Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מחפש רכב שבנסיעה של 120 קמ"ש יצרוך לא יותר מ1-17

או לחילופין בנסיעה של 100 קמ"ש לא יותר מ1-18 1-19

1.4 1.3 אני מניח שהמנועים "יצרחו" במהירות 120, וזה לא מה שאני מחפש.

אם אני טועה, אז אשמח להתבדות. בגלל זה גם רשמתי, אולי לקחת פנדה\פונטו ספייס?

צריכה של 1-15 לא תיהיה שיפור עבורי מ1-13 ולכן זאת לא תיהיה סיבה מספקת להחליף את הרכב שאני מוכר כרגע.

אתה קצת חי בסרט, כדאי שתרד אל העם.

במחירים האלו תשכח ממכוניות שקטות וחסכוניות מעל 120 קמ"ש, אתה קצת מנותק מהמציאות עם הנתונים שהצגת. זה לא שיש לך פלואנס dCI.

ולענייננו:

חפש לעצמך מיני קטנה, מנוע בנזין, ידנית. מומלץ בנפח של עד 1400 סמ"ק. לא גטס.

פונטו, פג'ו 306 (2001-2002 1.4 5 דלתות) סקסו, C3 (אם תמצא ידנית) באות בחשבון.

צפה לצריכת דלק של 15-17 ק"מ במקרה הטוב. לא טוב ? תישאר עם הרכב שלך.

אל תיגע בדיזלים ישנים כי אתה לא מכונאי שמתקן לבד הכל. בתיקון הראשון אתה תפסיד את כל החיסכון בדלק שעשית בשנה האחרונה, חבל !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

החשיבה שלך מוטעית, חיסכון בדלק לא ייתן לך כולם אם אחזקת הרכב יקרה בעצמה, תסתכל על אגרה שנתית, מחירי טיפולים חלפים, זמינותם כמובן, סחירות, בתמונה כללית אתה יכול להיות עם רכב שצורך 1-30 אבל הביטוח שלו, האגרה שלו, הצמיגים שלו, והטיפולים שלו ייצרו מצב שבסוף שנה אתה משלם עליו כמו על רכב שעושה 1-12, ואז שתרצה למכור אותו (כמו רכבי לימוד וכו') אתה תתקשה, ושתצליח זה יהיה במחיר הפסד גדול.

ה"צרחה" שאתה מתאר קשורה בין היתר לבידוד רעשים ברמה נמוכה ולאו דווקא להתאמצות יתר של המנוע.

ולפעמים, עדיף לשלם קצת יותר על דלק, מאשר לקחת סיכון עם רכב טורבו דיזל ישן, הסיכוי גבוה יותר לתקלה יקרה מאוד.

מניסיוני האישי (פונטו ספייס), אני מבצע כ3-5 פעמים בשבוע נסיעות ארוכות (חיפה-טבריה) מדובר ב120 ק"מ הלוך חזור, עם הרבה קטעים לא מישוריים, בשיוט של 100-120, הרכב לא מרגיש מתאמץ כמו שהוא נשמע מתאמץ (כמו שציינתי לגבי בידוד רעשים), ויש לו עוד אוויר לנשימה במהירות של 120 לעקיפה.

על כל מקרה, הטיפולים בפיאט קלים מאוד לביצוע עצמי, וזולים מאוד במוסך, החלפים עולים גרושים, האמינות הבסיסית מצויינת ורכב מיושר קו יזכה לחיים ארוכים, אבל אתה בטח מבין את זה, הנוחות טובה מאוד יחסית ליפניות מתחרות, לא ברמה של הצרפתים, 20k ייקנו לך אחת ממודל מאוד חדיש, וזה גם יתרון, בשביל השקט הנפשי תוכל לקחת כמה אלפים אחורה וליישר קו ולנסוע בשקט מופתי.

אני שנה מבצע נסיעות כאלה עם הפיאט שלי בשיגרה, אפס תקלות.

עוד נקודת זכות, זה שהרכב מאוד סחיר.

כמו שכבר אמרתי, הנסיעה שלי היא באיזור יותר הררי, וגם בנסיעה עירונית אני נמצא בחיפה, ככה שזה משפיע על צריכת הדלק, בכל מקרה, כ800 ק"מ למיכל בממוצע (מיכל של 47 ליטר) יוצא כ17-18 ק"מ לליטר בממוצע, בתנאים שלך, אפשר אפילו לשפר את זה, ואם חיסכון בדלק זה מה שבאמת חשוב לך, תהיה רגוע עם דוושת הגז ותראה גם 21 ק"מ לליטר.

על כל מקרה, אני ייתן לתמונות לדבר, בשיוט בינעירוני ב90 קמ"ש הצלחתי להשיג צריכה של 1-21 ק"מ לליטר, שנתנו לי טווח נסיעה של 993 ק"מ.

IMG_1833.jpg

פורסם

אתה טועה, מכונית עם מנוע 1.3 -1.4 משייטת על 120 ללא מאמץ מיוחד.

במכונית ידנית קטנה עם מנוע בנזין אפשר להתקרב גם לצריכה של 1 ל 17, אם אתה נוסע 90-100, ללא מזגן, ללא תאוצות חזקות וכו'. מה שלרוב לא מעשי והצריכה בפועל קצת ותר גבוהה.

