Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. אישה לא מודיעה לאף אחד שהיא נכנסת להריון.

2. אין מבחן פסיכולוגי לאבחן את מה שאתה רוצה. אתה אפילו לא מסוגל להגדיר אותו אמפירית. גם אם אתה יודע, מבחנים פסיכולוגים הם בעלי ולידיות נמוכה מכדי לקבוע דבר שאתה יכול לבסס עליו החלטות.

אבל מה אתה מבין במבדקים פסיכולוגים... לא ממש מבין כלום.

3. מי מגדיר מהי דתיות "קיצונית"?

4. כלומר, לאנשים בחובות אסור לקיים יחסי מין?

5. כלומר, אתה נותן לנשים ועוברים למות?

6. ולילדים שנולדו בלי רישיון, אתה גוזר חיים עוד יותר עניים?

לא באמת, אתה באמת חושב שזה סביר להפלות אזרחים כי בקבלת ששירוים מהמדינה, כי הם צריכים שהמדינה תאשר להם שהם ראויים להיות הורים?

חשבת אילו סוגים של מדינות נהגו באופן כזה בעבר?

1. לא נורא, מתרגלים.

2. ואללה? אז מה עם מבחני כשירות להישפט בבית משפט או לקבל נשק למשל? אני לא כתבתי אותם זה בטוח, אבל מישהו מצא סט דרכים לפענח אם בן אדם כשיר לבצע פעולות מסויימות, לא רחוקה הדרך לפענח מנגנונים של הורים לא כשירים.

3. קיצוניות שמעמידה את הילד בסכנת חיים, שאלות כמו "האם יש סיבות דתיות לפיהן לא תאכילו את ילדיכם?"

למשל.

4. שיעור על אמצעי מניעה עברת בתיכון? לא כל קיום יחסי מין מביא ילדים חבר, אני מקווה שידעת את זה קודם ולא החזקת את עצמך עד עכשיו מחשש לעשרה ילדים.

5. לא, אני מעודד הורים לקבל אישור להורות, זה נקרא סנקציות, אם מישהו לא משתף פעולה יש ןו מה להסתיר כנראה, ומהורים כאלה צריכים לחשוש.

6. זה שהורים לא שפויים עם חובות כבדים מביאים ילד זה גזירה שאני צריך לשלם עליה כשהוא יהיה מוזנח?

מדובר סך הכל בהרתעה להורים הללו, כיום יש עידד לילודה לא משנה מי אתה.

לנהוג - צריך רישיון, להחזיק נשק - צריך רישיון, להביא ילד לעולם ולהיות אחראי על פאקינג חיים - רישיון? איזה רישיון הצחקת אותי, רק תכניס לה את המשמו שלך ובהצלחה לכם ולילד עוד 9 חודשים.

7.חוק גודווין לא יעבוד עליי, היטלר נהג גם לנשום, אז אולי נפסיק כולנו לנשום כי הוא עשה את זה?

• תגובות 504
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן, אבל במדינות המערב של היום אין צורך כל כך בכל הצעדים האלו.

הרציונאל, לפחות בינתיים, מנצח.

הילודה בירידה ואבסולוטית, אנשים מעדיפים לא להביא ילד לעולם אם יודעים שיהיה נכה.

הילודה בירידה בכל העולם, וגם תמותת התינוקות. זה תוצאה של קפיטליזם, לא של טוטליטריזם.

המחשבה שהמדינה תכתיב מדיניות של סלקציה אנושית היא מזעזעת, חברתית ומוסרית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

100 שנים של תנועות שונות לפענוח מנגנונים לסיווג אנשים (כולן רצחניות) ולא למדו כלום.

טוב, אולי למדו משהו - הם הרי לא מתרבים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

בהחלט תוצאה של קפיטליזם.

לדעתי, אין הבדל קונספטואלי עמוק בין הורה שבוחר לא לחסן, לבין הורה שבוחר מלכתחילה להביא לעולם ילד נכה. במקרה כזה, לדעתי, אין שום סיבה שהמדינה לא תתערב. למה? מאותה הסיבה שמדינה מתערבת כשהורה מתעלל בילד שלו. אני מודע לחלוטין שאני לא אצליח לשכנע פה, אבל הורות היא לפעמים גם פעולה אגואיסטית או דתית. ושוב, כמו שכתבתי גם בויכוח דומה בעבר, לראיה, רובו המוחלט של העולם המערבי מסכים איתי. אפילו באירלנד הפלה היא כבר לא טאבו.

