Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן להחזיר את רכב החברה ולקנות רכב פרטי.

הרכב צריך להכיל 3 ילדים (2 בוסטרים וכסא שפונה קדימה) וישמש לנסיעה של אישתי לעבודה כל בוקר כ 30 ק"מ ביום ולנסיעות\טיולים בסופי שבוע עם הילדים.

אני מעריך שהנסועה הממוצעת תהיה כ 13-16K ק"מ בשנה וחשוב לי שהרכב יהיה אמין וחסכוני בדלק ונוח.

מכיוון שרוב הנסיעות יהיו של אישתי או עם הילדים אני לא מייחס שום חשיבות לביצועים וסגנון הנהיגה יהיה רגוע וחסכוני.

כרגע ציצמתי את ההתלבטות לשני אופציות - פיזו 308 שנת 2009 שמרגישה מאוד נוחה ומרווחת וראיתי רכבים שמורים מאוד עם ק"מ נמוך באזור 55K שקל לפני מיקוח .

האופציה השניה שנראית לי מאוד מפתה היא פריוס 2007-2008 שעבורה יש נדרש למתוח את התקציב בעוד כ 15-20K שקל

אבל היא נראית מרווחת יותר מהפיזו' היא חסכונית ביותר ונחשבת אבל קשה למצוא אחת עם פחות מ 90K ק"מ.

אשמח לשמוע את דעתכם בעיניין

פורסם

אין לך צורך בטויוטה פריוס,

הנסיעות שלך לא רבות,וצריכת דלק צריכה להיות הבעיה האחרונה שלך.

לגבי פיג'ו,

אני לא סומך על מכוניות צרפתיות,סטיגמה קשה,מלאות בבעיות חשמל ותיבות הילוכים.

אם התקציב שלך הוא כזהפחות או יותר מה שציינת למעלה.

הייתי מחפש יונדאי I30 או קיה סיד או לחלופין בודק אפשרות של ניסאן/מאזדה/טויוטה/סוזוקי כאלו ואחרות.

בהצלחה.

פורסם

כמו שאמרת יש סטיגמות זה לא אומר שכל מה שאתה שומע נכון . 5 מתוך 6 הרכבים שהיו לי עד היום היו צרפתיות ובאף אחת לא הייתה לי בעיה משמעותית .

כל המכוניות שהצעת הם רכבים אפורים משעממים וללא טיפת אופי ולא סתם כתבת את כולם בנשימה אחת הם באמת כולם אותו דבר. מה לעשות למרות שאני משתדל לבסס את הקניה על הגיון אני עדיין צריך שהרכב יעורר אצלי איזשהו רגש קטן ומיצובארו קורולה פשוט לא עושות לי את זה. למרות שאני מודה שגם פיז'ו זה לא מה שהיה פעם.

לא הבנתי למה בנסועה כזו צריכת דלק לא צריכה לעניין אותי. מדובר עדיין בחיסכון של אלפי שקלים בשנה ולפי מה שידוע לי עלות התחזוקה של הפריוס לא יותר גבוה משל הפיזו ושמירת הערך אפילו טובה יותר ובנוסף היא נחשבת לאחת המכוניות האמינות ביותר של טיוטה אז איפה בדיוק אני מפסיד כאן?.

פורסם

דבר ראשון שכחת משהו חשוב: אמרת 3 כסאות תינוק. האם בדקת שזה נכנס ב 308 ? או שזה רק נראה לך. זה הבדל גדול.

תלך עם סרגל או עם הכסאות ותמדוד.

דבר שני : היה פה שרשור לא מזמן על הקרינה האלקטרומגנטית במושב אחורי של פריוס היברידית.שווה קריאה. .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=501327

אם זה לא מטריד אותך תמשיך לנקודה הבאה

דבר שלישי: לך תקרא תקרא גם :http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=368689

דבר רביעי: היה פה שרשור לא מזמן שהשווה את ירידת הערך של ההונדה סיוויק (חלק יאמרו: סמל האמינות היפנית...) לצרפתיה כלשהיא ואחרי ניתוח (עלות הביטוחים ,עלות התחלתית וירידת ערך) הוא גילה להפתעתו שהצרפתייה היתה זולה יותר לאחזקה. תריץ חיפוש. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=503919&page=3

לפני כ 7 שנים התלבתתי בין פיזו' 307 לבין הונדה סיוויק ,שניהם היו משנת 2003 ואני זוכר שההונדה היתה יקרה בערך ב

15% מהפיז'ו, בסוף קניתי את הפיז'ו. כשמכרתי אותה לאחר 3.5 שנים בדקתי את המחירון של ההונדה כדי לראות כמה נדפקתי ע"י מר לוי יצחק ולהפתעתי גיליתי שההפרש בינהם גדל בצורה מינורית במשך כל התקופה ואפילו התקזז לחלוטין ע"י ההפרש במחיר הביטוח.

