Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה היקר .

בסוזוקי בלנו לא מבצעים ניקוז אוויר .

משהו בסיפור לא נראה לי ברור.

אם הכל תקין עכשיו אז מה הבעייה ?

הוא שואל מה היתה הבעייה ?

לא תמיד אני מצליח להבין מה השאלה ומה התשובה .

בלי קשר , שיהיה לך שבוע טוב ופרנסה טובה .

פורסם

אייל צבי היקר שלום רב !

בתור משתמש וותיק, אתה בוודאי מודע לכך, שעשרות שרשורים נפתחים, כמו פטריות לאחר הגשם, עם כותרת סנסציונית, ובסוף מתברר שההר הוליד עכבר.

גם במקרה הזה, יש יותר מגיבים, מאשר התענינות מפותח השרשור, ונוצר מבוי סתום, ובסוף התברר, שהכל תקין, ונוצרה מהומה ללא שום סיבה.

הוא הסביר שהוא השאיר מכסה רדיאטור פתוח, המתין לפתיחת התרמוסטט, הוסיף מי קירור, סגר את הפקק, אין כעת בעבוע, והכל תקין.

מבחינתי השרשור הסתיים.

חג חנוכה שמח.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אכן הצדק עם צביקה מהיכרותי איתו (מצטער להגיד שרק על גבי הפורום).

לפני חודש בערך החלפתי רדיאטור עקב נזילה של הרדיאטור עצמו.

מאז ומתמיד (3 שנים שהיא אצלי) היה לי ברכב נוזל קירור של פרסטון.

לפני מס' ימים כשחזרתי מנסיעה שמתי לב לרעש בעבוע שלא היה קודם,

ומהיכרות שלי עם הרכב מערכת הקירור מאוד רגישה,

ומידיית התחלתי ב"עזרה ראשונה".

לאחר שהרכב התקרר פתחתי את מכסה הרדיאטור,

הוספתי מעט מים (פחות מכוס),

השארתי את מכסה הרדיאטור פתוח, והנעתי את הרכב,

מד החום טיפס כרגיל ולא בקפיצות יוצאות דופן לכאן או לכאן,

חיכיתי שהוונטה תתחיל לעבוד,

ואכן קצת לפני שהיא נכנסה לעבודה יצאו בועות מתוך הרדיאטור (אוויר במערכת).

הוונטה כבתה (כמו שצריך להיות) והמתנתי שוב כדי לוודא שהיא נכנסת לעבודה בשנית,

ותופעת הבעבוע לא חוזרת.

אני עדיין עוקב אחרי המערכת, בודק בבוקר מפלסים, ומתחת לרכב שאין טיפות או סימני נזילה אחרים.

דבר אחר שעלה במוחי היום,

חשבתי על לחבר ל(+) שמגיע לוונטה חוט שיעבור דרך תא המנוע וקיר האש, אל סלון הרכב,

ולחבר אליו נורה קטנה, ו(-) קבוע, וכך יהיה לי מעקב מתוך הרכב (בפקקים ונסיעה) על מצב העבודה של הוונטה.

דעות? הצעות? המלצות? כל דבר מתקבל בברכה.

פורסם

טריפ 88, תודה על ההבהרה ועל העדכון.

בנוגע לנורה בסלון הרכב, היא מיותרת, ואין לכך הצדקה.

כל רכב שהמאוור נכנס לפעולה, יש רעידה מסויימת בתא הנוסעים, שמפסיקה עם פעולת המאוורר.

נהג אמור להסתכל על לוח השעונים, ובעת סטייה חמורה של שעון החום, וכאשר המחוג מתקרב לסוף הסקאלה, אתה אמור להבחין זאת, מנורה בתא הנוסעים, לא תעזור לך במקרה והמאוור לי יעבוד.

בברכה

צביקה

פורסם

בהודעה הראשונה כתבת שהיה בעבוע במיכל העיבוי .

עכשיו כתבת שיצאה בועה מהרדיאטור .

יש הבדל גדול בין בעבוע לבין בועת אוויר שיצאה .

פעם הבאה תכתוב במדויק מה קרה ואיפה .

פורסם

לפני כשלושה שבועות שמעתי ביעבוע של רתיחה בבלנו שלי אחרי נסיעה,בדיקה מהירה של פקק הרדיאטור הראתה שהוא התבלה והתפרק (פקק סיני כלשהו). החזרתי את הפקק המקורי ששמרתי בצד (סיפר ארוך מכדי לספרו שוב) והכל שב על מקומו בשלום.

תבדוק טוב את הפקק שלך.

פורסם
לפני כשלושה שבועות שמעתי ביעבוע של רתיחה בבלנו שלי אחרי נסיעה,בדיקה מהירה של פקק הרדיאטור הראתה שהוא התבלה והתפרק (פקק סיני כלשהו). החזרתי את הפקק המקורי ששמרתי בצד (סיפר ארוך מכדי לספרו שוב) והכל שב על מקומו בשלום.