שיקולים כלכליים? את זה צריך להשאיר לחינוך נטו, וכמובן גם לא לעודד ילודה בתמריצים כלכליים שונים - במקרה הפרטי של ישראל.

100 שנים של תנועות שונות לפענוח מנגנונים לסיווג אנשים (כולן רצחניות) ולא למדו כלום.

טוב, אולי למדו משהו - הם הרי לא מתרבים.

אתה לא מכיר אף אחד מהמשתתפים כאן, מלבד ואדים שלקח חלק די פעיל בשרשורי "אושריקו מחפש את האחת", אז הניסיון התורן לעוקצנות לא במקום. וגם די מצוץ מהאצבע :)

אתה גם מפספס בענק, כי אנשים לומדים לא מעט על החיים גם מהניסיון שלהם כילדים (ולפעמים יש קשר למי או מה שהם בתור מבוגרים, גם פסיכולוגית).

וחוץ מזה, אתה טועה גם עובדתית, היסטורית ומדעית. זו היא עובדה שהרוב ביותר ויותר מקומות במערב מעדיפים לא להביא ילדים לעולם במקרים של מחלות או נכויות קשות צפויות. אז המאה השנים האחרונות לימדו אותנו כל מיני דברים. וגם אפשרו לנו כל מיני דברים. כמו לקבל החלטות הגיוניות לא רק על סמך מה שיעצבן את אלוקים. והחריג, במקרה הזה, עם התייחסות להפלה כ"רצח" הוא אתה.

קצת חבל, אתה בדרך כלל מנסה להיות רציונאלי, לא? הבט סביב. הבחירה של רוב האנשים במערב היא די ברורה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
1. לא נורא, מתרגלים.

2. ואללה? אז מה עם מבחני כשירות להישפט בבית משפט או לקבל נשק למשל? אני לא כתבתי אותם זה בטוח, אבל מישהו מצא סט דרכים לפענח אם בן אדם כשיר לבצע פעולות מסויימות, לא רחוקה הדרך לפענח מנגנונים של הורים לא כשירים.

3. קיצוניות שמעמידה את הילד בסכנת חיים, שאלות כמו "האם יש סיבות דתיות לפיהן לא תאכילו את ילדיכם?"

למשל.

4. שיעור על אמצעי מניעה עברת בתיכון? לא כל קיום יחסי מין מביא ילדים חבר, אני מקווה שידעת את זה קודם ולא החזקת את עצמך עד עכשיו מחשש לעשרה ילדים.

5. לא, אני מעודד הורים לקבל אישור להורות, זה נקרא סנקציות, אם מישהו לא משתף פעולה יש ןו מה להסתיר כנראה, ומהורים כאלה צריכים לחשוש.

6. זה שהורים לא שפויים עם חובות כבדים מביאים ילד זה גזירה שאני צריך לשלם עליה כשהוא יהיה מוזנח?

מדובר סך הכל בהרתעה להורים הללו, כיום יש עידד לילודה לא משנה מי אתה.

לנהוג - צריך רישיון, להחזיק נשק - צריך רישיון, להביא ילד לעולם ולהיות אחראי על פאקינג חיים - רישיון? איזה רישיון הצחקת אותי, רק תכניס לה את המשמו שלך ובהצלחה לכם ולילד עוד 9 חודשים.

7.חוק גודווין לא יעבוד עליי, היטלר נהג גם לנשום, אז אולי נפסיק כולנו לנשום כי הוא עשה את זה?

1. גם לאושוויץ. זה עדיין נורא.

2. אין מבחן כשירות פסיכולוגי קצר לכשירות להשפט. אין סט דרכים מוגדר לבדוק אם אדם כשיר להיות הורה, כי אתה אפילו לא יודע להגדיר מהו הורה כשיר.

3. אתה מכיר דת שמרעיבה ילדים?

4. אתה תחייב שימוש באמצעי מניעה? איך בדיוק?

5. אתה לא מעודד, אתה מעניש.

6. כן. אתה צריך לשלם.

7. היטלר, סטאלין, מאו, כולם חברים שלך.

