Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין סוף להברקות :(.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לדעתי כל אחד זה משהו אחר, ראיתי אנשים שמדברים בפאלפון בזמן נהיגה ופשוט זיגזגו בנתיב ואנשים שנוסעים רגיל. אני גם מדבר בדיבורית ולדעתי זה אותו דבר כמו לדבר עם מישהו, קצת מסיח דעת אבל עדיין נוהג יותר טוב מישראלי ממוצע.

פורסם

זה לא אותו דבר בכלל.

אותו אדם לא נוכח ברכב ולא יודע מתי אתה צריך שקט.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

נו ברור שזה בסדר.

רק לנסוע מעל 90 קמש באיילון זה מסוכן.

די, כבר אין לי כח אפילו להתעצבן על זה עוד פעם.

נ.ב אני אישית חושב שגם לנהל שיחות עם הנהג כשיושבים פיזית ברכב זה מסיח. אבל בסדר, קטונתי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תמיד אפשר לעשות ניסוי קטן. תרגיל ברמה בינונית במטמטיקה עם דיבורים

ובלי דיבורים עם האדם שלידכם. נסו וראו בעצמכם מה ההבדל. אי אפשר

להגיד שזה לא מסיח את הדעת ופוגע בביצועים... הצהרות מוזרות .

פורסם
שצריך שקט פשוט מנתקים ושמים מוסיקה טובה.

אתה צריך שקט כשיש מצב מסוכן בכביש שדורש ריכוז מקסימלי וממישהו מנג'ס לך בטלפון. לזה התכוונתי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הסחת הדעת נובעת מהריכוז בשיחה.

בארה"ב התפרסמו מחקרים שהראו שהתעסקות ברדיו ובמזגן\חימום גורמים הרבה יותר תאונות מאשר השימוש בנייד. יש בעיה במחקרים אלה - הם נערכו בשנים שבהן היו בארה"ב יחסית מעט סלולריים (האירופים עברו לשימוש בסלולר הרבה יותר מהר מהאמריקאים), והטלפונים היו "טפשים" - שיחות בלבד, אפילו לא SMS שלא לדבר על גלישה (מישהו זוכר מה זה WAP? המחקרים נערכו לפני המצאה זו)

אני זוכר שקראתי את המחקר הקנדי עם פרסומו ב-1997. איני זוכר את השיטות הסטטיסטיות, אבל הייתי מותע מכך שהשימוש בדיבורית לא הפחית את הסיכון לתאונה בעת שימוש בסלולרי כיום די ברור שעיקר הסחת הדעת היא לתוכן השיחה, לא למכשיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני קראתי במחקרים שההקשבה לשיחה לא משנה אם אתה מדבר בטלפון/ שומע רדיו או מקשיב לאדם שאיתך ברכב. עצם הדיבור הוא זה שבעייתי.

והיום כבר יש SMS וואטסאפ ועוד ועוד ששם עצם ההורדה של העיניים מהכביש+ הריכוז בקריאת ההודעה בהחלט מורידים דרסטית את הריכוז בכביש

פורסם

שאתה מדבר (בניגוד להקשבה למוזיקה) הדעת יותר מוסחת, אין פה שאלה בכלל.

כמובן שאתה מדבר, אתה יכול לבצע את פעולת הנהיגה באופן אוטומטי.

אבל זאת עדיין ירידת באיכות הנהיגה.

כמובן אנשים שונים מושפעים באופן שונה. יש אנשים שהם מומחים במולטי טסקינג ופחות מושפעים.

ויש אנשים שגם במצב סטרילי ושקט מוחלט הם לא קולטים מה הולך סביבם (ולא חסר כאלה בכביש).

זה לא משנה לדעתי אם האדם השני הוא בתוך הרכב או בתוך הטלפון.

פשוט זה אבסורד לאסור על אנשים לדבר עם הנוסעים האחרים.

באותה מידה זה אבסורד לאסור על אנשים לא לדבר בטלפון בזמן הנהיגה.

אז אוסרים לגעת בטלפון, נו באמת. לפי חוקי הנהיגה גם אסור לעשן או לשתות בזמן הנהיגה.

אסור להחליף תחנה ברדיו. זאת פעולה שאינה נדרשת לשם תפעול הרכב.

כסת"חים בקיצור.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

אי אפשר להשוות החלפת תחנה ברדיו שברכב שהיא פעולה קצרה ונשלטת יחסית, ועדיין מאוד מסוכנת, לאובדן הריכוז המתמשך שנגרם עקב שיחה טלפונית שהיא ארוכה לאין ערוך וככל שהיא נמשכת יורד הריכוז בנהיגה לטובת זה הנדרש לקיום השיחה. בעיה נוספת היא ההנחה שמי שמדבר אינו באמת מודע לאובדן יכולת השליטה שלו במצבים משתנים ומבחינה זו הוא דומה לנהג שיכור שלא מבינים מה רוצים ממנו, הרי הוא נוהג מצוין, גם אם שתה איזו כוסית או שתיים. אובדן הריכוז בשיחת טלפון כמעט ואינו נדרש לראיה, כל מי שמצוי בכבישים ודאי מכיר כלי רכב שנוסעים לאט יחסית לתנאי הדרך והכביש, מזגזגים בין נתיבים, סוטים בפתאומיות וברגע האחרון ועוד כהנה וכהנה התנהגויות המצביעות על אובדן ריכוז, ברוב המוחלט של המקרים יושב שם נהג שמדבר בטלפון.

פורסם

בתור אדם שעובד על טרקטורים (מה שאומר מהירות נמוכה ופחות סיכון מצד אחד אבל צריך להיות מדיוק מצד שני) כל פעולה שלא קשורה לנהיגה (אפילו הזזת ידית שמשפיעה על פעולה שטרקטור עושה שזה בעצם לצורך הפעילות התקינה של הרכב נחשב) משפיעה בצורה מורגשת על הנהיגה, ממש אפשר לראות שסוטים מהפס.

היתרון הוא שזה לא פוגע באף אחד, הכי הרבה עושים רוורס ומתקנים.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...