Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדוח שהוסתר מהציבור קבע: הממשלה אשמה במחיר הגבוה של כלי הרכב!

המחקר סותר גם את הטענות החוזרות ונשנות של השר אודות "תיאום מחירים" בענף ורווחיות יתר של היבואנים, שאותה הוא רוצה "להעביר מכיסם של היבואנים לכיסם של הלקוחות", כדבריו בכנסת בשבוע שעבר.

זאת ועוד: "ריכוזיות המותגים והיבואנים בישראל דומה למקובל בעולם (בהשוואה לקונצרנים וליבואנים עצמאיים(ישנה דינמיות גבוהה בנתחי השוק של היבואנים המובילים. כמו כן, בהשוואה לרווחיות המצרפית של מפיצים ודילרים בעולם, לא זוהתה רמת רווחיות חריגה בקרב היבואנים בישראל. בדומה למקובל בעולם, בישראל קיים יבואן ישיר יחיד לכל מותג. מודל יבוא מקביל קיים בעולם באופן שולי והינו בעל השפעה מהותית על השוק רק ביבוא רכב משומש. היבוא האישי, אשר משפיע בעיקר על רכבי יוקרה, מאופיין בבעיית התנהלות ובקשיי אכיפה בהיבטים של מיסוי תקינה ורישוי"

בשורה התחתונה, על פי המחקר גם הרווחיות בענף שיווק הרכב הישראלי (15%-25% מהמחיר ליבואן, על פי המחקר) אינה חריגה במונחים בינלאומיים, והיבוא המקביל הוא לא יותר מצינור להזרמת משומשות.

מופתעים? :|

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000858944#fromelement=hp_firstarticle

car.2013702T155558.jpg

פורסם

האוצר לא מעודד לקנות רכבים חדשים (גם לא מכשירי סלולאר משוכללים) .

כל עוד הצרכן משלם את המחיר תמורת מה שהוא מקבל, היבואנים ינסו למשוך בחוטים ולהעלות את המחיר. נוסחא מאד פשוטה בכלכלה בנושא ביקוש והצע, עקומת התמורה.

כשאנשים כאן יבינו ויפנימו, עוני יש בברזיל, יש ברוסיה, כאן אין עוני, כאן יש עם טיפש שאוהב להתלונן ולקנות כל דבר שזז ולא זז.

ברגע שאנשים יעשו הפוגה עם הארנק שלהם, הם יראו איזה יופי המחירים צונחים.

חבר שלי, סטודנט קנה רכב חדש כי הוא אמר שהחלום שלו זה לקרוע ניילונים, לקח הלוואה, קנה קיה 107 ריאו 107 אלף שקל.

יוצא מצב שהוא יושב איתי בבית קפה, האוטו החדש שלו מנצנץ בחוץ, והוא אומר לי - לפיד חרא, ההוא חרא, כולם חרא....

בחיאת, תהיו קצת חכמים,

אפילו אם מדובר במסטיק שלא שווה את מחירו - אל תקנו, ברגע שאתם קונים אתם מעודדים את עליית המחירים עוד יותר.

סכום כסף איקס יהווה תמורה טובה יותר לרכב בן 3 מאשר אותו סכום לרכב מהיבואן. נקודה.

פורסם

אני מניח שהתמונה ממש ישנה כי כתוב שהמע"מ אצלינו הוא רק 16%..

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
מופתעים? :|

מופתעים ממה? חוץ מטענה די סתמית שאין באמת תיאום מחירים בין יבואנים (שטויות במיץ) הכל ידוע - המיסוי כאן באמת גבוה באופן חריג לעומדת כמעט כל מדינה בעולם (פרט ליציאות כמו סינגפור וכו'). חסרה התייחסות לעיוותי הליסינג.

כשאנשים כאן יבינו ויפנימו, עוני יש בברזיל, יש ברוסיה, כאן אין עוני, כאן יש עם טיפש שאוהב להתלונן ולקנות כל דבר שזז ולא זז.

חבר שלי, סטודנט קנה רכב חדש כי הוא אמר שהחלום שלו זה לקרוע ניילונים, לקח הלוואה, קנה קיה 107 ריאו 107 אלף שקל.

