Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לגיר ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

שכרתי פיאט פנדה 2011 (במצב מתקדם), בשביל לחוות גיר ידני, ויש לי כמה שאלות של מתחיל לגבי זה.

1- האם יש הבדל בהתנהגות הגיר ככל שעובר הזמן? הוא נהיה יותר קשה? יותר קל? אני מנסה להעריך עד כמה נסיעת המבחן תשקף את המציאות לאורך זמן.

2 - איזה רכבים מתוך הסופר מיני (והמיני) הם הכי נוחים/קלים/סלחנים/מאובזרים בכל מה שקשור לגיר עצמו. ברוורס, בזינוק בעליה ובעיקר בהעברת הילוכים. שימשיך לנסוע חלק, שלא צריך לדחוף את ההילוך בכוח, שהמצמד נחמד וכו.

3 - כשאני על הילוך 4 או 5 ומתקרב למקום שצריך לעצור. נניח רמזור. מה עדיף, להוריד הילוך אחרי הילוך או ישר לניוטרל?

4 - הרבה פעמים אני בהילוך מסוים ומרגיש/שומע שצריך להעלות הילוך, אבל בראש אני רואה שאוטוטו אצטרך להוריד בחזרה. לא בא לי עדיין להאט, לא בא לי להעלות ולהוריד הילוך ולא בא לי לשמוע את הרכב בוכה. מה עוד אפשר לעשות? :)

בסך הכל הילוכים זה נחמד עד שצריך להחליף הילוך כל 20 מטר :).

תודה מראש,

מוש

פורסם

יצא לך במקרה לחוות גיר ידני מאחד הטובים שיש. הגיר הידני בפנדה מושלם לטעמי - הידית קרובה לנהג, ההעברה חלקה ונעימה (ולא נוקשה כמו למשל בניסאן מיקרה הידנית שזה פשוט זוועה), יש מערכת Hill Hold שמונעת מהרכב להדרדר בעליה, גם ברוורס אגב. ברוב מכוניות המיני זה לא קיים.

לגבי התנהגות הגיר לאורך זמן - מנסיוני (גיר ידני ברנו 5, טווינגו, סיטרואן ויזה והפנדה) לאורך כמה שנים כל אחת (חוץ מהפנדה שהיא האחרונה), לא ראיתי הבדלים כלשהם מבחינת זמן.

לגבי השאלה השני - הפנדה/פונטו מאוד נוחות מבחינת הגיר הידני. את המערכת למניעת הדרדרות יש ברכבים נוספים.

לגבי השאלה השלישית - אם אתה במישור, זה לא כזה עקרוני רק קח בחשבון שהברקסים יישחקו יותר אם תעביר לניוטרל ואז תעצור, מצד שני - עדיף שיישחקו מאשר הגיר. בתנאי נסיעה אחרים, כגון ירידות, כמובן שעדיף לשלב להילוך נמוך יותר לאט לאט שגם עוצר את הרכב. אני משאיר למומחים ממני להשיב לשאלה לעומק.

לגבי השאלה הרביעית - אל תתעלל ברכב (לא משנה איזה יהיה לך). אני מעביר ב 2,500 סל"ד ובהרצה העברתי אפילו לפני. כמובן שאני מתייחס לרכב קטן ולא ספורטיבי.

לגבי החלפה כל 20 מטר - החלפת ההילוכים היא חלק מהנהיגה וזה יבוא לך באופן טבעי, אל תחשוש מזה. ברור שבפקקים זה קצת מבאס אבל אם אתה לא נוהג כל יום שעתיים בפקקים, אין שום סיבה לא להחזיק רכב ידני.

פורסם

שתה מים קרים ותרגע. אתה מצטרף למאות מיליוני נהגים בעולם שמשתמשים ברגל שמאל ויד ימין (או יד שמאל - אם אתה אנגלי או יפאני או אוסטראלי) בכל מצבי הנהיגה - ובהצלחה.

לגבי שאלותיך:

1. הגיר ישתפר עם הזמן. בעצם - לא הגיר, אלא מי שמתפעל אותו. כמובן שזה עד שתגיע לשלב שחיקת הקלאצ' אבל זה צריך לקחת הרבה זמן (אלא אם אתה קונה רכב משומש עם קלאצ' שחוק, או ממש מתאמץ לשחוק את מה שיש).

