Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר על גרנדה פונטו 2007 1.4L 8V.

כל פעם שאני מנקה את בית המצערת אני רואה עדויות שהמנוע נשם הרבה אדי שמן ולפעמים הוא רטוב משאריות שמן(לדעתי תיכנון לקוי של צינור אדי שמן), האם במצב כזה כדאי ליבדוק את מצב החיישן ולנקות אותו לשיפור תגובה וצריכת דלק?

מדובר על חיישנים של בוש- וראיתי כאן בפורום שיש חיישנים במיוחד של בוש שאסור לפרק אותם כי הכיול יפגע ואז אני אהיה בבעיה, אין ניתן לדעת עם אני יכול לנקות והאם כל שאריות השמן שהמנוע נשם לא מלכלכים את החיישן?

תודה מראש!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני לא יודע איך זה בפונטו, אבל ההגיון אומר שחיישן ה MAF (שאכן אסור לפרק אותו) נמצא לפני חיבור הנשם לסעפת היניקה, כלומר אוויר עם אדי שמן לא מגיע אליו. כאשר המנוע מונע נוצר לחץ שלילי בסעפת היניקה ולכן האוויר תמיד ישאף להישאב למנוע ולא לכיוון חיישן ה MAF.

בית המצערת לעומת זאת אכן "אוכל" את כל הג'יפה שמגיעה אליו ולכן הוא מתלכלך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מצאתי את זה:

http://www.fiatforum.com/grande-punto-guides/227405-1-2-1-4-map-sensor-replacement.html

כאן המיקום שלו - כמו שאתה רואה זה לא כמו במכוניות האחרות- כאן זה אוויר אחרי שעבר דרך הפרפר עם כל השמן:

http://www.fiatforum.com/attachment.php?attachmentid=74086

http://www.fiatforum.com/attachment.php?attachmentid=78280&d=1274535536

רשום שלא ממש יש צורך לנקות כי הוא פעול על עקרון לחץ ברומטרי ולכן כיסוי בשמן לא אמור להפריע לו,

בעקרון אין לי בעיות חוץ מהרגשה שאולי הרכב אוכל יותר מידי- לא ממש נוהג כמו סבתא אבל 1:11~12 ק"מ לליטר משולב עם מזגן לא ממש ניראה לי הכי חסכוני לרכב :-).

אבל יש פעמים - פעם בכמה חודשים שההתנעה קשה- כלומחר בימקום חצי שנייה של הסטרטר זה נימשך כ2 שניות- קורה פעם אחת ויחידה בכל כמה חודשים..

המצבר חדש ותקין ואין שום הפגנת חולשה בהתנעה- כאילו לא הוזרק דלק.

אני גם חושב לבצע שיפצור של צינורית אדי השמן כי התיכנון שלה ממש לקוי והשמן ממש יכול להגיעה ולטפטף לבית המצערת-(אולי כי אני מישתעשע עד כ5K בעקיפות :-) ).

אני רוצה להגביה אותו כך ששמן בתור נוזל לא יוכל לעבור למנוע אלא רק האדים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

זה לא MAF, אלא MAP משהו שונה לחלוטין.

MAF מודד זרימה (מסה) של אוויר.

והוא נמצא אחרי מסנן האויר ולפני בית המצערת לכן אינו מתלכלך בשמן.

חיישן MAP, (כפי שצירפת בקישור).

נמצא בתוך סעפת היניקה, אחרי בית המצערת.

ולכן, הוא מתלכלך בשמן זה אינו אמור להשפיע על פעולתו.

פורסם

אופס- צודק, אין לי ביכלל חיישן MAF.

אז אין טעם לחשוב על ניקיון הMAP נכון?

פורסם

ראיתי שחלק ממליצים להתקין OIL CATCH CAN - מה דעתכם?

פשוט נימאס לי כל פעם לנקות את בית המצערת ושום אחרי מס' חודשים הוא מטונף בשמן.

002.jpg

פורסם

זה כמו להיסתכל על הרכב שאתה אוהב מכוסה בחרא של יונים, לא מפריע לרכב בתיפקוד התקין - אבל מפריעה למי שאיכפת מריכבו.

אני מבין למה נועד הנשם של אדי השמן - איכות הסביבה סבבה, האדים סבבה אבל טיפות וטינופת של שאריות שמן כמו גיפה לאחר שנה זה ממש לא בא בחשבון.

פורסם

לא לא אל תשווה כך כי צואת יונים פוגע במראה החיצוני ופוגע גם בצבע הרכב

אדי שמן לא עושים כלום ום כמובן לא רואים אותם

אם מפריע לך אז תכניס את זה כחלק מביצוע הטיפול של הרכב פעם בשנה יותר מזה זו תהיה הגזמה אבל אם עושה לך טוב לך על זה

פורסם

כן - אני יודע מה צואת יונים עושה, במיוחד לצבע המטאלי שלי,

העניין הוא שמשום מה התיכנון של צינור אדי השמן אצלי כניראה צריך לעבור תיכנון מחדש, כי לא רק אדים ניכנסים אלא ממש השמן בעצמו, אולי זה קורה שהמנוע מגיעה לסל"ד גבווה, אבל כבר ניקיתי אותו מס' פעמים וגם פתחתי דיונים בעבר, אצלי הצינור מיתחבר לקופסת הפילטר וממש מעל פתח בית המצערת, הוא תמיד מיתמלא בגי'פה של שמן וממש מטפטף טיפות שמן, אני לא אתפלא עם הייתי שם את פחית האיסוף הייתי רואה כמות יפה של שמן בכל טיפול .

זה פשוט מטנף את הפרפר ובהמשך גורם לסל"ד לא יציב בסרק, אחרי הניקוי הכל כמו חדש, אז האם מיתקן שכזה לא יפתור את העניין לתמיד?

שלא תבין אותי לא נכון- זה לא שאני חכם מהיצרן ומחפש דברים שלא קיימים, זה יותר בכיוון של שיפצורים ופינוקים לרכב. אני מודע שהיצרן לקח הכל בחשבון וזה לא אמור ליפגוע בתיפקוד הרכב.

אני פשוט רוצה לידאוג לניקיון של כל המערכת ולימצוא פיתרון בטוח ומיקצועי לעניין.

פורסם

אני הרכבתי Oil Catch Tank כזה לפני יותר משנתיים בפונטו שלי, אתה יכול לראות מדריך כאן:

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=86513#post86513

ההתקנה מאוד פשוטה והכל נשאר נקי לאחר מכן.

אם תרצה להשאיר את הצינור המקורי של הנשם, תסתכל בתוכו. אמור להיות שם מעין "מלכודת אש" זה כמו כדור ברזל כזה מחורר שמטרתו היא שהשמן לא יטפס עד למצערת.

ככה זה נראה:

untitled%20event-0-850x850_0.jpg

אם חסר לך כזה הוא עולה גרושים, או שתקפוץ אלי ותקבל אותו בחינם.

פורסם

אצלי אין- אולי זו הסיבה שהשמן כן מצליח לעבור לבית המצערת- אז אם אני שם את זה בצינור הנשם המקורי זה אמור להפחית את כניסת טיפות השמן נכון (טיפוס בנשם)?

ובחיפוש שעשיתי אכן רואים שזה רק לרכבי פיאט.

• תוכן חדש...