Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על תביעות קטנות. התורים שם גרועים מכל ערכאה אחרת, חוץ מתעבורה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

  • תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חכה, לפני שהוא מגיע בכלל לבית המשפט, יציעו לו פגישת גישור.

הוא בטח לא יגיע לפגישה כי הוא רוצה להכניס להם בבית המשפט במיוחד שהוא בטוח שהוא זוכה.

 

אם הוא מסרב לגישור, זה נרשם בתיק התביעה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הוא לא חייב להסכים לגישור, זה הליך וולונטרי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אז אני מבין ברמת העיקרון השאיפה שלך זה לא לגור בישראל בעצם?

כי זה מה שמשתמע מדברייך.

 

השאיפה שלי היא שמי שחיר** עלי, אני והשופט נחר** עליו.

 

כספי - מה שאתה אינך לוקח בחשבון הוא שרוב הסיכויים שהשופט חושב אחרת (כבר הוסבר למה ע"י רומן באגירה ושות').

אלא אם כן - אתה הוא השופט (והעונש יהיה... גרדום...? :wink: )

 

פעם עשירית בערך, אני כרגע לא פסימי.

 

mcaspi - אז תרים ייצוגית. ברמת הפרט אין לך מה לחפש. גם ייצוגית זה לא כזה קל ולא כולן מתקבלות אוטומטית. מה גם שייצוגית צריך לממן.

 

הנה דבר שאני לא מבין בו ולכן אני לא אכתוב עליו.

 

במקרה הספציפי, לא חירבנו על אף אחד, במקרה הגרוע ברחה לקרסו נפיחה קלה ועל זה שום שופט לא יעשה איתך כלום.

 

לדעתי חיר*** על אייל.

פורסם

עדכון מהשטח:

אתמול בבוקר עוד התקשרה נציגה מהשירות שדיברה בצורה מזלזלת ואמרה שהמדיניות לשלם אחרי 21 ימי עבודה, המדיניות להחזיר רק בשיק, הם לא טעו בכלום, לא איחרו בכלום והיא לא מתנצלת בשום צורה. דרשתי החזר מיידי אלקטרונית, אז היא אמרה שאם לא אאסוף את השיק אז אצטרך לחכות עוד שבוע לפחות עד שהשיק יחזור אליה להמשך טיפול. הכל הוקלט כמובן, למקרה שמישהו מכם רוצה להגיש תביעה ייצוגית.

אחר כך הייתי בלי הטלפון עד הערב, וכשהצצתי בו בערב היו עשר שיחות שלא נענו, מאותו המספר. היום עניתי לשיחה נוספת, והתברר למה - הם קיבלו פניה מאמון הציבור, ונכנסו ללחץ. מסתבר שפתאום אפשר לעשות העברה בנקאית מעכשיו לעכשיו, אם מקבלים פטיש על הראש...

ומה הם אנו לארגון "אמון הציבור"? תשובה מתחמקת בה רומזים שהעיכוב בגללי, כי לא עניתי לטלפון. רק לא ציינו שטלפונים התחילו לזרום רק השבוע, אחרי 30 ימי עבודה במקום 7 הקבועים בחוק. בתגובתם גם אמרו שהם התנצלו, לרמוז שזו תקלה, למרות שזו לא תקלה והם לא התנצלו.

אז בקיצור, הכסף כנראה בדרך חזרה, ואני מקווה שעוד אנשים פה שקרסו ייבשו עם החזרים יפנו לאמון הציבור. הארגון מגיש תביעות ייצוגיות ו/או שולל את התו רק אם יש מספיק תלונות.

פורסם
אתה חושב שבבית המשפט יחכו לך עם שטיח אדום? תוסיף עוד שעתיים-שלוש המתנה לתחילת הדיון שלך ושקלל את זה באבדן שעות עבודה שלך. ומאיפה לקחת רבע שעה דיון? ומניין לך שזה יסתיים בישיבה אחת? ומנין לך שהישיבה הבאה לא תיקבע לעוד שנה וחצי?

 

לא מכיר יותר מרבע שעה המתנה לדיון לרוב. השופט משקלל את אובדן שעות העבודה. רבע שעה דיון בתביעות קטנות וישיבה אחת. זו צורת העבודה שם.

פורסם

חברה די לחפור :-D

 

מצאתי לנכון להביע גם את דעתי בקצרה (גילוי נאות- אני גם עו"ד, אני מציין זאת אך ורק על מנת שלא יטענו כלפי שאני מסתיר זאת ולא בגלל להעניק משקל נוסף למה שאני כותב. אני חושב שצריך להעריך כל דעה לגופה, ללא קשר למקצועו של אדם או ניסיונו וכיוצ"ב, אנחנו בפורום רכב שכחתם :wink:)

 

עילת תביעה ישנה גם ישנה וכולם מסכימים על כך.

 

ואולם הנזק אותו ניתן לכמות הוא נמוך מאד, המדובר לדעתי רק על הפסדי ריבית והצמדה על הסכום של 2,000 ש"ח, לתקופה של הפרש הזמן מהתקופה הקבועה בתקנות הגנת הצרכן ונניח עד עד חודשיים, שהוא מועד ההחזרה של הכספים אצל חלק גדול מהיבואנים. ברור כי מדובר בסכום של כמה ש"ח ספורים בלבד.