לאחרונה יש לי התלבטות דומה וסתם בדקתי שוב את המחירון של של הדגמים מ 2003 והנה התוצאות (מחירון מאוגוסט) הונדה סיויק - 25,500 פיזו 307 - 20,400

אם ניקח את העובדה שההונדה היתה יקרה יותר בלפחות 10%-20% מהיום שהיא עלתה לכביש תראו שההפרש כמעט ונשמר.

ואם תוסיפו לשיקלול את העובדה שהפרש במחיר הביטוח המקיף מגיע ל 1000 ש"ח ויותר בשנה לאורך התקופה הפיז'ו היתה אפילו משתלמת יותר.

פורסם

אני לא בטוח שכל הכסאות יכנסו לך בפריוס.

הרכב מרווח לרגליים, אבל הוא ממש לא רחב.

חוץ מהבעיה הזאת הפריוס אחלה רכב.

אני מחזיק 407, גם שם סלקל כסא ובוסטר נכנסים די בצפיפות.

פורסם

כיום יש לי שברולט אופטרה והכסאות נכנסים. אומנם בצפיפות אבל נכנסים קשה לי להאמין שהפריוס צרה יותר.

בכל מקרה אני אנסה לבדוק את העיניין מחר.

פורסם
דבר ראשון שכחת משהו חשוב: אמרת 3 כסאות תינוק. האם בדקת שזה נכנס ב 308 ? או שזה רק נראה לך. זה הבדל גדול.

תלך עם סרגל או עם הכסאות ותמדוד.

דבר שני : היה פה שרשור לא מזמן על הקרינה האלקטרומגנטית במושב אחורי של פריוס היברידית.שווה קריאה. .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=501327

אם זה לא מטריד אותך תמשיך לנקודה הבאה

דבר שלישי: לך תקרא תקרא גם :http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=368689

דבר רביעי: היה פה שרשור לא מזמן שהשווה את ירידת הערך של ההונדה סיוויק (חלק יאמרו: סמל האמינות היפנית...) לצרפתיה כלשהיא ואחרי ניתוח (עלות הביטוחים ,עלות התחלתית וירידת ערך) הוא גילה להפתעתו שהצרפתייה היתה זולה יותר לאחזקה. תריץ חיפוש. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=503919&page=3

הציטוט שהוספת הוא אכן ציטוט שלי ואני עומד מאחוריו . מאוד נהנתי מה 307 וזו אחת הסיבות שאני שוקל את ה308. לפי בדיקה של כמה שנים אחורה ההבדל בירידת ערך באחוזים בין הפריוס ל 308 לא גדול אבל הפריוס שומרת על הערך טיפה טוב יותר.

אבל עכשיו שאני מחפש רכב לאחר כמה שנים מחוץ למשחק נראה לי שהיום השוק שונה ממה שהוא היה לפני כ 4 שנים אז ה307 נמכרה תוך שבוע ובמחיר קרוב מאוד למחיר מחירון והיום כמעט אף רכב לא נמכר במחיר מחירון מלבד פריוסים עם קילומטרז נמוך שנחטפות מהר מאוד .

מה שכתבתי נכון לסיויק שהמחירים שלה גם היום מוגזמים וכמו יפניות רבות הביטוח שלה יקר מאוד (וגם היא לא בדיוק נחטפת וראיתי לא מעט סיויקים ביד 2 שנחשבים למציאה אבל נשארים בשוק שבועות ארוכים.(. רק שהסיויק לא נותנת ערך מוסף משמעותי בצריכת דלק שטורף את כל הקלפים ואם מוסיפים אותו לחשבון כל המספרים כבר משתנים.

גם הפעם באמת שקלתי את הסיוויק אבל היא פשוט יקרה ולא משתלמת בשום צורה. הסיויק ההיברידית משתלמת הרבה יותר והיתה יכולה להיות מתחרה משמעותית עם רק היה לה משהו שאפשר לכנות אותו תא מטען.

• תוכן חדש...