Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי את התגובה שלך קובי!

תקלות, קנסות, תאונות חלילה, ביטוח וכל מה שמעבר זה בהוצאות השוטפות, ולא הכללתי אותן בתקציב הראשוני, שכולל מבחינתי את מחיר האוטו ויישור קו בלבד. אני אולי לא בקיא במחירים של מיני משומשות+יישור קו, בגלל זה השאלה שלי מעליך, אם התקציב של 35K מתאים לכך או שצריך להגדיל. וריח של ניילונים אני לא מצפה ממשומשת, זה יהיה מחדשה אם בסוף אחליט לקנות אחת כזו.

פורסם

בישראל רמת תחזוקה של רכבים נמוכה מאוד. בטווח מחירים 20-30 אלף שקל תמצא רק רכבים בני 5-6 שנים ומעלה שטיפלו בהם בחלפים סינים, מילאו מים מהברז במקום נוזל קירור מקורי ובאופן כללי לא שמרו עליהם. תבזבז שבועות ואפילו חודשים בחיפוש אחר רכב שמור. יישור קו בסיסי צמיגים, מצבר, טיפול, תיקון כל מיני תקלות בנוסף לכסף שתוציא בחיפוש אחר רכב שמור (נסיעות, טלפונים, בדיקות) יקרב אותך מאוד למחיר של רכב חדש. בנוסף תיקח בחשבון שכעבור 5-6 שנים על כביש מתחילות להופיע תקלות יקרות ובלתי צפויות.

לדעתי עדיף לך לרכוש רכב סופי מיני חדש בטווח 70-75 אלף שקל ולהחזיק בו פרק זמן ארוך. ירידת ערך מתמתנת במהלך השנים. אם תשמור על הרכב הוא ישרת אותך היטב 7-8 שנים.

פורסם

ב20-30 אלף עם קצת חיפושים אפשר להביא דברים מאוד מעניינים היום השוק מת במיוחד ברכבי הליסינג שם יוכל לקחת מאזדה/ פוקוס מגאן ובעצם כל דגם אחרי סידור ריגקטים ואחריות לשנה והתחייבות עתידית לקניית הרכב רק שיקח

ואם בא לו סופר מיני, אז יש איביזות/ קליאו וכל החברים שעלו 70 שהיום שנתיים אחרי יורדות דראסטי במחיר השוק(עזוב כמה המחירון וכמה מפרסמים)

לא הייתי קונה רכב חדש היום הסגמנט הזה בכל מקרה, תעבור על יד שתיים קפוץ לכמה מגרשים של היבואנים מצא מציאה ותתחדש :-)

פורסם

בישראל רמת תחזוקה של רכבים נמוכה מאוד. בטווח מחירים 20-30 אלף שקל תמצא רק רכבים בני 5-6 שנים ומעלה שטיפלו בהם בחלפים סינים, מילאו מים מהברז במקום נוזל קירור מקורי ובאופן כללי לא שמרו עליהם. תבזבז שבועות ואפילו חודשים בחיפוש אחר רכב שמור. יישור קו בסיסי צמיגים, מצבר, טיפול, תיקון כל מיני תקלות בנוסף לכסף שתוציא בחיפוש אחר רכב שמור (נסיעות, טלפונים, בדיקות) יקרב אותך מאוד למחיר של רכב חדש. בנוסף תיקח בחשבון שכעבור 5-6 שנים על כביש מתחילות להופיע תקלות יקרות ובלתי צפויות.

לדעתי עדיף לך לרכוש רכב סופי מיני חדש בטווח 70-75 אלף שקל ולהחזיק בו פרק זמן ארוך. ירידת ערך מתמתנת במהלך השנים. אם תשמור על הרכב הוא ישרת אותך היטב 7-8 שנים.

ב20-30 אלף עם קצת חיפושים אפשר להביא דברים מאוד מעניינים היום השוק מת במיוחד ברכבי הליסינג שם יוכל לקחת מאזדה/ פוקוס מגאן ובעצם כל דגם אחרי סידור ריגקטים ואחריות לשנה והתחייבות עתידית לקניית הרכב רק שיקח

ואם בא לו סופר מיני, אז יש איביזות/ קליאו וכל החברים שעלו 70 שהיום שנתיים אחרי יורדות דראסטי במחיר השוק(עזוב כמה המחירון וכמה מפרסמים)

לא הייתי קונה רכב חדש היום הסגמנט הזה בכל מקרה, תעבור על יד שתיים קפוץ לכמה מגרשים של היבואנים מצא מציאה ותתחדש :-)

זה מה שהוביל לבלבול אצלי מבחינת תקציב, שתי דעות שונות לגמרי מחברי פורום שנראה והם מביני עניין!

