Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי (אוקטביה TDI) היה כמה שבועות במוסך, בשביל בעיה קטנה, אבל רק שקשה למצא אותה. כי היא יכולה להיות דברים שונים.

לכן, הוא עבד על האוטו קצת פה וקצת שם, בשביל לא להקציב לזה שליש מוסך באופן מלא, ולחייב תשלום בהתאם. נגיד יום אחד הביא אינג'קטורים אחרים לנסות, יום אחר בדיקה עם סולר אחר, כמה ימים על טיימינג, וכדומה.

עכשיו, אם עולים על התקלה, למשל אם אני בא אליו מחר ואומר לו לשפץ חיישן EGR ולראות אם זה יתקן את התקלה, וזה יפתור.

איך מקובל לתמחר את זה? הרי הוא הוציא הרבה שעות מוסך על האוטו עם הזמן.

מדובר ב"מוסך חיפושית" בירושלים, למי שמכיר. הבאתי אותו לשם כי הנחתי שהוא מתמחה במנועי WV.

תודה,

yosle.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מתמחרים את השעות שהוא עבד על הרכב + חלפים אם היו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מתמחרים את השעות שהוא עבד על הרכב + חלפים אם היו.

חוץ מהעלות של הטיימינג שזה בסדר שהוא עשה על הדרך, אבל זה רק איזה אלף שקל,

אתה אומר שזה יהיה נכון שהוא יחשב נגיד 30 שעות, שזה הרבה כסף, רק בגלל שהוא לא מומחה מספיק למצא את התקלה מהר יותר, ובינתיים אני גם מושבת בלי האוטו למשך כחודש.

פורסם

ומה יקרה אם עבדו על האוטו 8 שעות ביום, 5 ימים במשך שבוע והתעריף הוא 220 ש"ח לפני מע"מ לשעת עבודה?

בסוף מצאו תקלה פשוטה ונחבאת - גם אז צריך לשלם את כל הסכום? זה 10,380 כולל מע"מ.

אני חושב שבעל מוסך שרוצה שהלקוח יחזור אליו יגבה מחיר הגיוני ולא ינקנק עד הגרון.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
חוץ מהעלות של הטיימינג שזה בסדר שהוא עשה על הדרך, אבל זה רק איזה אלף שקל,

אתה אומר שזה יהיה נכון שהוא יחשב נגיד 30 שעות, שזה הרבה כסף, רק בגלל שהוא לא מומחה מספיק למצא את התקלה מהר יותר, ובינתיים אני גם מושבת בלי האוטו למשך כחודש.

לא צריך להגזים, אם לקח לו שבוע למצוא את התקלה הוא כנראה יחייב אותך רק בזמן שלקח לו לתקן את זה + אולי קצת על זה שתפסת לו ליפט לשבוע אם בכלל.

גם אני הלכתי למוסך בגלל סטרטר דפוק, האוטו היה על הליפט איזה 4 שעות עד שהסטרטר חזר משיפוץ. אתה חושב שביקשו ממני כסף גם על 4 שעות עבודה שבפועל עבדו אולי חצי שעה במצטבר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני רוצה לדעת גם מה מקובל במוסכים, בשביל להיות מוכן עם זה לכשאגיע אליו.

זה התיקון הראשון שלי אצלו, לכן אני לא מכיר איך הולך אצלו.

הוא אמר משהו שמצביע על זה שהוא הולך עם ההגיון שאמר כאן "מלטבשי".

מוסך אחר גבה ממני בעבר 4,000 ש"ח על מציאת נתק בחוט אחרי פריצה לאוטו, שלקח להם הרבה זמן למצא. אני לא אומר את שמו כאן, אבל אני אכן לא חוזר אליו... ואמנם אני לא חושב שהוא גנב.

פורסם

לדעתי השאלה תקפה באופן כללי לגבי כל בעל מקצוע, וכאחד כזה אני אגיד מה אני עושה (לא בתחום הרכב).

אני בדר"כ מחייב עבור התיקון ולוקח עוד קצת בעבור הזמן שהשקעתי, אך בהחלט לא מחייב את כל הסכום המלא, זה אם אני רוצה שהלקוח יחזור אלי (ואני רוצה). אני מתייחס ללקוח כמו שאני רוצה שיתייחסו אלי כשאני הלקוח.