2. לא יודע. אשתי אסרה עלי לרכוש רכב ידני. כיון שמי שבוחר את הרכב זו האשה נכנעתי. אבל אין לה התנגדות שאנהג בכזה בחו"ל, כל עוד היא יושבת בכסא הנווט.

3. מורידים בהדרגה. עם צבירת הניסיון וההיכרות עם רכבך תלמד איך לעשות זאת בצורה היעילה והבטוחה ביותר, יש מצבים שבהם יורדים שני הילוכים עם השהיה יותר ממושכת, אבל זה עניין של ניסיון, מאפייני הרכב וגם קצת טעם אישי. חן ג. - אל תכעס עלי, אני יודע שזה נגד התיאוריה, אבל לפעמים זו הדרך העדיפה, עם כוננות לשילוב הילוך.

4. להחליף הילוך פעמיים. אם עצלנים לא נוהגים.

תתחדש ותהנה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא צריך להעביר כול 20 מטר,פשוט צריך לנהוג חכם,לפני רמזור לתת לאוטו לגלוש,כי רוב הסיכויים שהרמזור יתחלף לירוק ולא צריך להוריד הילוך,בעיר הרבה מהזמן ניתן לנסוע על הילוך 2/3.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כרגע אני יותר מדי שקוע במתי להעביר הילוך ולהיות מוכן להעברת הילוך. אני מניח שעם הזמן זה יבוא טבעי, אז לא יפריע לי כל כך החלפת הילוך כל 20 מטר.

dr6633 - נהגתי בסוויפט ידני בנסיעת מבחן קצרה (עוד לפני הפנדה). ההילוכים היו הרבה יותר רכים. הרכב לא קפץ לי :)) (למרות שנכבה הרבה). וזה אחרי שלא נהגתי בידני מאז שהוצאתי את הרישיון ..., בפנדה, אפילו אחרי כמה ימים, הרכב עדיין קופץ. לפעמים הידית בורחת. צריך להפעיל יותר כוח כדי להכניס את ההילוך. חשבתי אולי בגלל שזה מהשכרה. מה שכן, בפנדה ההילוכים אכן קרובים יחסית לסוויפט.

פורסם

לי יש את הפנדה קצת מעל שנתיים ולא צריך כוח והידית לא קופצת,רכב השכרה עובר חיים קשים,אולי זה בגלל זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הגיר בפנדה באמת מאוד מאוד נוח וההילוכים נכנסים בקלות ( רק לרוורס אולי באמת צריך קצת להתרגל) , אבל המצמד רך מאוד ויש כאלה שיגידו שזה נוח אבל לדעתי הוא היה צריך להיות יותר קשה ובעל תחושה , אבל כנראה זה הולך עם זה שהכל רך מאוד ברכב הזה.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

ברנו שלי הקלאצ' והידית קצת יותר קשים. יצא לי לנהוג ברכבים שהכל יותר עדין ורך. אני מעדיף את התחושה של הרנו.

ככה או ככה, אם וכאשר תרכוש רכב ידני, תוך שבוע-יים אתה מתרגל לקלאצ' על כל ההיבטים שלו ויודע להחזיק נקודת חיכוך ןעוד כהנה וכהנה. תן לזה זמן.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אין ספק שגיר ידני דורש תקופת הסתגלות - הן לידית (מהלך, חלקות תפעול) והן לקלאץ' (נקודת השתלבות / לחץ על הדוושה) וכד'.

יתרה מזאת, גם במעבר בין רכבים ידניים שונים נדרשת תקופת הסתגלות.

לאחר ההסתגלות הכל בא בטבעיות.

לשאלותיך - אני בד"כ לפני רמזור משלב לניוטרל אך מוכן במקרה הצורך לשלב במהירות להילוך.

לגבי "חסכון" בהעברת הילוכים - כל עוד אתה לא בסל"ד גבוה מדי שבו האוטו צועק - אין מניעה להשאר בהילוך הנוכחי עוד מספר שניות.

מעבר לכך, כדאי להחליף להילוך הנכון. לאחר שתתרגל לאוטו ולא תהיה מרוכז כולך במכניקה של העברת ההילוך אתה תעשה זאת ללא מחשבה מיוחדת.

בהצלחה!

Now : Renault clio sport 2009

In the past : Peaugeot 106 xs 1998

פורסם

שאתה מגיע ב4 או 5 לרמזור, אני פשוט מוריד לN.

