Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגורים עם ההורים - עד מתי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. אני מאמין שרובכם לא גרים עם ההורים.

אני בן 18 וכבר הרבה שנים אני רוצה לגור לבד, מחוץ לבית ההורים.

ידוע לי שבגילאים האלה ואפילו ב 20 + זה ישפיע מאוד לרעה על היחסים שכבר עכשיו לא משהו

אז סתם רציתי לשאול אתכם באיזה גיל עזבתם את הבית והאם זה כל כך קשה מבחינה כלכלית כמו שזה נשמע?

האם אפשרי לנהל חיים נורמטיביים ולחיות באיכות חיים נורמלית?

פורסם

אפשר לחיות בבית ההורים גם עד גיל מבוגר. בזמן האחרון נתקלתי בשני גברים בני למעלה מ-50 שחזרו לבית אמא (אבא נפטר), אם כי שניהם בעקבות גירושין.

יש מדינות בעולם שבהן הילדים - או לפחות הבנים - נוטים להשאר בבית ההורים עד גיל מבוגר, 30 ויותר. יתכן שמדובר במדינות שבהן שעור הנישואים נמוך או שעור הנישואין המאוחרים גבוה, והמצב הכלכלי מכתיב זאת לרבים.

אתה צריך להיות מודע לכך שחיים עצמאיים אינם פשוטים, עלותם גבוהה ותדרש לבצע מטלות שאתה רגיל להשאיר להורים. או שתגור קרוב אליהם ותסמך עליהם בכל מיני פעולות כגון בישול, כביסה וגיהוץ.

אתה בן 18, אני מניח שאתה עומד לפני גיוס. ממשכורת של חייל, ואפילו אם תקבל אישור עבודה ותעבוד קצת, תתקשה לקיים חיים עצמאיים ברמה סבירה. כמוכן - עליך לחשוב לטווח יותר ארוך (משימה קשה מאד בגיל 18), כל שקל שתחסוך בשנים אלה ישמש אותך למטרות יותר חיוניות כאשר תגיע לשלב של הקמת משפחה, שלב שבו בודאי תרצה להתנתק מההורים.

יציאה מהבית צריכה להתבצע בהדרגה ורק עם בסיס כלכלי ויכולת התנהלות עצמאית. הגיל המתאים מאוד אינדיבידואלי ותלוי באישיות שלך, באישיות של ההורים, ביכולת הכלכלית שלך ושל ההורים ובמידת הפרטיות שאתה יכול להשיג בביתם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה בן 18, אני מניח שאתה עומד לפני גיוס. ממשכורת של חייל, ואפילו אם תקבל אישור עבודה ותעבוד קצת, תתקשה לקיים חיים עצמאיים ברמה סבירה.

למרות שאם אתה מצהיר שאתה "חייל בודד" או לא בקשר עם ההורים, אתה מקבל דירה ע"ח הצבא בשותפות עם עוד חברים, כמובן שאז זה תלוי באיזה שותפים תקבל, והדירה מן הסתם לא תהיה הפנטהאוז באקירוב.

אם אתה כ"כ רוצה להתנתק, בקש בסיס סגור וזה הכל.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אם אין בעיה בבית או בעיה עם ההורים שלא מאפשרת לך להשאר לגור איתם, אני מציע לך להשאר לגור שם.

גיל 18 זה גיל יחסית צעיר, במיוחד אם אתה לפני צבא.

תחסוך לעצמך את ההוצאות של אלפי שקלים בחודש ועשרות אלפי שקלים בשנה, אתה תזדקק להם בעתיד.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

באמת עכשיו זה בלתי אפשרי. חבל שאין לי כמה שקלים בצד, והאמת שאין משהו שהם עושים שאני לא יכול לעשות.

קראתי על החייל הבודד וזה תהליך לא פשוט בכלל שכנראה אוותר עליו.

פורסם

לך לקרבי, תראה איך היחסים עם ההורים משתפרים כשמגיעים פעם בשלושה שבועות הביתה.

לגבי חיים נורמטיביים, אני עזבתי את בית ההורים מיד אחרי הצבא ולא הדרדרתי לפשע, ככה שזה אפשרי :-D

אני במקומך הייתי מנצל את הצבא כדי להתרחק מהבית - זה חינם, מעניין ומאתגר ואחרי הצבא תהיה מוכן הרבה יותר לחיים שבחוץ - טיול ארוך, מעונות באוניברסיטה והלאה.

בהצלחה ואל תחשוש מדבר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

היות ובנתיים הכול הולך כמתוכנן, אני מתכוון להשאר בבית של ההורים עד גיל 24-25 בערך.

(היום אני בן 20)

מן הסתם במצבי הכלכלי הנוכחי אני לא יכול לאפשר לעצמי לממן דירה. חייל שמרוויח פחות מ400₪ בחודש ורוצה לצאת ולהנות קצת לא יכול לממן דירה. (למרות שאני מממן לעצמי את הרכב ברוב הדברים)

היות ואני רוצה להשאר ללמוד בבן גוריון בבאר שבע, אז זה יוצא לי טוב.

