Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שלא יהיה סוף לשירשור הזה.

ממליץ לפותח השירשור לקבל כבר החלטה.אין מה לעשות אין אף פעם 100 אחוז בבחירה הראשונה.

תהיה סגור על סט.במידה ובהמשך תרצה לשנות או לשפר זה תמיד אפשרי.חייב להתחיל עם משהוא.

peugeot 206 xs 2003

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יהיה SQ עם HU מקורי, ככה שכדאי להפסיק להשתמש במונחים מפוצצים, זה לא אומר שלא ישמעו טוב

זה נכון! במיוחד לא עם HU שרדיו מילנו מתקינים פה בארץ. תבדוק אם יש לך מערכת של Road Rover זה מערכות תואם מקור למגוון גדול מאוד של רכבים. היבואן שלהם זה ניפון, יש לי אחת כזאת, החליפו אותה כבר פעמיים בגלל כל מיני תקלות ואני לא יכול להגיד שכרגע היא תקינה, פשוט כבר אין לי זמן וכח ללכת לרדיו מילנו. קודם כל אין שום בעיה להחליף אותה והיא לא שולטת על שום פונקציה (יש לי סקודה יטי 2012), היא רק מציגה טמפרטורה של מזגן (לא שימושי לי). אם אתה מתכוון להשתמש בכניסות USB לניגון MP3 גם סאונד ״בארך טוב״ לא תקבל. אתה לא תוכל לנצל את מלאו האיכות מהמערכת שלך עם HU לא איכותי ומה שיותר גרוע, לא תוכל לתת ציון נכון למגבר ולרמקולים.

בכל דבר ובמיוחד בסאונד המקור הוא הכי חשוב ואם אתה מתעסק עם סאונד אז מי כמוך יודע, אני לא יודע עד כמה פרוססור יכול לשפר מקור שהוא לא טוב ולכן (לדעתי האישי) הייתי מחליף את המערכת הזאת במקום להשקיע בפרוססור (כמובן בגלל חוסר בתקציב, פרוססור תמיד מומלץ)

מגבר 4x150 = 2x150+1x300 זה במקרה של JL Audio כי העוצמה לא משתנה ביחס להתנגדות

JL Audio 300/2 זה 150x2 בכל התנגדות מ 1.5 עד 4 אום

בדרך כלל מגבר שנותן 150watt 4ohm יודע לספק בממוצע 70% יותר ב2ohm ששווה בארך 250watt 2 ohm

כשאתה עושה גישור לסאב שני הערוצים של המגבר יורדים ל 2ohm וביחד מספקים לך עוצמה כללית של שניהם ב 4ohm

זה נירא כך:

4x150watt 4ohm

4x250watt 2ohm

2x150watt + 1x500watt 4ohm

2x500watt 4ohm

הכל בארך כמובן ותלוי ביצרן.

תיקח בחשבון שלמגבר כזה אתה לא יכול לחבר סאב עם התנגדות סופית של 2ohm או 1ohm

אין הרבה מגברים 4 ערוצים שיורדים ל 2ohm בגישור, ול 1ohm אני לא מכיר בכלל.

לא צריך להתייחס ל watt rms כלעוצמה, זה בסך הכל יכולת ספיגה של הרמקול. צריך לבדוק מה הנצילות שלו (sensitivity ו db spl) מעל 90db זה טוב. ואתה לא בהכרח צריך מגבר ממש חזק 4x100 זה מספיק חזק ולפעמים אפילו פחות.

רמקול צריך תיבת תהודה, בלי תיבה הוא לא עובד ומשנה מאוד אם יש איטום או לא (תוצאה שונה לחלוטין) שלא נדבר על בנייה.

אותו רמקול בתיבות שונות יתן אפקט שונה. לדוגמה יש רמקולים שעובדים יפה בתיבות סגורות ויש כאלה שאוהבים פורט.

בהצלחה!!!

