Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם 100K ש"ח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סיפור:

איש אחד פתח שרשור: מה עושים עם מאה אלף שקלים? אנשים ענו כמיטב יכולתם וכך עשיתי גם אני. אחרי יום יומיים אני רואה שהשרשור צמח ושהתגובה האחרונה היא של שניר 106 שהסתייגתי מעצתו. מיד נגשתי לשרשור בעניין כדי לראות המלצותיו להשגת שישה- שבעה אחוזים בסיכון נמוך.

מה רבה הייתה אכזבתי: שניר ענה תשובה טובה...אך לשאלה אחרת לגמרי שכן גם השרשור הזה הפך לעוד שרשור פרנקוס.

תהיתי מדוע? אך לא נורא, שהרי גם כל שרשור פרנקוס הופך לשרשור כללי בענייני השקעה, הלוואה, לקוחות וכדומה. כך שהדברים

מתקזזים.

אז נזרום: פרנקוס מציע מה לעשות עם עשרים וחמישה אלף שקלים בלבד, מה עם היתר? ניחא.

ההשקעה של עשרים וחמישה אינה מתאימה לפותח השרשור אך היא מתאימה לפרנקוס, בסדר.[אלא אם ניתן להשקיע במיזם שלו]

זו השקעה מצוינת: אני חשבתי ששניר 106 מגזים עם אחוזים בודדים, אך פרנקוס מדבר על מאות אחוזים ויותר.

לו היו לו, לפרנקוס אותם כספים, היה עושה הון.

אבל אין לו.

הוא מרוויח יפה בתרגום, אבל אין לו. יש הוצאות אחרות שמונעות רווחים של מאות אחוזים.

לאור זאת איני יודע ליעץ לפרנקוס . מאידך לא זה נושא השרשור ופרנקוס לא ביקש זאת ממני, רווח לי.

לפותח השרשור אני ממליץ להימנע מהשקעה אצל פרנקוס עד שלא תראה תשקיף ברור, תוכנית עסקית מובנת וערובות לקיומה.

עד אז, ישנה תגובתי הקודמת בשרשור זה.

בהצלחה.

פורסם

אני כתבתי בפירוש שלא הייתי משקיע כספים של מישהו אחר, אלא רק שלי.

זו תוכנית כלכלית שיש לי, שתצא לפועל כשיהיה לי הסכום המדובר.

פותח השרשור כתב בפירוש:

מה אתם הייתם עושים?

אז מה הבעיה? עניתי בדיוק למה שהוא שאל.

זה מה שאני הייתי עושה.

פורסם

פנדוב, סיכמת יפה. בכל מקרה כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, השרשור והרעיונות שבו עבור מכר.

בכל מקרה שנינו יודעים שאין כרגע ויתר מדי מה לעשות עם סכומים כאלו בשוק, ואם אפשר לקבל על 100K תשואה של 5% שנתי, זה לא טוב, זה מצוין.

פשוט האיש לא בטוח איך להגיע לזה.

פשוט ברגע שקראתי שפרנקוס יכול להפוך 25K ל 300K, נדהמתי ודעתי הוסחה מהשרשור המקורי.

ורק לדעת שכל מה שעוצר אותו זה שאין לו 25K, לא שאני מציע לו חס וחלילה למכור את הקליאו וליסוע באוטו משומש רק כדי שבעוד שנתיים הוא יוכל ליסוע באוטו של 200K ועוד להישאר עם עודף.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

פשוט מה שכתבת קודם היה קצת תלוש מהמציאות...

ועכשיו שאלה אמיתית, לא כדי לרדת עליך, אלא כדי להבין.

בכמה אתה מעריך את שווי העסק שלך כרגע? אם אני מבין נכון לעסק אין נכסים או קופת מזומנים, אלא רק לקוחות.

איך תדע שהעסק שווה 200K?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לאור התגובה של פרנקוס לדבריי, קראתי שוב את השאלה המקורית והוא צודק.

כמובן, ניתן לפרש הדברים מילולית כפי שעשה פרנקוס וניתן לפרשם מהותי: כיצד משקיעים סכום כזה.

גם בתרגום, יש תרגום מילולי, לא תמיד הוא עומד בקנה אחד עם תרגום של הכוונה ורוח הדברים.

בכל מקרה כאמור, מקבל את תשובתו.

גיל, שאלה טובה.

אמנם לעסק אין מזומנים ונכסים חומריים אך יש לו נכסים אחרים: בתרגום למשל, ניתן למצוא נכסים כגון: תיק לקוחות, מוניטין ומיומנות

ועוד. כאשר יהיו עובדים נוספים, תגדל החשיבות של נכסים נוספים כגון יכולת ניהול ויכולת גיוס כספים.

תוכל לדעת שהעסק שווה200 כשירכש ב200, או אולי יכנס שותף בחלק מהסכום או בחישוב מורכב יותר של היוון רווחים של העסק.

לעתים ניתן להקיש גם מעסקים דומים.

אם נלך הלאה, אפשר להעריך גם עסקים יותר מורכבים וגדולים. ישנם מקצוענים שעושים זאת, לעתים עם טעויות ולעתים עם אילוצים ואינטרסים שונים. אתה יכול להשקיע אצל אנשים כאלו בקרן נאמנות תמורת דמי ניהול. לחלופין תמורת דמי ניהול נמוכים יותר תוכל להשקיע בתעודות סל העוקבות אחרי השוק בצורה עיוורת יותר. גם כאן יש כמובן מגבלות ועולה גם השאלה באיזה מדד להשקיע: מניות, אג"ח, בארץ, בחו"ל וכדומה. בכל מקרה יש כאן, כמובן סיכון.