ברגע שאני אמצא עבודה והכנסה נורמלית אני אעבור לגור לבד. לא רוצה להתנחל להורים. בתור סטודנט אין יותר מדי כסף. אני לא ממהר לברוח מהבית, בסך הכול טוב לי. אם אעבוד בזמן הלימודים אז אעזור בהוצאות של הבית וזה המינימום לדעתי. או לעשות קניה גדולה או לשלם חשבון כבד כלשהו. לא רוצה להרגיש נטל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לך לקרבי, תראה איך היחסים עם ההורים משתפרים כשמגיעים פעם בשלושה שבועות הביתה.

לגבי חיים נורמטיביים, אני עזבתי את בית ההורים מיד אחרי הצבא ולא הדרדרתי לפשע, ככה שזה אפשרי :-D

אני במקומך הייתי מנצל את הצבא כדי להתרחק מהבית - זה חינם, מעניין ומאתגר ואחרי הצבא תהיה מוכן הרבה יותר לחיים שבחוץ - טיול ארוך, מעונות באוניברסיטה והלאה.

בהצלחה ואל תחשוש מדבר.

זה בדיוק התכנון שלי. אבל תמיד יש את ההתלהבות של ההתחלה, אחרי חודשיים שלושה הם יתייחסו אלי כמו בעבר.

אתה ביחסים טובים עם ההורים?

דור, כן כדאי לקחת חלק ולפחות לשלם על עצמך :)

פורסם

אני אף פעם לא הייתי מתנחל עליהם מבחינה כספית. אני לא מהילדים הנצלנים.

ברור שבתור ילד לא ממש יכולתי להרשות לעצמי הרבה דברים, אבל מה שכן - עשיתי במו ידי.

כמובן שהגעתי לגיל שאפשר לעבוד התחלתי לעבוד ומימנתי לעצמי את החלומות שלי בעצמי (ואני ממשיך בזה גם היום בצבא).

אבל עצם זה שאני לא יושב להם על הכיס ומסתדר עם הכסף שחסכתי לפניי הצבא זה גם טוב.

שים לב מה כתבתי - ברגע שתהיה לי עבודה ואני אוכל להשתתף זה מה שאעשה. על עצמי אני משלם גם היום וכבר מגיל 17 בערך אני משלם על עצמי.

כמובן שאחריי הצבא ועם עבודה אני לא אוכל לא להשתתף, מבחינתי זה לא יהיה בסדר לא להשתתף. (למרות שההורים יתעקשו שלא אשתתף כדי לחסוך לעצמי את הכסף לאחר כך וכו'), לא נעים לי. מספיקות 22 שנים לחיות על חשבונם מבחינת חשמל, דיור, ארנונה וכו'.

שלא תטעה - כשהייתי לוקח מהם את הרכב בתקופה שלא היה לי רכב משלי הייתי ממלא דלק, לוקח לשטיפה וכו'. אני לא חי בתחושה שמישהו חייב לי משהו או משהו בסגנון הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה יפה וככה גם צריך להיות כשיש לך אפשרות. אני עובד מגיל 15 בשבתות ומאז כבר לא מבקש כסף מההורים, אני מממן את עצמי ואפילו קונה מכספי דברים לבית. אה, וגם מחר עבודה...

פורסם

אני חושב שכדאי שתשאל את עצמך את השאלה הזאת אחרי שתשחרר, אולי אפילו מאוחר יותר.

בגיל הזה עדיין לא ראית מספיק בשביל להבין, זו ממש לא שאלה אם תשובה של כן או לא.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

לא, אני ביחסים קורקטיים לחלוטין איתם בעשרים שנה שעברו מאז.

פרוש כנפיך בנאדם, הצבא הוא מקום נפלא לעשות את זה. מהר מאד תמצא את עצמך מגיע לחופשות דווקא לחברים מהיחידה ולא הביתה. כל העולם ייפתח עבורך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

גם אני, חוץ מהפשע.

מאז חזרתי פעמיים לתקופות קצרות, אחרי שני הטיולים הארוכים בחו"ל, ע"מ להתאפס ולחסוך כמה שקלים.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

יצאתי מבית ההורים קצת לפני גיל 21 ומאז נעלמו עקבותיי,

אחת הידידות שלי דאז הייתה במערכת יחסים מנוכרת לחלוטין עם הוריה

(תכלס', הם באמת היו פסיכים עם תעודות ) על כן היא הצליחה לקבל מעמד

של חיילת בודדה ושיכנו אותה באיזה מלון בת"א (שכחתי את שמו) מפאת חוסר מקום לשיכון.

Gn'f'R

• תוכן חדש...