 

אולי ניתן לקבל גם סכום פיצוי קטן וזניח על רכיב של עוגמת נפש.

 

כפועל יוצא מכך תביעה אישית לא כדאית.

 

מצד שני אולי תביעה ייצוגית כדאית, בתנאי שהיא תהיה כנגד כל יבואני הרכב שנוהגים כנ"ל (כנגד כל יבואן צריך למצוא תובע ייצוגי אחד לפחות), על מנת למצוא כמות מספיקה של רוכשים שביטלו הזמנות וקיבלו החזר הכספים בניגוד לחוק ובתנאי שיפסקו גם פיצויים לדוגמה, אבל כאן מדובר בנושא מורכב, הפיצוי נפסק במקרים חריגים והינו על הצד הנמוך, אבל בכל זאת משמעותי יותר מסכום הפיצוי הישיר הנ"ל (באופן תיאורטי עד 50 א' ש"ח ללא הוכחת נזק).

 

למעשה את רכיב הפיצויים לדוגמה ניתן לתבוע גם בתביעה אישית, דבר שמגדיל באופן זניח גם את כדאיותה.

 

אולי מישהו מהפורום ירים את הכפפה ויתעשר :-D.

 

מעניין איך הסתיימה התביעה הייצוגית כנגד צ'מפיון?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם
לא מכיר יותר מרבע שעה המתנה לדיון לרוב. השופט משקלל את אובדן שעות העבודה. רבע שעה דיון בתביעות קטנות וישיבה אחת. זו צורת העבודה שם.

 

אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר. חוץ מ"ישיבה אחת" אין שום קשר בין מה שכתבת למציאות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני מדבר על תביעות קטנות. התורים שם גרועים מכל ערכאה אחרת, חוץ מתעבורה.

 

אולי בת"א הסיפור גרוע אבל אני לא חושב שבכל בית-משפט, לפחות לא מהנסיון שלי.

פורסם
אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר. חוץ מ"ישיבה אחת" אין שום קשר בין מה שכתבת למציאות.

 

נכון, אולי יותר מישיבה אחת, אולי קצת יותר זמן דיון אבל באופן כללי, נטל זניח לדעתי מצד התובע.

פורסם

לא הבנת אותי - ישיבה אחת דווקא היה נכון. נדיר שתיק תביעות קטנות יגרר לישיבה נוספת, אם כי היו גם כאלה ללקוחות שלי, וגם היו לי שני בג"צים שהתארכו לכמה דיונים (גם זה אמור להסתיים בד"כ תוך דיון אחד).

 

היתר פשוט שטויות - בכל בית משפט כמעט תמתין - יש הרבה תיקים שמזומנים לאותן שעות או לשעות סמוכות.

 

חלק ניכר ממה שאתה אומר נכון בתיאוריה, אך לא עומד במבחן המציאות, מה שמוביל את כולם פה למסקנה שאתה לא באמת מדבר מניסיון, אלא לכל היותר מקריאת כתבות ב-YNET. לא הבאת דוגמאות לשום דבר ממה שטענת ולא הסברת מהו הניסיון שלך פרט לאמירות כלליות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה שמוביל את כולם פה למסקנה

 

אני מודה שלי לא היה את הזמן לשאול את כולם כאן מה הם חושבים.

 

שאתה לא באמת מדבר מניסיון, אלא לכל היותר מקריאת כתבות ב-YNET.

 

לא באתי לכאן כדי לשכנע אף אחד. מי שרוצה שיאמין לי. מי שלא רוצה שלא יאמין. רוצה להאמין ב-YNET? תאמין ב-YNET.

 

לא הבאת דוגמאות לשום דבר ממה שטענת ולא הסברת מהו הניסיון שלך פרט לאמירות כלליות.

 

איזה דוגמאות הייתי צריך להביא. עשרות פסקי-דין שקראתי? עשרות גזרי-דין שקראתי? אני בראיון עבודה עכשיו שאני צריך להוכיח יכולות מקצועיות כלשהן? בסה"כ אזרח שאינו עו"ד אבל מתעניין בתחום המשפטי, ושהיו בעברו מספר "אירועים משפטיים" כמו תביעות קטנות ועוד (ושאחד מה"אירועים" כבר נכתב קודם אפרופו "לא הבאת דוגמאות לשום דבר"), שהביא הצעה בנוגע לתביעה קטנה ולא לתביעה ייצוגית.

 

רומן, השרשור הזה לדעתי הגיע לסיומו. אני מציע בזאת שנסיים. לקשקושים בכל מקרה אני לא מתכוון להתייחס.

 

12345

פורסם

ככה זה בכל הסוכניות רכב...צריך לשלם את המקדמה אבל אם התחרטת מחזירים לך את כל הסכום...תמתין קצת ותקבל החזר, בוודאות.


×
×
  • תוכן חדש...