Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שב"ש חברים,

מזה כשבועיים אני מחפש רכב, נתקלתי באינספור מודעות ביד 2, זה עם קמ' בשמיים ובשני הוחלף מנוע, השלישי "עוזר" לחבר למכור:? ועוד כהנה וכהנה "מציאות"....עד שנתקלתי בטויוטה קורולה 2003 דגם GLI 1600 אוט', יד 1 שעשתה 149,000 ק"מ ומטופלת מהיום הראשון במוסך מורשה (כך לפי דבריו של המוכר) אמנם על פניו נראה בסדר גמור למעט הצבע...צבע ירוק מטאלי, רציתי לקבל את עצתכם, האם הצבע מוריד מחיר והאם זה כזה נורא ....אמנם לא הצבע המועדף עליי אבל בגלל המפרט אני כן נוטה לחשוב לכיוון הזה, הסכום שעומד לרשותי הוא גם ככה לא גבוה במיוחד ואני יכול להרשות לעצמי עד 30,000 ש"ח ....מה דעתכם חבריי המלומדים ??? מה אתם הייתם עושים ?

תודה רבה

פורסם

הטויוטה בשנים האלו מאוד מאוד מוצלחת. גם צריכת הדלק לא בשמים אתה נכנס למוסך מטיפול לטיפול ולא יותר מזה 150000 קילומטר לרכב הנ"ל זה כלום.. לגבי הצבע אין לך מה לדאוג זה לא מוריד במחירון ולא כלום ואם זה כל כך מפריע לך לך תצבע את האוטו ב 3000 שח..

😉

פורסם

ראשית תודה רבה לך ההתייחסות המהירה והמקצועית.

האמת היא שזה גם מה שחשבתי לעצמי, רכב משפחתי, אמין, ק"מ סביר בהחלט, מטופלת...לא צריכה להיות בעיה מיוחדת, כמובן שאפגש עם המוכר ואעביר את הרכב בדיקה מקיפה, אבל במידה וכמו שהמוכר תיאר בפרסום זה נראה לי רכב כדאי לרכישה....

אגב, מה ההבדל בין הדגם GLI ל SUN, לפי מה שהוסבר לי המפרט שלו טוב יותר...אשמח לקבל הסבר נוסף

תודה

פורסם

אתה רוצה שיורידו לך במחיר בגלל שהצבע לא יפה בעיינך :lol: ?

יש לך מחסום פסיכולוגי מפני הצבע הזה וזה בסדר, אני חוויתי את אותה הבעיה כשהציעו לי רכב שממש רציתי אבל הוא היה אדום :|

אני בסופו של דבר וויתרתי כי מצאתי חלופה מצויית אבל במקרה שלך אתה נפלת על מציאה של ממש: יד 1,קילומטראז' נמוך ומטופלת במורשה.

אם באמת יתברר שהרכב מטפול כמו שעון ויוצא בלי ליקויים חמורים מידי בבדיקה אז תשכח מהצבע, אתה תתרגל אליו :-D

עריכה: הGLI מאובזרת יותר מהSUN, אני לא יודע לפרט יותר מידי אבל מחיפוש קצר בגוגל אתה תמצא תשובות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מסכים, באמת מציאה (אני מקווה מאוד מאוד לא להתאכזב....ושזה באמת כמו שפורסם)

אני אפגש איתו מחר ומקווה בעז"ה שזה ייצא לפועל....

אני אעדכן בהמשך....

ושאלה נוספת ברשותכם, אשתי מתעקשת על סובארו ניואייג', מצאתי כמה ביד 2, אבל הבנתי שהצריכת דלק שלה בשמיים, כמובן שאני נוטה יותר לכיוון הקורולה, אך כדי להסיר ספק (מאשתי, שאגב היא קוראת את התגובות שלכם) מה עדיף לדעתכם קורולה או ניואייג' ?

תודה לכולם על ההתייחסות המהירה

פורסם
מסכים, באמת מציאה (אני מקווה מאוד מאוד לא להתאכזב....ושזה באמת כמו שפורסם)

אני אפגש איתו מחר ומקווה בעז"ה שזה ייצא לפועל....

אני אעדכן בהמשך....

בהצלחה!

עריכה: אתה צודק שהסובארו שתיינית דלק גדולה, המנוע שלה גם עצל והקורולה מרגישה זריזה וחזקה יותר.

שורה תחתונה הקורולה עדיפה וכדאי לבצע חיפוש בפורום כי יש הרבה ביקורת על הסובארו (לרעה).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני מודה לך, הצלחת לשכנע את אשתי שעדיפה הקורולה, אני מקווה שהיא לא נמכרה, אני אעדכן מחר....

תודה רבה רבה על המידע המקצועי והמועיל....אין לי איך להודות....שוב תודה רבה ושב"ש

פורסם

30 אלף ש"ח (או קרוב לזה) לרכב בן 10, כמעט 11? למה, מי מת? מי פראייר?

אני לא רואה שום הצדקה הגיונית לשלם על הקורולה הזקנה הזאת כל כך הרבה כסף, מעבר לעובדה שדווקא הדגם הזה הראה אמינות נמוכה יחסית. זה הדגם שיוצר בטורקיה, מנועים שסבלו מבוצה והרבה פעמים הוחלפו גם אחרי האחריות, אלקטרוניקה פחות מוצלחת מהדגמים היפניים, בקיצור - מהקורולות הפחות אמינות שניתן למצוא בארצנו.

