Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התבוננתי במערכת המולטימדיה החדשה ,שמוצגת כאן בתחתית העמוד :

http://www.automag.co.il/mountain-bike/בייקמוביל-סיאט-טולדו/

עושה רושם של דגם חדש של RNS510 או RCD510

אני לא מכיר את הדגם הספציפי הנ"ל.

מהניסיון שלי עם המכשירים האלו ,מדובר במכשירים ALL IN ONE עם איכות סיגנל יחסית נמוכה

אך אם משווים את המכשיר הנ"ל למערכת מקורית של מאזדה 2 ,אז אני בטוח שלא תתאכזב

מהסטאפ שהצעתי לך.

השאלה הגדולה היא האם בדגם החדש הנ"ל בוודאות יש יציאות RCA או לא

כי אני יודע שבדגמים שציינתי אין ,כיוון שעלות מנחת 4 ערוצים איכותי תעלה לך 400 שח מינימום.

ולכן במקרה הזה הייתי שוקל פרוססור {שהוא גם מנחת} משומש כמו אודיוסון BIT1 או JBL MS8

אם כבר להשקיע אז כמו שצריך.

אם יש יציאות RCA אתה יכול להתקין הגברה ללא הוצאה נוספת על מנחת

אם תרצה להוסיף פרוססור לאחר מכן על מנת לשדרג את הסאונד או להחליף מערכת לאפטר מרקט

אתה כמובן יכול ללא בעיה.

ממה שאני זוכר שאלתי ברדיו מילאנו ואמרו לי שיש יציאת rca.

לגבי איכות הסיגנל - לא יודע למה לקרוא טוב, כרגע אין באס! (מה שאי אפשר להגיד על מערכת מובנית של מאזדה)

אבל אוולי זה בגלל שהרמקולים שמותקנים שם פח (אמרו לי שהם משהו כמו 10w אבל לך תדע)

לצערי רדיו מילאנו מחזיקים 50 עובדים אבל רק אחד מהם יכול לענות על שאלות כאלה, ככה שאני אצטרך לחכות למחר, כי היום הם היו מאוד עסוקים. חבל.

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עכשיו שהעניין הזה סגור

כל מה שנישאר לך זה לבחור הגברה מתאימה.

קידמית- קלארוס + JL 300\2

שאלה אחרת- מאחר וויוצא לי לפחות פעם בחודש להשכיב את המושבים ולשים ציוד עליהם, זה לא יהיה נוח להתקין שם מגברים, נכון ? או שהם ניתנים לפירוק והזזה?

אני יודע שיש גם אפשרות להתקין מתחת למושבים וזה ימנע ממני לכוון אותם בעתיד.

יש סיבה שאני אצטרך לכוון אותם אחרי שעשיתי כיוון ראשוני?

פורסם

פירוק והרכבה זה לא נוח, ואם זה על בסיס קבוע זה גם מתכון לצרות.

תשקול התקנה על רצפת הבגאז', "רצפה כפולה" - פה יהיה קצת לא נוח להוציא את הגלגל ספייר, אבל לא ביג דיל.

SCANSPEAK

פורסם

פתרון טוב לדעתי זה להתקין את המגבר בצד של תא המטען ,לדוגמא:

http://www.pakwheels.com/forums/attachments/d-i-y-projects/727891d1181728320-diy-installing-amplifier-car-resize_of_img_1524_kgl_pakwheels-com-.jpg

אני ממליץ לך על מגבר בודד 4 ערוצים חזק ,יש המון אופציות ביד שניה ולא תתקשה למצוא אחד כזה

לדעתי זו הבחירה היותר טובה גם כי אתה לא צריך מעבר לזה וגם כי זה יעלה לך פחות כסף וההתקנה תהיה קלה יותר.

אני עדיין ממליץ לך על המורל פרימו 124 לדעתי סאב SQ מצויין למחיר שלו.

פורסם

ע"פ הבנתי, אם אני רוצה שדברים יישמעו טוב, אני צריך מגבר שמספק לפחות

4x150

מה שאומר שהקומפוננט יקבל 150 לכל צד

והסאב יקבל 300 בגישור.