לכן איש כמו פרנקוס שיש לו עסק משלו, המוכר לו טוב יותר מחברה איקס או ווי, יש הגיון בדבריו- להשקיע בעסק שלו. למעשה היה כאן לא מזמן שרשור דומה וגולש בשם ברני, אם איני טועה- כתב דבר דומה.

כמובן, גם בעסק שלך שמוכר לך יתכנו הפתעות ולכן ניתן לפזר סיכון ולהשקיע בדברים אחרים. השקעה באוטו, למשל היא גם השקעה בעסק אך גם ברווחה אישית. [שהיא מלכתחילה מטרת העסק].

האמור לעיל אינו בחזקת יעוץ. איני מתיימר להבין בנושא וכל פעולה היא על אחריות השואל בלבד. אולי כדאי להסתייע באנשי מקצוע. כ"כ, מאחר וכולנו זרמנו הלאה, כדאי אולי לפתוח שרשור חדש: איך להשקיע מאה אלף שקלים אם אתם מנועים להשקיע בעסק של תרגום.

בהצלחה.

פורסם

כרגע ה"עסק" (אין יותר מדי עסק, יש רק אותי) לא שווה כל כך הרבה.

הוא מכניס 100K-120K לשנה. לפני חודשיים הייתי אומר שזה חצי מזה, כי בחודשיים האחרונים התחילה כבר המאסה הקריטית של לקוחות לפנות אלי.

ברגע שזה קורה, אני זה שצריך לסנן עם מי אני עובד ועם מי לא, ולא לחפש לקוחות באופן אקטיבי.

למשל, כרגע אני במשא ומתן עם 3 לקוחות על 5 ספרים שונים. כל אחד מהם זה בין שבועיים ל3 שבועות עבודה וזה המון כסף.

בעצם, אני מתחיל לראות את מקסימום הפוטנציאל שיש לעבודה לבד בלי עוד מתרגמים, שזה יכול להגיע ל40K לחודש אחד.

תוך כמה חודשים אני מעריך שאגיע לזה, ואז אאלץ להשקיע כסף ולעבוד עם עוד מתרגמים בשביל להספיק לעשות תפוקה גדולה יותר.

וכן, יש בעיה עם מכירה של העסק כל עוד אין עוד אנשים, כי העבודה עצמה היא שלי ואם אני נעלם מהעסק, הוא לא שווה כלום.

ולשאלת השרשור הכללית:

הייתי לוקח 100K ופשוט סוגר אותם בבנק שייתן לי את הריבית הכי גבוהה (גם אם היא יחסית נמוכה), בלי סיכונים מיותרים, כדי להשתמש בכסף בעתיד.

פורסם

1. אני לא הייתי הולך על נדל"ן בחו"ל, כמעט בכל המקרים ובאופן כמעט גורף לחלוטין, חברות הניהול שמקימות את המיזמים האלה מתכננות מראש להשאיר לך כמה פרורים ואת הכסף הגדול הן בולעות בעצמן. אז מה תעשה, תיסע כל שבועיים ללס וגאס בכדי לבדוק אם באמת הלך הבוילר או באמת הילד של הדייר האחרון שפך חומץ על השטיח ועכשיו יש להחליף את כל השטיח בסלון?

בנוסף, יש לקחת בחשבון מיסי קניה ומכירה אכזריים ומיסי ירושה עוד יותר אכזריים שבעת מימוס הנכס יחסלו חלק ניכר מהתשואה.

אם כבר, לעניות דעתי, שיקנה דירה קטנה בבאר שבע/חיפה/נשר, ישכיר לסטודנטים, יקבל את ה +/- 5% תשואה ויתפלל שהמחירים ימשיכו לעלות.

2. אני קורא כ"כ הרבה דעות מושכלות לכאן ולכאן על אפיקי השקעה מומלצים, איך תסבירו (ברצינות) שהתוכי (בחירה רנדומליות של מניות) בלילה כלכלי מכה את כל מומחי ההשקעות שוק על מקור? וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על העונג בלראות את הגזען המגעיל לא רק בסוף הרשימה אלא גם מובס ע"י תוכי!

layla-550.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם כבר, לעניות דעתי, שיקנה דירה קטנה בבאר שבע/חיפה/נשר, ישכיר לסטודנטים, יקבל את ה +/- 5% תשואה ויתפלל שהמחירים ימשיכו לעלות.

אני מסכים עם זה ב100% אבל אתה בטוח שכמות הכסף הזו מספיקה לדירה?

פורסם

השאלה של באגירה אינה שאלה תמימה, אני מכיר את התוכי הזה.

התוכי הזה מתגורר בחנות החיות של באגירה. באגירה מקריא לו בכל רם פנינים מפורום דיטיילינג והתוכי חוזר אחריו, לאור זאת אין לו קונים, לתוכי.

מכיון שכך, באגירה מקריא לתוכי גם עצות השקעה מקארספורום. התוכי חוזר אחריו ונותן הופעה בלילה כלכלי.

שורה תחתונה: באגירה מנסה למכור לכם ביוקר תוכי משקיען. אם תקחו אותו תראו שהוא מבין רק בקארנובה. העצות הטובות באמת הן בקארספורום, כנראה.

פורסם
אני מסכים עם זה ב100% אבל אתה בטוח שכמות הכסף הזו מספיקה לדירה?

גם בחו"ל 100K ש"ח לא יספיקו לכלום מעבר לחניה בטאבו :wink:

100K ש"ח יכולים לשמש מקדמה לדירה של 300K ש"ח.

200K ש"ח בהלוואה בא נגיד ל 10 שנים, צריך להיות פחות או יותר 1900 ש"ח לחודש וזה גם פחות או יותר השכ"ד שתקבל.

לדעתי הצנועה, השקעה לא רעה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...