Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ברשותי פורד קורטינה שנת 82 מנוע פינטו קרבורטור כפול (כמו שבפורד סיירה) המנוע לא מזמן עבר אוברול כללי

ותמיד הייתי משתמש בשמנים מינרלים 20W50 של Agip ושל castrol .

לפני פחות משנה החלטתי לעבור לשמן יותר דליל ומלאתי 10W 40 חצי סינטטי של ליקווי מולי עם ה mos2 בגלון האפור

ועד כה אני די מרוצה אין בכלל צריכת שמן ואין נזילות כלל והרכב נוסע בעיקר בסופי שבוע למפגשים וחזרה.

כרגע אני לפני החלפת שמן וברצוני להשתמש בשמן של valvoline 10W40 רק שהבנתי שיש שני סוגים והם

האחד:Durablend והשני max life מי מביניהם יספק הגנה יותר טובה וישמור על ניקיון המנוע מבוצה?

וכמובן איך הם בהשוואה לליקווי מולי שהשתמשתי האם הם יותר טובים ממנו? 

ואם יש לכם שמנים יותר טובים ממה שרשמתי אז תציעו לי.

תודה על העזרה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

הLM הייתי משתמש בו ברובר בהתחלה לפני שלוש שנים וטיפול אחד ב306 שלי, הוא הופך להיות דליל ונגזר בעבודה ממושכת מאומצת כמו בנהיגה ספורטיבית. לאחר מכן עברתי ל10-60 של SHELL שהיה מצויין, אך כדי להפחית פליטת מזהמים עברתי לVALVOLINE 5-50 VR1 RACING שהיה מצויין, בלי דופי עשה את העבודה שלו.

בסיטרואן השתמשתי בעבר ב10-40 של טוטאל מסדרת קווארץ ואז עברתי לSHELL 10-40 שעושה עבודה מדהימה.

ממליץ לעבור לחצי סינטטי של VALVOLINE 10-40 דורה בלנד, המקס לייף מיועד גם ככה להחלפות ארוכות יותר ובגלל זה מכיל יותר תוספים.

יש לך גם את הקסטרול מגנטק שהוא שמן מצויין גם כן.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

באמת שמת שמן שמיועד למכוניות ספורטיביות בתנאי מירוץ במנוע של מכונית פרטית שעושה נסיעות מנהליות?

לא מתאים ומיותר בעליל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
הLM הייתי משתמש בו ברובר בהתחלה לפני שלוש שנים וטיפול אחד ב306 שלי, הוא הופך להיות דליל ונגזר בעבודה ממושכת מאומצת כמו בנהיגה ספורטיבית. לאחר מכן עברתי ל10-60 של SHELL שהיה מצויין, אך כדי להפחית פליטת מזהמים עברתי לVALVOLINE 5-50 VR1 RACING שהיה מצויין, בלי דופי עשה את העבודה שלו.

בסיטרואן השתמשתי בעבר ב10-40 של טוטאל מסדרת קווארץ ואז עברתי לSHELL 10-40 שעושה עבודה מדהימה.

ממליץ לעבור לחצי סינטטי של VALVOLINE 10-40 דורה בלנד, המקס לייף מיועד גם ככה להחלפות ארוכות יותר ובגלל זה מכיל יותר תוספים.

יש לך גם את הקסטרול מגנטק שהוא שמן מצויין גם כן.

את האמת שמתי לב שהשמן של הליקווי מולי באמת מאוד דליל גם במנוע קר שהייתי מוציא את המדיד היה נוטף ממנו שמן כמו מים

מקריאה באתר של וולוולין הבנתי שלמקס לייף יש יתרון בזה שיש בו יותר תוספים שעוזרים בניקוי המנוע למנועים שעברו מעל ל 100,000 ק״מ.

האם השמן 5w50 יהיה יותר סמיך מהשמן 10w 40? 

Ford focus 2013 titanum

פורסם

הרכב שלי לשעבר עבד בתנאים של נהיגה ספורטיבית, והתוספים של השמן עוזרים להגן על המנוע בצורה מיטבית. קליפת מוח, לא מיותר בכלל והוכח בצורה מצויינת כולל שמירה על המנוע, חיסכון בדלק, ושימון מצויין.

לך על המקס לייף או הדורה בלנד, גם ככה ההחלפות מתבצעות אחת לשנה או 10 אלף ק"מ.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מאחר ושמן המנוע 10W 40 חצי סינטטי של ליקווי מולי עם ה mos2 היה טוב - השאר עימו בכללי .

לא רצוי כל טיפול - מאחר והוא מאוד מתוסף , כדאי לבצע עימו טיפול כן , טיפול לא .

ראה דיון - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=368367&highlight=ESSO

ה Maxlife 10W-40 מתאים למנועים ישנים ונחשב לטוב .

ראה כאן - http://www.valvoline.co.il/Maxlife10w40‬

כדאי לנסות את max life , במידה ויהיו בעיות לנסות לעבור לשמן אחר .

גם לדלקול ולפז יש שמנים המתאימים לרכבים משנות ה 80+ , ואפשר להתיעץ עם מהנדסי החברה בשרות הלקוחות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בעיקרון השאלה שלי היא:

1) האם השמן של valvoline יספק הגנה וינקה משקעים ופיח מהמנוע יותר טוב מהליקווי מולי המתוסף

שאני משתמש בו כיום?

כמובן שאני גם משתמש תמיד בפלתר שמן איכותי של MANN תוצרת גרמניה.

2)האם שמן 5w40 סינטטי מלא של valvoline יהיה יותר דליל מה 10w40 כי אם לא אז אולי כדאי לי להשתמש

בסינטטי מלא והאם הוא יגן יותר טוב על המכלולים הפנימים?

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...