Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי הרבה ידע לגבי הצמיגות לא יודע מה זה[אם מישהו מוכן להסביר לי על הדרך ברכה].

בכל מקרה, איזה שמן מנוע מומלץ להשתמש לאיביזה 2008 דגם ספורט ידני מנוע 1600?

פורסם

שלום לך, תפתח את ספר הרכב ותבדוק מה היצרן מבקש מבחינת צמיגות ותקנים.

השמן חוץ מלסכך את חלקי המנוע הנעים מפנה חום אל עוקת השמן ובכך הוא מקרר את המנוע ומתקרר בעצמו. ככל שהשמן הוא בצמיגות גבוהה יותר הוא יכול לעמוד בעומסים ובטמפרטורות גבוהות יותר. מצד שני, צמיגות מבטאת התנגדות נוזל לזרימה. כלומר, ככל שהשמן צמיג יותר ככה צריך להשקיע יותר אנרגיה בכדי להזרים אותו במנוע.

תיאורתית, השאיפה היא לקבל מקסימום הגנה נגד עומסים וטמפרטורות במינימום צמיגות. מה היצרן עושה בכל זאת על מנת להוריד את הצמיגות? הוא מתכנן מערכת קירור יותר יעילה ואפקטיבית אשר מסוגלת להתמודד בצורה יותר טובה עם החום שהמנוע מייצר.

כך הוא מסוגל להציע צמיגויות שמן נמוכות יותר.

מי שאומר לך שבקיץ המנוע עובד על טמפרטורות יותר גבוהות לא יודע על מה הוא מדבר. מנוע קירור מים במכונית לא מושפע בצורה רצינית מהטמפרטורה החיצונית. מנוע תקין עם מערכת קירור תקינה עובד באותן טמפרטורות גם בחורף.

לפיכך שמישהו ממליץ לך לעבוד לשמן 10W-50 או 20W-50 או אפילו 10W-60 רק בגלל שחם יותר בקיץ אז הוא טועה ומטעה.

היצרן קבע שמן בעל צמיגות מסויימת תוך כדי התחשבות במערכת הקירור והיכולת שלה. אין צורך לעלות בצמיגות מעבר למה שהיצרן מבקש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה רבה לך על ההשקעה, החכמת אותי.

אך יש בפניי בעיה אחת, אין לי את הספר רכב. מה אתה אומר לבקש מהמוסך מורשה אולי או שמידע כזה יכול להימצא גם באינטרנט?

פורסם

כל מוסך שמכבד את עצמו צריך לדעת מהי הצמיגות המומלצת לרכב שלך.

השמנים של היום הם רב דרגתיים. כלומר, השמן "יודע" שבשעת ההתנעה בבוקר או בכל שעה כאשר המנוע קר אזי הוא דורש שמן עם צמיגות נמוכה וכאשר המנוע כבר בטמפרטורת עבודה או שנמצע תחת עומסים אותו שמן "יודע" שהוא צריך להיות צמיג יותר ועמיד בפני אותן טמפרטורות ועומסים. לכן, שאתה מסתכל על צמיגות של שמן אתה תראה שני מספרים. הראשון מבטא את הצמיגות של השמן כאשר המנוע קר והשני את הצמיגות של השמן שהמנוע חם ונמצא בטמפרטורת עבודה. על המיכל זה יראה ככה, 10W-40.כלומר, האות W מציינת את המילה WINTER שכאן הכוונה לחורף או כאשר המנוע קר ואילו המספר השני מציין את הצמיגות כאשר המנוע חם ובטמפרטורת עבודה. ישנם גם שמנים עם צמיגות 5W ואפילו צמיגות 0W. המגמה היום היא לעבור לשמני 5W וישנם יצרנים שממליצים על שמני 0W. בגדול, אם הצמיגות המומלצת אינה ידועה ואתה חיב למלא שמן אז שמן 5W-40 יקנה לך את ההגנה שרכב פרטי לא ספורטיבי (כשאני אומר ספורטיבי אני מתכוון לרכב עם הספקים גבוהים ביותר)צריך. רכבים עם מנועים ספורטיבים משתמשים בצמיגויות של 10W-50 ואפילו 10W-60. לרכב פרטי אלה הן צמיגויות מיותרות. אבל כמו שאמרנו, שימוש בשמן עם צמיגות גבוהה כאשר אתה לא צריך את זה באמת זה מיותר. לכן עלייך לבדוק איזה צמיגות אתה צריך.

עוד דבר שאתה צריך לשים לב לגביו זהו התקן של השמן שבא לידי ביטוי בשתי אותיות אנגליות וזה יירשם ככה API SJ למשל.

API זה ראשי תיבות של תעשיות הפטרוליום האמריקאית שקבעו תקן לשמן. התקנים משתנים עם השנים והיום התקן הכי מתקדם הוא API SN. האות S מייצגת את המילה SERVICE או SPARK שזה בא לציין שזהו שמן למנוע בנזין ואילו האות N מייצגת את התקן או הדור של השמן אם תרצה. בעבר היו שמנים עם תקן SA, SB,SE, SF, SG, SH והיום כאמור התקן הכי חדיש, מתקדם הוא SN.