מכונית דיזל קטנה כן מגיעה ל 1ל 20 בנסיעה בניעירונית קלילה, אבל שוב - יש הימור די גדול ברכישת רכב עם מנוע דיזל בן 10 שנים+. גם אם זה על פניו רכב מטופל ומתחוזק טוב.

להחליף מנוע דיזל עולה לרוב סביב 8-10 אלף שקל, מנוע בנזין 3-4.

אינג'קטורים למסילה משותפת - 1500-2500 ש"ח לאחד.

טורבו - כמה אלפים טובים.

בדיזלים אטמוספריים ישנים יותר אין את הדברים האלו (בחלקם) אבל מדובר במכוניות ישנות מאוד עם קילומטרזים בשמיים.

חיפשתי לפני כ 4 שנים פולו/קורדובה SDI וכבר אז כל המכוניות שראיתי לא היו שוות קניה.

טנדרונים מכל סוג שהוא לא מגיעים לצריכת דלק שאתה מחפש.

ושוב - צריכת דלק זה לא הכל. חשובה גם תחזוקה זולה ורכב ללא בעיות קיימות/פוטנציאליות יקרות.

עריכה - דני, אצלי רכב עם מנוע 1.6 בנזין אוטומטי מראה בצתוגת מחשב דרך צריכה של פחות מ 5 ליטר ל 100 (1 ל 20) בשיוט על 90 קמ"ש. אבל זה לא אומר כלום, צריכה רגעית היא לא צריכה מעשית.

פורסם

אז בינתים ההמלצות נעות בין דיזל אטמוספרי(SDI) לבנזין צנום.

אשמח על המלצות על דגמים ספציפיים מנסיונכם.

כרגע הכיוון שלי זה פנדה\פונטו ספייס או לחילופין קליאו B דיזל\או ואגית SDI

דני, אצלי בקסארה 2.0 בבין עירוני המחשב תמיד היה מציג צריכה של 5 ליטר ל100. אני לא סומך על נתוני מחשב של צריכה רגעית, אלא על מדידות קבועות על פי צריכה אמיתית.

פורסם

הצריכה אינה רגעית, היא נמדדת לאורך זמן בנסיעות של כשעה לכל כיוון בבינעירוני, וגם אם אפשר להגיד שהמחשב מזייף, כשהגעתי לתדלק מונה הק"מ הראה 993 ק"מ שנצברו, על 47 ליטר שנכנסו למיכל.

והקו המנחה בבחירת רכב, כאשר מתמקדים בכמה דגמים, זה פשוט למצוא את השמור ביותר מבינהם, אני לא אומר שלמצוא ספייס שמורה זה קל, אבל זה בטוח משימה יותר קלה מלמצוא דיזל שמור, בטח ובטח בתקציב שלך.

פורסם

רוצה רכב זול ונוח ואיכותי שלא יתפרק לך?

שברולט קוואליר או אלרו 2004 או 2003. שים מערכת גז בעוד 6K בערך (התקנה כאן בב"ש קרוב לרמי לוי) ותהנה. אני ככל הנראה הולך לעשות נסיעה דומה בכמה שנים הקרובות, ב"ש-שדרות עם רכב אמריקאי עם מערכת גז, אמנם מנוע גדול יותר 3.4L אבל בכסף זה יוצא בערך 1/20 במספרים של בנזין. ליטר גז עולה בערך 3.5 ש"ח היום.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בהחלט שחכתי מרכבים בעלי מערכות גז!

תודה על האיזכור.

מה דעתכם באמת על רכבים כאלה? ולא רק אמריקאיות(נתקלתי לדוגמא באימפרזה כזאת)?

פורסם

מערכת גז בהתקנה מקומית - איכות שלה תלויה ממי שהתקין ואם אתה קונה עם מערכת כזאת, אז אתה לא יודע איך התקינו וכיילו אותה. אני מעדיף להמנע ככל האפשר מהתקנות מקומיות, למרות שיש מתקינים מאוד מקצועיים.

התקנה לקוייה של מערכת כזאת יכולה לגרום להרבה מאוד בעיות.

אם כבר אתה הולך על רכב מונע בגז, וודא שזה הותקן אצל מתקין מקצועי ומדובר על קיט איכותי. וודא גם שמנוע הזה מאפשר התקנה של מערכת גז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בהחלט שחכתי מרכבים בעלי מערכות גז!

תודה על האיזכור.

מה דעתכם באמת על רכבים כאלה? ולא רק אמריקאיות(נתקלתי לדוגמא באימפרזה כזאת)?

יש בב"ש (ליד רמי לוי, פנייה אחת אחרי אם אתה בא מכיוון העיר העתיקה) את המתקין היחיד כאן באזור הקרוב. יש לו בד"כ תמיד כמה רכבים עם מערכת גז שמוצעים למכירה, בד"כ רנו וסיטרואן, אולי כדאי לך לבדוק כמה יעלה לך לקנות אחת כזו עם מערכת מותקנת כבר. רכבים צרפתיים ממה שאני יודע באופן כללי נחשבים למתאימים מאוד למערכות גז.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אכן מגאן זה מה שהומלץ לי בחום ע״י המכונאי שלי. והיא אופציה מפתה מאוד.

שאלה מהסרטים: האם פונטו HGT חסכונית פחות או יותר כמו ספייס רגילה?

אני יודע שפה זה 1.8 ולכן ההגיון אומר שבשיוט ב100-120 המנוע יתאמץ פחות, האם זאת מסקנה שגויה?

• תוכן חדש...