Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הרכב אני לא מתכנן לקנות כרגע, אלא בשנה הקרובה, אחרי שאסגור הלוואה שכבר קיימת ואת שכר הלימוד לשנה האחרונה באוניברסיטה. אני שואל כרגע נטו מתוך סקרנות ותכנון למה שעתיד לבוא.

אני נהג יחיד, והרכב יהיה מיועד רק לי, עם מקסימום נוסע אחד לצידי פעם ב...מדובר גם בנסיעות לא כבדות, כ-40 ק"מ הלוך חזור כמה ימים בשבוע, משהו כמו 300 ק"מ שבועית, באזור המרכז במישור. כמובן שזה יהיה רכב מיני, עם דגש על הנוחות והחסכון, כשכוח ופוזה לא מעניינים אותי. לא יודע עד כמה הפרטים האלה משנים לשאלה שלי, אבל מציין ליתר ביטחון.

אופן הקנייה יהיה זהה בשני המצבים, הלוואה מהבנק של כל הסכום ופריסה ל-60 תשלומים. אני לא מעוניין להוציא מהחסכון מזומן בסכומים כאלה, ואני מעדיף הלוואה, כמובן שאלו שיקולים פרטיים שלי והם לא הנידון [=.

השאלה היא, מה אתם העדפתם לעשות או מעדיפים לעשות בקניית רכב בעתיד אחרי נסיון נוכחי: לקנות רכב חדש מהחברה, מהניילונים, עם האחריות שלו, ולהנות ממנו, אבל לצד זה לספוג את המחיר הגבוה ואת ירידת הערך. או, לקנות רכב כמה שנתונים אחורה, אחד שספג את ירידת הערך אבל עדיין במצב טוב, וכמובן שהמחיר שלו יהיה משמעותית נמוך יותר מרכב חדש, אבל כנראה שהבלאי יתחיל ואיתו התיקונים (עד כמה שהוא יהיה שמור) וגם צריך להתעסק עם יד2 והשקרים של מוכרים...

מה הדעה שלכם בנושא?

פורסם

ברמה האישית אני מאמין בלקנות רכב יד שניה, אחרי שהוא ספג כבר את ירידת הערך הגבוהה שלו.

בקטגוריית המיני זה קצת פחות בעיה כי הן זולות יחסית לכל השאר משפחתיות ככה שירידת ערך לא תהיה גבוהה.

מצד שני יהיה לך רכב בן שנתיים שלוש, שרוב הסיכויים טופל כמו שצריך ויהיה תיעוד מלא

אז הסיכויי לבלאי ותקלות הוא נמוך מאשר לרכב בן 10, וגם אם יהיה בלאי זה לא משהו שיעלה את ההפרש לרכב חדש.

אגב, סתם שתדע יש לך פורום יעוץ לרכישת רכב שהשרשור שלך מתאים יותר לשם.

404

פורסם

תודה על התגובה.

התלבטתי אם לפרסם את ההודעה כאן או בפורום ייעוץ רכישה, אז במקרה הצורך המנהלים יפנו את ההודעה לשם.

נראה גם תגובה של אחרים בנושא

פורסם

שלום לך פלוטו שטני, ודאי תקבל עצות רבות לכאן ולכאן.

לכן אתיחס דווקא לסוגיה שלא ציינת: מה יהיה המחיר האמיתי של הרכב כולל הריבית, עד כמה זה כבד לך ומה לגבי צרכים אחרים שלך שיעלו לך כסף.

אתיחס גם לשיקול שביקשת לא לדון בו, דרך המימון: הריבית כיום נמוכה ולכן אולי לא נורא לקחת הלוואה, אבל ככל הידוע לי תמיד תשלם יותר ריבית הלוואה מאשר תקבל על חיסכון, אלא אם יש לך השקעה בתשואה יוצאת דופן.

הסוגיה עליה אתה שאלת:ישן או משומש נגזרת משתי הסוגיות הללו.

הסוגיה איזה דגם, באה בהמשך.

כל זה בהנחה שאתה אדם ראצינאלי המעוניין בתחבורה. לעומת זאת, יש אנשים ש"חייבים" מותג ספציפי, למשל מכונית ספורט מסוימת.

אצלם הכל הפוך: קודם המכונית, אח"כ הגיון, מימון ואילוצים.