יש כאן עוד פרמטר שאני מכניס לחישוב בתור בעל מקצוע הגון - האם המקצועיות שלי לוקה בחסר וזאת הסיבה שלקח לי הרבה זמן למצוא את התקלה (נאמר התקלה היא פשוטה ואני פשוט לא שמתי לב), או שמא התקלה הייתה מסובכת ונסתרת וכל אחד אחר שלא נתקל בה בעבר היה מסתבך איתה.

עכשיו התשובה היא פשוטה, איזה סוג של אדם הוא בעל המוסך, אם הוא אחד שחושב שצריך לעשות קופה על הגב של הלקוח, הוא יחייב סכום אסטרונמי (כמו שקרה ל yosle), או אדם הגון ואז יחייב סכום הוגן.

אמנם אני לא יודע איך זה עובד במוסכים אבל בכללי לצד הלקוח יש יתרון, אם לא קיבלת מראש הצעת מחיר וחתמת עליה, אין לבעל העסק מסמך חוזי מחייב להזמנה ולכן אתה יכול לסרב לשלם (נאמר לדוגמא שזה סכום אסטרונומי).

דוגמא קטנה - אני נכוותי קשות מלקוח שהיה חבר של ידידה, עשיתי בשבילו עבודה כלשהיא במשך שבועיים, חייבתי סכום הוגן לכל הדעות, והבחור בגלל שהיה מנייאק זיהה את החולשה שלי (לא החתמתי אותו על כלום וסמכתי עליו בגלל שאני מכיר אותו) ושילם לי רק חלק מהסכום וגם את זה דחה בחודשיים.

פורסם

כל מקצוע והעניין שלו.

למוסך עלויות מטורפות. זה לא אומר שאתה צריך מחד לשלם אותם, מאידך, בעל המוסך צריך הכנסות.

לכן, יש תמחור לשעות עבודה.

ועכשיו נותר לחשוב ולבחור לאיזה מוסך ללכת.

אני תמיד בעד מוסך מומחה בתחום הרכב הנדון (גם אם אינו מורשה היבואן) ואשר באמת עוסק בסוגי רכב מסויימים בלבד ומכיר את ה"מחלות שלהם" והתופעות השונות.

עדיף לשלם בעבור כל שעת עבודה בודדה (ובמצטבר) כפול למומחה, מאשר לשלם לחסר נסיון עשיר בסוג הרכב סכום של רבע אבל יעבוד שבועות לאיתור התקלה ולא בטוח מה עוד יקרה בדרך.

לא מן הנמנע, שאצל מומחה בסוג רכב ברוב המקרים הוא ידע מה התקלה לפני שפתח מכסה מנוע.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה.

ועדכון לבינתיים - הראש מנוע פורק בהסכמתי, ונשלח לחרט, והבוקר החרט עידכן שהקפיצים של מרימי השסתומים במצב על הפנים, וקפיץ אחד שבור. ואכן היה סימני נגיעה בין הבוכנה לשסתום. עד כאן אני מצוטט את בעל המוסך.

אז אני משער שיהיה תשלום על טיימינג + משאבת מים, חלקים על קיט טיימינג מלא, וזה לבד קרוב לאלפיים ש"ח.

ונוסף לזה התשלום לחרט ועל מרימי שסתומים וכו', ולמוסך על סגירת ראש.

כך שאני כבר משלם לו איזה 5K, אני משער שהוא יסתפק במעט יותר מזה וזהו.

האם מישהו יודע מחיר של טיפול כזה לראש מנוע?

פורסם

לא ברור לי למה אתה לא שואל את הבחור מה החשבון עד כה, ומה יהיה התשלום על העבודה של החרט. אתה מממתין וממתין, נותן לו לבצע פעולות, לא יודע מה עוד יגיע בהמשך ואם הבעיה בכלל תפתר ע"י החרט - ואז מגיע לכאן שננחש ?

ואם החרט יעשה את העבודה, ויסגרו ראש ועדיין אין פתרון? תשלם 5-6K על בעיה שלא נפתרה? ואם יגיד לך 8K?

מתאים לי דווקא לקוח כמוך :lol:

פורסם

הוא אמר לי בהתחלה, שיבקש אישור שלי על כל עבודה חוץ מבדיקה, כך שבשביל לחייב אותי על טיימינג הוא קודם ביקש את האישור שלי לעבודה, וכן לפני פתיחת ראש מנוע הוא הסביר למה נראה לו שזה הכיוון להתקדם, וקיבל אישור שלי. לכן בעיקרון זה אמור להיות בסדר איתו. רק רציתי לדעת מה מקובל, להיות מוכן לאפשרויות, ועל מה להתמקח אם צריך.

