Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. האם יש אתר אינטרנט שבו ניתן לבדוק ולהתעדכן מה טיב הסולר בתחנות הדלק בארץ?

האם יש לכם המלצה לתחנה אמינה וטובה באיזור רחובות/ נס-ציונה?

2. מנסיוני הצנוע במנועי בנזין תמיד הקפדתי להשתמש בשמן סינטטי מלא אף על פי שהוא יקר, דבר שהוכיח את עצמו בדיעבד. האם יש לכם המלצה לפירמה מסויימת עבור המגאן או פשוט ללכת על מה שממליצים במוסכים המורשים?

3. היכן הייתם ממליצים לבצע את הטיפולים השנתיים? במוסך מורשה יבואן או במוסכים מורשי רנו?

תודה רבה מראש על כל הטיפים.

אגב, אני ממש אשמח אם תתרמו לי טיפים נוספים מניסיונכם לגבי תחזוקת מנועי דיזל טורבו באופן כללי ושל המגאן בפרט.

1. יש את אתר fulltank שכבר צוין אבל האמת היא שהכי טוב לעקוב אחרי נהגי המוניות. תאמין לי שהם יודעים בדיוק איפה יש את הסולר הכי טוב והכי זול באזור שלך. אחרי הכל, הם מתדלקים לפחות פעם ביום ככה שמהר מאוד השמועות על סולר מהול מתפשטות ביניהם. תכין גם מזומן, בדרך כלל על תדלוק של סולר במזומן מקבלים הנחה נוספת.

2. שמן שעומד בתקנים של היצרן ויסופק לך במוסך המורשה. אל תסתבך עם זה, לא בשלוש השנים הראשונות כשהרכב חדש.

3. מה ההבדל בין מוסך מורשה יבואן למוסך מורשה רנו?

בגדול יש את המוסך המרכזי של היבואן (יש אחד בראשון לציון, אחד בתל-אביב ונראה לי שגם אחד בחיפה) ועוד כמה עשרות מוסכים מורשי יבואן שבבעלות פרטית. אני באופן אישי מעדיף מוסכים מורשים ולא מרכזיים, אתה מקבל את אותו הטיפול אבל בדרך כלל יחס יותר אישי כי המוסך קטן יותר.

בתל-אביב יש לך את המוסך המכונן, מוסך מורשה רנו מצוין עם מנהל עבודה נחמד מאוד (שרון).

בחיפה יש לך את מוסך תלפיות, גם מורשה של רנו וגם שם בחור טוב (שגם הגיב לך כאן בשרשור).

בבאר-שבע יש את עמיגל ששמעתי עליו דברים טובים.

בקיצור, לא חסרים מוסכים מורשים טובים. בתקופת האחריות אין לך הרבה מה להתלבט, רק מוסך מורשה. אחר כך - לשיקולך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מאמץ בחום את כל הטיפים (אגב, אחלה רעיון לשאול נהגי מוניות).

תודה רבה.

נותר לי רק לקוות שמבחינת מערכות החשמל הרכב יהיה אמין (כמו שאומרת הפרסומת) בזמן תקופת האחריות ובמיוחד לאחריה.

לגבי הגיר כפול המצמדים והמנוע, אין שום ספק שאמינותם הוכחה בצורה מרשימה בארץ ובמיוחד באירופה (כך לפחות עפ"י הביקורות הטובות שהרכב זוכה להן באירופה).

המכונית צריכה להמסר אלי בשבועיים הקרובים לכל המאוחר.

מכיוון שעד היום נסיוני כלל רק מנועי בנזין האם יש שאלות חיוניות הקשורות לאופן ההתנהלות עם מנוע טורבו דיזל באופן כללי ובמגאן בפרט שעלי לשאול בזמן קבלת המכונית?

תודה רבה מראש לכל המשיבים.

פורסם

לגבי סולר שאל נהגי מוניות, הם יכווינו אותך לתחנות זולות שלא מוהלות

לגבי התנהלות יומיות המתן דקה לפני תחילת נסיעה ודקה בסוףף הנסיעה - ככלל ב5 דק' האחרונות של הנסיעה תשתדל לנסוע בסלד בו הטורבו לא נכנס לפעולה, או לחלפין רכוש לך טורבו טיימר מה שימנע ממך להמתין כדקה ברכב עד שהטורבו יסיים להסתובב.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום

היום קיבלתי את רנו מגאן אסטייט דיזל החדשה שלי ומיד נתקלתי בבעיה : בפתח התדלוק יש תריס וכאשר מכניסים את הפייה של המשאבה, שיש עליה סליל מתכת, זה נתפס בפנים ולא מצליח להשתחרר. החברה בתחנת דלק אומנם עזרו לי, אבל אמרו שזה בעיה מוכרת של פורדים ורנו.

