Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, הגעתי לצומת דרכים לא קל ואני לא בטוח מה להחליט.

הנה כמה דברים שמקשים ועומדים על הפרק:

1. קיה פיקנטו 1.25EX -

יתרונות: נוחה יחסית, אוטומט, 7 שנות אחריות, די אמינה ככל שאני יודע וגם ככה באחריות שזה טוב, די זריזה לפחות במישור ויש אבזור לא רע בכלל, ביטוח זול.

חסרונות: מחיר יקר מאוד, רכב קטן יחסית, מנוע חלש אבל אמור להספיק לרוב הדברים.

2. שברולט ספארק 1.25 LT -

יתרונות: נוחה יחסית, 3 שנות אחריות, די אמינה ככל הידוע לי, זריזה בסל"ד גבוהה, חסונית במידה מסויימת וגבוהה מבפנים וביטוח זול וטיפולים זולים.

חסרונות: הרכב מאיץ טוב אבל דורש הגעה לסל"ד מטורף שמקשה אפילו לדבר ברכב, רכב קטן יחסית, ידני.

3. סיאט איביזה REF 1.4 -

יתרונות: נוחה יחסית, די אמינה, זריזה יחסית, גדולה, יש כמה פיצ'רים מעניינים ונחמדים מאוד, גדולה.

חסרונות: מחיר ביטוח די גדול, מחיר טיפולים כידוע לי די גדול, אחריות רק לשנתיים, צריכת דלק די גבוהה, רכב גניב ודורש מערכות מיגון יקרות מחברת הביטוח.

אני גר באזור הררי ודי דרוש לי רכב שמסוגל לטפס בעליות.

באופן כללי אני צריך רכב אמין, חסכוני, לנסועה של כ10 אלף שנתיים בלבד, לא משנה במיוחד קטן, לא משנה כל כך ידני או אוטומט אבל רצוי חסכוני גם כאשר מדובר בכל העליות והירידות.

במה אתם הייתם בוחרים?

פורסם

הייתי בוחר באיביזה,היא גדולה יותר,מנוע חזק יותר,מושבים נוחים יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עשית פה השוואה בין 2 רכבי מיני לסופר מיני, ככה שאין ויכוח האיביזה לוקחת, למרות שהיא לא מאותה משפחה של ה-2 האחרות.

בהצלחה

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

שלב ראשון(לדעתי כמובן) תוציא מראש את הספארק מהמשוואה.

ההתלבטות היא בין איביזה לפיקנטו.

יש הבדל די גדול בין הכוח של הפיקנטו לכוח של האיביזה.אתה צריך לחשוב האם אתה מחפש משהו קטן וחסכוני או משהו יותר גדול וחזק.

בנוסף הייתי ממליץ לך להציץ על הפיקנטו ספורט החדשה.יכול להיות שהיא תעניין אותך.

פורסם

זה לא שהפיקנטו האוטומיטית כזאת חיסכונית.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פיקנטו ספורט זה 3 דלתות לכן לא מתאים.

אם ספארק לא שווה את זה אז נשאר רק פיקנטו והאיביזה.

מה מבחינת האמינות, מחיר חלקי חילוף?

פורסם

אני הייתי הולך על הפיקנטו.

אל תסתכל על הערך המוניטרי, תסתכל גם על יחס מחיר- תמורה.

אין לי יותר מדי מה להגיד על הספארק, יצא לי לנהוג ממש בקטנה על הרכב ולכן אני לא הכי אובייקטיבי.

לגבי האיביזה, לא מת על האופציה אבל הסיבה העיקרית היא שהרכב הזה גניב מאוד, סיבה לדעתי מהספיק מוצדקת.

אני מאוד אוהב את הפיקנטו, מכונית מעולה, זריזה יחסית, מאובזרת ואפילו עם עיצוב מעולה.

דווקא באוטו הזה, בניגוד לאלטו, ל- 107 ולפנדה, אני מרגיש שלא ניסו לעשות עלי קופה ולא חסכו עלי

ואת התחושה הזו לא הרגשתי אפילו ב- I10 למרות שגם היא מצוינת ועל כולם יצא לי לנהוג.

הפיקנטו מרגישה יותר בוגרת והכי פחות מצועצעת, הכי פחות חמודה וזה מהמובן הטוב של המילה, היא פשוט הרבה יותר מכונית מכולן לדעתי.

