בשילוב מוט מייצב עליון, בושינגים פאוורפלקס וגיר מקורי עם LSD (דיפרנציאל מוגבל החלקה) בנוסף הפרונט של הרכב שלי גם כבד ככה שזה תורם לישיבה שלו מקדימה.

אגב אני לא חושב שיש קליקים בבולמי קוני צהוב, זה יותר בסגנון ברז שאתה מסובב עם ראש פלסטיק, 2 וחצי סיבובים מנעילה לנעילה.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

מוטות פיתול הם אלה שעושים את ההבדל הגדול, בדוק לגבי הרכב הספציפי שלך איזה בדיוק אתה צריך.

בקשר למתלים:

רמות הקשיחות משתנות לפי סוג הקוילאובר.

בעיקרון זה יותר טריק שיווקי כי קשיחות הקפיץ נשארת קבועה-

ה-Spring rates שלך (קשיחות הקפיץ) נשארים קבועים. לדוגמא:

תקשיח את הבולמים עד המקסימום, והקפיצים עדיין יהיו רכים מדי- לא עשית פה כלום, הרכב יהיה קשיח ולא נוח אך עדיין רך תחת עומס הפנייה.

קפיצים קשים ובולמים רכים ותקבל רכב קופצני.

לכל סט קפיצים קיימים הספרינג רייטס שלו, וגם אצלם קיים יחס של קדמיים רכים יותר ואחוריים קשים יותר.

מה שאני מנסה להגיד זה, למרות תחושת השליטה בכיווני הקשיחות של הבולם, אתה עדיין מוגבל בכיוון שנעשה מראש לקפיצים שלך.

תנסה לשחק עם שלך עד שתרגיש שזה הסטאפ הנכון, זה יקח זמן.

מן הסתם, רוב הפעמים הכיוון הקיצוני ביותר אף פעם לא הטוב ביותר.

Shotdown- בנוגע לבושינגים פאוורפלקס, כמה זמן הם אצלך? שמעתי על מחדלים רציניים עם בושינגים מפוליאוריטאן, מעניין אותי אם זה קיים בכל הרכבים והמותגים.

Honda civic EJ6

פורסם

אני כבר 3 חודשים נוסע איתם.

ההבדל היה מורגש מיידי! האף יותר הדוק ואתה מרגיש פחות הימרחות של הרכב בפניות.

יש הרבה שאומרים שזה גורע מהנוחות, אבל מאחר ואני על סטאפ אגרסיבי מבחינת מתלים אז לא היה לי רכות בנסיעה אף פעם ולכן לא הרגשתי הבדל מהותי לגבי נוחות.

בלי שום קשר אורך החיים שלהם הרבה יותר גבוה ממשולשים רגילים ולכן זה פלוס נוסף. בעיקרון אני מרוצה מאוד.

פורסם

אתם מודעים לכך שהכוון קשיחות בבולמי קוני לא נועד למשחקים?זה לא קואילאובר.

לכוון את הבולם לקשיחות מקסימלית פשוט יגמור אותו מוקדם מן הצפוי וסביר להניח שיגרום לו לנזול מהר מאוד.

הכיוון בקוני נועד כדי לפצות על איבוד הקשיחות והבלאי שלו במהלך הזמן,זאת אומרת שבכל תקופה אמורים להשתמש בכוון כדי להקשיח עוד ועוד את הבולם.

מה שבאמת יקבע עד כמה הרכב יהיה קשיח הוא בכלל הקפיץ.

פורסם

מעניין... מאיפה הידע הזה?

לפי דבריך לכוון על הרך ביותר ולהקשיח כאשר יש צורך? לא נשמע פרקטי.

לגבי הקאמבר, -2.5 כאשר אני יושב ברכב או לא?

פורסם

אני לא חושב שהבנת אותי נכון,

אבל אולי לא הסברתי את עצמי טוב אז אני אנסח שוב-

הכוון קשיחות נועד לפצות על הבלאי של הבולם במהלך השנים,זאת אומרת שנוסעים על הרך ביותר כשהבולם חדש,לאחר תקופה של שנה מקשיחים ברמה מסוימת,לאחר עוד שנה מקשיחים עוד וכו וכו.

תבדוק אחרי כמה זמן אמורים להקשיח,ובכמה,כי את זה אני לא יודע להגיד לך כרגע.

