Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אנחנו מחפשים רכב יד שניה, 7 מקומות למשפחה בת 6 נפשות (2 מבוגרים, 2 בוסטרים, 2 כסאות תינוק לתאומים שבדרך...). מדובר ברכב שני, בעיקר "רכב סידורים" לפיזור ואיסוף מהגנים, ונסיעות לסופ"ש אחת לחודש-חודשיים. מעריך שהרכב יסע כ 15-20 אלף ק"מ לשנה.

חשובים לנו: לא להיות במוסך, חסכון לאורך זמן (כולל ביטוח, ירידת ערך, טיפולים דלק וכו'...), ביצוע סבירים בנסיעה בינעירונית, בטיחות

לא חשובים - חדישות, מראה, וכו'.

תקציב - עד 80 אלף שח, אבל אפשר גם פחות 8)

רעיונות שעלו:

סיטרואן C4 - שמענו שאמין, חסכוני ומרווח. קצת חושש מגיר רובוטי (נוהג כיום על קורולה 2008 רובוטית), אבל נחיה עם זה.

מאזדה 5 - שמענו שהמושב האחורי לא נח עד-כדי לא פרקטי, ושהבגז' מגוחך.

טויוטה ורסו

ורעיון נוסף, ללכת על סטיישן ישנה יותר. אין לי רעיון למשהו קונקרטי, אבל זוכר בחיבה וולוו סטיישן שנת שמונים ומשהו שהייתה למשפחה כשגרנו בחו"ל...

אשמח מאד להמלצות ורעיונות נוספים!

פורסם

אוקטביה סטיישן /פאסאט סטיישן

מזדה mpv רכב אמין וחזק אבל לא ממשחסכוני

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

הונדה frv תהיה בחירה מעולה ל-6 נפשות, במיוחד בסעיף האמינות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הונדה FR-V יקרה להחריד.

1+ לסיטרואן C4 פיקאסו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא מבין את כל המצחיקים שקונים FRV, מי משלם כל-כך הרבה כדי לנסוע בקופסה?? מה כבר אתה מקבל מאוטו כזה חוץ מזה שהוא 6 מקומות? למה הוא כזה יקר??

אם כבר 6 מקומות אז עדיף אימפלה. מחיר ל 2005 לא יותר מ 23K במחירון של היום, עם מערכת גז ב 8K מקבלים רכב עם צריכת דלק של סופר מיני. נוסעת יותר טוב ותהיה לא פחות אמינה מכל הונדה, בשליש מחיר.

בכל אופן לא חושב שרלוונטי לבחור 6 כאן מקומות. אם אין ילד מעל גיל 9 שיישב בספסל, אין מה לעשות עם זה.

לבחור כאן אני מציע אולי לחשוב על אפלנדר 2008 או משהו כזה, להתקין מערכת גז (במידה ואין הגבלה) ולהנות מרכב 7 מקומות אמיתי, מרווח, נוח ומפנק וצריכת דלק הכי טובה שאפשר להשיג. המנועים האלו הולכים טוב מאוד עם גפ"מ.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

FRV פחות רלוונטי בגלל המושב הקדמי השלישי. אני לא ממש מתלהב מהרעיון של ילד יושב צמוד אליי תוך כדי נהיגה ארוכה. (מספיק לי מדי פעם לקבל בובה מעופפת בראש מהמושב האחורי :-) )

פורסם

אני לא מבין איך לא לקחת בחשבון קיה קרניבל. בכסף הזה אפשר לרכוש אחת שנת 2007-2008 במצב מעולה.

הרכב לא רואה מוסך (תרתי משמע),נוח מאוד וצריכת הדלק די טובה לרכב בגודל כזה.

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

חשובים לנו: לא להיות במוסך , תוריד מהמשוואה את הC4 וקרניבל הם רואות מוסך ולא מעט, חסכון לאורך זמן (כולל ביטוח, ירידת ערך, טיפולים דלק וכו'...), ביצוע סבירים בנסיעה בינעירונית, בטיחות

שמירת ערך FRV (שים לב למחירון והיא נסחרת קרוב מאוד למחירון.

מרווח פנים - שוב FRV (המקום השלישי בספסל האמצעי הוא אמיתי להבדיל מהאמפלה).

צריכת דלק - FRV גם ביחס לכל אלו שצוינו כאן, במקרה של מערכת גז תשכח מחניה בחניונים תת קרקעיים).

ביצועים סבירים - בכולם.

דגם נוסף שיכול לתת מענה קאדי 7 מקומות ושם הוא גם חסכוני וגם יחסית מרווח למרות שאז אין תא מטען.

פורסם

דווקא שברולט אימפלה או ביואיק לה-קרוס בדגם ה CX הם אופציה מצויינת לרכב 6 מקומות שלא צריך לנסוע הרבה.

המחירים נמוכים יחסית, השוק חלש בשל תדמית של זלילת דלק (לאו דווקא נכונה).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
חשובים לנו: לא להיות במוסך , תוריד מהמשוואה את הC4 וקרניבל הם רואות מוסך ולא מעט, חסכון לאורך זמן (כולל ביטוח, ירידת ערך, טיפולים דלק וכו'...), ביצוע סבירים בנסיעה בינעירונית, בטיחות

שמירת ערך FRV (שים לב למחירון והיא נסחרת קרוב מאוד למחירון.

