Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בנג'י, אתה יוצא מנקודת הנחה שכל אחד יודע מה המשמעות של HI LEVEL או אפילו DIY :-P

אני מהמר שמי שהתקין את המערכת הסינית בכלל לא הסתבך עם הצמה של המגבר המקורי (הוא לא מגיע עם חיבורים כמו שאנחנו מכירים) ופשוט חיבר הכל לHU ישירות (בלי מגבר)-

כך שטוב יעשה פות"ש אם יחזור למערכת המקורית, לפחות מבחינת הצליל נטו.

פורסם

במגברים מובנים אין ברך כלל כניסות RCA, יש צמת חיווט, ככה שאם כבר בשביל חיים קלים המתקין פשוט התעלק על הצמה המקורית, שמובילה למגבר, הרי שמשם הוא פירק את המערכת הקודמת.

לגבי כל אחד והידע שלו, מי שלא מבין מה כתבתי בהחלט יכול לשאול או לעיין ב FAQ.

SCANSPEAK

פורסם

התקשרתי למתקין שאלתי אם ייתכן שהיה פלאג שלא חיבר, אולי היה מגבר ובמקום לחבר אליו חיבר ישר ליציאות רמקולים?

המתקין אמר שלא_לפחות לא זכור לו) . שבקשר לצניחה בסאונד מהישן הוא כבר ראה רדיו רב ערוצי ושזה לא דבר חדש.

הסקרנות הרגה אותי, אז מה לעזא..ל ממסתתר מאחורי הקופסא.

החלטתיל פתוח ויהי מה!

מעבר לעשרות החוטים שהיו שם, ניסיתי לראות אם יש איזה פלאג לא מחובר.

מצאתי אחד בפינה עם שני חוטים שאין לי ספק שהיה מחובר לרדיו\ (בגלל המבנה)

לפלאג היו שני חוטים, חום עם פס אדום+וחום. בהתחלה חשבתי שזה לא קשור למגבר אבל אז... ראיתי שרשום AMP על הפלאג עצמו (מופיע בתמונה של הפלאג במרכז, קצת קשה לראות) צירפתי גם מדבקה שהייתה מחוברת בהמשך על הכבל.

לי אין מושג אם זה זה, אבל אין לי ספק שאתם תוכלו לסייע.

מצב התמונה.

האם יש למישהו מושג אם זה קשור, ואם כן, לאיזה חוט לחבר אותו ב 2DIN שלי?

תודה!

פלאג עם כיתוב AMP.jpg

מדבקה על הפלאג.jpg

פורסם

את המגבר עצמו מצאת?

בדקת כמה רמקולים עובדים? האם כל מה שבתרשים שצירפת עובד היום?, או שרק הקדמיים?

SCANSPEAK

פורסם

את המגבר עצמו לא מצאתי

ככל הידוע לי כל הרמקולים עובדים.

ועוד משהו למחשבה (איני יודע), אולי הפלאג היה קשור להגה?

פורסם

תראה, קודם כל תבדוק אם קיים מגבר.

במידה וקיים (כמו שמתוארת המערכת המקורית), אז אסור למגבר לקבל אות שמיועד לרמקולים, מגבר יכול לקבל כזה אות רק בתנאי שיש לו כניסות HI-LEVEL, באם אין לו כניסה כזו הוא צריך לקבל את האות או דרך RCA (שאינם מוגברים ע"י הרדיו דיסק), או דרך מנחת (שהופך אות שמיועד לרמקולים (קרי HI-LEVEL) לRCA, במידה ומותקן מגבר שלא באחד הצורות האלה, תופעת הקליפינג כמעט בלתי נמעת, והיא תוביל לאיכות שמע נוראית בייחוד בעוצמות גבוהות, מכיוון שתופעת העוצמה והאיכות באו לאחר החלפת הרדיו דיסק אני מסיק שזו הבעיה, יכול להיות שאני טועה.

במידה ולא קיים מגבר, אז כנראה שהאשמה באיכות תלויה במגבר הפנימי של היחידה הסינית והפתרון יהיה בצורת הוספת מגבר.

בשביל זה ביקשתי ממך לבדוק האם המגבר קיים, ואם כל הרמקולים שבתרשים פועלים, לא "נראה לי", לבדוק.

SCANSPEAK

פורסם

אני מבין שחשוב לנסות למצוא את המגבר אבל אני לא מצליח לזהות.

תבין, במרצדס הכל בא בקופסאות. אם תפתח מכסה מנוע- אין מנוע -יש שם רק קופסאות, רק שמסירים אותן רואים מה יש מתחת.

פירקתי את הבגאז' יש קופסת ענק של פיוזים, ועוד קופסא לא מזוהה, לא נראית מגבר, אם כי המידות יכולות לאפשר זאת(אנימניח שבמקורי היה מגבר קטן לא משהו גדול).

מישהו אמר לי שזה יכול להיות גם מתחת לכיסאות, אז הסתכלתי גם שם (מילון קופסאות (חיישני משקל, חיישני חגורה, כונס אויר (תהרוג אותי למה זה שם)

זה לא אוטו זה בבושקה...קופסא בתוך קופסא :wink:

אני די משתכנע שיש מגבר איפה שהוא כי באמת לא סביר לשמוע ב-9 רמקולים ובאס טוב (ברדיו מקורי) בלי מגבר.

האלה, האם יש לי דרך להמשיך מאן, האם ייתכו שהרדיו המקורי היה שולח אות (כבל חום) למגבר הוא היה מגביר ומחזיר (בחום אדום) לרדיו שאז היה מפצל לרמקולים?

אגב, כל הרמקולים עובדים, וידאתי הרגע שוב

פורסם

אוקי, אז או שיש מגבר (והוא לא מחובר נכון), או שהרדיו דיסק מגביר את כל 9 הרמקולים (זה מעל ליכולת של HU), אחת מהאפשריות הנ"ל גורמות לבעיה, אם אתה מאזור הצפון אין לי בעיה לתת מבט, אם לא גש למתקין ותסביר לו את הבעיה, בכל אופן אתה חייב לברר האם יש מגבר ע"מ לפתור את הבעיה.

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם

שלום לכולם....ובא לציון גואל

המוסכניק (מטפל ברכב שנים) אמר "בשנייה" שאין ברכב הזה מגבר, אי לכך בתוך שעתייים הותקן (במקום אחר) מגבר (סיני NBN כולל התקנה 700 שח ) וכרגע שומעים טוב מאוד (בסטנדרטים שלי אני מניח ...לא שלכם)

איכות השמיעה כרגע לפחות משתווה לאיכות השמיעה שהייתה ברדיו המקורי, אבל יש אפשרות לעוצמה גבוהה יותר משמעותית

(כפתור הווליום ב2DIN לאחר המגבר נע בסקאלה שבין 20%-50% וזה מחריש אוזניים).

אני רוצה לומר תודה רבה לכולכם, ובמיוחד למגיב האחרון(שאת שמו אני לא רואה כי אני מקליד הודעה זו), שטרחתם בסבלנות לכוון אותי ולסייע.

אז תודה אישית גדולה לכל אחד מכם!

פורסם

יופי, אני שמח לשמוע שההעיה נפתרה.

רק הערה קטנה לשיפור, נשמע כאילו הגיין במגבר החדש לא כוון כראוי, אתה אמור לשמוע כשהוולים נמצא בסביבות ה 75% מהמקסימום, כייון נכון ישפר את איכות הצליל.

יש מדריך להתקנת מגבר ב faq, בסופו מוסבר איך יש לכוון את הגיין.

תתחדש ותהנה.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...