לכן אתה צריך לשים לב לשני אנידיקציות על השמן. הצמיגות והתקן. אם יצרן הרכב שלך מבקש שמן לדוגמה SAE 5W-40 API SL אז אתה יכול להסיק שהוא מבקש צמיגות 5W-40 ושמן בתקן SL. אתה מוכרח להשתמן בתקן SL לפחות או יותר מתקדם מזה שזה SM או SN אבל לא פחות מזה. כלומר, שמן בצמיגות 5W-30 עם API SG לא מתאים לך כלל וכלל וזה יתבטא בבלאי גבוה במנוע כי השמן לא מסוגל לספק את ההגנה הדרושה או לעמוד בדרישות שקבע יצרן הרכב.

אתה יכול לקרוא עוד לגבי צמיגות כאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

נקודה אחרונה שנתייחס אליה היא "משחק" בצמיגויות.

שוב פעם, נניח לדוגמה שהיצרן הרכב מבקש שמן בצמיגות SAE 10W-40 API SJ.

כפי שאתה כבר יודע, המספר 10W מייצג את הצמיגות של השמן כאשר המנוע קר ואילו המספר 40 מייצג את הצמיגות של השמן כאשר הוא בטמפרטורת עבודה.

אתה יכול "לשחק" עם הצמיגות של השמן שהוא קר אבל לעולם אל תשחק עם הצמיגות של השמן כאשר הוא חם. למה הכוונה?

נניח כאמור שהיצרן מבקש שמן 10W-40. אתה יכול לעבור לשמן 5W-40 או 0W-40 שים לב שהדרגת צמיגות של השמן כאשר הוא חם ובטמפרטורת עבודה (המספר 40) לא משתנה למרות שהצמיגות של השמן כאשר הוא קר (10,5,0) כן משתנה.

לעולם אל תחליף על דעת עצמך את הצמיגות של השמן כאשר הוא חם ובטמפרטורת עבודה.

כלומר לעולם אל תעבור משמן 10W-40 לשמן 10W-30.

זאת בגלל שהשמן לא יהיה מסוגל לספק לך למנוע את ההגנה שהיצרן קבע בגלל שמדובר בשמן שאמור לעמוד בתנאי עומס וטמפרטורה נמוכים יותר. הדבר יוביל לבלאי גבוה יותר של המנוע שלך.

שמן סינטטי מלא עדיף בכל המובנים על שמן "חצי סינטטי" או מינראלי. היום רוב רובם ואולי כולם של שמני ה 5W הם סינטטים מלאים.

אם לדוגמה היצרן ממליץ לך על 10W-30 שרובם הם מינראלים עדיף לך בכל המובנים לרדת לשמן 5W-30 סינטטי מלא. אתה רק תרויח.

לגבי שמני 0W, נכון להיום השמנים הללו הם יקרים מאוד ביחס לשמנים האחרים. שמן 0W-40 עולה היום מעל ל 300 שקלים למיכל של 4 ליטר.

פורסם

ברשותך אני יצטרף לשרשור וישאל האם בספר רכב שלי רשום להשתמש בשמן 0w20 ובמוסך מורשה הונדה משתמשים ב 5w40 זה תקין?

וממה שאני הבנתי בכל העולם בקליפורניה שזה גם מדינה די חמה משתמשים גם הםנב 0w20 אז מה זה אומר?

הרכב הוא היברידי אגב..

פורסם

נכון מאוד, אתה לא הראשון ולא האחרון עם רכב הונדה היברדי שטוען שצריך 0W-20.ממה שאני יודע, שמני 0W-20 קשים מאוד או בלתי ניתנים להשגה בארץ. לכן משתמשים בשמן 5W-20 שזו אם אינני טועה האופציה הבאה שהיצרן מבקש במידה ושמן 0W-20 לא זמין. מיותר בעליל להשתמש בשמן 5W-40 כאשר היצרן מבקש 0W-20. עקרונית, יש לך כרגע הפסדים של הספק ודלק בכך שמשאבת השמן צורכת יותר כוח לדחוף את השמן. אל תבין אותי לא נכון. לא מדובר בעשרות כוחות סוס וכמה ליטרים של דלק אבל זה מה שקורה בפועל.

פורסם

תודה רבה רבה על הסברים והנימוקים מאוד עזרתם לי.

אז המסקנה שאני יוצא מהדיון הזה שאני צריך לאיביזה שלי שמן מסוג 5W-40, שאלה אחת, יש איזשהי דרך להשיג את ספר הרכב של הרכב הספציפי הזה

אם אני אלך נגיד למוסך מורשה יוכלו לתת לי?

פורסם

שים לב למה שנאמר לך שהשמן צריך להיות בתקן 502/504 של פולסוואגן. צמיגות 5W-40 לבד לא מספיקה.

סביר להניח שיוכלו לארגן לך ספר רכב תמורת תשלום. אם לא, תמיד אפשר להזמין מחו"ל במידה ואין לך בעיה עם אנגלית

כמו כאן לדוגמה.

בהצלחה ואני מאחל לך שנים של הנאה בנהיגה ברכב שלך.

פורסם

יש לך מנוע אטמוספרי רגיל. אתה צריך להשתמש רק ב 5w40.

לדעתי גם 10w40 מתאים אבל כדאי שתרים טלפון למוסך המרכזי ותבדוק מה מתאים.

0w20 או 5w20 לא הייתי שם למנוע כזה גם אם היו נותנים לי במתנה.

פורסם

אז מדוע היצרן מבקש שמן 0,5W-20? מדוע שמן 10W-40 עדיף לדעתך על פני שמן 5W-40?

• תוכן חדש...