Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עדיין אמליץ על מגאן 2.

הרבה יותר אוטו מצמד האיטלקיות (שהיו ברשותי שתיהן, פנדה 05. פונטו 06).

ויותר נוח לנסיעות ארוכות.

משכנתא זה קל

פורסם

האם יש הבדל במכלולים של מגאן 2 סדאן והאצ'בק?

האם יש שוני במשקל של זה לעומת זה, וכתוצאה מכך גם שוני בצריכת הדלק? (אני נוטה לכיוון ההאצ'בק יותר)

פורסם

אתה מחליף רכב ישן מושקע ותקין ברכב ישן שאתה לא מכיר. כמה כסף תחסוך על דלק במעבר לסופר מיני? 200 שקל בחודש? 300? בכניסה הראשונה למוסך אתה שורף את כל החסכון השנתי בדלק. לדעתי אם לשדרג אז רק לרכב חדש משמעותית. תישאר עם הרכב שלך. אל תיכנס להרפתקאות עם גרוטאות דיזל שעברו 300 אלף קילומטר.

פורסם

הקטע שיצא לי להתקל כבר בכמה דיזלים שיש להם באיזור 150K ק"מ. ביניהם אופל אסטרה מהצורה הישנה ומגאנים למיניהם(שני הדורות).

פורסם

מבחינת הפונטו/פנדה, ההבדל בכוח בין שני הדגמים 80/60 זניח, מבחינת איבזור הוא די דומה (ועדיין דל), עדיף ללכת על השמורה יותר ולא על דגם ספציפי (גם ככה קשה למצוא פונטו טובה).

מבחינת מגאן, מכיר שני אנשים עם אחת כזו, אחת בליסינג ואחת פרטית, מחלות חשמל בתדירות גבוהה, בין היתר חלונות חשמל שקורסים לרוב (התקנה מקומית מאחורה אצל שניהם) ושלל בעיות מעצבנות וקטנות, אבל אתה לא תתרגש מזה עם הדרישות שלך, לגבי המנוע אין לי תובנות, נהגתי רק בגירסת הבנזין 1.6 אוטומט, רכב מאוד עצלן.

פורסם
האם יש הבדל במכלולים של מגאן 2 סדאן והאצ'בק?

האם יש שוני במשקל של זה לעומת זה, וכתוצאה מכך גם שוני בצריכת הדלק? (אני נוטה לכיוון ההאצ'בק יותר)

אין הבדל במכלולים המכאניים.

גירסת הצ'בק אולי קלה יותר בכמה עשרות קילוגרם, והפרש בצריכת דלק יהיה במקרה הטוב +/- 2-3%.

אתה מחליף רכב ישן מושקע ותקין ברכב ישן שאתה לא מכיר. כמה כסף תחסוך על דלק במעבר לסופר מיני? 200 שקל בחודש? 300? בכניסה הראשונה למוסך אתה שורף את כל החסכון השנתי בדלק. לדעתי אם לשדרג אז רק לרכב חדש משמעותית. תישאר עם הרכב שלך. אל תיכנס להרפתקאות עם גרוטאות דיזל שעברו 300 אלף קילומטר.

בגדול - מצטרף. אם היה לו רכב סטנדרטי הייתי מצטרף בלי הסתייגות. אבל כאן מדובר ברכב די יחודי, די ישן, ואם אחזקה בסיסת יקרה. ואם מצב הגג לא 100%, אז זה לא כזה תענוג גדול לנסוע איתו במהירות 120 קמ"ש.

הקטע שיצא לי להתקל כבר בכמה דיזלים שיש להם באיזור 150K ק"מ. ביניהם אופל אסטרה מהצורה הישנה ומגאנים למיניהם(שני הדורות).

בזהירות אומר לך, שסביר להניח שהק"מ לא אמיתי, לפחות בחלק מהמקרים.

אופל אסטרה לדוגמא נמכרה בשנים 98-2003. בשנים אלו אגרת רישוי שנתית של דיזל הייתה סביב 4000 ש"ח (אגרת רישוי של רכב בנזין מקביל הייתה סביב 800 ש"ח), וקנו דיזלים כדי לנסוע הרבה. רק בשביל להצדיק הפרש באגרת רישוי היה צריך לעשות מעל 25.000 בשנה (אל תתפוס אותי על המספר המדוייק).

סביר להניח שכבר ב 3 שנים ראשונות על הכביש אצל היד הראשונה הרכבים האלו עשו סביב 100.000 לפחות. ואז קצת נאיבי להאמין לכך שב 8-10 שנים שלאחר מכן הם עברו רק 50 אלף ק"מ.

אחוז גבוה של אסטרות דיזל היו צבאיות וגם נאיבי לחשוב שרכב כזה יצא משרות צבאי עם פחות מ 250-300 אלף ק"מ.

לפני תקופת הליסינג צבא החזיק במכוניות 6-7 שנים, לא 3.

גם מגאן דור ראשון דיזל כמעט כולן היו צבאיות. עוד לפני אופל אסטרה. לעומת זאת - מגאן דור שני לא שירתו בצבא.

דיזל קונים כדי לנסוע הרבה. זה בדיוק מה שאתה רוצה לעשות, נכון? וכך בדיוק חשבו כל הבעלים הקודמים.

