Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין דרך אחרת להבין את המשפט "לו הייתי עסק פרטי, כלכלית, אולי לא הייתי שוכר שירותי עורכי דין חיצוניים".

במובן הכי פשוט של המשפט הזה, הוא אומר שאם הוא היה מנהל עסק פרטי, בו צריך לתת דין וחשבון על סעיפי הוצאה, לא היה סעיף הוצאה כזה.

שזה כמובן אומר במילים אחרות "זה לא הכסף שלי, על שורת הוצאה כזאת לא יעיפו אותי מכל המדרגות, אז לא אכפת לי, עוד 30 מש"ח, פחות 30 מש"ח".

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפירוש שלי הוא אחר: משרד האוצר לא מוכן לאשר תקנים לעובדי ממשלה. לעומת זאת אין בעיה לאשר "יועצים" חיצוניים, כיון שמדובר בסעיף תקציבי אחר. הפירוש שאני מפרש הוא: "אם אני עסק פרטי אני שוכר עובדים ומבצע את העבודה באמצעים העומדים לרשותי, אבל במסגרת הממשלתית אני לא יכול לשכור עובדים ולהקים\להרחיב מחלקה, אז אני שוכר שירותים חיצוניים, כי את זה מאשרים לי, ולעזאזל 30 מיליון ש"ח".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא נכון, כי היו יכולים לקחת חברה חיצונית (ולא משרד עו"ד), על אותו סעיף הוצאה, אבל עם מחיר יותר נמוך.

שזה במילים אחרות, "אותי לא יעיפו הביתה על 30 מש"ח" בניגוד לשוק הפרטי, וזה להשתין על כל ציבור משלמי המיסים בקשת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין חולק על המסקנה הסופית שלך. אני מדבר על הדרך שעשתה רשות הרישוי כדי להגיע למצב זה. לי נראה כי אנסו אותה - הרי יש הקפאת תקנים, אי אפשר להרחיב את מחלקת הגביה אז יאללה - נשחם לעוד כמה משרדים של מקורבים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוא נתחיל משאלה מתבקשת.

רשות השידור מחזיקה מחלקת גבייה.

מה הצורך שלה בהחזקת משרדי עו"ד לשם גבייה (לא משנה על איזה סעיף)?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שאלה לי אליך: האם חברת סלולר, למשל, גובה חובות בעצמה, או שמא היא מוציאה את הגביה לידי משרדי עורכי דין? התשובה היא כמובן השניה. כמובן שאין לי מושג מה מחיר שכירת שירותים חיצוניים לעומת הקמת מחלקה מתאימה בתוך החברה.

עםז את - רשות השידור היא גוף ממשלתי, לא פרטי. לכן נשאלת השאלה מדוע היא לא משתמשת בשירות הממשלתי הקיים, קרי "רשות הגביה והאכיפה" המוכרת יותר כהוצאה לפועל, או מרחיבה את מחלקת הגביה ושוכרת אנשים שיעשו את העבודה. זות בהנחה שמה שאמר אותו בכיר ברשות נכון - שהוצאת העבודה למיקור חוץ גרם בזבוז גדול.

פורסם

1. חברות הסלולר לא משלמות 30 מש"ח על טיפול בגבייה.

2. בחברות הסלולר אין כפל תפקידים כזה.

3. תפקיד רשות הגבייה הוא להוציא לפועל תשלום חוב, לא להוציא מכתב חייבות או בקשה לתשלום.

4. אין בסמכותם של משרדי עוד"ד להחליף את רשות הגביה. תפקידם של עו"ד הוא למצוא חייבים ו להוציא להם בקשות לתשלום, ואם אינם משלמים להעביר הוראת חוב לרשות הגביה.

5. לרשות השידור יש מחלקה פנימית שנועדה למצוא חייבים ולהוציא בקשות תשלום ובמידת הצורך להעביר לרשות הגביה.

6. אז כמובן נשאלת השאלה למה הצורך בכפל תפקידים שעולה כל כך הרבה כסף מכספי משלם המיסים.

7. אילו היה גוף פרטי, כסף שלהם שישלמו כה שרוצים, במידת הצורך תפשוט החברה את הרגל בגלל התנהלות כזאת. בחברה ממשלתית אין את הפחד הזה. גם לא ישלמו בתפקידם החוטאים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...