Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קשקשן. בלי ״תסלח לי״. פשוט קשקשן.

מה הקשר בין הורים חסרי אחריות לבין כסף או מחסור דימיוני כלשהו?

זה שיש ילדים שגדלים עוני, זה לא "קשקוש". יש בעולם גם וגם בארץ גם עוני יחסי וגם עוני אבסולוטי. לטעון שזה לא משפיע על הילד?

רק בשביל הכיף - פרספקטיבה ימנית על ילודה, רקע ההורים והשפעתם על הילד:

עומר מואב (שאני די סולד מהדעות שלו באופן כללי, אבל ניחא) מסביר בצורה יפה את השפעות הילודה על מצבנו.

תלמידו (אם אני לא טועה) אורי כץ מתייחס למבחן המרשמלו וגרסה חדשה כלשהי שלו. ילדים להורים משכילים ועשירים הצליחו בו יותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 504
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פאלאו-אולי תקרא את זה בשם אחר אבל כן צריכים להיות איזשהם קריטריונים על מנת שזוג יהפוך להיות הורים. לא יודע על פי מה או איזו וועדה. זה לא ייתכן שייתנו לזוג אנשים להיות הוריםצכי הם חושבים שתינוק זו חיית מחמד או תינוק זה כלי של אישה כדי לתפוס גבר שלא רוצה אותה או תינוק כלי להוציא כסף מביטוח לאומי ויש טריליון דוגמאות.

ולכסף יש משמעות אדירה על הילד כי גדל עם ביטחון עצמי גבוה בהרבה מילד שגדל בעוני.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

דווקא הבעיה בארץ זה ילדים עם עודף בטחון עצמי איפה שלא צריך, וחוסר בטחון עצמי איפה שכן צריך.

וזה בא מתרבות ה "נסיך" ...

כמובן שעדיף שילד יגדל במשפחה עם בסיס כלכלי יציב... זה אפילו טוב לזוגיות מצב כלכלי מבוסס.

אבל ההגדרה למבוסס היא מאוד רב גוונית .

מעבר לזה -

גם לילד שיגדל לעוני מגיע להנות מהעולם לטוב ולרע... ואולי אם נורא ישתדל הילדים שלו לא יגדלו בעוני.

מכיר אישית כמה וכמה אנשים מדהימים שגדלו בעוני... יש כאלו שנתן להם מוטיבציה ויש כאלו שלא נתן להם כלום.

בתור מי שעומד להפוך לאבא עוד כמה חודשים... הציפיה הכי גדולה שלי שהבן שלי יעקוף אותי בכל תחום אפשרי.

פורסם (נערך)
זה שיש ילדים שגדלים עוני, זה לא "קשקוש". יש בעולם גם וגם בארץ גם עוני יחסי וגם עוני אבסולוטי. לטעון שזה לא משפיע על הילד?

מעולם לא טענתי כך ואל תכניס לי מילים לפה. לצטט לך את מה שכתבתי?

מה שכתב ואדים הוא קשקוש. חד וחלק. פליטה בלי שכל.

את הדמגוגיה תשאיר לשרשור אחר, במחילה.

אתה יודע מה, מדגדג לי להוסיף את הכינוי ״קשקוש״ לכל מי שמתבטא פה בנושא

בלי ילדים משל עצמו. בינתיים יש התאמה די טובה.

לראייה, יש פה בפורום לא מעט כאלה בלי ילדים שלא מגיבים,

כפי שאני השתדלתי לא להגיב בנושאי ילדים לפני שנת 2012.

עמוס השרת עדי.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאותי מסקרן זו הסטטיסטיקה מאחורי כל המקרים האלה-

שנה אחת היה גל של רציחות של ילדים על ידי הורים מעורערים בנפשם, שנה אחרת היה גל של ילדים שנשכחו במכונית, ועכשיו ילדים שטובעים.