"רכב מפנסיונרים/זקנים/אלו שגרים במרחק הליכה מעבודה/רכב שני-שליש במשפה" וכל מיני מקרים שבלוניים אחרים שמתארים רכב שמור עם ק"מ נמוך לא תקפים לגבי דיזל משום שאוכלוסיות אלו לא רכשו מכוניות עם מנוע דיזל כמעט אף פעם.

נכון, יש (מעט) מכוניות דיזל שמורות בגילאים האלו, שנמצאות אצל אנשים פרטים שבדרך כלל גרים בפריפריה ומתחזקים את הרכבים שלהם כראוי. הכל כמובן בהכללה, אבל הם גם לא ימכורו את הרכב כל עוד הוא תקין ומשרת אותם ללא בעיות רציניות. ובכל מקרה הק"מ יהיה גבוה מאוד.

פורסם

השרשור שפתחת מזכיר לי את עצמי בתקופת החיפוש... גם אני סטודנט, נוסע כל יום 100 ק"מ.

לדעתי רד מהמגאן!

גם אני חפשתי וכמעט רכשתי כזאת, הסיבה שירדתי היא לא בגלל האמינות הצרפתית וכולי, אלא מכיון שמערכת ההזרקה ברכב היא של דלפי והמנוע הוא דיזל 'מודרני' -DCI(מסילה משותפת). מה שקורה המערכת הזאת יותר מתקדמת ויעילה אך רגישה מאוד לסולר באיכות ירודה. ככלל, הסולר בארץ פחות איכותי ממערב ארופה/ארה"ב. אם תחפש ותנבור תראה שרבים מבעלי מגאן החליפו מזרקים וזו הוצאה יקרה מאוד בסביבות 10K ש"ח.

לעומת זאת, במנועי SDI המנוע הוא דיזל 'מיושן' ואין טורבו, אך מערכת ההזרקה היא של בוש, והמערכת הזו אמינה בהרבה.

תוכל למצוא גולף /פולו משנתונים 2000-2004 בתקציב שלך, המנועים יכולים לעבור בשקט 500,000 ק"מ אך שים לב, שיש בלאי נוסף בק"מ שכאלה מלבד המנוע...

המנוע קצת עצל, אך לא במידה מטרידה, בטח לא בהשוואה לפונטו בנפח 1.25 עיקר ההבדל הוא בפתיחות רמזור וכד'. אפשר לשייט עם הרכב גם על 140 אבל זה ממש לא מיועד לכך וגם צריכת הדלק תורע משמעותית. ההמלצה היא 110-90 לכל היותר בשביל לא לפגוע בצריכת הדלק המצויינת. צריכת הדלק אצלי בגולף 1:18 בינעירוני משולב בקצת עירוני ופקקים של הבוקר.

בעז"ה כשאתבסס בחיים אחרי הלימודים אחשוב על רכב שגם מהנה מבחינת ביצועים. כרגע חשובה האמינות, החיסכון, והנוחות בנסיעה ארוכה.

אם תצטרך אשמח לעזור לך מנסיוני.

בהצלחה!

פורסם
השרשור שפתחת מזכיר לי את עצמי בתקופת החיפוש... גם אני סטודנט, נוסע כל יום 100 ק"מ.

לדעתי רד מהמגאן!

גם אני חפשתי וכמעט רכשתי כזאת, הסיבה שירדתי היא לא בגלל האמינות הצרפתית וכולי, אלא מכיון שמערכת ההזרקה ברכב היא של דלפי והמנוע הוא דיזל 'מודרני' -DCI(מסילה משותפת). מה שקורה המערכת הזאת יותר מתקדמת ויעילה אך רגישה מאוד לסולר באיכות ירודה. ככלל, הסולר בארץ פחות איכותי ממערב ארופה/ארה"ב. אם תחפש ותנבור תראה שרבים מבעלי מגאן החליפו מזרקים וזו הוצאה יקרה מאוד בסביבות 10K ש"ח.

אם תצטרך אשמח לעזור לך מנסיוני.

בהצלחה!

תודה על התגובה המפורטת.

ישנן הרבה מודעות שבהן רשום שהוחלפו כבר המזרקים(ועוד דברים בין היתר), אני מתמקד בעיקר במודעות האלה כי גם המכונאי שלי המליץ לי לחפש רכבים שהוחלפו בהם האינג'קטורים.

בעקרון אני די נעול על מגאן 2 האצ' DCI אבל אם ניפול על SDI עם התונים מפתים אני בהחלט אבדוק את האופציה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצאתי מגאן 2007 ב15 אלף, הבעיה שיש לה 270 אלף ק"מ.

ידנית.

אבל כנראה יש לה הסטוריית טיפולים מתועדת, ובתמונות היא נראית שמורה.

כמו כן יש לה תקלה במעבה המזגן שדורש החלפה(הוצע למוכר תיקון במחיר 1200 ש"ח)

האם כדאי לבדוק אותה, או שהק"מ יחסית למודל מעיד על שימוש יתר ושחיקה?

פורסם

הייתה לי עד לא מזמן מגאן כזאת שמכרתי עם סביבות 250,000 ק"מ.

כל עוד אתה בודק את הרכב טוב, ורואה שהחליפו את חלקי הבלאי - לא אמורה להיות בעיה.

אבל אני מציע לך להתאמץ יותר ולמצוא רכב עם פחות ק"מ.

תמצא רכב במצב טוב עם יחסית לא הרבה ק"מ ואתה תהנה ממנו.

• תוכן חדש...