Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמל - הדוכסית שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוני, יש לך בעייה עם הצבע ברשיון - זו דוכסית לא צפרדע. תזהר לא לתת לה נשיקה בטעות...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שאפו ענק יוני,כל הכבוד על המסירות וההתמדה,וכמובן שאפו ענק גם לרענן המלאך שסייע לך רבות בקידום הפרוייקט,כן ירבו מלאכים כאלו בין חבריי המועדון :)צבע ולהשקה בטובייה לפנות חנייה לכל חברי המועדון וחבריי מועדון פיברקלאב :)

עופר בן צבי

פורסם
אני מת להתחיל את שלנו:wink:

זה הטנדר שעמד / עומד עדיין במפרץ חיפה? ליד מפעל תרו?

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

ביציאה מהמחסן של רענן, רק אז הבנתי את מה שאני עומד לעשות...

תכלס, אני עומד לגמוע למעלה ממאה קילומטרים עם אוטו שזה יותר מכל שהוא נסע בחמש עשרה השנים האחרונות, ללא כלי עבודה, ללא מים, ללא שמן, ללא כבלים להתנעה, ללא בטריה בפלא'...

למעשה, אני סומך באופן מוחלט על העבודה שרענן ואני עשינו.

על העבודה של רענן אני אכן סומך באופן מוחלט, אבל היי, גם אני עבדתי על האוטו. מאוחר מידי...

=/

אני גם יודע שאם אני אכבה את הדוכסית, או לחילופין היא תכבה לי לבדה, לא אצליח להתניע אותה מחדש, אלא בדחיפה, או באמצעות עוברי אורח מזדמנים.

מכניס לראשון, משחרר את הקלאץ' לאט לאט, לחיצה קלה על דוושת הגז ו.....

קדימה לדרך!!!

הדוכסית מגיבה כראוי, ואנו מתחילים בנסיעה לכיוון ירושלים.

הערות הנהגים בדרך משמחות מאוד ומעודדות בהחלט. לו רק הם היו יודעים מה אני עושה... =/

צפירות לרוב, צילומים ממכוניות חולפות, אצבעות מורמות... תענוג אמיתי של נסיעה ברכב אספנות שאנשים עדיין זוכרים אותו, אבל כבר לא רואים כזה על הכביש.

מגיעים לכביש 6...

הדוכסית ואני קורעים את הכביש (ניתן לראות בתמונה), כאשר המכוניות החולפות ועוקפות אותנו מאיטות ליד הדוכסית, הנהגים והנוסעים מביטים עלינו, מרימים אצבע / אגודל או סתם צופרים וממשיכים להם בדרכם.

אחדים מהם אף הגדילו לעשות, ובמהירות לא קטנה בכביש 6, שאלו אותי בצעקות אם אני מוכר....

מחשבה שחלפה במוחי בדרך היא שאם רוצים שנהגים לא ינהגו מהר, במקום לשים שלטים ושוטרים בכל פינה, יש לפזר אטרקציות נוסעות בדרכים, כך הנהגים יאטו מרצונם החופשי...

כביש 6 עובר לו... משעמם כרגיל, אבל אין מה לעשות....

אני משלב את בקרת השיוט של הדוכסית, והנה, בעוד חמישה קילומטר יורדים לכיוון כביש 443, ע"מ לא לעלות את העליות לירושלים דרך שער הגיא.

רגע....

מה כתבתי כאן?

בקרת שיוט? זה לא היפנית גיר רגיל... זאת הדוכסית... על איזו בקרת שיוט אני כותב לעזאזל???

אני בודק את עצמי שוב, עוזב את דוושת הגז, והדוכסית שומרת על מהירות קבועה. דווקא סידור מאוד נחמד כאשר נוסעים בכביש 6.

אבל.....

אני צריך לרדת מכביש 6 במחלף הקרוב, אני לא בטוח שהסידור הזה יחזיק מעמד גם בהמשך הדרך. נראה מה עושים... יש עוד זמן לחשוב...

בעצם אין... המחלף כבר כאן, הגז תפוס והדוכסית רוצה להמשיך לשעוט קדימה. מזה רוצה? היא גם ממשיכה...

יורדים מהמחלף לחיצות חזקות וקצרות על דוושת הבלם (למניעת חימום של הברקסים ואיבוד שלהם), תוך כדי משחק עם הקלאץ'.

הורדה לשלישי... המנוע חושב שאני עובר למצב ספורט, וממשיך להאיץ, לחיצה חזקה וקצרה על הברקס, לחיצה על הקלאץ', אני שומע את הטורים עולים עוד ועוד, משחרר את הקלאץ' וממשיך בלחיצות חזקות ומהירות על הבלם, הורדה להילוך שני תוך כדי המשך לחיצות חזקות וקצרות על דוושת הבלם, והנה אפשר בעוד רגע לעצור בצד.