יוצא מצב שהוא יושב איתי בבית קפה, האוטו החדש שלו מנצנץ בחוץ, והוא אומר לי - לפיד חרא, ההוא חרא, כולם חרא....

זה שורש הבעיה. אנשים מעדיפים להתלונן בדיעבד מאשר לחשוב עם הראש לפני מעשה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כל עוד הצרכן משלם את המחיר תמורת מה שהוא מקבל, היבואנים ינסו למשוך בחוטים ולהעלות את המחיר. נוסחא מאד פשוטה בכלכלה בנושא ביקוש והצע, עקומת התמורה.

כשאנשים כאן יבינו ויפנימו, .....

בחיאת, תהיו קצת חכמים,

אפילו אם מדובר במסטיק שלא שווה את מחירו - אל תקנו, ברגע שאתם קונים אתם מעודדים את עליית המחירים עוד יותר.

סכום כסף איקס יהווה תמורה טובה יותר לרכב בן 3 מאשר אותו סכום לרכב מהיבואן. נקודה.

אי אפשר לפתור את הבעיה ע"י קניה של משומשים. רכבים נהרסים ומזדקנים ויש צורך להכניס חדשים למעגל השימוש. כל עוד לא יהיה כאן יבוא מסיבי של משומשות זולות, חלק מסוים (בדיוק אותו חלק, אגב, כי כמות הרכבים הנגרטים לא תקטן בהרבה) בין הצרכנים יצטרכו לקנות חדש. לכן הביקוש לחדשים די קשיח לדעתי.

si vis pacem, para bellum

פורסם

עוד כתבה של כתב החצר של יבואני הרכב, מר דובי בן גדליהו. פעם עוד הערכתי אותו, אבל לאחרונה

הוא אפילו לא מנסה להסוות את כתיבתו בשירות היבואנים.

משום מה הוא בחר להשמיט שהדוח קבע שבתחום חלפי הרכב אין תחרותיות,ויש ניצול לרעה מצד היבואנים,

הוא בוחר להחליט שההנחות לליסינג מגיעות לצרכן בדמות מחירי ליסינג נמוכים יותר, ומנסה ליצור תמונת

כאוס אם יתנו ליבוא האישי לגדול.

ברור מאוד את מי הוא מייצג ולמה, וחבל שנותנים לזה במה, במקום להיות לצד ציבור הנהגים הפרטיים,

שאינם שייכים לארגון זה או אחר, ואינם בעלי רכבי ליסינג.

פורסם

הכי מצחיק זה שגם ה OECD חושבים שהמיסוי על רכבים פה הוא מכה וחייב להפחיתו:

2009 http://www.globes.co.il/serveen/globes/docview.asp?did=1000510607

2010 http://www.globes.co.il/serveen/globes/docview.asp?did=1000532158&fid=1725

2011 http://www.globes.co.il/serveen/globes/docview.asp?did=1000696141&fid=1725

אבל לממשלה יותר נוח לכבד את "שינוי שיטת המיסוי" על ה"אלכוהול", (המרכאות הם בגלל שבמקרה העלו את המיסוי על המשקאות הנפוצים ביותר חוץ מבירה) כי "חייב" שזה יהיה תואם לדרישה של ה OECD .

Detailer.gif
פורסם

יש לי ציטוט מהמלט שמתאים בול לזה:

"לשם תגלית כזו אין צורך ששום רוח רפאים תצא לאור" ולשאלתכם זה התשובה למשהו רקוב בממלכת דנמרק.

how it's like to drive :twisted:

פורסם

הדו"ח הזה הוא דוגמא נהדרת לכל מה שרקוב במערכת הציבורית. מעניין כמה בורקסים נצרכו וכמה כסף מהקופה הציבורית נשפך עד שגאוני הדור הגיעו למסקנה שכל ילד יכול להבין. זאת ועוד, משרד התחבורה מעיז להסתיר את הדו"ח מעיני הציבור.

