Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשיצאו התאומות הגרמניות לשוק בחורף האחרון, נאמר בצדק שיש לבחון את יכולתן לקרר את תא הנוסעים בימי השיא של הקיץ. ובכן, ימים אלו הם בדיוק מה שהיה כאן בשבוע האחרון..

מסקרן אותי לדעת - האם חוסר בפתח איוורור מרכזי בעל כיוונון אכן מעיק על הנוסעים בכניסה לרכב לאחר שעמד שעות בשמש הקופחת?

:idea:
פורסם

מורגש עניין חוסר היכולת של כיוון זרימת האויר במרכז הקונסולה.. אך המזגן בכללי מקרר בצורה טובה ומצליח לקרר את חלל הרכב

פורסם

לא ממש יכול להעיד אם הוא מעיק על הנוסעים כי אני נוסע ברכב הזה כרגע 99% לבדי. וגם האוטו שלי בצבע בהיר/לבן ונראה לי שזה קצת עוזר לעומת צבע כהה/שחור.

בכל מקרה זה שאי אפשר לכוון את הפתח האמצעי ברכב הזה זה בהחלט חסרון אבל לי אישית לפחות עד לפני חודש בערך לא הרגשתי בזה, הייתי שם את המזגן על מקסימום עוצמה 2 והוא היה מקרר מהר ויופי.

עכשיו בחודש האחרון בשעות הצהריים (11:00 עד 15:00 ככה) שהתחיל להיות יותר חם ולח ללא ספק הכניסה לאוטו פחות נעימה, בדקות הראשונות עד שהמזגן מתחיל לקרר בעוצמה מלאה אני שם את האוורור על 3 (וזה די מרעיש בעוצמה הזאת) וזה נותן סירקולציה די טובה של אויר מסביבך (עוצמה 2 בהחלט לא מספיקה) נותן הקלה גדולה מאוד אבל בהחלט יכול להגיד שבדקות הראשונות האלה הייתי שמח לקבל את האוורור מהפתח אמצעי ישירות בפנים כמו ברכב "נורמלי".

ברגע שהמזגן מתחיל לקרר בעוצמה המלאה שלו וחלל הרכב מתקרר נהיה הרבה יותר נעים ואז אני אפילו מוריד את העוצמה של האוורור ל2 ולי אישית קריר ונעים ומספיק לי שאני מקבל אוורור רק מצד שמאל ישירות לפנים.

אין מה לעשות , מי שתכנן את הרכב הזה חשב על הנהג האירופאי ולא על המזרח תיכוני כנראה. אבל המזגן עצמו ממש טוב לדעתי, רק מבאס שלא עשו פתח אמצעי מתכוונן נורמלי.

עוד דבר שטיפה מבאס זה ההשפעה של הקיץ על צריכת הדלק, עד לפני חודש לא ירדתי אף פעם מצריכה של 16.5 ק"מ לליטר (בתמהיל נסיעה שרובו עירוני קשה 50-60 ק"מ שבועיים בערך ופעם בשבוע נסיעה בינעירונית של עוד 60 ק"מ שבהם המהירות המינימלית שלי היא 110 קמ"ש שזה אומר 3000 סל"ד בערך עם מלא עקיפות שבהם אני מאיץ מעבר לזה)

בתדלוק האחרון לפני כמה ימים "התדרדרתי" כבר ל15.25 ק"מ לליטר בערך, אין לי ספק שזה בגלל החום ובגלל המזגן.

בצד החיובי, בניגוד למה שאני קורא לפעמים על מכוניות מיני אחרות, אני לא מרגיש שהמזגן לוקח משהו מהעוצמה של המנוע, ובטח שאין שום שלב שהוא מפסיק לקרר, או מקרר יותר חלש.

בקיצור, מי ששוקל לקנות את הרכב הזה יולי-אוגוסט זה בדיוק הזמן בשבילו לבדוק אם המזגן מספיק מקרר בשבילו, מבחינתי התשובה היא בגדול שכן, אבל כנראה שכל אחד והרגישות שלו לחום. המזגן שיש בפיקנטו כנראה יותר טוב ויש שם גם פתח האמצעי מתכוונן. סוף חפירה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המזגן שבפיקנטו עם המנוע הקטן פחות טוב משמעותית מזה של הסיטיגו (או סיאט מי).

בפיקנטו שנהגתי בה המזגן נחלש משמעותית כשהרכב עומד ולא נוגעים בגז. בסיאט מי היה נעים וקריר גם בפקקים. הפתח המרכזי של המזגן לא הפריע לי בכלל.

הדבר היחיד שהפריע לי בה זה הגיר הרובוטי-אדיוטי שלה, אבל זה לא קשור לנושא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...