אין שום סיבה הגיונית להעדיף אותה על רכב אחר. עדיף לנסוע ברכב מודרני יותר עם פחות ק"מ, ואני בטוח שניתן למצוא רכבים טובים יותר.

הרצתי את החיפוש הזה ביד 2:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?arrArea=&arrModelID=&arrSubModelID=&FromYear=2005&UntilYear=2009&arrAuto=1,6&fromPrice=25000&untilPrice=32000&multiSearch=1&arrSubSubModelID=&arrOwnerID=&fromKM=1&KM=150000&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=1&Hand=2&Color=&Info=&Order=hand&Desc=

יש פה מכוניות לא רעות בכלל, עם ק"מ סביר, יד 1-2, לא בהכרח ליסינג/השכרה לשעבר, ומכוניות שנראות טוב, אבל הרבה יותר מודרניות מהקורולה, לא פחות אמינות, לא פחות בטיחותיות ולעיתים טובות יותר בתחום הנ"ל.

בנוסף יש פה רכבים מצוינים למשפחה כמו רנו סניק, אבל זהו רכב רגיש יותר שדורש אחזקה הדוקה יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht, תודה על ההתייחסות, המחיר המקורי של הקורולה (לפי המחירון של יד 2) הוא 34,000 ש"ח והבחור דורש 29,900 ש"ח והוא גמיש, כמה לדעתך יש עוד מקום לרדת, ובכלל מה היית ממליץ בגיזרה של היפניות ( לא צרפתיות...)

מצאתי בחיפוש שלך (שאגב צומצם לאיזור הצפון בלבד) סוזוקי ליאנה - GLX אוט' 1.6, יד ראשונה עם קילומטרג' נמוך, איך הרכב ?

פורסם

הוא "הוריד". כי לשלם 30 אלף ש"ח על רכב בן 11 תכף זה נראה לך הגיוני?

לי לא. זה לא רכב פרימיום, לא רכב ספורט מיוחד או רכב במצב ממש חריג. סך הכול קורולה, מכונית משפחתית משעממת.

סוזוקי ליאנה מכונית אמינה למדי, עושה את העבודה היטב, צריכת הדלק נחשבת סבירה מאוד.

במסגרת התקציב יש גם את יונדאי אלנטרה, שאמנם פחות חסכונית מהליאנה, אך אמינה מאוד והטיפולים זולים (גם במורשה).

ניתן גם לחפש ניסאן אלמרה, אני מאמין שאפשר למצוא אחת שמורה במסגרת התקציב, וכך גם לגביי הפורד פוקוס.

לגביי שאלתך קורולה VS אימפרזה.

האימפרזה מכונית עגלה ביחס לכל מכונית משפחתית אחרת, וגם צריכת הדלק שלה גבוהה מאוד, תא הנוסעים די ספרטני, אך הרכב אמין מאוד, ויכול להכנס רכב עם שנתון גבוה יחסית.

ראיתי שמוכרים גם אימפרזה עם מנוע 2.0, זאת סוחבת כראוי, אבל צריכת הדלק גבוהה יחסית הודות למערכת AWD (בשפה פשוטה: 4X4). ועדיין רכב שמרגיש ספרטני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ליאנה מאיזה שנה? בגלגוליה השונים הליאנה עברה 3 גלגולים עם שינויים בעיצוב ובמנוע (לא הקווים הכלליים אלא בפרטים יותר קטנים).

נהגתי על 3 הגרסאות של הליאנה, ההפרשים הקטנים בהספק מורגשים אם כי בכל הדגמים מדובר ברכב עם תגובה איית כלשהו ללחיצה על הגז, אבל אין מחסור בכוח והאמינות טובה מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ליאנה - GLX אוט' 1.6, 2007, יד ראשונה, 135,000 ק"מ, מחיר 32,000 ש"ח מחיר מחירון לפי מה שהמוכר כותב 37,500 ש"ח

אני חייב להודות יצאתי מבולבל ...

פורסם

אפשר לשקול גם רכישה מאחת מסוכנויות הטרייד אין הגדולות (כמו כלמוביל טרייד אין, קרסו טרייד אין וכו').

שווה לעיתים לחרוג או לקחת עסקת מימון ורכב חדש יחסית.

בכלמוביל טרייד אין הדבר היחיד שמצאתי במחיר שיחסית קרוב למה שהקצבת זה יונדאי מטריקס.

בקרסו לא ראיתי משהו, אבל לפעמים יש מבצעים מאוד טובים על מגאן או פלואנס ושווה לשקול רכישה שלהן, אפילו שאתה אנטי צרפתיות.

פורסם

אם אני לא טועה יש פה בחור שמוכר מיצובישי לנסר קלאסיק שנת 2006 עם ק"מ נמוך ב23 אלף שקלים,אמנם זה רכב שיצרוך קצת יותר דלק אבל הוא לא פחות אמין והוא חדש בשלוש שנים,במקומך הייתי בודק את האופצייה הזו,האלמרה גם כן מאוד ממולצת ולמרות שיש לה מנוע 1800 הוא לא אוכל יותר מכל 1600 רגיל....

קוראים לבחור davemustaine87

אני לא מכיר אותו ורק ראיתי שהוא מפרסם את הרכב למכירה עם נתונים טובים

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

• תוכן חדש...