אני יודע בוודאות שזה מה שעושים במיאטות.

תשב ברכב שמכוונים,יש לזה השפעה.

פורסם

AvielT אמנם יש צדק בדבריך, כי כמו שאמרתי קשיחות הקפיצים היא המשפיעה ביותר על ההתנהגות, כשכיוון קשיחות הבולם נותנת משחק מוגבל מראש, ומשמשת יותר כטריק שיווקי.

אך עדיין אתה טועה, יש שמועות על בולמים שנוזלים בכיוון הקשיח ביותר, ולעומת זאת אין שום טענה שהקשחת הבולמים נועדה לפצות על בלאי מסוים. בולמי קוני נמכרים בכל העולם עם אחריות לכל החיים.

יתכן שזהו טריק רחוב שידוע רק לבעלי ניסיון עם הבולמים האלה, אבל זה בטוח לא ייעודם מהמפעל.

Shotdown, שקלתי ברצינות להחליף את הבושינגים המקוריים בפוליאוריטאן מיצרן אפטרמארקט כלשהו.

לאחר מחקר מקיף נמצא שלאחר תקופה של שנה רובם מתחילים לעשות סקוויקים ודורשים פירוק וגירוז מחדש. מעבר לכך, בגלל קשיחותם הם מאבדים מגמישותם ולאחר כמה שנים גם נשברים.

הקטע המוזר הוא- בושינגים תחליפיים מגומי- עולים הרבה יותר מ"משופרים" מפוליאוריטאן.

לא בדקתי את העניין אישית על רכבי, מקווה שאולי זה לא גורף כל כך כמו שנשמע.

Honda civic EJ6

פורסם

לא שמעתי על תחזוקה מסויימת לבושינגים, אבל כמובן שבודקים אותם כשיש אפשרות.

אני נסעתי על פאוורפלקס ברכב אחר קרוב לשנתיים והם היו עוד עסיסיים ובריאים כשלקחו אותו לבדיקה.

הם עולים יותר זול ממקורי/תחליפי ונותנים יותר, ככה או ככה זה משתלם.

בכל אופן לבחור לגבי הקשיחות של קוני אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל אני יודע בוודאות שזו לא המטרה היחידה שציינת וזה גם לכייל את הרכב.

אמנם הקפיץ אחראי על הרוב אבל הבולם נמצא שם כדי לרסן אותו והם עובדים ביחד, השינוי בין רך לקשה הוא מורגש מאוד ומשנה את התנהגות הרכב, הבולם הזה נוצר כדי לעבור חיים קשים וחלק מכיוון הקשיחות זה למען אותה מטרה.

אני לא שולל אותך אבל את השאלות והתשובות האלה אני קיבלתי מהיבואן עצמו שנתן לי הסבר מפורט.

פורסם

תודה לעונים.

SHOTDOWN האם יש הבדל מהותי עם פאוורפלקס בהתנהגות הרכב ביחס לבושינגים מקוריים? בוודאי שהם פוגעים ברכות, אבל באמת מורגשת כל מהמורה בכביש? או שתנפץ לי מיתוס?

שקלתי סט בושינגים לרכב שלי (מיטו מחוזקת כמעה) אך היחס עלות-תועלת נשמע קצת לא משתלם.

פורסם

אני נוסע למעלה משנה וחצי עם קיט בושינגים מפוליאוריטאן , מדובר על קיט מלא לכל תחתית הרכב, סרן קדמי מלא כולל מוט פיתול קדמי,משולשים קדמיים מלא, ומסרק הגה (כן כן גם החבקים של מסרק ההגה) , וסרן אחורי מלא כולל מוט פיתול אחורי, כל הבוקסות במתלה וכו'.

הרכב הרגיש ועדיין מרגיש כמיקשה אחת, השיפור הוא היה עצום מבחינתי (לתשומת הלב מדובר על רכב בן 15).

אגב אין שום ציוץ או משהו כזה מהמתלים.

אני ביצעתי את זה ברכב על מנת לשמרו לשנים הבאות, מה גם שאין לו חלקים בארץ אז יותר קל היה להזמין חלקים בעל אורך חיים ארוך יותר.

אגב כבר בדרך לארץ קיט תושבות מנוע מפוליאוריטאן .

מומלץ בחום.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תוכן חדש...