אשמח לקבל המלצה על מגבריםאיכותיים שעושים את העבודה וניתן להשיג בפורום יד2.

פורסם

אז הבנתך שגויה מאד, לא צריך 150 וואט RMS בשביל שמשהו יישמע טוב, אל תיפול לנתון ה RMS.

קיבלת כמה וכמה המלצות, ובאמת שטחנת את הנושא דק דק.

ה JL שני ערוצים הוא מגבר טוב, אך ידרוש גם מונו, הטרו מעולה, וגם שאר האופציות שקיבלת לא רעות בכלל, יש בפורום המכירה כמה וכמה מציאות.

לפני התגובה הבאה שלך, אני מבקש ממך לעבור על כל השרשור, מההתחלה, ענו לך כמעט על הכל.

ובוא ברשותך נעשה סיכום קטן.

1.קומפוננט וסאב, רצוי מאד לאחר שמיעה באחד המפגשים, את הקלארוס לא שמעתי ואין לי עליו חו"ד, את החברה אני מאד אוהב, אבל זו כבר דעה אישית

2.הגברה, או שני ערוצים ומונו- או ארבעה ערוצים משובח, בחירה שלך, אל תבחר מגבר לפי נתון ה RMS.

3.HU- לדעתי תהיה חייב להחליף, אפילו שיש יציאות RCA, עוד לא שמעתי מערכת ברמה גבוהה עם HU פשוט, יכול להיות שזה יספיק, אני מאמין שלא.

4.התקנה, חיווט ואיטום- בסביבות ה 400 שקל לחיווט, עוד 350 להתקנה בסיסית, ו500 לבידוד- לא לוותר על שלב הבידוד.

*פרוססור, לדעתי ממש מיותר, אם כבר אז אולי JBL MS8, שייתפקד גם בתור מגבר לרמקולים, ומונו לסאב (בנפרד), את האופציה הזו לא שמעתי, קראתי עליה, ואישית אני לא קונה את זה.

**יש מפגש מרכז ביום שבת, יועיל לך להגיע.

ידידי, צר לי אבל לא יעזור לך שום דבר, בניית מערכת איכותית זה תהליך, שלא נגמר בשרשור אחד ורכישה אחת, בטח ובטח שללא השמעה מוקדמת של כמה מערכות.

SCANSPEAK

פורסם
אז הבנתך שגויה מאד, לא צריך 150 וואט RMS בשביל שמשהו יישמע טוב, אל תיפול לנתון ה RMS.

קיבלת כמה וכמה המלצות, ובאמת שטחנת את הנושא דק דק.

ה JL שני ערוצים הוא מגבר טוב, אך ידרוש גם מונו, הטרו מעולה, וגם שאר האופציות שקיבלת לא רעות בכלל, יש בפורום המכירה כמה וכמה מציאות.

לפני התגובה הבאה שלך, אני מבקש ממך לעבור על כל השרשור, מההתחלה, ענו לך כמעט על הכל.

ובוא ברשותך נעשה סיכום קטן.

1.קומפוננט וסאב, רצוי מאד לאחר שמיעה באחד המפגשים, את הקלארוס לא שמעתי ואין לי עליו חו"ד, את החברה אני מאד אוהב, אבל זו כבר דעה אישית

2.הגברה, או שני ערוצים ומונו- או ארבעה ערוצים משובח, בחירה שלך, אל תבחר מגבר לפי נתון ה RMS.

3.HU- לדעתי תהיה חייב להחליף, אפילו שיש יציאות RCA, עוד לא שמעתי מערכת ברמה גבוהה עם HU פשוט, יכול להיות שזה יספיק, אני מאמין שלא.

4.התקנה, חיווט ואיטום- בסביבות ה 400 שקל לחיווט, עוד 350 להתקנה בסיסית, ו500 לבידוד- לא לוותר על שלב הבידוד.

*פרוססור, לדעתי ממש מיותר, אם כבר אז אולי JBL MS8, שייתפקד גם בתור מגבר לרמקולים, ומונו לסאב (בנפרד), את האופציה הזו לא שמעתי, קראתי עליה, ואישית אני לא קונה את זה.