בינתיים נראה שהוא די בסדר, והרי הלכתי אליו בגלל המלצות עליו שמצאתי בפורום כאן. אמנם, בניגוד למוסך רון, הוא לא יודע בכלל מה זה קארספורום... אבל אם אהיה מרוצה ממנו בסוף, אז אני אדאג שהוא יידע.

פורסם

אני לא מבין גדול במכוניות אבל למה שלא תשתף את שאר החברים כאן במהות ה"תקלה הפשוטה" ?

לגופו של עניין - הרי הוא יכול להחליף לך את כל הרכב עד שימצא את הבעיה , אז תשלם לו על רכב חדש כי הוא החליף את כל חלקי הרכב ?

לדעתי , בעל מקצוע הגון יגבה רק על החלקים וזמן העבודה של פיתרון הבעיה ולא על זמן החיפוש אחרי הבעיה.

סליחה על נימת הזילזול אבל כל אחד יכול לעבוד בשיטת "ניסוי ותהייה" עד שיפתור את הבעיה ואחר כך יגבה על כל השעות ששיחק בלגו עם הרכב שלך.

"בוא נחליף לך את הרכב בחדש,אולי זה יפתור את הבעיה" - הרי זה לא הגיוני !

פורסם

שיטה של מוסכים עתיקים,

"בוא ננסה" ,

יש לי טראומה ממוסכים כאלו , מחליפים 1001 דברים בגלל חוסר מקצועיות וידע ברכב, בינתיים הלקוח המסכן משלם ומשלם ומשלם והתקלה יוצאת עימו בכל פעם מחדש מהמוסך.

איך מחשבים? לפי כמות זמן העבודה להחלפת החלק התקול שפתר לך במפורש את התקלה.

זה שאין לו מושג כיצד להתמודד ולאתר תקלות ברכב שלך, זה כבר משהו שייצטרך לפתור עם עצמו.

ובנימה אישית, חפש מוסך אחר. קצת יותר מודרני.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
ובנימה אישית, חפש מוסך אחר. קצת יותר מודרני.

את זה אתה יכול לומר רק אם אתה מכיר את המוסך, אחרת אתה אמור להוסיף "נראה לי".

כשהאוטו יצא מהמוסך, אני אצטרך להקפיץ את השרשור, ולעדכן כאן את דעתי עליו.

יש לו ציוד מקצועי לעבודה על מנועי WV וגם נסיון וידע, השאלה היא מה סגנון העבודה שלהם, ורמת ההקפדה שם על דברים חשובים. וייתכן שיהיה לי חוות דעת לגבי זה כשאסיים.

אי אפשר להכניס רכב למוסך לחיפוש תקלה, ואחרי זמן מה להעביר אותו למוסך אחר, שיתחיל את הכל מהתחלה. ובכל אופן כבר עשיתי את זה, כאשר מוסך מודרני אחר, שמתמחה בעיקר בהזרקה, הרים ידיים לגבי מציאת התקלה. בתחילה חשבנו שזה קשור להזרקה. והמוסך הנוכחי אכן שמע מה בדקו כבר, אבל לחלק מהבדיקות הוא העדיף לבדוק שוב, כי כך עובדים נכון בתקלה כזו, לפי סדר הסבירויות לתקלה. לא פותחים ראש על ההתחלה, ובכלל ייתכן שהבעיה אכן הייתה בראש. הבעייה היחידה היא הזמן שהרכב מתעכב במוסך, וזה באמת בעיה.

לא שיתפתי כאן מה התקלה, כדי שהשרשור יהיה ממוקד בנושא הזה.

לגבי התקלה פתחתי שרשור אחר לפני כחודש. התקלה הייתה גמגום של המנוע כאשר נוגעים בגז, וזה נרגע אחרי זמן המתנה. ויוצא עשן בזמן הגמגום. כעת החרט שקיבל את הראש מספר שיש קפיץ שבור באחד השסתומים. אז אולי באמת עלו על התקלה, בעוד כמה ימים אדע, כאשר הוא יסיים עם הפרוייקט של הראש מנוע.

תודה רבה לכם על הדאגה והעצות והדעות האישיות.

פורסם

ככל שמדובר בתיקונים משמעותיים, בדרך כלל לכל בעל מקצוע יש גאווה מקצועית. גם אני שמעתי טוב על המוסך הספציפי , מקובל ומאמין שייקחו ממך על התיקונים בלבד. כשאדם מגיע רק לחיפושים והולך לתקן במקום אחר, אז לוקחים לו על החיפושים וזה מוצדק.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...