לי יש פזומט ונראה לי שבכול התחנות של פז יש את הבעיה הזאת.

האם אתם מכירים את הבעיה ואת הטיפול בה?

פורסם

מכיר את זה מעבודתי כמתדלק,זה עניין של זווית הוצאה האקדח בדרך כלל אם תנסה בסיום התדלוק תשנה את את הזויית כך שהצינור היה כלפי מעלה אז זה יוצא חלק.

פורסם

אני עם פלואנס דיזל ומעולם לא נתקלתי בבעיה הזו , וכן גם אני מתדלק בפזומט...

נסיה להניח את הפיה של המשאבה בעדינות בפתח התידלוק ולא לדחוף פנימה, זה אמור לפתור את הבעיה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני עם מגאן 2013 דיזל וגם אני ניתקלתי בבעיה, בגלל מפגש מכסה הדלק ברכב וידית התידלוק גם לא ניתן היה לסובב הרבה את ידית התדלוק. הוצאתי את הידית בכוח, הרבה כוח . מקווה שלא שברתי כלום. הייתי בטוח שזו בעיה של ידית התדלוק בתחנה הספציפית (צומת לטרון). זה סיפור, המתדלקים לא רוצים להתעסק עם זה ובצדק מהחשש שישברו משהוא, אם מדובר בטיפוס לא אלים, פשוט ניתקעים בתחנה ותוקעים את התחנה. אני חייב לברר את זה ברנו.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

המגאן אסטייט בעיניי הוא רכב הרבה יותר איכותי מהסיד. הן מבחינת איכות הרכבה והן מבחינת איכות החומר.

הקוריאניות מאבזרות את הרכבים שלהם כך שיראו עשירים אבל החומר נשאר פשוט ולי אישית זה מפריע.

גם מבחינת מנוע- בכל טווח האסטייט עדיפה על הסיד. כנ"ל על הדיזל ד"א.

האמינות של הקיה מאוד גבוהה אבל הרכב גומע המון דלק וגם עמיתו הסולרי נחשב לשתיין הגדול ביותר מבין רכבי הדיזל בארץ (חוץ מאופל) מאז ומתמיד זו הייתה נקודת התורפה של הקוריאניות.

אני לא הייתי מפחד מהמגאן אסטייט משום שמדובר בדיוק באותו המנוע שיש בפלואנס והוכיח את עצמו לאורך זמן. והשילוב עם תיבת הדאבל קלאץ' משפר עוד יותר את צריכת הדלק.

בדיוק לפני שבועיים התייעץ איתי מכר שהוא נהג מונית בנוגע לאסטייט ואמרתי לו את אותם הדברים. אם הפלואנס לא מפחידה אותך, אין סיבה שהאסטייט תפחיד.

בכלל, אני חושב שעצם העובדה שרנו מכרה בשנה האחרונה כמות מרשימה של מוניות וציי הרכב מוצפים בפלואנסים- אומרת משהו על רמת האמינות של הרכבים שלהם כיום.

אבל מה שאני מאוד אהבתי זה את השינוי באיכות החומר לעומת הפלסטיקה הזולה שאפיינה את הדור הקודם של המגאן למשל.

מודה שכשנכנסתי למגאן החדשה (לא האסטייט) התרשמתי מאוד.

צריך רק לקוות שהם שיפרו גם את רמת השירות שלהם.

פורסם

תתחדש, המגאן מצוינת והגיר שלה פנטסתי.

אחד הפאקים הבולטים ברכב הוא שהכסאות האחוריים לא מתקפלים כראוי.

אני לא מדבר על שטוח בקו אחד עם הבגאז' אלא שהמשענות מתקפלות רק ל 45 מעלות וזה מאוד מאכזב, במיוחד ברכב סטיישן.

• מעניין 1

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
המגאן אסטייט בעיניי הוא רכב הרבה יותר איכותי מהסיד. הן מבחינת איכות הרכבה והן מבחינת איכות החומר.

הקוריאניות מאבזרות את הרכבים שלהם כך שיראו עשירים אבל החומר נשאר פשוט ולי אישית זה מפריע.