מעביר לניוטרל, כאשר אני יודע שאם אכבה את הדוכסית, אנו נשארים שם בשעות הקרובות, פותח מכסה מנוע ויוצא בריצה מהאוטו, תוך שאני עורך תחרות ביני לבין עצמי מי יגיע ראשון, אני למקום בו נמצא הקפיץ של דוושת הגז, או אחת הבוכנות לאויר הצח דרך ראש המנוע.

ניצחתי בתחרות... אומנם זה היה קרוב, אבל ניצחתי וזה מה שחשוב.

בבדיקה אני רואה כי הקפיץ המחזיר את כבל הגז משוחרר בצד אחד, כך שאין מצב בעולם שכבל הגז יחזור למקומו.

אני מנסה להחזיר אותו למקום, אבל ממש קשה להכניס את היד לתא המנוע בגלל החום, מה גם שהקפיץ לוהט.

מתקבלת החלטה על שחרור הקפיץ, קירור שלו באויר הצח והחזרה זריזה שלו למקום, כל זאת כאשר המנוע עדיין פועל ומפיץ חום.

לאחר מאבק קצר אני מצליח לשחרר את הקפיץ ממוקומו, ומניח אותו לקירור. גם כן קירור ב- 30 מעלות...

אחרי מספר דקות, ניתן להחזיק את הקפיץ ליותר מאשר שלוש שניות, ואני מחזיר אותו למקומו, לא לפני שאני נוגע עם היד שלי במנוע ומקבל כוויה.

כרתנו ברית חמה, הדוכסית ואני.

בודק כי הוא עושה את העבודה שלו, חוזר למושב הנהג של הדוכסית, לוחץ על דוושת הגז, והנה היא חוזרת למקומה.

אפשר להמשיך להתקדם לכיוון עיר הקודש, מתוך תקוה שלא ניתקל שוב בבעיות כלשהן.

מכניס לראשון, ונוסע, כאשר אני מעביר לשני, אני מרגיש כי כבל הגז שוב לא חוזר. אני כבר מתורגל, אפילו לא חוזר לכביש כי אם נשאר בשוליים, שוב תחרות עם הבוכנה ושוב אני מנצח (טוב, לא חוכמה, לא לחצתי ממש חזק על דוושת הגז), שוב הקפיץ תלוי רק על צד אחד.

משחרר שוב את הקפיץ לחלוטין ומפעיל את הראש...

למה לעזאזל הקפיץ השתחרר? הרי אין לו כל סיבה לעשות זאת.

אז אני רואה שישנו חתך קטן בחור בו הקפיץ יושב (כמו מישהו עם עגיל באוזן שתלשו לו את העגיל בכח) ולמעשה הוא תלוי על בלימה, ואין מה שיחזיק אותו בלחץ מתמשך.

אחרי שאני יודע מה הבעיה, ניתן לחשוב על פתרון...

אני מסתכל ימינה ושמאלה, לראות אולי אמצא בקבוק מים לשפוך לעצמי על הכוויה, ובמקום בקבוק מים אני מוצא אזיקון.

אני קושר את האזיקון לאחד מהחורים של בולם הזעזועים של האוטו, מחבר את הקפיץ בצד אחד למקומו ובצד השני אל האזיקון, בודק שהכל עובד כשורה, חוזר אל הדוכסית ונוסע לכיוון תחנת הדלק הקרובה לטובת קירור הכוויה ביד.

הדוכסית, כראוי לשמה, גומעת את העליות לירושלים ללא תלונות כלשהן. פשוט תענוג צרוף של נהיגה באוטו לא נח לנהיגה ממושכת, יחד עם קרקושים מקרקושים שונים ומשונים, אבל זאת היתה אחת הנהיגות המהנות ביותר שחוויתי.

הגענו הביתה, נכנסנו לחניה (לא זאת שייעדתי לדוכסית, אבל זה גם טוב), כיביתי את האוטו ונשמתי לרווחה.

המטרה השניה הושגה!

1150705_10151796857164522_277202876_o.jpg

1094460_10151796858359522_1661612784_o.jpg

1119917_10151796858944522_1521055618_o.jpg

1167365_10151796859619522_2003180265_o.jpg

1172626_10151796859984522_1405029316_o.jpg

פורסם

אחד הסיפורים היפים שקראתי בחיים שלי:lol: כל הכבוד!!!

אני זוכר כשהייתי בן 5 לערך לאבי היתה קוביה 69 וכשהייתי בן 8 הייתה לו דוכס לבנה מנוע 1300. אני זוכר אותה מצויין.אני זוכר אפילו שבשביל להניע אותה היה צריך למשוך צ׳וק ולחמם אותה טוב. עד שהוא נתן אותה לדוד שלי והוא כבר הזניח אותה באיזה חניון והעיריה לקחה אותה.