פורסם

פאלאו -מי אתה ואיזה זכות יש לך להגיד שאין לי דעה בנושא. תזכור שאתה רק מנהל את הפורום . אתה חושב שאתה יודע הכל ותחליט עבור כולם . אתה לא אלוהים ולא תגיד לי שאין לי דעה. שנית רשמתי שזה שאין לי משוג איך זה יתבצע ולפי איזה קריטריונים כי אין לי מספיק מידע וזה ממש לא מעניין אותי כי זה לא יקרה וזה לא מעשי באמת. אבל זה לא אומר שאין לי דעה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

״אין לך דעה״ - זה לא ש״אין לך זכות לדעה״. נראה לי שיש פה איזה בלבול בשפה / אי הבנה.

הכוונה היא שכתבת משהו שהוא חסר משמעות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
פאלאו -מי אתה ואיזה זכות יש לך להגיד שאין לי דעה בנושא. תזכור שאתה רק מנהל את הפורום . אתה חושב שאתה יודע הכל ותחליט עבור כולם . אתה לא אלוהים ולא תגיד לי שאין לי דעה. שנית רשמתי שזה שאין לי משוג איך זה יתבצע ולפי איזה קריטריונים כי אין לי מספיק מידע וזה ממש לא מעניין אותי כי זה לא יקרה וזה לא מעשי באמת. אבל זה לא אומר שאין לי דעה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

תקשיב.

אתה רוצה לנהל דיון, אתה תנהל אותו לעניין. אתה רוצה להתייחס אלי או לאישיות שלי - בפרטי.

אני אומר שאין לך דעה, כי דעה בלי שמץ בדל של מחשבה איך היא אמורה להתגשם היא לא דעה, היא משאלת לב, במקרה הטוב. כמו מלכת יופי שרוצה "שלום עולמי", אבל אין לה מה מושג מה זה ואיך מגיעים לשם.

פורסם
לא. אינטרנט מרעיב ילדים:

https://www.theguardian.com/world/2010/mar/05/korean-girl-starved-online-game

תהיה רציני...

מכיר מישהו כזה, שהיו צריכים להקים אותו ממשחק של World Of Warcraft ולקחת למיון בהילל יפה.

למזלו, היה לו מספיק שכל לא לגעת בדברים האלה יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
1. גם לאושוויץ. זה עדיין נורא.

2. אין מבחן כשירות פסיכולוגי קצר לכשירות להשפט. אין סט דרכים מוגדר לבדוק אם אדם כשיר להיות הורה, כי אתה אפילו לא יודע להגדיר מהו הורה כשיר.

3. אתה מכיר דת שמרעיבה ילדים?

4. אתה תחייב שימוש באמצעי מניעה? איך בדיוק?

5. אתה לא מעודד, אתה מעניש.

6. כן. אתה צריך לשלם.

7. היטלר, סטאלין, מאו, כולם חברים שלך.

אין לי כוח כבר לענות לך.. אתה משווה להיטלר כל דעה ששונה ממך, אין לך הבנת הנקרא, אתה מעורב רגשית יותר מדי בדיון היפוטטי וכמובן מפעיל דמגוגיה בשקל.

זה מוציא את העיקר מהדיון והופך אותו לטפל.

1. מה הקשר? באמת, מה הקשר? אתה אומר שהורים לא מודיעים על היריון כאילו זה משהו שאי אפשר לשנות וזה טאבו.

2. מה ציפית ממני שאני אתן לך עכשיו הצעת חוק כתובה? כמו שמצאו מבחן הבודק כשירות לנשיאת נשק - אפשר למצוא מבחן שינטרל אלמנטים בסיסיים של הזנחה, איך עושים את זה? יש חוקרים ופסיכולוגים שיכולים לענות על זה, ממך בטח אני לא צריך אישור האם זה אפשרי או לא, וברור ששום דבר לא מאה אחוז אבל זה עדיף מאפס אחוז בדיקה.

3. לא, אבל אני מכיר הורים שהרעיבו את ילדם כי לא אמר ''אמן" למשל, מי אמר שיש דת שמרעיבה? אתה כותב סתם דברים שלא אמרתי, אמרתי בפירוש הרעבה בגלל מניע דתי.

4. שוב דמגוגיה בשקל, אתה אמרת שאני מונע מאנשים לקיים יחסי מין, איך בדיוק? הרי היום רוב האנשים הצעירים עושים סקס בלי כוונה להביא ילד לעולם, ולפעמים כשקורות טעויות עושים הפלה, זה גם סוג של אמצעי מניעה, אסמכתאת הורות לא תמנע מאנשים לעשות סקס תפסיק כבר עם השטויות האלה.