גם מבחינת מנוע- בכל טווח האסטייט עדיפה על הסיד. כנ"ל על הדיזל ד"א.

האמינות של הקיה מאוד גבוהה אבל הרכב גומע המון דלק וגם עמיתו הסולרי נחשב לשתיין הגדול ביותר מבין רכבי הדיזל בארץ (חוץ מאופל) מאז ומתמיד זו הייתה נקודת התורפה של הקוריאניות.

אני לא הייתי מפחד מהמגאן אסטייט משום שמדובר בדיוק באותו המנוע שיש בפלואנס והוכיח את עצמו לאורך זמן. והשילוב עם תיבת הדאבל קלאץ' משפר עוד יותר את צריכת הדלק.

בדיוק לפני שבועיים התייעץ איתי מכר שהוא נהג מונית בנוגע לאסטייט ואמרתי לו את אותם הדברים. אם הפלואנס לא מפחידה אותך, אין סיבה שהאסטייט תפחיד.

בכלל, אני חושב שעצם העובדה שרנו מכרה בשנה האחרונה כמות מרשימה של מוניות וציי הרכב מוצפים בפלואנסים- אומרת משהו על רמת האמינות של הרכבים שלהם כיום.

אבל מה שאני מאוד אהבתי זה את השינוי באיכות החומר לעומת הפלסטיקה הזולה שאפיינה את הדור הקודם של המגאן למשל.

מודה שכשנכנסתי למגאן החדשה (לא האסטייט) התרשמתי מאוד.

צריך רק לקוות שהם שיפרו גם את רמת השירות שלהם.

אני מתקשה מאוד להסכים עם הקביעות בנוגע לאיכות, הקיה סיד סופר איכותית בפנים, תא הנוסעים ברמה גרמנית ומרגיש מצויין.

בנוגע לצריכת הדלק, אני לא חושב שנצבר ניסיון מספיק עם הסיד דיזל החדשה.

שלא תבין לא נכון הדיזלים של המגאן/פלואנס באמת טובים וזה יוצר אופציה לשוק של רכבי דיזל משומשים בעתיד אבל יש נקודות שבהן הקיה עולה על הרנו.

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לקבל קישור למבחנים בינלאומיים מחמיאים למגאן סטיישן דיזל.

מה שאני הצלחתי למצוא זה תוצאות בינוניות לכל היותר.

פורסם
אני מתקשה מאוד להסכים עם הקביעות בנוגע לאיכות, הקיה סיד סופר איכותית בפנים, תא הנוסעים ברמה גרמנית ומרגיש מצויין.

בנוגע לצריכת הדלק, אני לא חושב שנצבר ניסיון מספיק עם הסיד דיזל החדשה.

שלא תבין לא נכון הדיזלים של המגאן/פלואנס באמת טובים וזה יוצר אופציה לשוק של רכבי דיזל משומשים בעתיד אבל יש נקודות שבהן הקיה עולה על הרנו.

הקיה סיד החדשה סופר איכותית ביחס ליוצאת, בטח שלא ביחס למגאן אסטייט. בהיבט הזה לקוריאניות עדיין יש דרך לעשות.

כאמור, יש הבדל בין איכות חומר למראה עיניים. כנ"ל באיכות ההרכבה, במרווחים בפוטנציאל הקירקושי. בטח ובטח כשאנשים מדברים על אבזור ולא על חומר. את הרוב זה לא מעניין. אותי, כמישהו שחי את שוק הרכב- זה הרבה יותר מעניין מאוד איזה גאדג'ט סיני חמוד.

בנוגע למנוע הדיזל החדש- אכן עדיין אין מספיק ניסיון איתו. אבל ההיסטוריה מלמדת שלקוריאניות יש נקודת תורפה בנושא תצרוכת הדלק הן בבנזין והן בדיזל.

וגם כשאתה אומר רמה גרמנית- צריך להבדיל. הרמה ה"גרמנית, של אופל למשל, רחוקה מלהיות הרמה הגרמנית של פולקסווגן בכל הנוגע לאיכות החומרים ובטח באיכות ההרכבה.

פולקסווגן זו דוגמא מצויינת לרכבים שמגיעים "עירומים" אך האיכות זועקת מתא הנוסעים האפרורי. רק שלא כל אחד מתייחס לזה.

אם כבר איכות גרמנית, פורד קפצו פלאים בנושא הזה בשנים האחרונות.

• תוכן חדש...