Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חבר'ס :wave2:

אני מעוניין לשמוע תובנות לגבי הגנה לפנסים לאחר תהליך שיוף/פוליש. תשפכו את כל מה שאתם יודעים, אל תתביישו :oops:

אני יודע לומר שרוב החברות שמספקות קיטים ייעודים לטיפול בפנסים או שלא מספקות הגנה או לחלופין מספקות הגנה גרועה.

ואז אנשים משייפים לפנס את הצורה עד שהוא מבריק (כמו כתר :king:) הופכים אותו "לפגיע" ולאחר מכן מיישמים הגנה סבירה.

אפילו אוטם צבע קלאסי שנותן חצי שנה של הגנה לצבע הרכב לא יתאים לפנסים במידה ואכן רוצים להאריך את חייהם.

בשרשור הגדול והמפורסם של Platinum

מדברים על לכה מסוג יאכט ורניש על בסיס שמן וטרפנטין. על פי עדויות של אנשים שונים באותו השרשור ההגנה מספיקה לשנה ואף יותר. היות והשרשור ישן ומרבית האנשים שבצעו את הפרוייקט לא בקיאים בעולם הדיטיילינג יש לי תחושה שחלקם הסתמכו על מראה העין בשביל לקבוע האם האטימה עודנה קיימת או שלא. אני צריך מידע מדוייק יותר מאשר לסמוך על מראה העיניים.

מי כאן ביצע את הטיפול? ויכול לעדכן לגבי עמידות?

כמו כן אני אשמח לשמוע אודות המלצות על ציפויים מקצועיים עבור מטרה זו שנמכרים בארץ או בחול (לא חשוב המחיר).

דוגמאות למוצרים ייעודים שמצאתי ברשת:

Spray Max 2k High-Gloss Clearcoat aerosol

Glasweld G Clear UV hard coating

UV Sealer-Helmsman Spar Urethane (שמתי לב שבהרבה פורומים בחול עובדים עם המוצר הזה שהוא סוג של לכה לדעתי)

אשמח לשמוע כל דבר שידוע לכם אודות הגנת UV איכותית.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אני חושב שהשאלה הראשונה שצריך לשאול היא, האם החברות המייצרות את הפנסים מיישמות בכלל חומר כלשהו על הפנסים בסיום תהליך הייצור. אם התשובה היא לא (אין לי מושג האמת), אז מדובר בהתחמצנות של שכבה מקרונית של פלסטיק הפנס והדרך היחידה והנכונה להחזיר את הפלסטיק למוטב, היא ע"י שיוף ופוליש בדרגות עדינות יותר מאשר מוצע בדרך כלל ע"י הקיטים לשחזור, ממש כמו שמתבצע על לכה פח הרכב, עד לחזרת השקיפות.

פורסם

לפנס חדש יש שכבת הגנה שמחזיקה 4-5 שנים ואז מתחילה ההצתהבות.

דימה, יש לי משימה בשבילך. בדוק אם ה opti coat של אופטימום מתאים גם לפנסים ונעשה קניה משותפת כמה אנשים שצריך וזה יעלה לנו גרושים. הייתי בודק אבל אני לא בבית בזמן הקרוב.

פורסם
אני חושב שהשאלה הראשונה שצריך לשאול היא, האם החברות המייצרות את הפנסים מיישמות בכלל חומר כלשהו על הפנסים בסיום תהליך הייצור. אם התשובה היא לא (אין לי מושג האמת), אז מדובר בהתחמצנות של שכבה מקרונית של פלסטיק הפנס והדרך היחידה והנכונה להחזיר את הפלסטיק למוטב, היא ע"י שיוף ופוליש בדרגות עדינות יותר מאשר מוצע בדרך כלל ע"י הקיטים לשחזור, ממש כמו שמתבצע על לכה פח הרכב, עד לחזרת השקיפות.

כך או כך, לא הייתי מפסיק את התהליך בנייר 2000 גריט

9YpQNu-hbjw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לשאלתך הראשונה התשובה היא כן.

מעבר לזה אתה התייחסת לאיך להחזרי את הפנס לקדמותו. זה לא נושא השרשור. לא מעניין אותי לגבי שיופים כאלו ואחרים (אני מכיר את התהליך היטב), מעניינת אותי רק ההגנה.

.

מסכים שאין סיבה להפסיק בגריט 2000, אני הייתי ממשיך גם ל 2500 ו 3000 ואולי גם 3500.

לפנס חדש יש שכבת הגנה שמחזיקה 4-5 שנים ואז מתחילה ההצתהבות.