תוסיף לכל העניין הזה את 7 שנות האחריות (אמנם לא מורחבת אך עדיין זה משהו ששווה הרבה), זריזות, חיסכון בדלק וביטוח

זול יותר מהאיביזה לדוגמא, אמינות מצוינת ותסיק את המסקנות.

יש אופציה גם לרכוש את הגירסה הצעירה והספורטיבית יותר אם לא דחוף לך 5 דלתות.

שלומי.

פורסם

הפיקנטו טובה מאוד , אבל תצפה לצריכת דלק של 1/14 עם מזגן (במידה ואתה לא לוחץ אותה בטירוף כי אז היא תעשה 1/12.5-13).

הסחיבה שלה טובה היא תעלה לך עליות גם ב120.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

גניב ידעתי השאלה באמת עד כמה?

ומה בערך עלות של המקיף לרכב?

לפי מה שראיתי לפחות מבחינת שירביט זה מגיע ל6500 (חובה+ומקיף) וזה אחרי גיל 24.

הגיוני?

פורסם

כבעלים לשעבר של ספארק בשנתיים שחלפו ( נמכרה לאחחרונה ) יצא לי לקרוא תגובות של חברים כאן לגבי הספארק ולא ממש הגבתי אבל חלקן הגדול היו מאנשים שבכלל לא התנסו על הרכב .

חבל שמטעים אנשים לחינם כאן .

אני יכול להעיד שבחנתי את כל סיגמנט המיני בשעתו והספארק נבחרה ולרגע לא הצטערתי על הבחירה. ( לא שהפיקנטו לא טובה אבל לטעמי הספארק טובה לא פחות אם לא יותר בחלק מהתכונות)

הרכב שירת אותי נאמנה ללא כניסה מיותרת למוסך מלבד 2 טיפולים שנתיים .

הרכב זריז בהתנהלות עירונית , נוח ומרוווח מהפיקנטו , תקרה גובהה ותחושה אוורירית מלפנים בגלל זוית חלון קידמי שנותן תחושה של רכב מסגמנט גבוה יותר. מזגן מצויין , אין צורך למשוך את הסל"ד ברגע שמכירים את עקומת המנוע החלפות הילוכים בקצב של 3000- 3500 סל"ד מספקת תנועה זריזה בעיר ומחוץ לעיר זורמת אלא אם הרצון הוא בהאצות רמזורים ( אז הבחירה אינה מסגמנט זה בכלל ולא משנה איזה רכב) . נוחות נסיעה ביחס לקטגוריה טובה כולל הגה עדיף בהרבה מהפיקנטו ( לא חשמלי) . תא מטען נוח יותר . שיוט במהירויות חוקיות ומעבר ללא בעייה , נסיעות רבות שיצא לי לנהוג בכביש 6 לא הרגשתי נחיתות .

החיסרון היחיד וזה נוגע לכל הקטגוריה (יונדאי, ספארק, קיה ) בא לידי ביטוי בעליות כפי שפות"ש ציין נקודה חשובה הרכב לא ממש אוהב עליות תלולות בסיבובים שאין אפשרות לפתח תאוצה ( צפת למשל) ומצריך ניצול נכון של כוח המנוע וההילוך המתאים ..לעיתים גם ירידה להילוך 2 נדרשת בעלייה ממש תלולה . ת"א ירושלים אין בעייה בכלל

אבל העצה הטובה ביותר - לבצע נסיעת מבחן ולא להסתמך על ביקורת של כתב כזה או אחר . התחושות הן אינדיווידואליות כשם שלאחרונה בחנתי את הקליאו החדשה מתוך כוונה לרכוש אותה ( מראה חיצוני שמנצח בגדול בפנים זה כבר עניין אחר לגבי איכות החומרים ) ולמרות ביקורות מפרגנות של כתבים בארץ וכן של מספר חברים כאן לאחר נסיעת מבחן די ארוכה בעיר ומחוץ לעיר חזרתי עם תחושות החמצה שאין ממש לרכב הזה כדי לתת לי הרגשה של שינוי רציני מהספארק שהיתה ( מלבד עיצוב ואיבזור כדוגמת מסך מגע שנראה כאילו נשתל שם לאחר סיום עיצוב הדשבורד) הסחיבה חלשה יותר מהספארק( מנוע 1.2 אטמוספרי) מזגן לא חזק , גם לא שקטה ( במעט מהספארק במהירויות שיוט על כביש מהיר) לא משככת מהמורות בתוך העיר כמצופה מרכב צרפתי ... בקיצור לא כצעקתה ונראה לי שאחפש רכב אחר ..

