Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי בשבועיים האחרונים 3 פעמים לעזור לאנשים שהתרוקן להם המצבר. פעם אחת לגברת שנתקעה בלי מצבר בחניית ביתה ופעמיים עזרתי לחבר בצרה שלא יכל להגיע ללימודים.

השאלה היא האם יכול להיגרם לי נזק כתוצאה מטובות הלב שלי?

יש לציין שהמצבר שלי בן 3 חודשים.

תודה לעוזרים והמשך יום מצויין!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אתה יודע כמה פעמים אני עזרתי לאחרים ^_^ פעם הבאה תכבה את הרכב שלך ואז תעזור למישהו להניע את הרכב שלו ואז לא יהיה נזק.

פורסם
אתה יודע כמה פעמים אני עזרתי לאחרים ^_^ פעם הבאה תכבה את הרכב שלך ואז תעזור למישהו להניע את הרכב שלו ואז לא יהיה נזק.

אופס,הרכב שלי היה מונע בכל הפעמים.

מה יכל לקרות?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

במקרה של חוסר זהירות, מגע של התנין החיובי בגוף הרכב, או אפילו עומס ההתנעה הנוסף עלול לשרוף לך מחשב ברכב, או את המייצב באלטרנטור.

מתניעים כשהרכב התקין כבוי (מפתח מחוץ לסוויץ').

אבל יש לך קארמה טובה, כי אתה עוזר לאנשים, :lol: אז בינתיים לא נגרם שום נזק.

תמשיך לעזור, רק עם רכב כבוי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

כל הכבוד לך על הנכונות המתמשכת לעזור.

אבל זכור (כפי שאמרו) אתה אמור לתרום רק מצבר (כלומר הרכב שלך התורם - כבוי).

במידה והמנוע ברכבך דולק - הרכב יכול להנזק בעיקר- תקלות חשמליות ואף שריפת מחשבי רכב.

כ"כ - רצוי להשתמש בכבלים איכותיים.

alfa 156 2.5.

פורסם

חידשתם לי...

בהנעות של רכבים שלנו עם כבלים תמיד התחלנו עם רכב כבוי, וכשראינו שלא הולך אז לרוב עם רכב מונע+גז וקיבוע סל"ד זה עזר...

עד כדי כך לא מומלץ להניע עם רכב מונע? האם יכול להיגרם נזק רק כשמפשלים עם הכבלים או בכל מקרה?

פורסם

הבנתי אנשים תודה רבה,מחר אני שוב צריך לנסוע להניע לאותו חבר כי הוא חזר הביתה ולא הספיק להגיע לחשמלאי (מצבר גמור/בעיה אחרת) ואני כבר אניע לו עם רכב כבוי.

ולגבי הכבל...אנחנו משתמשים ב900A זה בסדר?

פורסם

ההנעה הבריאה ביותר היא כך: חבר את מצבר הרכב ה"חולה" למצבר הרכב התקין כשהמפתח מחוץ לסוויץ' ברכב ה"חולה". את הרכב שלך השאר מונע.

השאר את הכבלים מחוברים כרבע שעה פחות או יותר (תלוי במצב האלטרנטור שלך והמצבר שלו בגדול) מבלי להניע את הרכב ה"חולה".

לאחר שהאלטרנטור שלך הטעין זרם מספיק להנעה ראשונית של הרכב ה"חולה", נתק את הכבלים והנע כרגיל.

כך לא נעמס על האלטרנטור (או המצבר) שלך עוצמה של טעינה רגילה + אביזרים + הנעה חיצונית ובעבודה נקייה ונכונה לא תפגע במערכות שלך.

חשוב לוודא שהכבלים תקינים ולא חשופים באיזור מרכב הרכב (שהוא כידוע מינוס ולכן יכול לקצר).

יש לציין שקיבוע הסל"ד נובע מבעיית אלטרנטור ו"תפיסת" הגז ברכב הנעזר נובע מבעיית סטרטר/מנוע. שני הדברים לא אמורים להיעשות ברכב תקין.

כל הכבוד! קארמה טובה ללא ספק.

פורסם

daniel.r הפכת הנעה עם כבלים לקצת מורכבת יותר,סתם אני צוחק.

אבל לא בא לי בכל פעם לחכות רבע שעה,עם כל הכבוד יש לי גם סידורים ואני בקטע של לעזור וללכת אז אני חושב שבמקרה הצורך אני אלך על השיטה של הרכב הכבוי.

פורסם

תמשיך לעזור לאחרים מבלי שום חשש ופחד. כול עוד אתה לא טועה בצורת החיבורים +/- הכול יהייה בסדר.

אני בדיוק במצב שלך ויוצא לי לפחות פעמיים בחודש לעזור למישהו שנתקע.

אני תמיד דואג לבדוק שהמצבר ברכב התקוע לא מקצר כתוצאה מקצר פנימי בלוחות של המצבר.

בפעם אחרונה זכיתי בהזמנה זוגית (משפחתית) חינם אין כסף למסעדה דרוזית בצפון לארוחה כיד המלך מכיוון שעזרתי לבעל המסעדה בשעה 22:00 להניע את הרכב בקניון בגבעתיים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...