Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

דרושה עצתכם - אני מחפש רכב חדש עבור אבי היקר.

הוא עבר מלאנדקרוזר 3.0 טורבו דיזל, לסוזוקי גראנד ויטרה 2.0 בנזין.

הרכב באמת מעולה, מאובזר ונוח - אך כאשר עמוס בחמישה אנשים על בסיס יומי הוא מרגיש כבד ואיטי להחריד.

לקח לו בדיוק חודשים להישבר ולהבין שזה לא "זה".

מכיוון שהגראנד ויטרה הוא כאן בשביל להישאר (אצלי), אנחנו מחפשים מחליפה משפחתית\מנהלים ראויה לאבי.

הדרישות הן שעל הרכב להיות מאובזר, סולידי, מרווח (מסיע חמישה מבוגרים על בסיס יומי) ובעל מנוע בריא.

חשבתי על אופציות כגון הI40 של יונדאי שנמכרת עכשיו כחדשה 0 ק"מ מליסינג ב140K - אך דואג כי גם שם עם מנוע 2.0 ליטר בנזין אטמוספרי בלי יותר מדי קג"מ הוא ירגיש במחסור בכח.

ישנה הפורד מונדיאו בגרסה הבכירה שנמכרת גם היא בהנחה משמעותית (כ160K) אך שמעתי סיפורים לא נעימים כלל וכלל על תיבת ההילוכים של פורד לאחרונה.

האם הDS5 המדהימה ו\או הC5 הסולידית עם מנועי ה1.6 טורבו-בנזין ייתנו מענה הולם לדרישות?

בנוסף, חשבתי על אופציית הטורבו-דיזל שהוא כ"כ אוהב - אך לצערי מצאתי כי הרכבים האלה נמכרים בעיקר לשוק המסחריות\מוניות שכמובן לא באים בחשבון.

אשמח לשמוע על רכבים נוספים, שלא מבית צ'מפיון, שלא חשבתי עליהם, ויכולים לענות לדרישות הנ"ל.

אין בעיה עם רכבים משומשים בני שנה-שנתיים-שלוש.

אודה לעזרתכם,

אלי.

פורסם

לא נתקלתי בבעיות עם גיר הפאוור שיפט של המונדיאו.

בעיות בגיר של הפוקוס כן קיימות אך לא מדובר על אותו הגיר וההתנהגות שונה בצורה משמעותית.

בעקרון אני יכול להמליץ על המונדיאו טיטניום , הרכב נוח , מאובזר, מרווח מאוד, מפנק ומאוד חזק- בכל זאת 240 כוח סוס על 2 ליטר טורבו..

I40 תהיה חלשה משמעותית ממה שהוא מכיר, עצלה יחסית ביציאה מרמזור.

ה6 החדשה עם המנוע הגדול יכולה להיות גם אחלה אופציה שכן גם היא מגיעה מפוארת מאוד.

פורסם

שלח אותו לעשות סיבוב בלנצ'יה דלתא. כח לא חסר, מרווח פנימי גדול (על חשבון תא מטען). מפוארת ומפנקת.

כמובן יש לקחת בחשבון את בעית הסחירות בעתיד ולקבל הנחה יפה/התחייבות לקניה חוזרת.

בענין המונדאו לא הייתי פוסל, אמנם יש קצת דיבורים על בעיות אבל לא בקנה המידה של DSG7 ולפחות ממה ששומעים כאן בפורום גם הטיפול בבעיות מהיר ויעיל.

פורסם

קיה אופטימה נמכרת כדיזל, נכון שבעיקר למוניות אבל יצא לי כבר לראות כמה רכבים פרטיים. העיצוב לא לטעמי אבל לדעתי היא שווה בדיקה כדיזל.

גם רנו לאטיטוד שווה בדיקה לדעתי, במיוחד אם היא תתחיל להימכר בהנחות בקרוב כי אני לא חושב שהמכירות מצליחות כל כך.