דימה, יש לי משימה בשבילך. בדוק אם ה opti coat של אופטימום מתאים גם לפנסים ונעשה קניה משותפת כמה אנשים שצריך וזה יעלה לנו גרושים. הייתי בודק אבל אני לא בבית בזמן הקרוב.

אחלה רעיון יוסי :mm_yeah:

שלחתי מייל לChris שהוא האדם שמגשר בין חברת אופטימום לחובבני הדיטיילינג ברחבי העולם.

אני מאמין שהוא ישלח אותי לכיוון של המוצר החדש שלהם שנקרא Optimum Opti-Lens והוא מיועד עבור פנסים.

השאלה היא מה ההבדל בינו לבין ה-opti coat (אולי זה מוצר זהה עם שם נוסף ואולי לא), בכל מקרה לא ראיתי הרבה ביקורות לגבי הOpti-Lens אבל זה נשמע מעניין.

http://www.autogeek.net/optimum-opti-lens-headlight-coating.html

הנה כמה שאלות/תשובות אודות הopti lens ש-Chris פרסם

Is 10ml sized for one car pair of headlights

10cc will treat 2-3 cars front and back lenses

2. Is there a shelf life to the product, i.e does it expire?

Purge the air and replace the black storage tip after use and it will store indefinitely.

3. How much durability can be expected with a single application of Opti-Lens to an outdoor vehicle daily driver, brand new, stock/OEM lens?

Properly applied to a properly prepped surface Opti-Lens is permanent. It can be removed only by abrasives or paint removers.

4. If the main goal is to prevent the yellowing from ever occuring, would you layer the product, or re-apply every x months?

No need to layer. Polycarbonate has no inherent UV blockers, so it's fully dependent on a coating. We've taken care of that with plenty of added UV protection in a coating that doesn't wear off.

5. Can a client tell that opti-lens is on the car, or not - how does one tell - by feel, look, or beading for instance? And can one discern that opti-lens is degrading?

Beading is a good indicator, but anything on the surface van change beading. So if you think there's some degradation perform a degreaser wash and use mild clay to ensure your lenses aren't just dirty.

6. Is it optically clear?

Yes

7. Does IPA remove Opti-Lens? If I had to remove Opti-Lens what chemical product would do it?

Not after its cured. Your best choice for removal is to mechanically abrade the lens with a medium polish or light compound. A chemical strong enough to remove Opti-Lens would damage the lens and surrounding surfaces.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

למי שיש רכב חדש יכול לבצע אוטם עם האופטי סיל זה יעזור.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
מה עם FinishKare P1000?

אפשר ליישם אותו גם על פנסים לא ?

בהחלט אפשר, אני מיישם אותו על הפנסים מהיום שהרכב שלי נקנה (ממש ביום הראשון עשיתי זאת)

וזה בהחלט מספק הגנה נוספת, אבל אם נניח הייתי משייף את הפנסים ומשחזר אותם (הורדה של שכבה והפיכתם לפגיעים) בחיים לא הייתי מסתפק ב FK1000p היות והוא יחזיק מעמק חצי שנה בקירוב.

פורסם
אני חושב שאם נסתפק רק בפנסים קדמיים.. 4 אנשים זה לא יצא יקר כל כך.

אני מחכה לעדכונים.

אני חושב שזו אופציה לא רעה בכלל. אני אעדכן במידה ויהיה חידוש.

פורסם

נתחיל עם זה ששלושת המוצרים אשר העלת כאן הם בעצם ציפוי PU.

הראשון והאחרון הם PU רגיל דו-קומפוננטי על בסיס אקריל ואיזו-ציאנט.

המוצר היותר מעניין זה Glasweld G Clear UV hard coating

גם במקרה זה מדובר על PU אך "משוכלל" יותר אשר נמצא בדיספרסיה מימית ומצולב ע"י UV.

מוצר זה אמור לתת תוצאות טובות יותר.

אגב, ניחוש שלי הוא שהם עושים שימוש בחומרים של חברת Bayer.

אגב 2, אותם הציפויים נמצאים בשימוש גם כשיכבת clear coat ברכב.

לגבי פנסים באופן כללי, אלו לרוב עשויים PC עם ציפוי של שכבת פוליסילוקסן בשכבה החיצונית וציפוי anti-fog בשכבה פנימית.

השיוף האגרסיבי עם ניירות שיוף מוריד לגמרי את שכבת ההגנה של הפנס ולדעתי צריך להשתמש בו כמפלט אחרון.

זה בערך כמו לשייף את כל שכבת ה clear coat מהרכב בגלל שיש הרבה סווירלים.

אני הייתי מתחיל בביצוע פוליש ברמות שונות עד להחזרת הפנס למצב חדש או סביר, וזאת ללא הסרה מלאה של ציפוי הפנס.

