Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדאי למלא שמן מינרלי בצמיגות 20-50 שמתאים לטכנולוגיות של אותן שנים, שמנים חדשים מכילים תוספים שלא היו באותה תקופה ומותאמים להפחתת זיהום אוויר וצבירת פיח, אין לדעת כיצד המנוע יגיב לשמן דליל יותר או עם חבילת תוספים כזאת או אחרת ולכן כדאי להמשיך לטפל בשמן שהיה באותה תקופה.

כמו כן השתדל לרכוש שמן ממותג מוכר, כדוגמת פז או דלק, אפשרי גם תוצרת חוץ מוכרת כמו יורול, וולווליין או קסטרול.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לפי התיאורייה הזו אז סבתא שלי צריכה לאכול לחם עם עובש, כי זו הייתה האנטיביוטיקה בתקופתה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז שימלא 5-40 ונראה מה יקרה למנוע הזה, לדעתי לא כדאי לקחת סיכון על רכבים נכחדים. אי אפשר להכיל את התיאוריה לכל רכב ורכב, אבל זה רכב ישן בהחלט שעוד היה בעידן של בנזין 96.

התענוג שמוביל אותך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני שם אצלי 5-40 סינתטי מלא במנוע משנת 92 שנסע לא מעט, גם הבעלים הקודם השתמש בזה והכל בסדר.

חבל להפחיד סתם אנשים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הסוכן עמוס, והקשר הוא...?

אתה מחזק ומוכיח את הטענה שלי שחוסר הידע שיש על עולם השמנים מקבע דעות ומטעה אנשים, זה בדיוק המקרה דנן.

אין שום בעייה עם סינטטי מלא גם במנוע עתיק, זה יעשה לו רק טוב. צריך להקפיד על שימוש בשמן מחברה מוכרת בלבד ושעומד בתקן המינימום אותו קבע היצרן, במקרה הנ"ל אני משער שמדובר באיזה API SH או משהו בסגנון.

אם המנוע כבר עייף, שחוק ושורף שמן - אין טעם להשקיע בו, זה יהיה בגדר כוסות רוח למת. כל שמן מינרלי או חצי סינטטי יספיק עד למותו של המנוע.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מנסיון שלי עם רכב שנת 92 שהייתי יש ראשונה שלו במשך 20 שנה,ב 10 השנים הראשונות בערך הרכב היה עם שמן 20/50 אחר כך עברנו ל 10/40 לרוב ליקווי מולי זהב אבל אף פעם לא משהו פחות איכותי, במהלך מספר שנים הייתה צריכה קבוע של שמן, ואז החלטתי לנסות ולהשתמש ב 5/40 ומאותה החלפה הרכב התחיל לצרוך הרבה יותר שמן בצורה משמעותית ולכן שוב חזרתי לצמיגות 10/40 והצריכת שמן נהייתה מתונה יותר כמו מקודם.

איתמר, מה ניראת לך הסיבה?

פורסם

בסיס סינטטי מול בסיס מינרלי.

שמן סינטטי בהחלט עלול לגרום לצריכת שמן מוגברת, בטח אם המנוע עייף.

אפשר להבין את זה דרך הדוגמה המצורפת, שמן מינרלי או חצי סינטטי מורכב ממולקולות בגדלים שונים הנותנים "עובי" (לא צמיגות!) לשמן. בגלל העובי הזה השמן איטי יותר בזרימתו, בעל התנגדות פנימית רבה וממלא טוב יותר את המקומות בהם יש רווחים שנוצרו מהשחיקה לאורך השנים.

שמן סינטטי הוא למעשה "דק" יותר, זורם מהר יותר ובעל פחות התנגדות פנימית. בגלל שהוא לא מבצע אטימה כמו שמן מבסיס מינרלי אז הוא פשוט נשרף, לכן עלולה להיות עליה בצריכת השמן במנוע עייף

איתמר.

fig_4_synthetic_vs_mineral_oil.jpg

פורסם

כמו שאמרתי, זה לא תלוי בשנתון אלא במצב המנוע. שימוש בשמן סינטטי במנוע עייף אולי יגרום להופעה של צריכת שמן אבל הוא ישמור על המצב הקיים טוב יותר. להשתמש בשמן מינרלי או תוסף דבש כדי להפחית את צריכת השמן או לשם הגברת האטימה משול לטאטוא האבק מתחת השטיח.

איתמר

פורסם

גם יצרני שמנים מודעים לבעיה של מנועים ישנים שנבנו עם חומרים שלא מתאימים לתוספים והמוספים המודרניים שיש בשמנים המודרנים ותכונות הניקוי של השמן ומציעים שמנים מיוחדים לרכבים ישנים

בקיצור אני ממליץ בחום על 20-50 מינראלי או חצי סניטטי (אם יש בנמצא בכלל)

פורסם
שלום,איזה שמן עדיף למלא בסובארו dl ידני מודל 88?

גלאור שלום רב , וברוך בואך לפורום !

הרשה לי לתרום גם מניסיוני, עם רכבים כמו שלך.

שקול שימוש בצמיגות שמן, לפי הפרמטרים הבאים:

מנוע עם שסתומים הדראולים, שמן חצי סינטטי, בצמיגות 10/40, האכותי ביותר שקיים בשוק.

מנוע עם שסתומים מכנים, הניתנים לכוון, שמן בצמיגות 20/50 מינרלי, באיכות סבירה.

מנוע מעשן שצריכת השמן שלו גבוהה וחריגה, 20/50 בלבד.

מנוע לא מעשן עם צריכה סבירה, שמן חצי סינטטי, בעיקר לתקופה זו של השנה, כשקר בחוץ, עקוב אחרי צריכת השמן, לאורך 5000 קילומטר הבאים, ובהתאם לצריכה ולמספר הקילומטרים, שתנהג בחצי השנה הקרובה, תוכל להסיק האם להשאר בצמיגות 10/40, חצי סינטטי, או לעבור למינרלי.

טיפ חשוב: הקפד לדרוש בעת ההחלפה, מסנן שמן, בעל שסתום אל חוזר, שימנע מהשמן, לרדת לאגן השמן, בעת מנוחה, בעיקר בלילה, כך שלא יקח שלוש שניות עד שנורת לחץ השמן תתכבה, אלא מידית עם ההתנעה.

תהנה מהרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מסכים עם צביקה .

לרכבים הללו עם טכנולוגיית סוף שנות ה 80-90 - רצוי שמנים בצמיגות 20-15W-40 .

אם המנוע במצב מעולה - אפשר לנסות 10W-40 - ובמידה ויש צריכת שמן או בעיה - לחזור ל 15W-40 ומעלה ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...