תבדוק טוב את הפקק שלך.

סליחה, מדובר על 4 שבועות, רק לשם הדיוק.

פורסם

אני לא סגור לגביי המכסה, הקודם היה 1.1, והעדפתי לשים את זה שבא עם הרדיאטור (יש מצב שהוא סיני, אין לי מושג כתוב עליו קצת בסינית) אבל לפי ההטבעה עליו הוא 0.9 בר, והבנתי (מצביקה אם אני לא טועה) שעדיף את ה0.9.

וכן תסמין הבעיה היה בעבוע מים במיכל עיבוי, אני לא יודע להסביר בדיוק את הקשר בין הבעבוע במיכל עיבוי לבין אוויר שנמצא במערכת,

אני מאמין שצביקה יוכל להסביר יותר טוב ממני.

נכון שכשמאוורר פועל זה מורגש בתא נוסעים אבל לא תמיד (אני לפחות) שם לב. בגלל זה חשבתי על עיניין הנורה.

פורסם

טריפ 88 שלום רב !

כיס אוויר כלוא במערכת הקירור, גורם לאזור מסויים , במנוע, לכליאת אדים חמים, וללא מים שמסתחררים ומתערבבים בכלל כמות המים במערכת הקירור, ואז נוצרת באזור , רתיחה, המשתחררת לעבר מיכל העבוי(כשמו כן הוא), שם האדים שנפלטים , לאחר שקפיץ מכסה רדיאטור, גרם לאדים שנוצרו, לגרימת לחץ במערכת, שגורמת לקפיץ להתככוץ, ולשחחר אדים חמים, שהם הגורמים לביעבוע, לעתים , המאוור לא נכנס לפעולה, בגלל כיס האאיר, ורק בעת כבוי המנוע, הוא מתחיל בעבודה\ אך בגלל חוסר סירקולצייה, של מערכת הקירור, במנוע כבוי, טמפרטורת המים עולה, וגוורמת למאורר להמשיך בעבודה, דווקא לאחר כבוי המנוע, ולבעבוע במיכל העבוי.

בברכה

צביקה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תודה רבה על ההבהרות צביקה, אין ספק שאדם כמוך הוא נכס לפורום.

נחזור למקרה,

בשבוע שעבר גיליתי את מקור הבעיה - כניסת אוויר למערכת הקירור,

הייתה לי נזילה ממש קטנה, שלא הייתה מגיעה לרצפה האנטי פריז היה "נתקע" על הגיר ומשם נעלם באוויר.

מאז שאיתרתי את הנזילה הקטנה, החלפתי את הצינור ו2 הבנדים שלו ותשקוט הארץ.

פורסם

טריפ 88 תודה על העדכון.

אך בקשתי אנא הבהר על איזה צינור מדובר , רצוי ומומלץ בצרוף תמונה.

בדיקה בעזרת מכשיר לחץ יעודי, היה מאתר את הנזילה הבלתי נראית לעיחן בלתי מזויינת, כבר לפני כחודש, עם תחילת הבעייה.

מכיוון שהרדיאטור הוחלף לאחרונה במכון רדיאטורים היית אמור לפנות אליו, לבדיקה ואיתור נזילה מיד לאחר החלפת הרדיאטור, ו/או גם לאחר שהתגלה הבעייה, הבדיקה היתה אמורה להיות כשרות, ללא תשלום.

עדכון הבעייה, משמש ככלי עזר לנהג הבא, הנתקל בבעיה דומה, קורא את השרשור, למד ממנו, ופותר את בעייתו, בהשקעה זעומה, לללא החלפת חלפים ללא צורך בשיטת מצליח.

והמבין יבין.

בברכה

צביקה

פורסם

יש לך מושג מאיפה הנזילה נבעה?

מחיזוק לא טוב של הצינור.?

או מלחץ שנוצר במערכת וגרם לפריצה קלה.?

כי אם זה מלחץ, זה יפרוץ שוב רק ממקום אחר שהוא חלש יותר.

פורסם

הבעיה הייתה לפי דעתי מכל שהצינור ה"תחליפי" שהרכבתי / שהביאו לי בזמנו היה עבה יותר

מהצינור ה"מקורי" שאמרו להיות,

לא משנה כמה ניסיתי לחזק את הבנד, זה פשוט לא היה מספיק כדי לפצות על העובי השונה.

מאז שהחלפתי את הצינור ואת הבנדים וכמובן ניקוז אוויר, וכבר שבוע כמעט במעקב,

הנזילה לא חזרה, החימום עובד כמו שצריך, וההנחה שלי היא שרק הבדלי הקוטר יצרו את הבעיה,

כמובן שאני אמשיך לעקוב.

• תוכן חדש...