Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה חדשה ומוזרה,

חזרתי מנסיעה, כביתי את המנוע, על פניו הכל נראה בסדר.

תוך כדי שאני אוסף את מה שאני צריך מהרכב,

אני שומע קול מוזר, מתחיל לבדוק,

פותח מכסה מנוע, ושמתי לב לבעבוע מים במיכל עיבוי,

פתחתי שוב סוויץ' השעון חום במצב נורמלי, כמו שצריך להיות אחרי נסיעה,

הוונטה נדלקה עם פתיחת הסוויץ'.

בעבוע מראה שמשהו לא תקין,

ייתכן כי טרמוסטט נתפס במצב סגור?

עוד כיוונים?

פורסם

יכולות להיות הרבה סיבות.

רדיאטור סתום, מאוורר לא תקין, טרמוסטט, אוויר במערכת, ואפילו בריחת קומפרסיה דרך אטם ראש מנוע, לתוך מע" הקרור.

צריך להתחיל לשלול דברים. האם הרדיאטור, בעיקר חלקו התחתון קר? מד חום המנוע עולה בעליות במאמץ ויורד בצורה קיצונית בירידה? המאוורר עובד בכלל בפקקים? מה צבע נוזל הקרור? על הפקק של שמן יש"טחינה" לאחר התנעת הבוקר {5דקות}? כל אלה ועוד הם סיבות להתחממות יתר, בריחת מים עם "בעבוע". בגמר הנסיעה תשאיר מנוע עובד ותראה לפחות עם המאוורר עובד. אם כן חכה עד שיגמור להסתובב ותבדוק עם עדיין מבעבע.

פורסם

אז ככה : אני ברכב,הרכב קר, מנוע עובד, חום מטפס לאט בסל"ד סרק בצורה תקינה, מכסה רדיאטור פתוח, אין חוסר נוזל קירור.

הרדיאטור בן חודש, נוזל קירור פרסטון ירוק, ביצעתי ניקוז אוויר, וונטה עובדת.

צינור עליון חם

צינור תחתון חם

שמן נקי, אין בעיות במנוע, אין טחינה חומוס ולא כלום.

כרגע המצב תקין.

פורסם

בדוק שהמשאבת מים שלך לא תפוסה. בנוסף הייתי בודק שהתרמוסטט לא תפוס.

האם הוונטה נכנסת לפעולה?

הייתה לי תקלה דומה בקורולה שלי ובסוף התברר שהרדיאטור שלי פשוט התפרק ל-2.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

האם מתי שהחלפת רדיאטור לפני כחודש ניקו לך גם את מיכל העיבוי?

לא תאמין מה יצא לי משם כשפרקתי אותו לניקיון .....

תפרק אותו ותשטוף אותו טוב טוב ותחזיר למקומו.

פורסם
אז ככה : אני ברכב,הרכב קר, מנוע עובד, חום מטפס לאט בסל"ד סרק בצורה תקינה, מכסה רדיאטור פתוח, אין חוסר נוזל קירור.

צינור עליון חם

צינור תחתון חם

כרגע המצב תקין.

טריפ שלום רב !

אחרי החלפת הרדיאטור לא בוצע נקוז אוויר כראוי, נוצר כיס אוויר, וזה הסיבות לבעבוע במיכל העבוי.

לדעתי המצב כרגע תקין, אך לשם הזהירות המשך במעקב.

בינתים , סע לשלום, וציין להבא את סוג הרכב, שנת היצור , גודל המנוע, וסוג תיבת ההלוכים אוטומטי, או ידני.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אסור שיהיה בעבוע. זה אומר שיש רתיחה של מים. או שהנוזל אינו תקין ופג תוקפו ותצטרך להחליף לחדש או שחסר מים

:-)
פורסם

יוסי ד. שלום רב !

קרא בעיון את השרשור, טריפ ציין שהוא משתמש בנוזל פרסטון, הוא ביצע נקוז אוויר,רדיאטור חדש, מאורר נכנס לפעולה בזמן,אין מחסור במי קירור, מאורר נכנס לפעולה בזמן, ובשלב זה פסק הבעבוע.

בברכה

צביקה

פורסם

בלי קשר יש להחליף את הנוזל הירוק של פרסטון אחת לשנתיים שכן החומרים הכימיים שבו והעיקר מונעי הקורוזיה מאבדים מתכונותיהם (אף על פי שעדיין מבצעים כראוי את עבודת קירור המנוע)

:-)
פורסם

צינור עליון חם

צינור תחתון חם

כרגע המצב תקין.[/quote]

בלי קשר יש להחליף את הנוזל הירוק של פרסטון אחת לשנתיים שכן החומרים הכימיים שבו והעיקר מונעי הקורוזיה מאבדים מתכונותיהם (אף על פי שעדיין מבצעים כראוי את עבודת קירור המנוע)

יוסי ד. ברוך בואך לפורום, התלהבות היתר שלך עם בואך לפורום, מונעת ממך לקרוא , את מה שהדגשתי בכחול, ואתה מתיחס לכותרת בלבד, אנא המנע מכך.

דבר ראשון החלף את הפקק .

אמור להיות 0.9 .

אייל צבי למה להחליף את הפקק, הבחור לא מתלונן על אובדן מי קירור, וטוען שלאחר החלפת מי קירור פרסטון, וניקוז אוויר הכל תקין.

בברכה

צביקה

פורסם

אייל צבי הנכבד שלום רב !

משהו היה לא תקין אצלו, בוצע החלפת רדיאטור לפני כחודש, לא ברור אם הוחלף מי קירור, לא בוצע ניקוז אוויר במערכת שגרם לכיס אוויר במערכת הקירור, ולבעבוע במיכל העבוי, לאחר החלפת מי הקירור לפרסטון, וניקוז אוויר, הבעבוע פסק, ואין דווח לא על בעבוע, וחא על מחסור של מי קירור, לא במיכל העבוי ולא ברדיאטור.

אני מציע שנמתין להבהרה בנושא, מפותח השרשור.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...