בהחלט הגשמת חלום של הרבה אנשים פה בפורום.

ישר כוח גדול

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
אחד הסיפורים היפים שקראתי בחיים שלי:lol: כל הכבוד!!!

אני זוכר כשהייתי בן 5 לערך לאבי היתה קוביה 69 וכשהייתי בן 8 הייתה לו דוכס לבנה מנוע 1300. אני זוכר אותה מצויין.אני זוכר אפילו שבשביל להניע אותה היה צריך למשוך צ׳וק ולחמם אותה טוב. עד שהוא נתן אותה לדוד שלי והוא כבר הזניח אותה באיזה חניון והעיריה לקחה אותה.

בהחלט הגשמת חלום של הרבה אנשים פה בפורום.

ישר כוח גדול

מסכים איתך: יוני הוא בהחלט מספר סיפורים מוכשר. בכל מקרה, רק נקודה אחת לתיקון: קוביה שנת 69' בוודאות לא הייתה לאביך...

היצור הופסק בשנת 1966.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
מסכים איתך: יוני הוא בהחלט מספר סיפורים מוכשר. בכל מקרה, רק נקודה אחת לתיקון: קוביה שנת 69' בוודאות לא הייתה לאביך...

היצור הופסק בשנת 1966.

אם אתה אומר אתה בטח צודק

בגיל 5 הפסקתי למכור רכבים:-D

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

יום שלם ועוד קצת חלפו עברו להם.

כבר שלשום בבוקר, לילה אחד לאחר חזרתה של הדוכסית מחדרה, ניסיתי להתניע אותה, אך ללא הועיל. אין מצבר.

כפי שרענן שיער עוד בחדרה, לדוכסית אכן יש בעית טעינה.

היות ולא יכולתי להתאפק, אלא הייתי ממש חייב להתניע את הדוכסית ולשמוע את המנוע שלה בנחת, מייד היא חוברה לכבלים, והתניעה בנגיעה.

בצהריים כבר הגיע חשמלאי א' לעזור לי, והמליץ על טיפול מסודר אצלו במוסך, טיפול אשר יכלול החלפת הדינמו לאלטרנטור ("במקרה יש לי אלטרנטור כזה בדיוק על המדף, ואם הוא לא מתאים, אז נעשה לו התאמות"). לדבריו, הדינמו סיים את מעגל חייו הנוכחי, והוא זקוק לשיפוץ, עדיף החלפה לאלטרנטור.

בעודי מתלבט עם חברי פיברקלאב האם להחליף לאלטרנטור או להשאיר עם דינמו, הוזכר לי כי יש לי מכונית לחלקים בה יש אלטרנטור, אז ממש חבל לקנות עוד אחד...

אם כך, עושה רושם שהפור נפל - הדינמו יוחלף לאלטנטור, למרות הפגיעה במקוריות.

אתמול מגיע חשמלאי ב' לעזרה.

אכו אין טעינה, יש להחליף או לפחות לשפץ את הדינמו.

הוא מפנה אותי למישהו בירושלים שעדיין מתעסק עם הדברים האלו, לטובת שיפוץ של הדינמו.

בנוסף, הוא קובע כי שעון החום אינו תקין כמו גם שעון הדלק, ומפנה אותי לאדם אחר בירושלים אשר מתעסק עם השעונים, רק שאני מתלבט האם ללכת אליו, שסביר כי יעשה לי עבודה סבירה אם כי חאפרית, או לנסוע עם הדוכסית אל סיגל, שאני יודע שתעשה עבודה מעולה ומקצועית.

בעודי חוזר אל חברי פיברקלאב עם המידע לגבי הדינמו, כמו גם אפשרות השיפוץ שלו בירושלים, אומר לי מאיר "יש לי דינמו חדש, הבן שלי נוסע פעם ביומיים לחדרה, הוא יגיע לשם".

לשאלתי כמה הוא מבקש עבור הדינמו, אני מקבל את התשובה הבאה: "אבדוק מחר מתי הוא נוסע ואני לא רוצה עבורו כלום, רוצה כבר שתפסיק להתעסק בזה, יש לך עוד דברים לסדר".

מלך אמיתי!!!

לפיכך, הפור נפל באופן סופי - הדוכסית נשארת עם דינמו, כאשר אני מניח כי אקבל את הדינמו החדש בשבוע הבא, בעת מפגש ההכנה של חברי פיברקלאב לקראת האירוע ביום שישי.

היום בבוקר, רציתי קצת לנהוג בדוכסית. סיבוב דאווין בשכונה.

אולי לצלם קצת תמונות של הדוכסית מסתובבת לה בירושלים.