פורסם

פנדוב, אין לי מה להסתבך בנושא הזה. כסף נזיל יש בבנק, ואני מעדיף שישאר שם, ולא בגלל שיצבור תשואה כלשהי אלא שישכב שם כי זה סתם עושה לי טוב בלב :-). כרגע הבנק מסכים לתת הלוואה בהסתמך על המצב הכלכלי, לא תהיה לי בעיה כלשהי לשלם את אותה הלוואה שאקח ואת ההוצאות השוטפות על הרכב, ולצד זה את כל ההוצאות השוטפות שיש בחיים. זו השיטה שנוחה לי בסופו של דבר, ואני מדגיש לי. אין לי מה לדון בעניין.

השאלה היא נטו לגבי כדאיות רכישת רכב חדש מהחברה, בסכום של כ-60-70K לצד היתרונות והחסרונות, או עדיפות לרכישת רכב יד2 בכ-20-30K ותוספת 5-10K ליישור קו עם כל החסרונות יתרונות. לצורך העניין נתעלם מצורת המימון...

ומבחינת רכב, ספורט, פוזה ומה שדומה לא מעניין אותי. רק שיהיה נוח, אמין וחסכוני.

פורסם

מקובל. ובכן ברכב חדש ישנו איבוד ערך- אולי אינו רב בסוג המכוניות שאתה מחפש , עלויות ביטוח, עלות מימון גבוהה יותר וכמובן"כבילת" סכום כסף גדול יותר.גם מוסך מורשה יעלה יותר- לטובת האחריות.

ברכב ישן יש עלות תקונים ולעיתים אובדן זמן.

אם הכנסתך מובטחת וגבוהה למדי ולא צפויות לך עוד הוצאות כבדות, אולי עדיף חדש. במציאות מורכבת יותר- אולי עדיף משומש.

בהמשך תקבל עצות פרטניות רבות ואולי המלצות לדגמים.

מציע לשים לב לעצות שתקבל, אם תקבל מספריאל. התרשמתי מהראציונאל ומהחשיבה הלוגית שלו בסוגיות מעין אלו.

פורסם

תודה רבה, אני אחכה גם לתגובות שלו אם יגיב כאן.

האמת שעד עכשיו הייתי סגור על חדש ישירות מהיבואן, בלי הצורך להסתבך עם מוכרים וסוחרים מיד2, בלי לדאוג אם מסתירים ממני מידע כלשהו ברכב משומש, לדעת ששנתיים-שלוש אחריות של היבואן יהיו לי, ריח של הניילונים ברכב שאותו אני אחנוך על הכביש :-).

אבל כשאני חושב על זה יותר לעומק, חלק מהסיבות האלה נשמעות לי קצת ילדותיות!

*אז מקסימום הרכב יהיה משומש, אני אפנק אותו בניקוי מלא מבפנים ומבחוץ ב-200 שקל, אז לא יהיה ריח של ניילונים אבל לפחות ריח של סבון! ואם ארצה להגזים, גם תיקוני פחחות וצבע במידה ויהיו בכמה אלפים בודדים, כחלק מיישור הקו.

*אז קצת כאב ראש בהתמודדות ומיקוח עם המוכרים, אבל מצד שני מדובר גם כך ברכבים משנתונים אחרונים, אז מה כבר הספיק לעבור עליהם? הסינון יותר קל מלרכב בן 10+, ולצד "הכאב ראש" הזה אני אחסוך לא מעט אלפים! רכבים כאלה גם לרוב יהיו מטופלים במוסכים מורשים, אז יהיה ספר טיפולים מסודר (או לפחות אחפש כאלה בסגנון).

לא מצליח להגיע להחלטה כשאני משווה את החסרונות ויתרונות של כל אופציה...

פורסם

אם אין לך בעיה של תקציב ולא אכפת לך מירידת ערך אז כמובן שאין כמו ריח של ניילונים.

אבל מצד שני לקנות רכב שנתיים/שלוש על הכביש עם ק"מ סביר בכ 20K +- פחות גם אין שום בעיה ואני מאמין שלא תצתרך להוציא סכומים כמו שציינת על יישור קו.

אני אישית הייתי בדילמה כמו שלך אבל עיניין אותי רכב קצת יותר מסופר מיני ולפחות 1.6. ולמרות שהיה לי את הכסף מזומן קניתי רכב משומש די ישן אפשר להגיד אבל אך ורק לצורכי חסכון כי אני שוקל להמשיך לתואר שנה הבאה וזה סתם מיותר יהיה להחזיק רכב חדש שעושה בחודש 600 ק"מ ורוב הזמן עומד. אבל פה כבר השיקולים שלך מה עדיף לך ומה אתה רוצה.