**יש מפגש מרכז ביום שבת, יועיל לך להגיע.

ידידי, צר לי אבל לא יעזור לך שום דבר, בניית מערכת איכותית זה תהליך, שלא נגמר בשרשור אחד ורכישה אחת, בטח ובטח שללא השמעה מוקדמת של כמה מערכות.

תודה על התגובה המפורטת, מעריך כל מה שרשמת ולא חידשת לי יותר מדי, אני עוקב אחרי השירשור וקורא ומפנים כל תגובה שנכתבת כאן.

על הקלארוס וה JL קיבלתי המון המלצות.

אם לא ללכת על הגברה לפי RMS אז לפי מה כן ? נתתי תקציב ברור, בהנחה ש JL 300\2 מתאים לקלארוס ויוציא ממנו את המיטב, נשאר רק למצוא מונו וסאב שיעבדו יפה ביחד, או מגבר 4 ערוצים שיספק סאונד טוב וכוח שמשתווים ל JL 300\2.

האם הטרו עונה לדרישות הנ"ל ? או שהוא יהיה מעט חלש ?

אמרתי ואגיד שוב הHU מחובר למחשב הרכב ושולט על כל מיני דברים כמו מצלמת חנייה \דיבורית \ מערכת ההנעה\נעילה של הרכב ועוד. לפי מה שהסבירו לי ברדיו מילאנו (שיש להם דווקא אינטרס למכור לי HU) לא מומלץ להחליף את המקורי כי זה יכול לסבך עניינים.

אני לא מעוניין להחליף HU ובעקבות זה להכנס לסדרת תיקונים\שיפוצים ברכב בשביל להחזיר את ההתנהגות שלו למצב ברירת מחדל.

פרוססור כרגע לא על הפרק.

כך שכרגע, בהנחה ש JL300\2 + קלארוס נשמע שילוב טוב, נשאר רק לבחור סאב ומונו SQ בתקציב ריאלי עם אופציה ליד 2.

למפגש אני מגיע :)

תגובות יתקבלו בברכה.

פורסם

מונו : JL AUDIO 500.1

סאב: JL AUDIO 10W3V3

זה שילוב של סאב SQ משובח, באמת אחד הטובים שאני מכיר, עם מונו נהדר.

היה לי את השילוב הזה, ונהנתי מכל רגע איתו, מכרתי כי היה חסר לי קצת כוח, ובאה הזדמנות פז לשדרוג.

SCANSPEAK

פורסם
מונו : JL AUDIO 500.1

סאב: JL AUDIO 10W3V3

זה שילוב של סאב SQ משובח, באמת אחד הטובים שאני מכיר, עם מונו נהדר.

היה לי את השילוב הזה, ונהנתי מכל רגע איתו, מכרתי כי היה חסר לי קצת כוח, ובאה הזדמנות פז לשדרוג.

איך יכול להיות חסר כוח כשהסאב מקבל 500W ?

יכול להיות שהוא לא נציל כל כך ?

כמה עולים הסאב והמונו ?

מכיר אולי מישהו שמוכר יד שניה?

שוב תודה!

פורסם

שוב פעם, חסר כוח?, תלוי את מי אתה שואל ומה הם ההעדפות שלו.

לגבי עניין הווטאטים, 500 ואט זה טוב ויפה, אבל יש עוד כמה פרמטרים, עוצמה- כמו גם איכות איננה נמדדת רק בוואטים שהמערכת מזינה לדרייברים.

החלפתי את הסאב באחד בעל אותו גודל, אבל עם מהלך (XMAX) גדול יותר (ז"א שהסאב החדש יכול לנוע קדימה אחורה לאורך מרחק יותר גדול, קרי דוחף יותר אוויר, ויותר חזק בשורה התחתונה).

בשביל SQ הוא סאב מעולה, לדעתי מהטובים ביותר.

כחדשים מדובר על בערך 3.5K, כמשומשים אני מעריך שבסביבות ה 2.5K, אם אני לא טועה שניהם מופיעים בפורום המכירה.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...