אין גבול לחוצפה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני רק שמתי לב שהמע"מ אצלנו הכי נמוך? וזה צריך להדליק נורה אדומה. בחול על הרבה מוצרים בסיסיים אין מע"מ כמו חלב, לחם, תחבורה ועוד ורק על "המותרות" יש מעמ ולכן הוא גדול כדי להשלים פערים. אני מאמין שזה צריכה להיות השיטה גם כאן. שעל רוב מוצרי יסוד ובסיס לא יהיה ועל טלפונים, רכבים חדשים, מוצרי חשמל כן. ואז פתאום בסופר הקניה תהייה זולה יותר ב-20% וזה כמה מאות שקלים בחודש ומי שירצה לקנות סמרטפון או רכב שישלם 5% יותר. עובדה שגם עם יבואן יחליט לעלות מחיר, בכל שנה ימכרו יותר מ-200k מכוניות חדשות.

החיים הם כמו....

פורסם

בחיאת, תהיו קצת חכמים,

כל מילה בסלע, ברגע שדווקא מעמד הביניים שמשלם על הכל, יסגור קצת את הכיס, העולם יתעוות לטובתו וימציאו מחירים חדשים.. היבואנים ילכו לשרוף צמיגים מול הכנסת להורדת המיסוי, כי לא יהיו פראיירים לקנות.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
כל מילה בסלע, ברגע שדווקא מעמד הביניים שמשלם על הכל, יסגור קצת את הכיס, העולם יתעוות לטובתו וימציאו מחירים חדשים.. היבואנים ילכו לשרוף צמיגים מול הכנסת להורדת המיסוי, כי לא יהיו פראיירים לקנות.

בשוק הרכב אף אחד, אבל אף אחד לא סופר לא אותי, לא אותך, ולא כל בן אדם פרטי אחר, ברגע שתהיה בעל חברת ליסינג/השכרה אז יספרו אותך, עד אז נמשיך לקטר ולשלם.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
הדוח שהוסתר מהציבור קבע: הממשלה אשמה במחיר הגבוה של כלי הרכב!

No shit, Sherlock.

לא סוד בשביל אף אחד שהמיסוי על רכבים חדשים כאן מהגבוהים בעולם, מבלי לתת אלטרנטיבה ראויה לציבור.

בחיאת, תהיו קצת חכמים,

כל מילה בסלע. לא טוב לכם - תצביעו ברגליים.

ראה תגובה שלי על חבילות גלישה בחברות סלולר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=487019

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הכתבה אינה שווה את הנייר עליה הוא רשום.

מחירי הרכב בארץ מנופחים וישנו תיאום מחירים ברור לכל בר דעת.

הריווחיות על הרכבים בארץ עולה בהרבה על הממוצע באם ניתן לרכוש רכבים אשר נמכרים בליסינג כחדשים ב 20-25K פחות מהמחיר אצל היבואן, אז למען השם כמה מרוויח יבואן רכב אם הוא נותן כזו הנחה לליסינג ועדין מרוויח ?

הכתב הנכבד צריך להתבייש שהוא הוציא תחת ידו כתבה כזו, אני מניח שהוא רוצה לספר לי שמחיר רכב משפחתי בסיסי ב 130,000 אלף שקל זה בסדר ..., הזוי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אי אפשר לפתור את הבעיה ע"י קניה של משומשים. רכבים נהרסים ומזדקנים ויש צורך להכניס חדשים למעגל השימוש

אני חושב שאתה טועה בגדול. בקבוצות העיקריות של הרכב - משפחתי קטן בינוני וגדול ואפילו בשוק מיניוואנים יש היצע ענק של רכבים משומשים מחברות הליסינג.

עכשיו תבוא התקפה על כך ש"אתה תקנה רכב שחרשו עליו 54 נהגים כל יום בשטח ושלא החליפו לו שמן מעולם" אז מראש - אני נוהג על רכב של מקום עבודה בשנה האחרונה ואכן אנחנו נוסעים יותר, אני מעריך כ 20-40 אחוז יותר. אבל אני לא נוסע בשטח ודואג שיטפלו ברכב היטב - הוחלף מצבר ו 4 צמיגים, עבר טיפול בזמן. גם רוב האנשים שאני מכיר שיש להם רכב כזה נוהגים באופן דומה.

• תוכן חדש...