האם המקרים האלה היו תמיד ורק עכשיו התקשורת מפנה אליהם את הזרקור (כל פעם פוקוס על סיבה אחרת) או שבאמת יש פה תופעה סטטיסטית בלתי ברורה של מקרי מוות עם מכנה משותף שמתרחשים בשנים ספציפיות?

פורסם

זה ביגלל שמרססים ממטוסים...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מעולם לא טענתי כך ואל תכניס לי מילים לפה. לצטט לך את מה שכתבתי?

מה שכתב ואדים הוא קשקוש. חד וחלק. פליטה בלי שכל.

את הדמגוגיה תשאיר לשרשור אחר, במחילה.

בלי ילדים משל עצמו. בינתיים יש התאמה די טובה.

כפי שאני השתדלתי לא להגיב בנושאי ילדים לפני שנת 2012.

עמוס השרת עדי.

תדביק איזה כינויים שאתה רוצה. אני לא צריך להיות הורה, כדי לדעת איך נראים חייו של ילד עני. וכנראה שגם ואדים לא. הויכוח פה הוא לא על מה ההורות עושה לך. במקומות אחרים בעולם יש הורים שמוכרים את הבנות שלהם להיות שפחות מין בגיל 9. אז הגישה הסמכותנית ברמה של "אתה לא יודע איך זה" לא מחזיקה מים במקרה הזה.

בכל מקרה, שאלת: "

מה הקשר בין הורים חסרי אחריות לבין כסף או מחסור דימיוני כלשהו?"

ועניתי לך. תקרא גם את מה שואדים כתב, לפני שאתה מאשים אותו בקשקשנות ואותי בדמגוגיה.

פורסם
במקומות אחרים בעולם יש הורים שמוכרים את הבנות שלהם להיות שפחות מין בגיל 9.

(...)

לפני שאתה מאשים אותו בקשקשנות ואותי בדמגוגיה.

והקשר בין המשפט הראשון לבין נושא השרשור, אפילו בקושי? לזה בדיוק קוראים דמגוגיה.

יש איזה גבול דק שעובר בין סתם שטויות שפולטים בשיחות חולין בפורומים ציבוריים לבין דברי בלע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
פאלאו-אולי תקרא את זה בשם אחר אבל כן צריכים להיות איזשהם קריטריונים על מנת שזוג יהפוך להיות הורים. לא יודע על פי מה או איזו וועדה.

"איזשהם קריטריונים".

אם אתה לא יודע מה הקריטריון, אתה לא יודע כלום.

אין לך דעה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רק בשביל הכיף - פרספקטיבה ימנית על ילודה, רקע ההורים והשפעתם על הילד:

עומר מואב (שאני די סולד מהדעות שלו באופן כללי, אבל ניחא) מסביר בצורה יפה את השפעות הילודה על מצבנו.

תלמידו (אם אני לא טועה) אורי כץ מתייחס למבחן המרשמלו וגרסה חדשה כלשהי שלו. ילדים להורים משכילים ועשירים הצליחו בו יותר.

יש המון דברים שמשפיעים על הילד.

גם ילדים להורים גרושים, סטטיסטית, מצליחים פחות בחיים. אולי נאסור על גירושים גם?

הדיון הוא לא מה משפיע על ילדים, הדיון הוא האם המדינה צריכה להפעיל אכיפה כדי למנוע ילודה.

היו מדינות שניהלו מדיניות של רבייה סלקטיבית, בהיקפים שונים: שבדיה בשנות ה-60'. ארה"ב בשנות ה-30'. גרמניה הנאצית. אפשר ללמוד מהמקרים האלו.

פורסם (נערך)
והקשר בין המשפט הראשון לבין נושא השרשור, אפילו בקושי? לזה בדיוק קוראים דמגוגיה.

יש איזה גבול דק שעובר בין סתם שטויות שפולטים בשיחות חולין בפורומים ציבוריים לבין דברי בלע.

על מה אתה זועם הפעם?