אבל זה לא נכון מבחינה חוקית! ככה שאני לא יכול לומר לך לעשות ככה.

בפועל, זה טוב מהבחינה הטכנית.

הגיר עם הזמן הופך לחלק ורך.

שאתה מחליף קלאץ', פשוט הדוושה תיהיה פחות סלחנית לכמה זמן, עד שישחק קצת שוב.

אל תחשוב יותר מידי, אני מניח שנהגת על אוטומט, אותו דבר ידני, אתה צריך לעשות בעצמך את העבודה של הגיר האוטומט.

שצריך להעביר הילוך, תעביר, שצריך למשוך הילוך אז תמשוך, ככה, מה שגיר אוטומט היה עושה, תעשה אתה.

לא צריך להחליף כל 20 מטר הילוך.

תתכנן נסיעה, תגלוש, תחסוך דלק, מה יותר פשוט מזה?

אם קשה לך מאוד, לך לפי השיטה של מורי הנהיגה, כל 20 קמש מחליפים הילוך, הכי פשוט הכי קל.

לגבי גירים ידניים נוחים.

אני תמיד יעדיף את האירופאים (צרפתים גרמנים איטלקים) בכל מה שקשור לנוחות, נוחות תפעול והנדסת אנוש, תמיד הם יהיו בכמה רמות קדימה.

פורסם

חזרתי לגיר ידני לפני 9 חודשים לאחר 11 שנות גלות (אני נוהג 36 שנה)

חזר אלי מהר מאוד ונהנה מהרכב

אני נוהג בפיקנטו ידני

פורסם
היי

שכרתי פיאט פנדה 2011 (במצב מתקדם), בשביל לחוות גיר ידני, ויש לי כמה שאלות של מתחיל לגבי זה.

1- האם יש הבדל בהתנהגות הגיר ככל שעובר הזמן? הוא נהיה יותר קשה? יותר קל? אני מנסה להעריך עד כמה נסיעת המבחן תשקף את המציאות לאורך זמן.

2 - איזה רכבים מתוך הסופר מיני (והמיני) הם הכי נוחים/קלים/סלחנים/מאובזרים בכל מה שקשור לגיר עצמו. ברוורס, בזינוק בעליה ובעיקר בהעברת הילוכים. שימשיך לנסוע חלק, שלא צריך לדחוף את ההילוך בכוח, שהמצמד נחמד וכו.

3 - כשאני על הילוך 4 או 5 ומתקרב למקום שצריך לעצור. נניח רמזור. מה עדיף, להוריד הילוך אחרי הילוך או ישר לניוטרל?

4 - הרבה פעמים אני בהילוך מסוים ומרגיש/שומע שצריך להעלות הילוך, אבל בראש אני רואה שאוטוטו אצטרך להוריד בחזרה. לא בא לי עדיין להאט, לא בא לי להעלות ולהוריד הילוך ולא בא לי לשמוע את הרכב בוכה. מה עוד אפשר לעשות? :)

בסך הכל הילוכים זה נחמד עד שצריך להחליף הילוך כל 20 מטר :).

תודה מראש,

מוש

1. בהחלט - ברכב חדש בדר"כ הגיר ירגיש הרבה יותר קשה. אחר תקופת ההרצה הגיר הרבה יותר נוח לתפעול.

2. זה תלוי בך - תבחר מספר רכבים (3-4) בהם אתה מעוניין לפי הצרכים שלך (מרווח, בטיחות, צריכת דלק, אבזור) וגש לעשות עליהן נסיעת מבחן. (שיחם לב לאבזור מסייע כמו מערכת HILL HOLD).

3. עדיף לבצע בלימת מנוע - קרי, לרדת בהילוכים עד הילוך 2 או 3 ואז להגיע לעצירה.

4. תלוי בסיטואציה - אתה יכול לנסות להוריד את הרגל מהגז ללא בלימה.

3-4 רכבים לשיקולך: פורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט, רנו קליאו, קיה ריו.

במידה ואתה יכול להסתפק ברכב שהוא פחות מסופר מיני, לך על הסוזוקי ספלאש - תא מטען קטנטן, אך מרוחח פנימי גדול, ישיבה גבוהה, חסכונית מאוד ועם מנוע חזק יחסית.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...