פורסם

אני הייתי הולך על האופציה של רכב משומש ולא חדש, מפני כמה סיבות.

הראשונה זה הביטוח בדרך כלל יהיה יותר זול, השנייה האוטו יותר זול, 5 אלף שקל יספיקו לך לעשות יישור קו לאוטו .

כמובן שאתה הולך לרכוש אוטו מיד 2 תבקש מהמוכר שישלח לך את היסטוריית הטיפולים של הרכב, שלא תתחיל לנסוע בכל רכבי הארץ סתם . תבדוק את המנוע ותבדוק את השלדה עוד לפני שאתה לוקח את הרכב לבדיקה במכון או מוסך.

במידה ואתה קונה את הרכב רק בעוד שנה אז לא הייתי מתחיל עכשיו את החיפושים כי עוד שנה המחיר של המכוניות ירד עוד יותר ואולי מה שעכשיו לא בתקציב , יכול להיות שיהיה בעוד שנה.

פורסם
כמה רכבים עירוניים יש בכלל בסכום הזה של 20-30 אלף שקל? הרי ההייפ החל רק ב-2009 ועיקר המתחרות נכנסו רק ב-2010-2011.

אני לא יודע, אבל לצורך העניין התקציב אפשרי עד 35K כולל יישור קו. מעבר, כבר עדיף לי לשים על חדש...

פורסם
אם אין לך בעיה של תקציב ולא אכפת לך מירידת ערך אז כמובן שאין כמו ריח של ניילונים.

אבל מצד שני לקנות רכב שנתיים/שלוש על הכביש עם ק"מ סביר בכ 20K +- פחות גם אין שום בעיה ואני מאמין שלא תצתרך להוציא סכומים כמו שציינת על יישור קו.

אני אישית הייתי בדילמה כמו שלך אבל עיניין אותי רכב קצת יותר מסופר מיני ולפחות 1.6. ולמרות שהיה לי את הכסף מזומן קניתי רכב משומש די ישן אפשר להגיד אבל אך ורק לצורכי חסכון כי אני שוקל להמשיך לתואר שנה הבאה וזה סתם מיותר יהיה להחזיק רכב חדש שעושה בחודש 600 ק"מ ורוב הזמן עומד. אבל פה כבר השיקולים שלך מה עדיף לך ומה אתה רוצה.

אני רק שאלה: איזה רכב בן שנתיים שלוש ניתן לרכוש בעשרים פלוס מינוס?

ובלי קשר לדברים אלו: לא כל מוכר רכב משומש הוא נוכל.

פורסם
אני רק שאלה: איזה רכב בן שנתיים שלוש ניתן לרכוש בעשרים פלוס מינוס?

ובלי קשר לדברים אלו: לא כל מוכר רכב משומש הוא נוכל.

אתה צודק, לא שמתי לב למחיר שהוא רשם. אבל ניתן למצוא אלטו 2010 גיר רגיל עם ק"מ סביר באיזור 40, אז עוד שנה זה ירד עוד כמה אלפיות.

הבחור לא ציין באיזה גיר הוא מעוניין, אז אני יוצא מנקודת הנחה אם הוא שם דגש על חיסכון אז כנראה מדובר גם על גיר רגיל.

פורסם

גיר ידני כמובן, צודק.

אני מדבר על רכב בן מקסימום 4 שנים, מה לדעתך צריך להיות התקציב כולל יישור קו לפי הצרכים שציינתי?

עדכנתי בהודעה אחרכך שהתכוונתי ל-35K כולל יישור קו, אתה חושב שצריך יותר?

כמובן שאני לא מתפשר על אלה: רכב נוח, אמין, חסכוני. הדרישות מתאימות לתקציב?

פורסם

35 כולל יישור קו??? בן אדם תצא מהסרט,להריח רייח של נילונים בדרך היחידה שתוכל זה עם פחית ריח בריח של ״רכב חדש" של קליפורניה,קופסר שחור . אתה לא בקיא במחירים. אוטו זו הוצאה גדולה וחוץ מיישור קו עלולים לצוץ דברים נוספים כמו תקלות,קנסות,תאונות. אגרת הרישוי השנתי והביטוח , תיקח את זה בחשבון

• תוכן חדש...