פורסם

תודה על התגובה.

אכן אתה צודק בעיקרון.

דווקא בעליות הספארק נוסעת סביר (אם נוסעים בהילוך 2-3) אבל הרעש שנובע מהאצה והגעה לסלד של 5-6 אלף שם המנוע עושה עבודה מרשימה בהחלט, הוא פשוט בלתי נסבל.

מבחינת האצה בטווח 3-4 אז התקשתי לתפוס מהירות גבוהה (בבינעירוני).

בסך הכל רכב גבוהה ומראות מעולות גורמות לתחושה של רכב בהחלט גדול (לפעמים רכבי שטח מרגישים בגובהה העיינים) וזה מדהים.

פורסם
גניב ידעתי השאלה באמת עד כמה?

ומה בערך עלות של המקיף לרכב?

לפי מה שראיתי לפחות מבחינת שירביט זה מגיע ל6500 (חובה+ומקיף) וזה אחרי גיל 24.

הגיוני?

דבר הגיוני?

פורסם

אכן הביטוח לא זול,תריץ פה חיפוש לגבי ביטוח לאיביזה תקבל מידע כמה אנשים קיבלו.

לגבי הספארק,היא לא רעה,כשעשיתי עליה נסיעת מבחן היא דווקא הייתה נוחה,אבל ידית בילוכים קרובה מידי לרגל,ובעיר אתה מגיע ל3-3.5? זה המון,בפנדה למשל בעיר אין טעם לעבור את ה 2.7,ומחוץ לעיר אם אין עליות עד 3 אתה מחליף,כנל ב 107 שיש לי איתה ניסיון.

פורסם
אכן הביטוח לא זול,תריץ פה חיפוש לגבי ביטוח לאיביזה תקבל מידע כמה אנשים קיבלו.

לגבי הספארק,היא לא רעה,כשעשיתי עליה נסיעת מבחן היא דווקא הייתה נוחה,אבל ידית בילוכים קרובה מידי לרגל,ובעיר אתה מגיע ל3-3.5? זה המון,בפנדה למשל בעיר אין טעם לעבור את ה 2.7,ומחוץ לעיר אם אין עליות עד 3 אתה מחליף,כנל ב 107 שיש לי איתה ניסיון.

בעיר אין צורך להגיע ל 3500 סל"ד הכוונה היתה שבסל"ד זה מקבלים קצב התנהלות מאוד זריז גם בעיר וזה כתשובה לפות"ש , כמובן שבנסיעה רגועה ההחלפות מתבצעת בסל"ד הרבה יותר נמוך בעיר ובבין עירוני . כשמכירים את התנהגות הרכב אז בכלל החלפות ההילוכים מתבצעות בצורה " אוטומטית" בסל"ד מתון והרכב צובר תאוצה סבירה ביחס לקצב התנועה בנוסף פעולת הגיר מאוד חלקה .

אני לא מבין מדוע יש להאיץ לקצה התחום ( 5000-6000 סל"ד) אלא אם אכן מדובר בעלייה מאוד תלולה

( לא יצא לי למשוך את הרכב לתחומים אלו במהלך התקופה שהחזקתי בו וממש לא לא היה צורך בזה גם בעליות קשות) . נסיעה במהירות שיוט של 100 קמ"ש הסל"ד באיזור 2800- 2900 והרכב נוסע בסדר גמור.

אגב צריכת דלק לידיעה כללית - מסטטיסטיקה שערכתי בשנה וחצי הראשונות כל תדלוק נרשם בנסיעות עירוניות , משולבות קיץ חורף

הנתונים רחוקים מנתוני היצרן אך זה נכון לכל הרכבים ( להיציא אלטו ו107 שהן אכן חסכוניות משמעותית אבל יש להן את החסרונות שלהן).

צריכה משולבת בחורף 15 קמ""ל ( בלי מזגן )

צריכה משולבת בקיץ 13 קמ"ל ( מזגן כל הזמן )

בינעירוני בנסיעה רציפה הגעתי ל 18- 16 קמ"ל

פורסם

כשאתה רושם משולבת,כמה היית מחלק אחוזי נסיעה בעיר?

• תוכן חדש...