פורסם

תודה, המערכת שלי לא מציגה טמפרטורה של מזגן, זה נמצא בפאנל התחתון שלא קשור למערכת.

המערכת מולטימדיה משמשת להאזמה למוזיקה מ-USB \ דיסק \ דיבורית \ BT \ מצלמת רוורס וכו'.

מה שהסבירו לי ברדיו מילאנו (וקשה לי להאמין שהם ישקרו) זה שהמערכת מחוברת בין היתר למחשב הרכב ושולטת על כל מה שקשור למניעת הוצאת המפתח מהסוויץ' כשאתה לא על P ועוד כמה דברים.

חוץ מזה אם אני קונה HU של אלפיין או קלריון נניח לא תהיה לי מצלמת רוורס, ואני רוצה שהיא תשאר.

כאמור, הייתה לי מאזדה 2 והסאונד היה סבבה כמו שהרכב הגיע מהיצרן.

אבל ברכב הנוכחי (טולדו) הסאונד מזעזע, ממש אין באס.

אולי זה קשור לעובדה שאני מנגן מדיסק און קי, אם אתה טוען שבדרך הזו הסאונד בכלל יהיה ירוד, זה שווה בדיקה.

אבל לא נשללת האפשרות שהרמקולים שמותקנים לי ברכב הם פח.

פורסם

אני מקווה בשבילך שהמערכת שלך זה לא מה שיש לי:-D תשאל אותם בכל מקרה האם זה לא RoadRover (מאניין לדעת)

אני מכיר כמה "רכבי יוקרה" Volvo \ Infinity שבהם יש בעיה רצינית לפרק את המערכת המקורית וחשוב לציין שהמערכות האלה מגיעות עם הרכב מהיצרן. אם אתה אומר שאת המערכת שלך מתקינים פה בארץ, זה אומר שיש לה תחליף. אני יודע שבכל הרכבים ש"צ'מפיון מוטורס" מייבאים המערכות מתחברות למחשב של הרכב, קוראים לחיבור הזה "BUS" (אם אני לא טועה), דרכו המערכת יודעת שאתה בנסיע ומתי להדליק אורות בכפתורים (יחד עם אורות דרך). זה אומר שאין אפשרות לראות DVD במהלך הנסיע על גבי המסך של המערכת (ניתן רק במסך חיצוני) והדרך היחידה לבטל חסימת צפייה זה לפרוץ אותה. לי אישית זה לא מפריע, אבל אם אתה צורב MP3 על דיסק, לא ניתן לראות את התיקיות במהלך הנסיע (זה נורא מעצבן), רק דרך USB אפשר לראות אבל כמו שכבר אמרתי האיכות דרך USB ירודה ושומעים את זה ממש (לפחות במערכת שלי).

אני חייב לציין שכשה קיבלתי את הרכב נורא שמחתי מהמערכת (כי גם כיבלתי אותה מתנה:-D) ושמעו טוב מאוד למערכת מקורית, בדלתות קידמיות היה מותקן קומפוננט מקורי והיה בס טוב. אבל כשה החלפתי אותם (למורל הייבריד) והוספתי מגבר (Audison Lrx 4.1K) "אגב מגבר כזה נותן לך פתרון מלא למערכת של שני רמקולים וכמעט כל סאב" הבנתי שהHU לא מספיק איכותי (ברכב הקודם הייתי עם Clarion DXZ946MP מערכת ישנה מאוד אבל טובה).

אם אין לך באס ברמקולים כמו שאתה מציין כדאי מאוד לבדוק שהרמקולים לא ב"פאזה הפוכה", במיוחד אם האוטו יצאה מרדיו מילנו:-D (אני לא סומך עליהם). ברכבים חדשים האקוסטיקה בדלתות מספיק טובה שכן תשמע באס.

אגב בכל 2DIN נכון להיום יש כניסה למצלמת רוורס.

