Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברכב שהוא יד 3 או 4 או אפילו יותר, במידה וביד הראשונה הרכב היה בליסינג או השכרה, האם תמיד יופיע "בעלות קודמת: החכר" ברישיון הרכב? או שרק אם היד האחרונה לפני הנוכחית הייתה כזו?

תודה.

פורסם

א.עד 2008 לא הופיע רישום ליסינג ברישיון הרכב,היה רישום השכרה.

ב.במהלך שנת 2008 החלו לרשום ליסינג ברישיון כ"החכר".

ג.לפני כשנה וחצי חל שינוי נוסף:ליסינג ברישיון הרכב יופיע כ"השכרה- החכר" ורכב מבעלות השכרה ירשם כ"השכרה".

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
שלום,

ברכב שהוא יד 3 או 4 או אפילו יותר, במידה וביד הראשונה הרכב היה בליסינג או השכרה, האם תמיד יופיע "בעלות קודמת: החכר" ברישיון הרכב? או שרק אם היד האחרונה לפני הנוכחית הייתה כזו?

תודה.

אני לא יכול לחשוב על מצב שבו ליסינג או השכרה הוא לא היד ה-1. תמיד יהיה רשום לא משנה מה יהיה.

הגטס שלי הייתה שנת 2009 והיה רשום השכרה/החכר

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

הגטס שלך, איזו יד היית?

או בקיצור, אם אני קונה רכב והוא יד 3 ובבעלות קודמת מופיע "פרטי", זה אומר בוודאות שהרכב לא היה בהשכרה מעולם. נכון?

פורסם

אתה צודק - אם מדובר ברכב משנת הדגם 2008 ואליך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במשרד הרישוי, יחד עם בעל הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
א.עד 2008 לא הופיע רישום ליסינג ברישיון הרכב,היה רישום השכרה.

ב.במהלך שנת 2008 החלו לרשום ליסינג ברישיון כ"החכר".

ג.לפני כשנה וחצי חל שינוי נוסף:ליסינג ברישיון הרכב יופיע כ"השכרה- החכר" ורכב מבעלות השכרה ירשם כ"השכרה".

אצלי ברשיון רכב כתוב "השכרה-החכר" והרכב שנת 2006 ואני יד 3.

ברכב הקודם שלי לא היה כל אזכור על בעלות קודמת, והוא כן היה יד 1 בליסינג, והרכב שנת 2001 והייתי יד 3.

גם ברכב של חמי שהיה שנת 2004 הוא היה יד 2 ואכן היה כתוב ליסינג, אך כאשר הגיע הרשיון החדש (טסט) כבר לא היה מופיע שם כלום.

אז אני לא בטוח עד כמה אתה צודק בדויק השנים.

פורסם

לא רק שהכיתוב יופיע תמיד, הוא ימשיך הלאה גם אם המכונית תהפוך לרכב אספנות, וזה כמובן כבר לא יהיה רלוונטי בעליל.

משעשע לעיתים לראות רישיונות של מכוניות בנות 40+ ולדעת שבצעירותן שימשו כרכבי השכרה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן - אם יש רכב אספנות שברשיונו מצויינת השכרה מן הראוי להתקין למספר מסגרת ירוקה-לבנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הגטס שלך, איזו יד היית?

או בקיצור, אם אני קונה רכב והוא יד 3 ובבעלות קודמת מופיע "פרטי", זה אומר בוודאות שהרכב לא היה בהשכרה מעולם. נכון?

ליסינג הייתה יד ראשונה , אחריה בן אדם פרטי ואחרי זה אני. בדיוק !

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
חן - אם יש רכב אספנות שברשיונו מצויינת השכרה מן הראוי להתקין למספר מסגרת ירוקה-לבנה.

המסגרת בצבע ירוק-לבן נקראה "לוחית ריקו" וכל רכב ששימש להשכרה היה חייב בהתקנתה.

בשנת 90' בוטלה התקנה.

בניגוד לימינו, בהן ציי רכב מקבלים הנחות מפליגות, ובדרך זו אחרת זה "מתגלגל" לצרכן, חברות השכרה היו מחזיקות במכוניות 3-4 שנים, ומפזרות אותן בין סוחרים, מאחר ולא היו להן כלל מרכזי מכירות עצמאיים.

אלדן היתה החברה הראשונה שהבינה, בסוף שנות ה 80', שאין טעם להחזיק מכונית פרק זמן כה ארוך, ןהציעו למכירה מכוניות בנות שנה עד שנה וחצי, והיא היתה החברה הראשונה שהיה לה מרכז מכירות ארצי.

חברות השכרה רבות שגשגו ופרחו באילת, בזמן שסיני היתה עדיין בשליטת ישראל, ורבים היו שוכרים בה מכונית ונוסעים עימה לשארם א שייח.

חברות רבות נעלמו או התמזגו עם השנים - סע נע, זוהר, סע גל ועוד.

המכוניות הנפוצות ביותר להשכרה היו האוטוביאנקי A112, פורד אסקורט, דייהטסו שרייד וסוזוקי סוויפט.

מכונית הפאר האולטימטיבית היתה כמובן הוולבו 240.

פורסם

סע גל נמכרה ב 2011 כמדומני להרץ.

מתח הרווחים בענף נמוך מאד, ולא קל לחברות מקומיות להתמודד עם החברות הבין לאומיות.

פורסם

לא הכרתי את המונח "ריקו" אבל את שלושת סוגי המסגרות הכרתי גם הכרתי. אני חושב שהתקנה בוטלה אפילו קצת יותר מוקדם משנות ה-90, אבל אתה ההיסטוריון שבינינו.

כחובב וולבו אתה כמובן מכיר היטב את המונח "כחול לבן".

• תוכן חדש...