צריכת דלק - FRV גם ביחס לכל אלו שצוינו כאן, במקרה של מערכת גז תשכח מחניה בחניונים תת קרקעיים).

ביצועים סבירים - בכולם.

דגם נוסף שיכול לתת מענה קאדי 7 מקומות ושם הוא גם חסכוני וגם יחסית מרווח למרות שאז אין תא מטען.

לא יודע למה אתה טוען שקיה קרניבל רואה לא מעט מוסך, מנסיון אישי עברתי איתה 140 אלף קילומטר בשלוש שנים .חוץ מטיפולים תקופתיים וטיימינג היא לא נכנסה אצלי פעם אחת למוסך (ואנחנו משפחה של נהגים שאוהבים "לקרוע" את הרכב)

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

באוקטביה ופאסאט סטיישן לא ניתן להסיע יותר מ5 נפשות, למעט פאסאט מהצורה עד שנת 1995 בתנאי שמותקן בה מושב שלישי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3935387#post3935387

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לא מבין את כל המצחיקים שקונים FRV, מי משלם כל-כך הרבה כדי לנסוע בקופסה?? מה כבר אתה מקבל מאוטו כזה חוץ מזה שהוא 6 מקומות? למה הוא כזה יקר??

אם כבר 6 מקומות אז עדיף אימפלה. מחיר ל 2005 לא יותר מ 23K במחירון של היום, עם מערכת גז ב 8K מקבלים רכב עם צריכת דלק של סופר מיני. נוסעת יותר טוב ותהיה לא פחות אמינה מכל הונדה, בשליש מחיר.

בכל אופן לא חושב שרלוונטי לבחור 6 כאן מקומות. אם אין ילד מעל גיל 9 שיישב בספסל, אין מה לעשות עם זה.

לבחור כאן אני מציע אולי לחשוב על אפלנדר 2008 או משהו כזה, להתקין מערכת גז (במידה ואין הגבלה) ולהנות מרכב 7 מקומות אמיתי, מרווח, נוח ומפנק וצריכת דלק הכי טובה שאפשר להשיג. המנועים האלו הולכים טוב מאוד עם גפ"מ.

ההונדה לא נמכרה בחברות הליסינג, ככה שהוא יותר מבוקש משאר המיניואנים.

חוץ מזה שיש שם 6 מושבים אמיתיים ולא 5+2, לחבר שלי את הרכב והיינו נוסעים בו חופשי 6 אנשים ולא היה צפוף.

כמו כן לא צריך להתחיל לקפל מושבים בשביל התא מטען.

המנוע שלו זהה להונדה סיוויק, מה שמבטיח מנוע אמון ויחסית חסכוני, תוסיף לזה את הביקוש כמשומשת וקיבלת רכב שאם יטופל כמו שצריך אז הוא ישמור טוב על ערכו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

המקום הוא "אמיתי" כי בטח אלו מושבי דלי, באימפלה זו כורסא, עם כל המשמעות שלה. את נוחות הנסיעה אי אפשר להשוות בכלל. מצד שני זו כורסא אז כשיושבים שניים המבנה באופן טבעי גורם להם "להתקרב קצת".

באופן כללי באימפלה פחות נוח להסיע 6 מבוגרים בגלל הפס האמצעי (מה זה שם האגזוז?), שבהחלט יפריע לנוסע מבוגר באמצע בגלל הרגליים. יצא לי פעמיים לנסוע ככה עם 6 מבוגרים וזה אפשרי אבל פחות נוח. מצד שני אני בטוח שהרוב המוחלט שמשתמש בפלטפורמה של 6 מושבים (3 באמצע) מייעד מראש את המושב האמצעי לילד, ככה שזו לא ממש בעיה. כשהילד שלי יושב באמצע זה מסתדר יופי וכבר נסעתי נסיעות כאלו בכל הארץ ואין הרגשה של צפיפות.

מבחינת מרווח פנים? לא חושב שה FRV יותר רחבה מהאימפלה. באימפלה אתה יכול לדחוף במושב האחורי 3 כסאות תינוק (אמיתיים) בלי שיהיה צפוף. חוץ מזה שהאימפלה רחבה, אתה מרגיש את זה טוב טוב בנהיגה במקומות צפופים :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בזמנו כמעט רכשתי לומינה 6 מקומות (לבסוף נרכשה מולטיפלה מרווחת ונהדרת), כשניסינו את האופציה להושיב ילד שלישי

במושב הקידמי זה לא עבר ולפחות לגבי המולטיפלה מול הלומינה הארפאית יותר רחבה (שים לב גם לעובי הדיפון בדלתות שגוזל מרחב

משמעותי.

הFRV גם רחבה מאוד וניתן להושיב ילד שלישי מלפנים ללא בעיה.

פורסם
באוקטביה ופאסאט סטיישן לא ניתן להסיע יותר מ5 נפשות, למעט פאסאט מהצורה עד שנת 1995 בתנאי שמותקן בה מושב שלישי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3935387#post3935387

חבר מהעבודה רכש לאחרונה פאסאט 2003 או 2004 סטיישן ויש לו אופציה למושב השלישי בשטח תא המטען.

הוא גם קנה את הרכב במכוון בשביל שיוכל להשתמש באותו ספסל ששימש אותו גם בפאסאט 96 שהיתה לו

בו בטח ליבי ונעזרתי

• תוכן חדש...