אני לא אומר שאתה חייב להחלף HU, עובדה שגם אני סובל בשקט כבר שנה וחצי, פשוט יש לי רפרנס ואני יודע מה המערכת שלי יכולה עם HU טוב. אני גם ככה רוצה בעתיד הקרוב להחליף את הרכב ולכן לא רוצה סתם להשקיע כרגע. מה שכן, אין סיכוי שאני אלך על מערכת מקורית ברכב הבא. אני מספר את כל זה רק בשביל שתדע שכל הרכיבים כגון: רמקולים \ מגבר \ סאב מסוגלים להרבה יותר אם HU איכותי.

בהצלחה!

פורסם
אני מקווה בשבילך שהמערכת שלך זה לא מה שיש לי:-D תשאל אותם בכל מקרה האם זה לא RoadRover (מאניין לדעת)

אני מכיר כמה "רכבי יוקרה" Volvo \ Infinity שבהם יש בעיה רצינית לפרק את המערכת המקורית וחשוב לציין שהמערכות האלה מגיעות עם הרכב מהיצרן. אם אתה אומר שאת המערכת שלך מתקינים פה בארץ, זה אומר שיש לה תחליף. אני יודע שבכל הרכבים ש"צ'מפיון מוטורס" מייבאים המערכות מתחברות למחשב של הרכב, קוראים לחיבור הזה "BUS" (אם אני לא טועה), דרכו המערכת יודעת שאתה בנסיע ומתי להדליק אורות בכפתורים (יחד עם אורות דרך). זה אומר שאין אפשרות לראות DVD במהלך הנסיע על גבי המסך של המערכת (ניתן רק במסך חיצוני) והדרך היחידה לבטל חסימת צפייה זה לפרוץ אותה. לי אישית זה לא מפריע, אבל אם אתה צורב MP3 על דיסק, לא ניתן לראות את התיקיות במהלך הנסיע (זה נורא מעצבן), רק דרך USB אפשר לראות אבל כמו שכבר אמרתי האיכות דרך USB ירודה ושומעים את זה ממש (לפחות במערכת שלי).

אני חייב לציין שכשה קיבלתי את הרכב נורא שמחתי מהמערכת (כי גם כיבלתי אותה מתנה:-D) ושמעו טוב מאוד למערכת מקורית, בדלתות קידמיות היה מותקן קומפוננט מקורי והיה בס טוב. אבל כשה החלפתי אותם (למורל הייבריד) והוספתי מגבר (Audison Lrx 4.1K) "אגב מגבר כזה נותן לך פתרון מלא למערכת של שני רמקולים וכמעט כל סאב" הבנתי שהHU לא מספיק איכותי (ברכב הקודם הייתי עם Clarion DXZ946MP מערכת ישנה מאוד אבל טובה).

אם אין לך באס ברמקולים כמו שאתה מציין כדאי מאוד לבדוק שהרמקולים לא ב"פאזה הפוכה", במיוחד אם האוטו יצאה מרדיו מילנו:-D (אני לא סומך עליהם). ברכבים חדשים האקוסטיקה בדלתות מספיק טובה שכן תשמע באס.

אגב בכל 2DIN נכון להיום יש כניסה למצלמת רוורס.

אני לא אומר שאתה חייב להחלף HU, עובדה שגם אני סובל בשקט כבר שנה וחצי, פשוט יש לי רפרנס ואני יודע מה המערכת שלי יכולה עם HU טוב. אני גם ככה רוצה בעתיד הקרוב להחליף את הרכב ולכן לא רוצה סתם להשקיע כרגע. מה שכן, אין סיכוי שאני אלך על מערכת מקורית ברכב הבא. אני מספר את כל זה רק בשביל שתדע שכל הרכיבים כגון: רמקולים \ מגבר \ סאב מסוגלים להרבה יותר אם HU איכותי.

בהצלחה!

יש לנו מערכות שונות, אצלי אני יכול לראות תיקיות ולדפדף בהן בכיף.

• תוכן חדש...