מחכה לשעה 9 בבוקר, נכנס לאוטו, מתניע בנגיעה, ונוסע לי להנאתי.

חוזרים הביתה, מכבים ומחברים לחשמל.

מי אמר שאין יותר מכוניות חשמליות בארץ?

פורסם

שיפוץ דינמו הוא בדרך כלל עניין פשוט וקל - סביר שניקוי יסודי והחלפת פחמים יספיקו. במקרה קיצוני תצטרך גם להחליף מיסב ולחרוט את העוגן - הכל פעולות פשוטות ושגרתיות. אלטרנטור נחוץ במכוניות עם מזגן, אך אם אין מזגן דינמו ישרוד היטב ויענה על הצרכים - על אחת כמה וכמה ברכב אספנות - ו 45 שנה ב 26-069 יוכיחו. לטעמי חלק מהחן והארומה של מכוניות ישנות הוא השימוש והתפקוד של טכנולוגיות שעברו מן העולם. שים לב גם לכך שלמכונית במקורה יש "אדמה חיובית".

על שיקולי מאזן הזרם במכוניות עם דינמו קרא כאן ובפרקים שלאחריו.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

לא מדויק

לעיתים כשהרכב עומד בצומת ויש הרבה כאלו הטעינה לא משהו עד כדי התרוקנות המצבר.

בעבר החלפתי מדינמו לאלטרנטור ומאז אין בעיות טעינה

אספנות = סבלנות

פורסם
.

היום בבוקר, רציתי קצת לנהוג בדוכסית. סיבוב דאווין בשכונה.

אולי לצלם קצת תמונות של הדוכסית מסתובבת לה בירושלים.

מחכה לשעה 9 בבוקר, נכנס לאוטו, מתניע בנגיעה, ונוסע לי להנאתי.

And....נו תן קצת תמונות של הדוכסית בירושלים :wink:

פורסם
לא מדויק

לעיתים כשהרכב עומד בצומת ויש הרבה כאלו הטעינה לא משהו עד כדי התרוקנות המצבר.

בעבר החלפתי מדינמו לאלטרנטור ומאז אין בעיות טעינה

בעבר החלפתי את המכונית הישנה בחדשה ומאז אין בעיות בכלל :lol:.

אבל בהתנהלות נכונה ניתן לאזן את משק הטעינה גם ברכב אספנות עם דינמו. קרא את הקישורים שצירפתי בהודעה הקודמת.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
And....נו תן קצת תמונות של הדוכסית בירושלים :wink:

לא צילמתי כלום... בינתיים.. :-\

אני מקוה שבתחילת השבוע יהיה יותר זמן, אז אעשה לה בוק בירושלים...

פורסם

שבת בבוקר...

שוב משכים קום לנסוע לחדרה..

אבל היי, רגע...

הדוכסית כאן בחניה, לא צריך לנסוע אליה, ועם הגעגועים לרענן ניתן להסתדר עד יום שני בערב. אני מקוה.

אין ברירה, מעירים את הצאצאים, מעמיסים אותם בדוכסית ויוצאים אל עבר הזריחה.

עיר גדולה ירושלים - תרתי משמע.

50 קילומטר גמענו יחדיו בתוך העיר, ולא הגענו לכל המקומות אותם רציתי לצלם. המזל הוא שניתן יהיה להמשיך לצלם את העיר הזאת, כמו גם את הדוכסית בעתיד.

תוך כדי נסיעה, ניסיתי להקשיב קצת לדוכסית, לראות אם יש לה אי אלו שהן תלונות.

כלום... שומדבר... לא צייצה מעבר לקרקושים הצפויים.

בנסיעה בעליה ממושכת, היא גמגמה קלות פעמיים, אך מיד לאחר מכן המשיכה לנסוע כאילו דבר לא קרה.

התגלו שתי נזילות שמן קלות, ממחזיר השמן הקידמי (זה של ה"פולי") וממחזיר השמן האחורי (בין המנוע לגיר). בשלב זה, הנזילות יישארו, אם כי אטפל בהן בהמשך.

אחרי שראיתי את התמונות של הדוכסית, אני קצת מצטער שההרשמה לתחרות הצילום של המועדון נסגרה.

ששת קוראיי מוזמנים להנות ממה שניתן להעביר במסך מיופיה של העיר הכה מיוחדת הזאת.

1172806_10151807573124522_688526162_o.jpg

1232996_10151807579544522_418725612_o.jpg

1116155_10151807573689522_928483357_o.jpg

533732_10151807579789522_224303129_n.jpg

1146701_10151807579024522_676103172_n.jpg

1167379_10151807580219522_1929222488_o.jpg

1244372_10151807574454522_18483004_o.jpg

• תוכן חדש...