Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים החלפתי שמן ברכב, רוקנתי, מילאתי קצת יותר מ 3 ליטר, הנעתי, ובדקתי שוב, מילאתי עוד קצת, ומצב השמן היה קצת מתחת לקו המקסימום על המדיד.

כעבור יומיים אחרי מספר נסיעות קצרות מדדתי שוב, אותו המצב.

שלשום עשיתי נסיעה ארוכה של 230 ק"מ, ויום אחרי הנסיעה מדדתי שמן ולהפתעתי אני חורג מקו המקסימום בכחצי ס"מ.

מדדתי כמה פעמים לוודא שאני לא הוזה.

איך אפשר להסביר את התופעה ?

פורסם

האם השמן נימדד במיפלס ישר בכל המדידות? כדאי לבדוק אם לא קיימת בעיה של חדירת נוזל קירור חס וחלילה למערכת השמן וכתוצאה מכך עולה המיפלס.

פורסם
מה המצב נוזל הקרור במיכל ?

תתפלא אבל לפעמים יש קשר.

האמת שגם כאן תופעה מוזרה. הוחלף רדיאטור לפני 4 שבועות. הרכב עושה נסיעות קצרות של 5 - 10 ק"מ ביום , ופעם פעמיים בשבוע נסיעה של 20-30 ק"מ. יש איבוד של מעט נוזל קירור, משהו כמו חצי כוס שחסרה במיכל העודפים כל 2-3 נסיעות (הרדיאטור מלא). בערך כל 10-15 נסיעות הנוזל במיכל הקירור היה מגיע למינימום ואז הייתי ממלא שוב למקסימום.

לא ראיתי נזילה משום צינור או פתח, ועקבתי ממש מקרוב גם כשהרכב חם וגם כשהוא קר.

חששתי מאיבוד של נוזל רב בנסיעה הארוכה הזו של 230 ק"מ, אבל אחרי שהרכב עמד לילה שלם בדקתי ושמחתי לגלות שלא חסרה אפילו טיפה. לא ברדיאטור ולא במיכל העודפים.

אתה חושב שיש קשר ?

פורסם

מרטינס שלום רב !

ציפור קטנה לחשה לי, שהרכבת השבוע מכסה רדיאטור מקורי, שהיה בתא המטען, והחליף מכסה סיני, ישן שהוחלף לפני כשלוש שנים ליתר דיוק 8/2010.

ציפור נוספת לחשה לי שאתה סובל תקופה ארוכה, מאיבוד מי קירור, בגלל רדיאטור חדש לא תקין שהוחלף לחדש שוב, ונזילה שהיתה בעבר , מצינור הגומי השחור המגיע ממיכל העודפים, ומתחבר לרדיאטור.

אם אצא מתוך הנחה, של מערכת הקירוק תקינה ולא נוזלת, החשד הוא בפקק הישן המקורי, ליתר ביטחון החלף אותו בתחליפי אבל חדש.

לגבי חשד למפלס עודף של שמן במנוע, מומלץ שתמשיך במעקב, בדוק רק במפלס ישר, ובדוק האם צבע השמן לא הופך לאפור,טחינה".

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מרטינס שלום רב !

ציפור קטנה לחשה לי, שהרכבת השבוע מכסה רדיאטור מקורי, שהיה בתא המטען, והחליף מכסה סיני, ישן שהוחלף לפני כשלוש שנים ליתר דיוק 8/2010.

ציפור נוספת לחשה לי שאתה סובל תקופה ארוכה, מאיבוד מי קירור, בגלל רדיאטור חדש לא תקין שהוחלף לחדש שוב, ונזילה שהיתה בעבר , מצינור הגומי השחור המגיע ממיכל העודפים, ומתחבר לרדיאטור.

אם אצא מתוך הנחה, של מערכת הקירוק תקינה ולא נוזלת, החשד הוא בפקק הישן המקורי, ליתר ביטחון החלף אותו בתחליפי אבל חדש.

לגבי חשד למפלס עודף של שמן במנוע, מומלץ שתמשיך במעקב, בדוק רק במפלס ישר, ובדוק האם צבע השמן לא הופך לאפור,טחינה".

בברכה

צביקה

צביקה, תודה על העזרה, אתה מאד צודק, ויפה שבדקת את ההודעות הקודמות שלי.

אני אפרט קצת יותר (בהודעה הקודמת דילגתי על שלבים שהסתדרו בינתיים בשביל לקצר)

רדיאטור הוחלף ברכב לפני כשנה ואחר כך סבלתי מנזילות מאיזור הניפלים של קולר השמן ברדיאטור החדש. אחרי שכל הנסיונות לפתור את הנזילות כשלו הוחלף שוב לרדיאטור חדש לפני 4 שבועות ואז גם הוחלף הפקק שזוהה כלא תקין לפקק חליפי (תוצרת אנגליה).

אחרי ההחלפה המשכתי לעקוב וראיתי שמידי פעם נוצר מחסור של נוזל קירור ברדיאטור, אבל במיכל העודפים תמיד מלא מעל למקסימום. בדקתי והצינור בין הרדיאטור למיכל העודפים תקין, לא נראו נזילות באיזור הזה, אז המסקנה שלי שהפקק החדש לא אוטם את המעבר למיכל העודפים. ולכן לא נוצר ואקום ומים ממיכל העודפים לא חוזרים לרדיאטור אחרי שהמערכת מתקררת.

לפני שבועיים החלפתי כאמור את הפקק החליפי לפקק המקורי שהגיע עם הרכב אחרי שבדקתי אותו והוא נראה תקין לחלוטין, הגומיות נראות במצב מצויין, הקפיץ מרגיש טוב.

אחרי ההחלפה אכן הדברים השתנו ועכשיו הרדיאטור תמיד מלא אבל נוצר מחסור נוזל במיכל העודפים (בנסיעות קצרות כפי שתיארתי קודם). כך שנראה שהפקק המקורי עובד טוב כי המיים חוזרים ממיכל העודפים לרדיאטור.

השבוע עשיתי נסיעה ארוכה של 230 ק"מ, והתפלאתי לגלות ששום טיפה לא חסרה. לא ברדיאטור ולא במיכל העודפים. דווקא הייתי מצפה שיהיו חסרים הרבה יותר מים אחרי נסיעה כזו.

ולגבי השמן אתה צודק, לא חשבתי על המפלס. זה יכול להסביר את עודף השמן שראיתי.

פורסם
האם השמן נימדד במיפלס ישר בכל המדידות? כדאי לבדוק אם לא קיימת בעיה של חדירת נוזל קירור חס וחלילה למערכת השמן וכתוצאה מכך עולה המיפלס.

מאור תודה על העזרה. בלי לשים לב דילגתי על התשובה שלך שמכילה פיתרון אפשרי לשאלת השמן. אכן המפלס יכול להסביר את השינויים בגובה השמן, אני באמת לא זוכר עד כמה היה מאוזן המפלס בעת המדידה.

ולא ראיתי שום סימן לדליפת מי קירור לשמן. הכל נראה תקין שם, ודווקא אחרי הנסיעה הזו שנראה שיש עודף שמן, לא היה כלל מחסור בנוזל קירור.

פורסם

מאור וצביקה צדקתם. הבעייה הייתה המפלס של המשטח עליו עמד הרכב.

היום מדדתי שוב בחנייה שלי שם הרכב עומד תמיד, וכמות השמן חזרה להיות טיפה מתחת למקסימום.

תודה !

• תוכן חדש...