Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נשמע כאילו יש לך תחנת כוח ברכב....
יש איזשהו הסבר, טענה, הגיון, מאחורי זה?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

כן כי אתה אומר כל הזמן חשמל במקום להגיד DC. המגבר מוציא AC כמו למשל השקע בבית אז אולי הוא כן אמור להוציא חשמל?

בקיצור צריך להתחיל לדייק בדברים או לא לכתוב אותם בכלל. כמו כן הקבל לא יתפחלץ אלא יסנן, יש הבדל.

פורסם

אכן צודק,

בהקשר לנושא של הקבל, אין לי ניסיון עם אחד שקיבל DC, אז שיערתי שאולי הוא פשוט יישרף,

אם אתה אומר שהוא יסנן את זה, נשמע כמו אחלה "הגנה"..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לא אני אמרתי, תמיר אמר.

האמת אני לא ממש זוכר בוודאות למה יש סינון DC, אם אני זוכר נכון זה כי יש בטוויטר קבל בי פולארי שמתאים לAC בניגוד לקבל פולארי שהוא DC. אולי תמיר יוכל להרחיב בנושא ולהסביר איך הסינון מתבצע.

פורסם

גם כן אני אשמח לקצת ידע

בכל אופן אני לא בדיוק הבנתי ממנו שהוא עושה פעולת סינון, יותר הבנתי שהוא לא יאפשר לדיסי להגיע לנקודת קצה,

מניסיון שלי עם קבלים, כשהם מקבלים קצת יותר מהעומס שלהם, הם פשוט מתפוצצים.

אולי הניסיון שלי דל ועם קבלים זולים, אך מפה נבעה התיאוריה של ה"התפחלצות"

:)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אני זוכר שעשיתי קצת משחקים בעבר (לפני כמה שנים טובות) ושלא התפחלצו לי הקבלים (בי פולארים), אבל אולי אם הוא התכוון שהם יתפחלצו בכל זאת אז זה תלוי בסוג הקבל ובV שלו (אצלי היה V גבוה). טוב, נפסיק לשער ונראה למה הוא התכוון.

בכל מקרה מהיום אמור DC ;)

פורסם

כבלים הם כמו מצבר קטן כמו שכולם יודעים. הם נטענים ומתפרקים.

כבל של 25V תחבר לו עד 25V פלוס לפלוס ומינוס למינוס הוא פשוט יטען ולא יגרום קצר.

זה אומר שהוא לא מעביר בתוכו מתח. זה אומר. הרכיב היחיד שלא ישרף מתוצאה של מתח DC במגבר

ולא מתח (AC) זה הטויטר. כי הוא מחובר בטור לסליל של הטויטר וכשיש מתח ישר הכבל רק נטען.

אבל לא יגרום לטויטר לישרף כי הכבל לא מחבר בין הפלוס ומינוס. וברמקול הוא כן ישרף כי הסליל הוא מעיין

נגד והמתח מגושר בן הפלוס למינוס אז הסליל ישרף. למה AC הוא מעביר? כי AC זה מתח חילופין.

זה בא משני הכיוונים + - + - + - כול הזמן זה משנה. גל סינוס. אז פה הקבל לא יכול לסנן את המתח. בקיצור קבל מהווה נתק למתח DC ומהווה קצר למתח AC.

במתח DC התדר הוא 0HZ אז הוא מהווה נתק.

אבל הוא מסנן תדר מסויים (לפי הקיבולת שלו). זה קבל אלקטרוליטי. ובדרך כלל הכבל לא ישרף קבלים של קרוסים עם חיתוך גבוה יותר מקצועיים זה קבלים מסוג קרמי.

כי מרכיבים כבלים בדרך כלל של מעל 50V.

שהמגבר מוציא AC ביציאות זה תקין.

שהמגבר מוציא DC ביציאות זה לא תקין.

וכן שקבל מקבל קצת מעל המתח המותר הוא מתחמם מתח יותר גבוה הוא מתפוצץ.

תמיר

**מיק מיק בקשר לסלילים שלחתי לך הודעה בפרטי.

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

טוב, דבר אחד זה מסביר, למה לא יכולתי למדוד את ההתנגדות של הטוויטרים שלי,

דבר שני, לא הבנתי אם זה אומר שכשקבל מקבל DC, האם הוא מתפוצץ, או אכן, רק מסנן ולא מעביר אותו הלאה, לאלמנט?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
טוב, דבר אחד זה מסביר, למה לא יכולתי למדוד את ההתנגדות של הטוויטרים שלי,

דבר שני, לא הבנתי אם זה אומר שכשקבל מקבל DC, האם הוא מתפוצץ, או אכן, רק מסנן ולא מעביר אותו הלאה, לאלמנט?

שהוא מקבל DC אפשר להגיד בפשטות "שהוא מסנן ולא מעביר את הDC".

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

• תוכן חדש...