Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב אלו שמפורסמות בלוחות עברו החלפות של מנועים, מזרקים, טורבואים, מצמדים וכד'.

אלו הם החלקים היקרים ביותר והרגישים ביותר כאשר חוצים את ה 200,000 ק"מ.

מכאן ואילך אתה כבר יודע מה לעשות....

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם ישנו הבדל בבדיקה בין רכב דיזל לבנזין?

נגיד בבנזין כשאני בודק אם המנוע אוכל שמן אני נותן לחיצה ובודק את צבע העשן שיוצא מהאגזוז, ובדיזל אני תמיד רואה שזה טבעי שיוצא עשן שחור מהאגזוז. איך ניתן לבצע בדיקה דומה בדיזל, מעבר לבדיקה חזותית של נזילות במנוע?

האם ישנו הבדל בין ריח שמן של מנוע בנזין לריח של מנוע דיזל?(הכוונה בריח שמן שרוף)

ואשמח לכל עצה בבדיקת מגאן בפרט, הבנתי שידית בלם יד מאוד רגישה, ואני ידוע בתור אחד שמרים את בלם היד מאוד גבוה(חברה שלי תמיד כועסת עלי כשאני מרים אצלה בפיג'ו לדוגמא), איך ניתן לבדוק אם הידית "גוססת"?

פורסם

בדיזל מודרני תקין לא יוצא עשן שחור גם במאמץ. בדיזל השמן יהיה שחור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
רוב אלו שמפורסמות בלוחות עברו החלפות של מנועים, מזרקים, טורבואים, מצמדים וכד'.

זן בדיוק הבעיה.

מזרקים שמו מפירוק או משפצים במקרה הטוב, טוברו משומש, מנוע כמובן משומש שאף אחד לא יודע כמה עשה, ואז הרכב למכירה.

וכמה זמן יחזיקו החלקים האלו - אף אחד לא יודע.

פורסם
זן בדיוק הבעיה.

מזרקים שמו מפירוק או משפצים במקרה הטוב, טוברו משומש, מנוע כמובן משומש שאף אחד לא יודע כמה עשה, ואז הרכב למכירה.

וכמה זמן יחזיקו החלקים האלו - אף אחד לא יודע.

אכן, אלו הן הבעיות בכל מכונית באשר היא, כאשר שוויה הוא פרוטות. אנשים מחפפים כי במכוניות של 15-20K ש"ח, להחליף מנוע ו/או מזרקים הוא עניין שווה ערך ל 50-80% מערך הרכב. בעיה !

(אגב, היה מישהו שפירסם [לא יודע אם המודעה עוד קיימת, אבל לפני כמה ימים היא עוד היתה שם] ששם טורבו חדש).

בנוגע למנוע - ברור שישימו משומש, אתה מכיר מישהו ששם חדש ??

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בנוגע למנוע - ברור שישימו משומש, אתה מכיר מישהו ששם חדש ??

איציק

לא מכיר.

אבל אני מכיר אפשרות קנייה (באותו מחיר) של רכב עם מנוע מקורי שעשה חצי או פחות קילומורים ממה שהוא רשם...

כן, מנוע בנזין ולא תהיה צריכת דלק 1 ל 18. אבל לדעתי זה ישתלם בסופו של דבר.

פורסם

לא, שמן שחור זה תקין.

(אגב, היה מישהו שפירסם [לא יודע אם המודעה עוד קיימת, אבל לפני כמה ימים היא עוד היתה שם] ששם טורבו חדש).

מכלול חדש בשפת מוכרי רכבים זה מכלול מפח זבל (או בשפה יפה מפירוק) שאף אחד לא יודע כמה זמן עבד וכמה זמן עוד יעבוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שמן בדיזל משחיר לחלוטין מיד אחרי ההחלפה.

במנוע מסילה משותפת תקין לא אמור להיות עשן כמעט בשום מצב. בהאצה חזקה אפשר לראות ממש מעט עשן אפור שמופיע בשניה הראשונה אחרי לחיצה על הגז. אפשר לראות את העשן רק מרכב אחר שנוסע אחרי הרכב הנבדק. לא במראה.

לבדוק סימני שמן בצנרת גדישה.

רעש נלווה מהטורבו לא אמורים לשמוע.

רעש עבודה תקין של דיזל שונה וחזק יותר משל מנוע בנזין וללא ניסיון אפשר לפרש רעש תקין כתקלה. בכל מקרה רעש חזק לא אמור להיות.

מנוע קר מרעיש יותר ממנוע בטמפ' עבודה, באותו סל"ד.

דיזל גם רועד יותר חזק ורואים את הרעידות כשמסתכלים על המנוע.

אבל הרעידות לא אמורות להיות מורגשות בתא הנוסעים. לא אמורה להיות רעידה חזקה בגלגל ההגה וידית ההילוכים כשהמנוע פועל בסרק.

התנעה אמירה להיות חלקה ומהירה בכל מצב. ללא פליטן עשן.

סחיבה אחידה יופה אחרי בערך 1800 סל"ד.

גם בהילוך חמישי המנוע אמור לסחוב ולהאיץ בסל"ד זה.

בדקות הראשונות לאחר התנעת מנוע קר ריח של "ביצים סרוחות" מהאגזוז - תקין.

• רעיון טוב! 1

פורסם

בשעה טובה אתמול הצטרפה למשפחה מגאן DCI 2007, מנסיעה קצרה מתל אביב לבאר שבע+סיבוב קצר בבאר שבע הרכב עומד כמצופה על 1-20 על פי מחשב רכב לאחר שאיפסתי בעת הקניה.

תמונות לאחר יישור קו, שטיפה, ומדבקות פורום-בקרוב :-P

תודה רבה לכולם על הייעוץ

פורסם

סיאט קורדובה אפשרות טובה-מנוע גרמני, רכב יחסית חסכוני ואמין, ויכול להחזיק נסיעות כאלה על בסיס יומי בקלות

הונדה סיוויק ES 2002

פורסם

עם כל מה שאני יודע בתחום, למדתי בשרשור הזה לא מעט דברים נוספים, והייתי מוסיף כמה הארות:

1. מגאן דור ראשון בנזין 1600 מ 2001 וצפונה היתה יכולה להיות קניה טובה מאוד - זו מכונית חסכונית ביותר יחסית לגודלה ורמתה, כולל האוטומטית, ואם מוצאים רכב שטופל היטב ברשת קראסו אפשר להינות ממנו מאוד. והשוק מלא בכאלה.

2. אני מצטרף לממליצים על רכב בנזין כזה או אחר, לאור שיקולי האגרה/עלויות תחזוקה וכ"ו.

3. (וכאן אשמח להערותיכם, בוקי ואיציק נ.) - נגיד שמאתרים רכב דיזל שמור ומטופל היטב, שהוא, במקרה הגרוע - לפני התקלות היקרות, ורוצים להחזיק אותו תקופה ארוכה, לא יכול להיות שלאור מחירי הרכישה הנמוכים, יש בכל זאת כדאיות לקחת רכב כזה ולתקן מה שיתקלקל, אם בכלל?

תודה, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...