יאלה, נגיד 40K תקציב, כולל יישור קו. זה אמור להביא לי רכב מיני, מקסימום 4 שנים לאחור, שמור ומטופל על הספר?

עדיין מדובר בחסכון של 20K-30K לעומת רכב חדש, הפרש לא מבוטל אם אפשר למצוא במציאה בתקציב כזה.

פורסם

אני קניתי פיאט פנדה בת שנתיים במחיר של 40K וזה כלל יישור קו בפנים.

זה רכב שאנשים מאוד אוהבים והוא פופולארי בשוק המשומשות.

לא מבין למה צריך בכלל להתעסק עם רכבים בני 4 בטווח המחירים הזה.

פורסם

מעולה, פיאט פנדה היא גם הכיוון שלי בשנה הקרובה (לא יודע למה התאהבתי ברכב הזה, למרות שזה רק במחשבות לבנתיים).

פורסם

תודה, אבל לא סגרתי או מחפש כרגע דגמים. רק ציינתי שאת הפנדה ממש אהבתי מבחינת מראה, והיא הייתה לי נורא נוחה בנסיעה.

אבל כשיגיע הזמן אני אחזור לקחת עצות ספציפיות.

תודה רבה לכם על העזרה :-).

כרגע אני כבר לא בכיוון רכב חדש, אלא תקציב של 35-40K כולל יישור קו ואולי קצת מעבר אם צריך.

זאת נראת לי כאופציה הכי טובה.

פורסם

פנדה רכב מאוד מיושן. ב-40 אלף אפשר למצוא ספארק/פיקנטו בת שנתיים.

רק שהספארק רכב מעפן ועצל והפיקנטו עגלה מתה - מי כמוך יודע. לא בדיוק קנית אחת ומכרת ישר אחרי כי לא יכלת לסבול את התגובות האיטיות שלה?

פורסם

לדעתי אין היגיון כלכלי לקנות רכב חדש. איבוד הערך בשנים הראשונות עולה באופן ניכר על הבלאי הנצבר לשנים הראשונות.

השאלה האמיתית היא האם כדאי לקנות יד2 בן שנתיים-ארבע, אחרי שנגמרת האחריות.

או לקפוץ מדרגה ולקנות רכב יחסית ישן בן 7-10, אחרי שהוא ספג כבר את כמעט כל ירידת הערך המשמעותית.

למצוא רכב במצב סביר ולטפל בצורה קפדנית.

מהערכות שאני עשיתי, הפער לטובת הרכב הישן-ישן הוא לא מספיק משמעותי. בין 1,000-2,000 לשנה פער.

כמובן הכל תלוי באלת המזל.

לכן לדעתי, בהתחשב בכך שרכבים חדשים יותר מציעים גם איכות טובה יותר, בטיחות ופחות ביקורי מוסך -

עדיף דווקא ללכת על היותר חדש.

איפה נמצאת ה sweet point, כבר תלוי בסיגמנט/דגם.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם
לדעתי אין היגיון כלכלי לקנות רכב חדש. איבוד הערך בשנים הראשונות עולה באופן ניכר על הבלאי הנצבר לשנים הראשונות.

השאלה האמיתית היא האם כדאי לקנות יד2 בן שנתיים-ארבע, אחרי שנגמרת האחריות.

או לקפוץ מדרגה ולקנות רכב יחסית ישן בן 7-10, אחרי שהוא ספג כבר את כמעט כל ירידת הערך המשמעותית.

למצוא רכב במצב סביר ולטפל בצורה קפדנית.

מהערכות שאני עשיתי, הפער לטובת הרכב הישן-ישן הוא לא מספיק משמעותי. בין 1,000-2,000 לשנה פער.

כמובן הכל תלוי באלת המזל.

לכן לדעתי, בהתחשב בכך שרכבים חדשים יותר מציעים גם איכות טובה יותר, בטיחות ופחות ביקורי מוסך -

עדיף דווקא ללכת על היותר חדש.

איפה נמצאת ה sweet point, כבר תלוי בסיגמנט/דגם.

תודה, זו המסקנה שהגעתי אליה, ללכת על רכב יד2, בן שנתיים עד ארבע שנים, שמור ומטופל וזה כבר חיסכון של 20-30K לעומת רכב מיני חדש.

לא הייתי הולך על רכב ישן יותר, במיוחד לא בן 10- מרפי לא אוהב אותי...מעדיף להתפנק עם רכב חדיש, בטיחותי ומצוייד בטוב שיש מהשנים האחרונות, בטח לא אחד שאנסו אותו במשך 10 שנים!

• תוכן חדש...