5. תקרא לזה איך שבא לך

6. תשובה בוגרת, יופי, מעניין אם היית אומר את אותו דבר על חרדים או קבוצות אחרות באוכלוסיה שאחוז גדול מהן הוא נטל על המדינה

7. קח את זה בקלות, אתה הופך את הדיון לריקני רק בגלל שהוא לא מתיישב לך עם המוסר שלך.

פורסם
אין לי כוח כבר לענות לך.. אתה משווה להיטלר כל דעה ששונה ממך, אין לך הבנת הנקרא, אתה מעורב רגשית יותר מדי בדיון היפוטטי וכמובן מפעיל דמגוגיה בשקל.

לא כל דעה שונה, כל דעה שקוראת למדינה לקבוע מיהו פרט ראוי לזכויות אדם בחברה ומי לא. שזו בהגדרה חשיבה פאשיסטית. כשאדם חושב שיש זכות למדינה לסווג בני אדם לפי איזשהו מדד איכות שמקובל עליו (אולי גם על אחרים), ולהגדיר את חובותיהם וזכיותיהם בהתאם, הוא מביע דעה פאשיסטית או קולקטיביסטית.

ולראיה, זה בדיוק מה שעשו ועושות מדינות כאלו, וזה לא במקרה.

יש קו ישר וברור בין צורת החשיבה הזו לאושוויץ, לגולאגים וכו'.

פורסם
המחשבה שהמדינה תכתיב מדיניות של סלקציה אנושית היא מזעזעת, חברתית ומוסרית.

אתה יותר מידי נחרץ, אז בוא נבדוק כמה דוגמאות:

1. מקרה אמיתי שמתנהל ממש בימים אלו בישראל: בעקבות עליה דראסטית של פגיות/ פיגור התפתחותי/ אוטיזם וכו ממליצים היום יותר ויותר רופאים (וגם מנסים להפוך את זה להחלטה האוטומטית בעניין) במקרים של הריון מרובה ולדות לצמצם לעובר אחד בלבד.

2. בחורה חמודה עם תיסמונת דאון פוגשת מונגולואיד, מחליטים לחיות ביחד. האם יש מקום למדינה לאסור ילודה של ילד שגם יסבול מפיגור כבד וגם הוריו מהיום הראשון כלל לא יוכלו לגדל אותו? בשם ה"גחמה" שהיא רוצה ללדת צריך לאשר את זה?

3. לזוג יש 3 ילדים ב 3 גילאים שונים, כולם חולים באיזה תיסמונת סופר נדירה וגדלים בכלל על חשבון המדינה באיזה מוסד. יש מקום לאשר לה ללדת ילד רביעי? אולי לאסור? אולי לאשר אבל להחתים אותה שהיא משלמת את כל הוצאות הגידול שנופלות על המדינה (ואז היא הייתה עוצרת אחרי הילד הראשון, אני מבטיח לך).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כשאדם חושב שיש זכות למדינה לסווג בני אדם לפי איזשהו מדד איכות שמקובל עליו (אולי גם על אחרים), ולהגדיר את חובותיהם וזכיותיהם בהתאם, הוא מביע דעה פאשיסטית או קולקטיביסטית.

כל מדינת לאום עושה את זה. כל הזמן. ולמה ללכת רחוק? בישראל הזכויות והחובות מחלקות את המדינה ל6-7 קבוצות שונות לפחות.

יש תהליכים שאנחנו עדיין לא מסוגלים להעריך או להבין עד הסוף, כי אנחנו בתוכם. אני אומר שוב: הדעה על הפלות בעולם משתנה. במהלך חצי מאה האחרונה קיבלנו חקיקה ושינויים בדפוס החשיבה בהקשר לנושא הזה. יש היום גם אמצעים טכנולוגיים שלא היו פעם. החלטות שפעם לא היו אפשריות בכלל, הופכות לסטנדרט היום. אני לא חושב שצריך לעשות הנדסה חברתית בכח - על הגבלת הילודה אפשר לכל היותר להתווכח ללא שום פואנטה כאן. אבל אם אפשר להניח שמתישהו נראה חקיקה שמחייבת הפלה מבקרה של מחלות קשות? בטוח שכן. עניין של זמן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...