אתה כאן מ-2004, כלומר יודע או אמור לדעת שלשרשורים באינטרנט יש נטייה להתפח לכיוונים שונים. ואדים כתב משהו כללי. אתה הגבת לו. אני הגבתי לך. נפלאות האינטרנט. לא הגבתי לנושא השרשור. הגבתי למה שכתב ואדים ואתה ירדת עליו, ואני מתחבר אליו.

והקשר בין שני משפטים הוא שאתה העלת את הטענה ״אתם לא הורים, אתם לא יודעים איך זה״. ובכן, זו טענה ששווה מעט מאוד. אני לא צריך להיות הורה כדי לדעת שיש הורים לא אחראים, לא איכפתים, לא מתאימים להורות, כאלו שלא אוהבים את הילדים שלהם וכאלו שמוכנים למכור אותם לעבדות. כך שגם בזה אין דמגוגיה, אלא התייחסות ישירה לקביעה שלך כאילו עדיף לאנשים שאין להם ילדים לא להשתתף בדיונים האלו.

תפסיק להתעצבן כל כך מכל ויכוח. אפילו אני יותר רגוע ממך :)

הדיון הוא לא מה משפיע על ילדים, הדיון הוא האם המדינה צריכה להפעיל אכיפה כדי למנוע ילודה.

להפעיל אכיפה זה לא ריאלי.

ויש כאן שני כיוונים. אחד הוא מקרים מאוד פרטניים של משפחה עניה שמביאה ילד לעולם (למשל), או אנשים שמחליטים להביא ילד עם תסמונת דאון לעולם (כדוגמא אחרת). כיוון אחר הוא מגזרים עניים יותר, שמביאים גם יותר ילדים לעולם.

למה בעצם בכלל לדבר על מניעת ילודה? כי מצד אחד החלטה של שני אנשים מבוגרים יכולה לגזור סבל על הילד ומצד שני, כשמדובר במגזרים שלמים, זה יכול לפגוע בכל החברה שמסביב.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
עאתה העלת את הטענה ״אתם לא הורים, אתם לא יודעים איך זה״

אתה שוב מכניס לי מילים לפה. לא כתבתי את זה. קרא שוב.

זה אכן דיון ציבורי באינטרנט, במדינה שיש בה חופש ביטוי.

מותר מצד אחד לכתוב שטויות ומותר מצד שני לתת ציונים.

הציון שקיבל ממני ואדים על אותו קשקוש, הוא גבוה בסולם הזוהמה.

אתה סתם נהנה להכשיר את השרץ מתוך וכחנות. תחביב מוזר.

כן, מותר לי לתת ציונים על תחביבים של אנשים אחרים.

פורסם

בלי ילדים משל עצמו. (...)

כפי שאני השתדלתי לא להגיב בנושאי ילדים לפני שנת 2012

אני לא מבין מה אתה רוצה. הגבת לטענה קונקרטית של ואדים. גיבית את עצמך ב״מי שאין לו ילדים מקשקש וגם אני שתקתי לפני שהיו לי ילדים״. יש הסבר או משמעות אחרים לציטוט פה שאתה יכול לספק? אם כן, אז אשמח להכחים. אם לא, אז אתה טועה. אני לא צריך להיות הורה כדי לדעת שיש הורים לא אחראים או כאלו שסתם לא אוהבים את הילדים שלהם.

פורסם

להפעיל אכיפה זה לא ריאלי.

ובזה כל רעיון "רישיון ההורות" הופך ללא קיים.

פורסם

שוב, ציטוט חלקי שבו השמטת את כל הפואנטה. מדגדג (לא מבצע) -> התאמה.

״אתה יודע מה, מדגדג לי להוסיף את הכינוי ״קשקוש״ לכל מי שמתבטא פה בנושא

בלי ילדים משל עצמו. בינתיים יש התאמה די טובה

בקיצור, לא סתם וכחן/פרובוקטור, אלא גם מסלף. טוב, איזה כלי אחר יש לך? יושרה אולי?

• תוכן חדש...