אצלי זה עבד עם ultimate compound ועבודה ידנית של 5 דקות (כי הפנס היה במצב דיי טוב), אצל אחר יכול להיות שצריך יהיה להשתמש במכונה ובפוליש יותר אגרסיבי. בכל מקרה עדיף על שיוף!

המוצרים של אופטימום (coat או lens), למיטב ידיעתי, גם כן מבוססים על PU רק נמכרים במחיר מוגזם ביותר.

אם אתם רוצים אתם יכולים לנסות ליישם PU clear coat המיועד לרכב, ייתן את אותה התוצאה.

לגבי יישום של וקס (קרנובה או סינטטי) אין בכך תועלת ממשית מעבר לפסיכולוגית.

פורסם
נתחיל עם זה ששלושת המוצרים אשר העלת כאן הם בעצם ציפוי PU.

הראשון והאחרון הם PU רגיל דו-קומפוננטי על בסיס אקריל ואיזו-ציאנט.

המוצר היותר מעניין זה Glasweld G Clear UV hard coating

גם במקרה זה מדובר על PU אך "משוכלל" יותר אשר נמצא בדיספרסיה מימית ומצולב ע"י UV.

מוצר זה אמור לתת תוצאות טובות יותר.

אגב, ניחוש שלי הוא שהם עושים שימוש בחומרים של חברת Bayer.

אגב 2, אותם הציפויים נמצאים בשימוש גם כשיכבת clear coat ברכב.

לגבי פנסים באופן כללי, אלו לרוב עשויים PC עם ציפוי של שכבת פוליסילוקסן בשכבה החיצונית וציפוי anti-fog בשכבה פנימית.

השיוף האגרסיבי עם ניירות שיוף מוריד לגמרי את שכבת ההגנה של הפנס ולדעתי צריך להשתמש בו כמפלט אחרון.

זה בערך כמו לשייף את כל שכבת ה clear coat מהרכב בגלל שיש הרבה סווירלים.

אני הייתי מתחיל בביצוע פוליש ברמות שונות עד להחזרת הפנס למצב חדש או סביר, וזאת ללא הסרה מלאה של ציפוי הפנס.

אצלי זה עבד עם ultimate compound ועבודה ידנית של 5 דקות (כי הפנס היה במצב דיי טוב), אצל אחר יכול להיות שצריך יהיה להשתמש במכונה ובפוליש יותר אגרסיבי. בכל מקרה עדיף על שיוף!

המוצרים של אופטימום (coat או lens), למיטב ידיעתי, גם כן מבוססים על PU רק נמכרים במחיר מוגזם ביותר.

אם אתם רוצים אתם יכולים לנסות ליישם PU clear coat המיועד לרכב, ייתן את אותה התוצאה.

לגבי יישום של וקס (קרנובה או סינטטי) אין בכך תועלת ממשית מעבר לפסיכולוגית.

תודה על החידודים, למען האמת די המתנתי לתגובה ממך :wink:

מכיר מוצרים שניתן לרכוש בארצנו?

פורסם
תודה על החידודים, למען האמת די המתנתי לתגובה ממך :wink:

מכיר מוצרים שניתן לרכוש בארצנו?

כרגע לא כי לא חיפשתי לעומק.

כפי שכבר הבנת, אני פשוט נמנעתי לשיוף אגרסיבי של הפנס.

אם תמנע גם אתה משיוף הפנס, אזי אין סיבה ממשית לצפות את הפנס מחדש.

לי הספיק פוליש ממש עדין בכדי להחזיר את הפנס למצב חדש!

באיזה מצב הפנס שלך?

באמת מעניין אותי לנסות את זה על פנס במצב רע, אבל פשוט אין לי רכב במצב כזה, ועל הרכב של השכנים זה לא נעים.. :-D

פורסם

אם תיישם פוליש לפנסים עדיין לא תדע אם עברת את שיכבת ההגנה או לא .

מריחת הלקה יאכט ורניש נותנת 2 פתרונות:

1) מילוי השריטות מהליטוש וקבלת משטח מבריק .

2) הגנה מפני קרני UV , ממש כמו קרם הגנה לעור .

אני מניח שגם ההגנה של הלקה אינה מוחלטת , אחרי זמן מה - נניח שנתיים, תתחיל הצהבה חדשה של הפנס ואז יהיה צורך ללטש שוב גם את הלקה ודם את ה PC שנפגע שוב .

שים לב שהיתרון בלקה שהיא לא יורדת בכלל בשטיפה - היא מאוד מאוד עמידה (גם נגד שחיקה)!

למעשה ניתן להוריד את הלקה רק ע"י שיוף .

• תוכן חדש...