אפשרות אחרונה בדיזלים האי אקורד שהגיעה בכמויות מאוד קטנות כדיזל, אני דיי בטוח גם שקיים מלאי שאמורים להיפטר ממנו. החסרונות שלה הם מרווח פנימי קטן ומחסור באבזור אלא אם הגיעה גם בדגמי הקצה.

פורסם

בזמנו, טרם רכישת הסוזוקי, עברנו בכל הסוכנויות וראינו את גרסאות הדיזל של הI40, האופטימה והאינסיגניה (שאכזבה מאוד בגרסת הדיזל).

לצערי, בזמנו הן היו מחוץ לתקציב, וכמשומשות היו בלתי ניתנות להשגה (וגם היום).

יש רכיב נוסף של חסכון יחסי בדלק, לאבי יש רגל כבדה יחסית על הגז - ומכאן הרצון בגרסאות הטורבו דיזל.

הלטיטוד כחדשה לא הייתה תמורה טובה-לשקל (לפחות מבחינתינו), אבדוק מחר אם יש מבצע כלשהו.

שלח אותו לעשות סיבוב בלנצ'יה דלתא.

הלנצ'יה עוף מוזר, לצערי היא לא כ"כ הכיוון.

פורסם

I40 טורבו דיזל אולי? 180K ש"ח האמנם על הנייר, אבל עם קצת "חבר" שמבר וכו', היא תכנס לתקציב.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אפשרות אחרונה בדיזלים האי אקורד שהגיעה בכמויות מאוד קטנות כדיזל, אני דיי בטוח גם שקיים מלאי שאמורים להיפטר ממנו. החסרונות שלה הם מרווח פנימי קטן ומחסור באבזור אלא אם הגיעה גם בדגמי הקצה.

האקורד מעניינת, לא חשבתי עליה.

העניין הוא שכחדשה היא יקרה מאוד, משומשת מתאימה לנו משנת 2009~.

האם ישנה כדאיות לירדה בשנתון, על מנת לעלות ברמה? דוגמאת הלקסוס IS250 ושות'?

פורסם

נסה אולי להירשם בטרייד אין של מאיר כדי להתעדכן אם תיכנס אקורד למלאי.

לגבי הלקסוס, היא מאוד צפופה ואני לא חושב שהיא תתאים. היא מאוד חביבה אבל לא כדי להסיע יותר מ-3 אנשים בגלל שמרווח הרגליים האחורי כמעט לא קיים.

מה עם ג'יפונים דיזליים? IX35 למשל? אני לא מת על הנסיעה בו, רך מדי ולא מרוסן מספיק אבל המנוע חזק והוא מרווח.

פורסם
Aino,

לא ציינת תקציב.

במידה ו-200,000 ש"ח זה עדיין בתקציב אני הייתי הולך על המאזדה 6 החדשה (פרימיום פלוס).

מרווחת, מאובזרת מאוד, ספורטיבית, נראית מעולה, חסכונית (יחסית) ולדעתי נותנת את התמורה הטובה ביותר לכסף בסגמנט שלה (סקודה סופרב 2.0 ל' היא גם בין מובילות הקבוצה מבחינת מחיר/תמורה אך ביקשת המלצות שלא מבית צ'מפיון).

אם לא המאזדה, שווה לבדוק את האינסיניה והמונדיאו.

הוא רשם שהוא לא מעוניין ברכבים מבית צ'מפיון (ואפשר להבין אותו) כך שהסופרב לא באה בחשבון.

ה 6 די עגלה אז גם היא לא בדיוק עונה על הדרישות שלו.

מה נסגר עם הקאמרי הייבריד שרציתם לייבא?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

תבדוק אם ביו אם איי נשארו מאליבו מהדגם היוצא. הן נמכרו בפחות מ 140K ולדעתי זו קנייה מעולה לרכב כזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אקורד דיזל עולה 250k כחדשה. רנו לאטיטוד זו ארכיאולוגיה מודרנית. אם אין לך בעיה עם ההחלפה שלה בקרוב, המונדיאו היא אופציה טובה מאוד. גם המאזדה 6 החדשה תיתן לך מענה מצוין.

• תוכן חדש...